idealnie sprawdzi się w roli kolacji bądź przystawki na świątecznym czy imprezowym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: opakowanie makaronu tortellini z serem 250 gram 1 średnia czerwona papryka puszka kukurydzy 3 cebulki dymki ze szczypiorkiem 1 ogórek szklarniowy ok 150-200 gram dowolnej szynki w kawałku 3 łyżki majonezu jeden mały jogurt naturalny 140 gram sól i pieprz do smaku(...)tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, po ugotowaniu przelać zimną wodą, szynkę, paprykę, ogórka pozbawionego gniazd nasiennych, cebulkę,szczypiorek kroimy w dość drobną kostkę, do dużej miski przekładamy odcedzoną kukurydzę, ugotowany makaron, pokrojoną szynkę, paprykę, ogórka, cebulkę i połowę szczypiorku, następnie dodajemy majonez i jogurt naturalny, całość dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy
Blog kulinarny S9.PLszybkim obiadem. Proste, a pożywne i można zrobić na 2 dni. Ciekawi? No to już! Co nam trzeba? pierś z kurczaka -500-600 g, cieciorka konserwowa- 1 puszka, kukurydza konserwowa – 1 puszka, ryż – 200g suchego, czaber świeży – 1 łyżka por – 1 mały pocięty w krążki, przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka, curry – każda, płaska łyżeczka(...)olej rzepakowy do smażenia Robimy! Szykujemy głęboką patelnię, najlepiej woka. Pierś myjemy, tniemy na kostkę i obsmażamy na złoto. Dodajmy pora i pomidorki koktajlowe, całość razem podduszamy. Dorzucamy cieciorkę, kukurydzę i cząber. Ryż gotujemy do miekkości (nie do papki) i dodajmy do woka. Wszystko mieszamy ze sobą i dodajemy przyprawy, natke pietruszki. Chwilę przed podaniem dodajmy ser mozzarella. Nakładamy
Latosiowydomświąteczny dzień zapraszam Was na szczególne danie. Galette z pomidorami i kukurydzą. Błyskawiczny przepis, niewiele składników i niesamowity efekt. I co najważniejsze: ten smak! Pomidorowa galette jest tak pyszna, że mogłabym zjeść ją całą. Przy jednym posiedzeniu. Kruche, maślane ciasto, słodziutkie malinowe pomidory z ogródka i kukurydza, której nie potrafię się oprzeć. Prosty
dolcevitainmykitchenAromatyczna pikantna zupa którą robi się dość szybko. 500 gram mięsa mielonego najlepiej wołowego 1 puszka fasoli czerwonej pół puszki kukurydzy 1 średnia papryka czerwona 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić pasatą lub przecierem pomidorowym) Opcjonalnie 2 marchewki średnie Przyprawa do chili con carne( całe opakowanie) lub kmin rzymski, kolendra mielona ,pieprz cayenne, papryka słodka sól(...)kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do garnka, solimy przesmażamy chwilę, dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości. Gdy mięso i cebula zmiękną dodajemy resztę składników, przyprawy, odsączoną fasolę i kukurydzę pokrojoną marchewkę i paprykę ( pomidory można zblendować) zalewamy wodą . Przykrywamy i całość gotujemy ok.10/15 minut. Można podawać z opieczoną tortillą lub pieczywem
Andzia Pichciprzepis na domową tortillę znajdziesz tutaj , tutaj i tutaj ) – 400g kurczaka + przyprawa do gyrosa lub inna ulubiona – 100-150g sera mozzarella (najlepiej mini kulki) – 100g kukurydzy – 80g koncentratu pomidorowego – 1/2 papryki – 1 czerwona cebula – 2 łyżeczki oregano – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – oliwa Kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni(...)mini kulek – na ćwiartki. Każdy placek piady lub tortilli smarujemy koncentratem pomidorowym i posypujemy oregano i ostrą papryką. Na 2 z 4 placków układamy usmażonego kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydzę oraz ser.Pozostałymi 2 plackami przykrywamy składniki lekko dociskając. Skrapiamy oliwą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 10-15 minut, w zależności do tego jak chrupkie
Be Fit Be Strongprzygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 200 g kapusty pekińskiej 400 g pieczarek marynowanych (1 duży słoik) 150 g rzodkiewki 200 g szynki 200 g kukurydzy konserwowej (1 puszka) 150 g selera konserwowego (1 mały słoik) 150 g majonezu 50 g śmietany 50 g jogurtu grackiego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz przygotowanie Kapustę pekińską pokrój(...)paski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i pokrój na ćwiartki. Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody. Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę i selera odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, śmietaną, jogurtem i musztardą. Całość dopraw solą i pieprzem
Via GustoSkładniki: 3 placki do tortilli 400 g mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 puszka pomidorów w puszce Pudliszki ½ puszki kukurydzy 100 g (3 łyżki) przecieru pomidorowego Pudliszki 100 ml pasaty pomidorowej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 80 g sera żółtego 12 liści sałaty masłowej pęczek(...)babki. Upiec w 180 stopni przez 10 – 13 minuty (grzanie od dołu). Wystudzić. Usmażyć mięso, dodać sól pieprz. Dodać warzywa pokrojone oraz odsączoną kukurydzę, dalej smażyć. Dodać pomidory w puszce, przecier i pasatę. Miseczkę z tortilli wyłożyć sałatą, na wierzch wyłożyć mięso z warzywami. Całość posypać startym serem na grubych
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: 5 jajek 1 słoik selera w wiórkach (160g po odsączeniu) 10 rzodkiewek 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz czarny Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Selera oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Rzodkiewki, jajka oraz cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez oraz jogurt, doprawiamy solą
Qchnia po prostugyros (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka do kebaba: kilka liści sałaty lodowej – ok. 180 g 4 ogórki kiszone lub konserwowe (ewentualnie świeże wedle uznania) 8 pomidorków koktajlowych 4 łyżki kukurydzy 12 czarnych oliwek 1 mała czerwona cebula 1 średnia papryka czerwona Sos do kebaba: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka ziół(...)czosnku granulowanego oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Przygotować surówkę do kebaba: Sałatę lodową poszarpać na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w plasterki. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Oliwki odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki lub połówki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, a resztę pokroić w małe paseczki. Wszystkie składniki wrzucić
Kulinarne Przebojealbo w wersji wegetariańskiej, zastępując kurczka plastrami awokado. Przepis zaczerpnięty z bloga Jassicy Gavin Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub resztki pieczonego kurczaka, indyka lub pieczeni wieprzowej 1 puszka kukurydzy 400 ml 1 puszka czerwonej fasoli 400 ml 1 posiekana cebula 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 puszkę całych pomidorów 1 czerwona papryczka chilii (lub mniej, według(...)Zamieszaj i smaż minutę. Potem wrzuć do rondla posiekaną papryczkę chili, dodaj dwie łyżki przecieru, wymieszaj wszystko razem i duś znowu jedną minutę. Wsyp do składników w rondlu odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Wlej do przesiekane lub zmiksowane pomidory z puszki oraz 3 szklanki bulionu lub wody. Dorzuć pokrojoną tortillę, a kiedy kurczak się usmaży również posiekane lub porwane na mniejsze
Niedzielny kucharzsię jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Sos czosnkowy podkreśla smak całości, lecz jeśli użyjecie samego majonezu - też będzie pysznie. Polecam! 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 por (biała część; średni) Sos: 4-5 łyżek majonezu 4-5 łyżek jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Pieczarki ugotować w osolonej wodzie(...)ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować sos. Majonez połączyć z jogurtem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz ewentualnie doprawić do smaku. Gotową sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce
Di gotujetemp pokojowa) 250 g mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek ew olej sos pomidorowy/ketchup Dodatki: czarne/zielone oliwki kukurydza cebulka prażona pieczarki szynka w plastrach salami w plastrach ser żółty (może być Edamski) kulka mozzarelli Instrukcja przyrządzenia/przygotowania W pierwszej kolejności należy przygotować tzw rozczyn. Drożdże należy rozpuścić(...)okrągły kształt. Wierzchnią warstwę smarujemy ketchupem lub sosem pomidorowym, oraz posypujemy startym żółtym serem. Następnie kładziemy własne składniki. W moim przypadku są to plastry szynki oraz salami, oliwki, kukurydza, prażona cebulka. Praktycznie na pizze można położyć to co się lubi Włączamy piekarnik i ustawiamy temperaturę na 250 stopni. Pizze wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (250 stopni) i pieczemy przez około
Blog kulinarny S9.PLsosem. Polecam! Składniki: 200g makaronu – użyłam makaronu świderki 10dkg salami 10dkd chudej szynki 15 dkg żółtego sera 2 -3 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pół łyżeczki miodu 2 ząbki czosnku sól i pieprz – po około(...)według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Szynkę oraz salami kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty, paprykę, ogórka i rzodkiewki również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy a kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** W miseczce łączymy ze sobą składniki sosu: majonez, jogurt, przeciśnięty czosnek, musztardę, miód oraz sól i pieprz *** *** Sos łączymy ze składnikami sałatki i dokładnie mieszamy *** *** W razie
Blog z Apetytem