Z zakupów na gdyńskiej hali targowej znów przytachałam rabarbar. Tym razem zrobiłam wiosenny klasyk - drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Kupiłam tyle rabarbaru, że starczyło jeszcze na
Posadzone i zjedzoneNalewka z mirabelek to trunek, który jako pierwszy nastawiam jak tylko pojawią się śliwki w moich okolicach. W tym roku wydaje mi się że jest ich
Pieguskowa KuchniaNiedzielny obiad to zawsze wyjątkowy czas dla większości z nas. Mamy chwile by wreszcie spotkać się troszkę dłużej z bliskimi i rodziną. Często podajemy wtedy tradycyjne
SMYKWKUCHNIMiesiące wakacyjne to niewątpliwie, czas na weki. Nasze babcie, mamy a teraz my kultywujemy tą tradycję, która na chwilę obecną przechodzi renesans. Wekowanie stało się po
SMYKWKUCHNIJesień zbliża się wielkimi krokami, choć słońce jeszcze mocno przygrzewa w lasach pojawiły się prawdziwki, uwielbiam je zbierać, suszyć, marynować i dodawać do smacznych dań
Wanilia i KardamonKaczka z jabłkami to danie które gości niestety na moim stole bardzo rzadko i zazwyczaj przy okazji jakiejś uroczystości. Ponieważ obchodzę z mężem 10 rocznicę zawarcia
Pieguskowa KuchniaSernik z makiem jest następstwem tego, że bardzo lubię połączenie sera z makiem i bardzo chciałam upiec taki sernik. Zależało mi na tym żeby był bez
Pieguskowa KuchniaPrzedstawiam Wam dzisiaj jeden z najprostszych przepisów na papryki faszerowane. Wręcz doskonałe na pyszny i niewymagający obiad dla całej rodziny. Muszę się Wam przyznać, że z
Pogotujmy.plSos kurkowy to obowiązkowe danie w sezonie kurkowym! Na pewno dobrze znacie wersję sosu kurkowego na śmietance ( przepis tutaj ), który dla nas ma tylko jedną wadę
WegePrzepisPyszne cukinie nadziewane kaszą, kurczakiem i warzywami. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam na niecodzienny obiad :) SKŁADNIKI : 3-4 młode cukinie 1
Kulinarne Fantazje MarioliGalareta z nóżek… nieodłaczna towarzyszka typowych spotakań Polaków przy stole. Samodzielne danie, zakąska czy przekąska – galat dobry jest na każdą okazję. I nie zapominajcie
Kulinarna PatilogiaWigilijne danie Składniki ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 50 dkg kapusty kiszonej 1
czarrna od kuchniRosół z kaczki najczęściej gotuje się z połowy tuszki (korpusu z szyją, jednym skrzydłem i nogą). Ponieważ ja nogi z kaczki potrzebuję do innych dań (do
Moja DelicjaPieczone pomidory w oleju, od kiedy pokazałam Wam je na swoim Instagramie i podzieliłam się przepisem na nie, nie przestaje dostawać od Was przemiłych wiadomości
SMYKWKUCHNIPierogi z burakiem są pyszne, kolorowe i zdrowe. Tym razem skorzystałam z nowego przepisu na ciasto do pierogów, który dostałam … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner