ostatnich dniach kulinarnych inspiracji szukałam na stronach kuchni lidla . Znalazłam interesujacą propozycję, która dzięki interesującej gamie składników, od mieszanki sałat poprzez salami, czerwoną cebulę, suszone pomidory po marynowane pieczarki skomponowała się w niebanalną sałatkę - zapraszam:) Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowaną pieczarką Składniki: małe ziemniaki, ugotowane: 4 szt. pieczarki w zalewie octowej : 0,5 słoiczka mała czerwona
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałajestem fanką Kuchni Lidla wiadomo nie od dziś. :) Ubóstwiam przepisy Okrasy jednak tym razem dałam szansę Pascalowi i skusiłam się na kieszonkę z pstrąga faszerowaną serem ricotta z pachnącym ryżem. Wyszło niesamowicie intensywne w smaku i bardzo oryginalne. Na pewno nie jest to potrawa na którą się rzucimy i wciągniemy w 5 min, przez intensywny smak co chwilę odkłada się(...)widelec jednak potem chętnie sięga po niego z powrotem. Przepis całkowicie kopiuję ze strony Kuchnia Lidla. Aha i rada kupcie filety, zabawa z filetowaniem pstrąga nie jest fascynująca. Składniki: 4 pstrągi patroszone 4 łyżki oliwy z oliwek (ja użyłam oliwy z oliwek Biolevita 2 czerwone cebule, pokrojone w drobną kosteczkę 2 ząbki czosnku 120 g chleba polskiego (sam miąższ
Brzuszki Łakomczuszkiwinogrono, korniszon, pieczarki marynowane, oliwki. Wszystko symetrycznie ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt. 3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy. Nic dodać nic ująć dlatego też kopiuję cały przepis, bez żadnych zmian. 2 3770 wejść Gotowanie z Okrasą(...)Postanowiłam się skusić na przepis z kuchni Lidla. Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły
Brzuszki ŁakomczuszkiOkrasa jest geniuszem. Jakie to było pyszne. Niestety nie doczekało się zdjęć, gdyż zostało wciągnięte w chwilę. Mogę jedynie zaprezentować zdjęcia mojego pięknego makaronu. Całkowicie kopiuję przepis ze strony kuchnia lidla ,jedynie z leciutko zmienionymi proporcjami. Składniki: 100g łososia wędzonego makaron fusilli tricolore (no i właśnie Okrasa poleca farfalle, ja użyłam fusilli - tak widnieje na opakowaniu jednak nie wydaje
Brzuszki Łakomczuszkirazem romans z Pascalem i kurczakiem. Kuchnia Lidla - ciąg dalszy (kopiuję ze strony Lidla), jednak moja miłość skierowana jest w stronę Okrasy. Składniki: podudzie kurczaka: 8 szt. suszone pomidory: 150 g por: 300 g czosnek: 2 ząbki jasne piwo: 0,5 l cebula: 390 g olej rzepakowy: 80 ml masło: 30 g suszona bazylia: 1 łyżeczka ryż 2 torebki sól
Brzuszki ŁakomczuszkiCzyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy. Nic dodać nic ująć dlatego też kopiuję cały przepis, bez żadnych zmian. Składniki: kurczak: 1 szt. curry: 30 g limonka: 1 szt. mleko kokosowe: 400 ml pomidory pelati: 1 puszka śmietanka 30%, słodka: 200 ml czosnek: 3 ząbki
Brzuszki ŁakomczuszkiZnowu skorzystałam z przepisu Okrasy znajdującego się na stronie Kuchni Lidla, a więc w całości przeklejam przepis. Jedyne co mogę powiedzieć to, to że dobrze wysmażone mięso okazało się podstawą!!! Warzywa, które wykorzystałam pochodzą od firmy Paczka Warzyw . O firmie pisała tutaj, użyłam również produktów od Paczki Warzyw opowiadając o jajku . W firmie się zakochałam i baaaardzo polecam szczególnie teraz
Brzuszki ŁakomczuszkiPostanowiłam się skusić na przepis z kuchni Lidla. Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły
Brzuszki ŁakomczuszkiJuż od 9 lipca w Lidlu będzie można nabyć produkty kuchni amerykańskiej. Ja mam okazję posmakować ich trochę wcześniej... na pierwszy rzut dzisiaj do kawy poszły mini brownies i muszę Wam powiedzieć, że są pyszne... z płynną czekoladą w środku, na pewno w poniedziałek zrobię sobie ich zapas na deszczowe dni :) A Wam co najbardziej smakuje z tej kuchni
Aga w kuchniprze kilka dni, mamowe "różności z Dąbrowy", które wygrały publikację w Tygodniku Powszechnym oraz kac pomidory na przepis litewski. Gotowałam domowe, polskie obiady: bardzo sycący żurek, zapiekaną paprykę przepisu kuchni Lidla, bitki wołowe z domowymi kopytkami, grzybówkę na suszonych grzybach, duszone kurki cebulą i natką pietruszki. Przygotowywałam też obiady, które praktycznie robią się same; ziemniaki zapiekane z brukselką i rozmarynem(...)pyszności. Ale nie zabrakło też fast foodów. Pizza dietetyczna i na cienkim cieście, zapiekane gniazdka, fish&chips i 2 rodzaje ogromnych hamburgerów, które zaspokoją każdego faceta! Próbowałam kuchni niecodziennej: domowe sushi, szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej, pad thai po tym jak trafiłam do thai baru, krem z dyni, pesto ze świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję
Brzuszki Łakomczuszkimiseczek i dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Cytrynę kroimy na cząstki i podajemy jako dodatek do zupy na osobnym talerzyku. Można nią skropić zupę do smaku. Przepis z Kuchnia Lidla :) SMACZNEGO
Kredowe Menuwymieszać. Tak przygotowane jabłka wyłożyć na ciepły jeszcze sernik i równomiernie rozsmarować (fot.4) . O na tym kończymy przygotowanie ciasta. Ciasto odstawić do przestygnięcia a następnie wyjąć z formy. Źródło: kuchnia lidla linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site
Świat CiastaBardzo lubię zapiekanki jako dania obiadowe. Zazwyczaj sporo przy nich pracy, ale efekt okazuje się być wart zachodu. Dziś inspirację obiadową znalazłam w Kuchni Lidla . :-) Tłuste składniki zamieniłam na mniej tłuste, wyszło bardzo smacznie, polecam! Część mięsna: 2 filety z kurczaka kulka mozarelli 2 pomidory olej do smażenia sól, pieprz Puree: 500g ziemniaków puszka kukurydzy 2 ząbki czosnku
Szefowa kuchni