plastry sera żółtego - słoiczek żurawiny - sól, pieprz - jajko - bułka tarta - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakupewno każdy z nas słyszał jakie właściwości mają zielone koktajle. Połączenie owocowo-warzywne jest bardzo pyszne i zdrowe, a przede wszystkim oczyszczające. W kuchni miałam nadmiar pietruszki, a co jeszcze dodałam? Wszystko poniżej. ;) Składniki: 1 pęczek świeżej natki pietruszki 1 średnie jabłko 1 szklanka wody Sposób przygotowania: Natkę i jabłko dokładnie umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie
Truskawkowa Fiestaidealnie gładka. Zupę krem podajemy z grzankami, prażonymi ziarnami słonecznika i plasterkami świeżych pomidorów. The post Pomidorowa zupa krem ze świeżych pomidorów appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodajemy do mięsa z grilla np. grillowanej karkówki, grillowanego faszerowanego kurczaka lub pieczonego kurczaka. The post Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśrednich ziemniaków - 1,5 główki czosnku - 2 cebule - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej lub reklamy zamieszczone w innym miejscu na blogu. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest
Świat Smakuokoło 25 minut aż będą złociste. Mini kruche babeczki z jabłkami / mini jabłeczniki posypujemy cukrem pudrem. The post Kruche babeczki z jabłkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPopularne jednogarnkowe danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące i aromatyczne. Głównym jego składnikiem są papryki, pomidory i podsmażona kiełbasa. Ja dodaję również cukinię :) Składniki: 400 g kiełbasy 2 cebule 4 pomidory 6 papryk (różne kolory) cukinia 500 g passaty pomidorowej łyżka słodkiej papryki suszonej sól, pieprz, ew. chilli Paprykę, cebulę, pomidory i cukinię pokroić w większą kostkę. Kiełbasę pokroić na talarki
wyzwania kuchennespowodowanym dodatkiem soku z pomarańczy, ugotowanej marchewki i natki pietruszki (według nas jest to lekko polski akcent). Smaki drugiej części natomiast są ukierunkowane dość standardowo, bo zainspirowałyśmy się kuchnią indyjską i dodałyśmy do niej nieodłączne mleczko kokosowe, uprażone ziarna sezamu i małą ilość oleju z tego cudownego surowca. Efekt końcowy z pewnością i dla Was będzie zaskakujący, a więc
Symfonia Smakówpoziomki, które zalewamy resztą galaretki. Na środku na jej powierzchni układamy po 1 jeżynie. The post Deser z kaszy manny z owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmakiem i aromatem . Składniki - kostka masła - 4 ząbki czosnku - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej lub reklamy zamieszczone w innym miejscu na blogu. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest
Świat Smakunaszej tradycyjnej kuchni piecze się zazwyczaj chleby na drożdżach, tych piekarniczych lub na naturalnym zakwasie. Wymaga to zrobienia zaczynu i czasu na wyrośnięcie ciasta. Dziś przedstawię szybki sposób na chleb popularny na wyspach Brytyjskich, zwany często chlebem irlandzkim. Zamiast drożdży używa się sody. Poza tym chleb ten robi się na mleku. Polecam jednak zastosowanie kwaśnych produktów fermentacji mlekowej jak zsiadłe
w kuchni i w ogrodzienaszej tradycyjnej kuchni piecze się zazwyczaj chleby na drożdżach, tych piekarniczych lub na naturalnym zakwasie. Wymaga to zrobienia zaczynu i czasu na wyrośnięcie ciasta. Dziś przedstawię szybki sposób na chleb popularny na wyspach Brytyjskich, zwany często chlebem irlandzkim. Zamiast drożdży używa się sody. Poza tym chleb ten robi się na mleku. Polecam jednak zastosowanie kwaśnych produktów fermentacji mlekowej jak zsiadłe
prawdziwe jedzeniecynamonu łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku Mięso zalewam zimną wodą. Dodaję przyprawy i doprowadzam do wrzenia. Gotuję na małym ogniu ok. pół godziny pod przykryciem. Zestawiam z kuchni i zostawiam do ostygnięcia. Po kilku godzinach lub następnego dnia znów podgrzewam, gotuję i zostawiam do ostygnięcia. Mięso wyjmuję z wody i osuszam
prawdziwe jedzenieminut. Słoiczki wyciągamy z garnka, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do wystudzenia. The post Powidła śliwkowe bez cukru appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOwocowo u mnie w kuchni, a więc przedstawiam przepis na pierogi w wersji letniej, czyli z owocami. Ja robiłam je z truskawkami i jagodami, jako, że teraz na nie sezon. Składniki: ½ kg mąki pszennej 1 jajko ciepła woda cukier, sól owoce (jagody, truskawki) Przygotowanie: Truskawki/jagody należy umyć, (odszypułkować) i posłodzić 3-4 łyżkami cukru. Na stolnicę wykładamy mąkę i wbijamy
PastelFood