składniki, pracy prawie wcale, a ile radości:) Ta wersja jest karmelizowana drobnym cukrem, w innym słodkich propozycjach możecie je posmarować konfiturą, bakaliami, masą serową bądź makową. Wyjdą fajne kruche francuskie drożdżówki, np. z serem albo makiem. Po zwinięciu i upieczeniu na pewno będą prezentowały się godnie na stole. Do tego może wino? likier? może ulubiona herbata i jest miło. Opcjonalnie(...)wersjach możecie je (już ułożone na papierze do pieczenia) posmarować roztrzepanym jajkiem i czymś posypać, np. kruszonką, makiem, sezamem, tartymi orzechami, itp. Dodatki łatwiej się przykleją, a i same ciasto będzie po upieczeniu dodatkowo błyszczeć. Smacznego:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (użyłam 275 g) 50 g drobnego cukru do wypieków Sposób przygotowania ciasteczek: Na stolnicy wysypujemy cukier i układamy
Zasmakuj KuchniKruche serca w czekoladzie Kruche serca w czekoladzie na Keto Walentynki Walentynki już za 2 dni. Jeśli i Wy chcecie przygotować coś specjalnego na tę okazję, to gramy w tej samej drużynie. Nie to żebym jakoś bardzo uwielbiała i czciła to święto… Ale skoro jest okazja, żeby przekąsić sobie coś dobrego, to czemu nie? Każdy pretekst jest dobry(...)moim przypadku przepyszna ciemna czekolada z cynamonem ). Czyli- jeśli grzeszyć, to z głową! 🙂 Jedno takie kruche serce w czekoladzie ma bowiem zaledwie 2,1 g węglowodanów. Można więc zaszaleć i zjeść kilka sztuk! A Wy jak lubicie spędzać Walentynki? Kruche serca w czekoladzie Pyszne kruche serca w czekoladzie- ciasteczka, które sprawdzą się nie tylko jako deser po walentynkowej kolacji
Modern Cave GirlKrucha gruszkowa galette - rustykalna francuska tarta z zawiniętym nieregularnym brzegiem, a w środku cienka warstwa nadzienia z pysznych gruszek. Do tego ewentualnie kilka kropel syropu klonowego i mamy podwieczorek idealny. Składniki: na ciasto: szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szkl. mąki pszennej razowej 2 łyżki cukru brązowego szczypta soli 110 g masła 60 g zimnej wody dodatkowo: 2 łyżki bułki tartej
wyzwania kuchenneJeżeli ktoś nie ma czasu na pieczenie świątecznego sernika i makowca, może te ciasta połączyć w pysznym sernikomakowcu . Jego przygotowanie jest jeszcze szybsze, gdy kupimy mak
niecodziennikparyniego układamy truskawki. Na wierzch ścieramy drugą połówkę ciasta. 5. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni na 55 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również po inne przepisy na dużą blachę: PROSTA KRUCHA SZARLOTKA BUDYNIOWIEC Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnieniego układamy truskawki. Na wierzch ścieramy drugą połówkę ciasta. 5. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni na 55 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również po inne przepisy na dużą blachę: PROSTA KRUCHA SZARLOTKA BUDYNIOWIEC Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuGofry na jogurcie naturalnym Dzisiaj polecam gofry na jogurcie naturalnym Składniki: 3 jajka 80 ml oleju 1 ½ szklanki mleka ½ szklanki jogurtu naturalnego 2 ½ szklanki mąki 1
Pomysłowa kuchniaodrobinę rozwałkowałam i zwinęłam w rulon. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, a rulonik ciasta pokroiłam w krążki pół centymetrowe.Ułożyłam je na blaszce i wstawiłam do pieca.Piekłam kolo 10 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu przełożyłam na kratkę by ostygły. Krążki wyszły bardzo smaczne i kruche. Ciekawostka: Karob pasuje jako dodatek do wypieków – nadaje im ciemną barwę
Różowa kuchniaPyszne ciasteczka owsiane. Czy ktoś jest w stanie się im oprzeć? Kruche, kokosowe, z czekoladą, mmmm… Pyszności. Ja do czekolady dodałam łyżkę mleka kokosowego, przez co jest bardziej miękka. Bez czekolady, smakują równie dobrze. Jeśli nie macie mąki owsianej, możecie zmiksować płatki. Całe ciasto można wykonać w mikserze, miksując najpierw płatki, potem dodając inne składniki i miksować w trybie
Kucharzycajabłkami (Tarte Tatin) to francuski, pyszny, bardzo słodki, karmelowy deser na cieniutkim kruchym spodzie. Zaraz po upieczeniu tartę odwraca się w taki sposób żeby jabłka znalazły się na górze. Bardzo dobrze smakuje na ciepło, chociaż i po wystudzeniu niczego jej nie brakuje. Składniki: na ciasto: szklanka mąki 2 żółtka 50 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru łyżka jogurtu naturalnego
Pysznie & Pięknieróżne, zależnie od zastosowanej receptury. Sięgając po poniższy przepis uzyskacie pyszne, kruche pierniczki, których intensywnie korzenny smak sprawi, że dodatek mąki gryczanej i oleju kokosowego będzie niewyczuwalny. Melasa nada pierniczkom ciemniejszy kolor i bardziej charakterystyczny smak, podczas gdy syrop uczyni je słodszymi. Z ciastem będzie się Wam przyjemnie pracowało – jest stosunkowo elastyczne jak na fakt, iż nie zawiera glutenu, znakomicie
Even Better Foodsię drzemie na świątecznym kocyku... Jeśli macie ochotę wypróbować przepis na nasze świąteczne kruche ciasteczka to serdecznie zapraszam. Składniki: - 35 dag mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 jajko - 15 dag masła - 2 łyżki miodu - szczypta soli Ilość mąki należy dostosować do potrzeb podczas wyrabiania ciasta. Do dekoracji: - do dekoracji rogów i kopytek możecie użyć produktów Delecty, np. posypka
Apetyczna babeczkapozorom jest bardzo łatwe do zrobienia, oczywiście można się pokusić o upieczenie placków kruchych (ja nieraz to robię). Polecam. Zapraszam... Składniki (na formę o wym. 37 x 26 cm): 100 szt. prostokątnych herbatników ( np.Elitki) 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego ugotowanego 500 ml śmietanki 30% do ciast i deserów 2500 g serka kremowego śmietankowego lub mascarpone 1 kg jabłek
Kubki smakuchodzi zaś o smak ciasteczek to muszę napisać, że są po prostu pyszne, kruche i mocno maślane, dokładnie tak jak lubimy. W opisie wykonania zamieściłam również link do filmiku instruktażowego, na którym krok po kroku zobaczycie jak zrobić te małe cudeńka. Kilka razy trzeba chłodzić ciasto w trakcie przygotowywania ciastek i dlatego czas trochę się wydłuża, ale samo zrobienie
Słodko-Słony Świat Ilonyspróbować z samym masłem. Też wyszły bardzo dobre, ale jednak nie takie kruche. Bardziej przypominały w smaku herbatniki. Smalec w składzie jednak musi być! W smaku nie jest wyczuwalny, a dzięki niemu ciasteczka są bardzo kruchutkie. Połowie ciasteczek nadałam troszkę świątecznego charakteru dodając do ciasta 2 łyżki suchego maku. Można przed pieczeniem, za pomocą szprycy, ozdobić ciastka
Maślane ciasteczko