chyba Polaka, który nie lubiłby grillowania. W każdym razie ja nie znam takiego ;) Grillujemy na urlopie, podczas weekendu i spotkań z rodziną. Na działce, kempingu czy...w kuchni. Tak tak, grillowanie w kuchni też jest możliwe i chyba coraz więcej z nas to robi. Jakiś czas temu zaopatrzyłam się w elektryczny stołowy grill i właśnie wtedy przekonałam się(...)pewno zdrowy :) Oto garść informacji na temat używanej przeze mnie patelni:źródłoLinia Logic firmy WOLL została stworzona nie tylko po to, aby dobrze sprawdzać się w kuchni, ale także cieszyć oko.Jest to logiczny wybór dla tych, którzy cenią sobie najwyższą jakość, funkcjonalność, ale także niepowtarzalny design.Dowodem na to są liczne nagrody, które zdobyły naczynia Logic firmy
Codzienna kuchnia niecodziennapięciu składników, mąki, wody, oliwy z oliwek, sóli i drożdży.Wyobrażacie sobie leniwy jesienny wieczór z lampką wina i blachą świeżo upieczonej focacci?...zapach pieczonych oliwek bezcenny…Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn
Anioły w kuchnikroimy na paski lub kawałki, jak kto woli. Wkładamy do słoja, przekładając cebulą, marchewką i koperkiem. Zalewamy zalewą. Zakręcamy i odstawiamy do lodówki na tydzień...smakują bosko:) /źródło "Kuchnia"/ Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchnizobaczyłyśmy ten przepis od razu wiedziałyśmy, że musimy go zrobić. Smak powala...rewelacja. Pomysł zaczerpnięty z blogu Kuchnia Agaty. Bardzo polecamy...Składniki;Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce,250 g sera z wiaderka,szczypta soli,1/2 szklanki cukru,3 jajka,1/2 szklanki kwaśnej śmietany,1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej
Anioły w kuchnikeksówki i odstawiamy na 2 godziny aby podwoiło objętość. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy brioszkę zmniejszając temp. do 160 stopni. Pieczemy 45 minut. /źródło Magazyn Kuchnia
Anioły w kuchniwspominałam, że mój małżonek jest mega łasuchem jeśli chodzi o słodycze. Ma nawet taki swój poobiedni rytułał, a mianowicie, gdy tylko odejdziemy po posiłku od stołu, on leci do kuchni i zagląda do "słodkiej szuflady" tzn. tam gdzie trzymamy wszystkie słodycze. Na moje pytanie czego tam szuka odpowiada zawsze: "coś bym schrupał" ;). Zazdroszczę mu przemiany materii. Sama chciałabym móc
W mojej holenderskiej kuchniktóre wybrałam się wraz z Mężem w ostatnią sobotę. Śniadanie odbyło się w ramach pierwszego Slow Food Festival na terenie znanego niektórym Warszawiakom Bio Bazaru. Gotowali dla nas szefowie kuchni, blogerzy oraz producenci lokalnej żywności. Chcecie wiedzieć, co nam zaserwowali? Zapraszam zatem na fotorelację :) Słowem wstępu, organizatorami imprezy było Slow Your Life we współpracy ze Slow Food Youth Warszawa(...)czyli organizacje promujące ruch slow food. Towarzyszyli im lokalni wytwórcy, którzy częstowali nas swoimi wyrobami, a nawet odważyli się stanąć przy kuchni :) Na zdjęciu kozie sery od Kozia Farma Złotna oraz Cydr Ignaców. A tu zgłodniali uczestnicy czekają na swoje śniadanie. Chcemy jeść! ;) No dobra, teraz przechodzimy do sedna:)Według slowfoodowych mistrzów kuchni jesienne śniadanie powinno opierać się przede wszystkim
Chilli Czosnek i OliwaU mnie w tym roku na świątecznym stole, poza tradycyjnymi smakołykami pojawi się także mała nowość, czyli urocze i zaskakujące w smaku galaretki podane na
Malinowo w kuchniŚwięta Bożego Narodzenia🎄 kojarzą mi się z zapachem piernika i pomarańczy. Dlatego postanowiłam zrobić świąteczną kawę Inkę z czekoladą o smaku piernikowym i sokiem z pomarańczy
Kuchnia MagdaLenyPotraficie wyobrazić sobie święta bez piernika ? My nie. Dlatego wśród ostatnio dodanych przepisów znalazły się m.in. ten na piernik staropolski dojrzewający - najlepszy z polskich pierników
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŚwiąteczne ciasto makowe od serca z sercami dla rodziny. Ciasto jest bardzo dobre i proste do zrobienia. Zachwycimy nim rodzinę, znajomych. Biszkopt makowy: 6 jaj wielkość
wesoła kuchniaCiasta na zimno- bez pieczenia Ciasto Kinder cuntry Cytrynka z jabłkiem Ciasto grysikowe z truskawkami Ciasto adwokat- bez pieczenia Sernik na zimno z truskawkami Sernik na
Aga w kuchniBabki Babka adwokatowa Babka białkowa Babka cytrusowa Babka drożdżowa Babka piaskowa dwukolorowa Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym Babka korzenna Babka marmurkowa Babka orzechowa Babka
Aga w kuchnijajcach z mlykym i wciepcie na patelnia. Jak sie fajnie przibrōnołci 18 ze obu strōn, to wciepcie je na talyrz, łoblyjcie zołzom i smacznego [Blog Chop w kuchni bierze udział w konkursie na BLOG ROKU 2015! Pierwszy etap jest sms’owy, a środki, które zostaną zebrane, zasilą konto Fundacji Dziecięca Fantazja. Żeby zagłosować, wystarczy wysłać sms (z jednego numeru telefonu(...)tylko jeden) na nr 7124, a we treści wpisać A11292 (1,23 PLN z VAT). Dziękuję wszystkim, którzy będą chcieli powspierać Chopa w kuchni- a przy okazji również i dzieciaki Głosowanie trwa od 23.02 do 1.03.2016. 1 mądrzy 2 powiedzieli 3 prawdziwy 4 dzieci 5 nauczyciele 6 będą 7 tak naprawdę 8 truskawki 9 bułka paryska 10 brązowy 11 białą
Chop w kuchniSkładniki: ciasto: 3 łodygi rabarbaru 2 szklanki cukru trzcinowego 1 kostka masła 2 kubki mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń
Luźna Kuchnia