usmażone surimi na bok i dodajcie je na sam koniec, tak by jak najdłużej zachowały swoją chrupkość. 250 g paluszków surimi (mrożone) 150 g ryżu, np basmati 165 g kukurydzy 1 ogórek zielony 4 jajka panko mąka, u mnie krupczatka 2-3 łyżki majonezu granulowany czosnek papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz Surimi odstawiamy do rozmrożenia. Dwa jajka gotujemy(...)przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy. Ogórka, po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pozostałe dwa jajka wybijamy na głęboki talerz. Doprawiamy szczyptą papryki słodkiej, ostrej, granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Rozmrożone paluszki krabowe obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym
Smaki Na TalerzuLubię sałatki w takiej jasnej kolorystyce, a Wy? Tym razem przygotowałam błyskawiczną sałatkę z makaronem orzo, porem, kukurydzą, jajkami i selerem konserwowym. Kilka składników połączonych w jednej misce, dało świetny smakowy efekt końcowy. Osobiście lubię tego typu sałatki makaronowe podawać polane ketchupem. Jakoś bardzo mi on do nich pasuje. 250 g makaronu orzo 1 duży por 1 puszka kukurydzy(...)dużej miski. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Seler konserwowy osączamy na sicie. Dokładnie odciskamy nadmiar zalewy. Siekamy na desce na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pora kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie dużą ilością wrzącej wody. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. Źródło
Smaki Na TalerzuChrupiąca kapusta pekińska to najpopularniejsze warzywo na surówki i choć jest biała to znakomite źródło karetonoidów. Dziś proponuję przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem kukurydzy. Ziarenka kukurydzy to solidna porcja antyoksydantów: luteiny i zeaksantyny, które chronią plamkę żółtą oka i najbogatsze źródło selenu. Dodatek kukurydzy dodaje chrupkości i naturalnej słodyczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Gotowana kukurydza jest pyszna! Jednak wybór i przygotowanie jej nie jest proste. Sprawdź, jak przygotować najsmaczniejszą kukurydzę! The post Kukurydza i jak ją ugotować appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeysałatkę z kuskusem i tuńczykiem wg siostry Anastazji – KLIK ), postanowiłam przygotować kolejną sałatkę na tej bazie. Również i ta sałatka wyszła godna polecenia. Chrupiąca za sprawą papryki, kukurydzy i ogórków. Pyszna! 2 szkl. kuskusu 2 szkl. bulionu 1 słoiczek tuńczyka w oleju lub 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki kiszone(...)kroimy w kostkę. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie wrzącą wodą, odstawiamy do osączenia. Kukurydzę osączamy z zalewy. Tuńczyka osączamy z oleju, dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. PP 3/2008
Smaki Na TalerzuSkładniki: – 4 jajka -biała część pora -mała puszka kukurydzy (ok.140 g) -mała puszka czerwonej fasoli (ok. 140 g) -łyżka majonezu -łyżka jogurtu naturalnego -sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Por sparzamy wrzątkiem i również drobno kroimy. Dodajemy kukurydzę oraz fasolkę. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez połączony jogurtem. Artykuł(...)Sałatka z porem i kukurydzą pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEPuszyste, malutkie i domowe pizzerki z dużą ilością sosu pomidorowego ze świeżych pomidorów, kukurydzą, szynką, brokułem i oczywiście mozzarellą. Takie same można kupić w pobliskiej piekarni niedaleko mnie :). Są fenomenalne! Najlepsze od razu po wyjęciu z piekarnika, choć na zimno też nie są niczego sobie. Kolor sosu ze świeżych pomidorów jest niezwykle intensywny- pomarańczowy. To jeden z moich ulubionych(...)świeżych pomidorów 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie do smaku Dodatkowo: 2 kulki mozzarelli szynka brokuł kukurydza świeża bazylia Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Na początku przygotować rozczyn drożdżowy. W tym celu drożdże wkruszyć do miseczki, rozpuścić w 50 ml ciepłej wody z cukrem i 2 łyżkami mąki. Całość
Nastoletnie WypiekanieMeksykańska zupa z kukurydzy należy do moich ulubionych zup. Dziwi mnie, że nie jest jeszcze popularna, chociaż jest taka smaczna. A sam przepis na zupę z kukurydzy bardzo łatwy. Znacie takie momenty kiedy trzeba coś ugotować, a szafki świecą pustkami. Do sklepu nie chce się wychodzić, bo tyle z tym roboty, a tu jeszcze koleżanka prawie dzwoni do drzwi. Aromatyczna(...)zupa z kukurydzy może
dolcevitainmykitchenDanie prosto z gorącego Meksyku. Quesadilla to gorąca tortilla z cięgnącym serem oraz dodatkami, Uwielbiam takie połączenie. Dziś królować będzie kurczak, papryka oraz kukurydza. SKŁADNIKI: 4 porcje Filet z kurczaka Puszka kukurydzy Cebula Ząbek czosnku Papryka np. czerwona Łyżka oliwy Łyżeczka masła 4 tortille Tarty ser-typu mozzarella (żółta) lub inny łatwio topiący się np. cheddar Sól Pieprz Papryka(...)niewielkiej ilości oliwy podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy kurczaka-smażymy ok 3 minut, dodajemy paprykę, smażymy kolejną minutę.Doprawiamy sola,pierzem, ew, papryką. Zdejmujemy z ognia, dokładamy odsączoną kukurydzę. Na dużą patelnię dajemy masło, kładziemy tortillę, na to zawartość patelni (bez soków), na wierzch starty ser. Przykrywamy drugim plackiem. Podsmażamy na małym ogniu (ok. 2 minuty),przekładamy tortillę na drugą
Kopystką po garachzamiennie. [embed]https://youtu.be/GVyvdkcyjy0[/embed] Składniki na dużą miskę sałatki imprezowej z tortellini: 250 g makaronu tortellini lub ravioli z serem lub szpinakiem spora czerwona papryka puszka groszku puszka kukurydzy pół główki sałaty lodowej 5-6 ogórków kiszonych 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren dyni 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Makaron(...)opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Durszlak z makaronem odstawiamy na kilka minut, aby woda dokładnie spłynęła. Sałatę rwiemy na małe kawałki, ogórka kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Ziarna dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni. Majonez, jogurt, ketchup i przyprawy przekładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. Makaron, sałatkę, groszek, kukurydzę, paprykę
e-PrzepisyKulinarnepomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja z kukurydzą, jajkami i papryką. Szybka, zdrowa i smaczna, dla mnie najbardziej klasyczna, zapraszam Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona papryka 2 jajka ugotowane na twardo nieduża puszka(...)kukurydzy opcjonalnie: także mała puszka zielonego groszku majonez opcjonalnie: łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączam, jajka i paprykę kroję w kosteczkę. Mieszam razem w misce, dodaję odsączoną kukurydzę i majonez – około 2 łyżek (oraz musztardę i groszek jeśli dodaję), przyprawiam do smaku
Zasmakuj Kuchnimnie bardzo lubią mięso z kurczaka,więc dziś przepis na takie właśnie kotleciki.Żeby miały inny smak dodałam jajko na twardo i kukurydzę z puszki.Kotlety wyszły obłędne ;),wszyscy się zajadali.Podałam je z ziemniaczkami i mizerią . SKŁADNIKI 400g mięsa mielonego z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko cebula łyżka masła klarowanego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka(...)musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki zimnej wody 4 łyżki kukurydzy konserwowej sól,pieprz bułka tarta do panierki olej do smażenia WYKONANIE Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę
Mała w garnku mieszaostygnięcia. Jestem pewna, że poniższą sałatką zaskoczycie domowników 😋 Składniki na 1 dużą miskę: 2 zupki chińskie (łagodne, o smaku kurczaka) + 1,5 szklanki wrzącej wody 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej 1 duża, czerwona papryka 1/2 długiego ogórka 200 g szynki 3 łyżki majonezu ewent. 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku(...)zupki chińskiej. Odstawić, aż do wchłonięcia wody przez makaron. W międzyczasie paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę umyć i drobno pokroić. Wędlinę pokroić w kostkę. Do makaronu (ewentualny nadmiar nie wchłoniętej wody należy odlać) dodać paprykę, ogórka, kukurydzę, natkę pietruszki, wędlinę i poszatkowaną kapustę
UgotowaćProsta sałatka z porem w roli głównej. Do towarzystwa dorzuciłam mu trochę wędlinki i kukurydzę. Pora sparzam wrzątkiem aby zmiękł i był łagodniejszy w smaku. składniki: 350 g pora, biała i jasnozielona część 250 g chudej wędliny w plasterkach 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony pieprz kolorowy majonez Pora pokroić w pasterki lub pół plasterki. Zalać wrzątkiem(...)parzyć kilka minut. Następnie wystudzić i osączyć na sicie. Kukurydzę z puszki także osączyć na sicie. Wędlinę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dodać posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z majonezem. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem
Monia miesza i gotujenasza wyobraźnia a z makaronu możemy wyczarować niesamowicie smaczne dania. Dziś przygotowałam sałatkę z kolorowego makaronu, którego smak dopełniłam dodatkiem pomidorków, rukoli, kukurydzy oraz zielonych i czarnych oliwek. Do tego moje ukochane zioła: bazylia i oregano, odrobina oliwy extravergine i sałatka gotowa. Smacznego! **** D’estate adoro preparare delle insalate di pasta(...)origano e un filo di olio extra vergine d’oliva. Buon appetito! SKŁADNIKI (4 porcje) 320 g kolorowego makaronu 200 g pomidorków 150 g kuleczek mozzarelli 100 g kukurydzy z puszki 50 g rukoli 50 g zielonych oliwek 50 g czarnych oliwek oliwa extravergine suszone oregano bazylia s ó l, pieprz **** INGREDIENTI (4 porzioni
La grande e la piccola cuoca