przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:620/1100)

Ciasto mocno czekoladowe z pomarańczą i miłe zaskoczenie 168

Nad chodzi koniec tygodnia weekend więc pora się zastanowić co zrobić dobrego do kawy. Tym razem pomysł znalazłam na jednym z blogów ale nie pytajcie na

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pizza w 15 minut 46

Błyskawiczna pizza w 15 minut z patelni, z ciasta bez drożdży. Pyszna, lekko krucha, delikatna. Składniki 3/4 szkl. mąki 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta proszku do pieczenia dwie szczypty ziół prowansalskich woda Przygotowanie Wszystko mieszamy na końcu dodawałam wodę, tak aby konsystencja była jak na ciacho do pierogów (mniej więcej oczywiście). Odstawiłam i przygotowałam sobie dodatki (pokroiłam w kostkę(...)dwie pieczarki i podsmażyłam na innej patelni, starałam ser żółty i przygotowałam szybki sos z keczupu + sól + pieprz + zioła prowansalskie). Zimną patelnię posmarowałam lekko olejem i rozciągnęłam na niej ciasto (na zimnej!) Daje na średni gaz, piecze się pod przykryciem, jak się zarumieni to się odwraca i smaruje sosem i daje na placek ulubione dodatki. Przykrywam, zmniejszam gaz i czekam

Wasze Przepisy
Ciasteczka amoniaczki 47

prosty i sprawdzony, a same ciastka zawsze się udają i pięknie pachną. Amoniaczki mają niepowtarzalny smak, nie są pracochłonne i bardzo szybko się pieką. Jeśli macie ochotę na pyszne kruche ciastka, które przygotujecie w mgnieniu oka, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis na amoniaczki! CIASTECZKA AMONIACZKI PRZEPIS Składniki 250 g mąki pszennej 3 żółtka 125 g zimnego masła(...)amoniaku Przygotowanie 1. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy zimne, posiekane masło, 50 g cukru zwykłego, cukier wanilinowy, śmietanę wymieszaną z amoniakiem oraz żółtka. Całość zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. 2. Z ciasta formujemy kulę, a następnie lekko rozwałkowujemy. 3. Na stolnicę wysypujemy pozostały cukier, kładziemy na nim ciasto i wałkujemy do uzyskania placka o grubości około

Alle Dobre!
Tort urodzinowy bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 98

Tort urodzinowy Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki gryczanej 2 łyżeczki proszki do pieczenia pół szklanki oleju  cukier kokosowy 1,5 szklanki mleka ryżowego 3 łyżki kakao Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy wiśnie (ja dałam(...)kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao dżem do przełożenia śmietana ryżowa cukier kokosowy kilka kruchych ciastek (ja dałam ryżowe) Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i ziemniaczaną. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz cukier kokosowy. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na trzy

nietadieta
Tarta z musem czekoladowym 126

mnie nic lepszego niż ciasto czekoladowe. Dziś przygotowałam szybką tartę na kruchym kakaowym spodzie z frużeliną malinową zwieńczone przepysznym musem czekoladowym. Zapewniam Was, że dawno nie jadłam lepszego deseru. Królowa wśród tart! Składniki na spod: 300g mąki pszennej, 70g cukru pudru, 25g kakao, 200g masła, 2 żółtka, Składniki na frużelinę: 150g malin, 1/2 łyżeczki żelatyny nałożonej w 2 łyżkach wody(...)gorzkiej 60%  Goplana , Ponadto: 100g świeżych malin, Listki świeżej mięty, 50g czekolady gorzkiej 60%  Goplana , Kruchy spód:  W misce mieszamy kakao, mąkę i cukier puder. Dodajemy żółtka oraz pokrojone w drobną kostkę masło. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite zwarte ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość

Słodki Zakątek
Serduszka dla Mamy 61

pyszne, ozdobne ciasteczka.   Serduszka są kruche, smakują i pachną wspaniale, a czekoladowa dekoracja sprawia, że są idealnym prezentem dla mamy Składniki na około 25 ciasteczek: 2 ¼ szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao 4 łyżki cukru pudru 24 dag masła 4 żółtka (białka możecie wykorzystać do zrobienia truskawkowych tratw ) Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą

Słodki sentyment
Babka krówkowa z adwokatem 154

który najbardziej lubię - z ręki - gdyż cała dłoń była oblepiona w kajmaku. Jednak to tylko moja subiektywna opinia, jeśli ktoś ma ochotę śmiało może ją zrobić. Składniki: Ciasto: 100 g krówek (najlepiej kruche) 100 ml adwokatu 260 g mąki + 1 łyżka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g masła 150 g cukru 4 jajka Polewa(...)jednym jajku i wlać adwokat. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wszystko wymieszać. Na końcu dodać posiekane krówki. Ponownie całość dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Babkę piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut (sprawdzić patyczkiem). Ciasto wystudzić i wyjąć z formy. W międzyczasie przygotować polewę. Wszystkie składniki

My simple kitchen
Miodownik z orzechami i masą grysikową 679

Miodownik z orzechami i masą grysikową Dziś polecam Wam przepyszne ciasto miodowe z orzechami oraz kremem z kaszy manny. Jest kruche i delikatne, a dzięki przełamaniu smaku kwaskowym dżemem, ciasto nie jest za słodkie i smakuje chyba każdemu.     Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 200g margaryny 2 jajka 2 łyżki mleka 2 łyżki

Blog z Apetytem
Tarta Biały Puch z malinami 350

Delikatna masa budyniowa, kruchy spód i świeże owoce tworzą idealną całość :)  Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 200 gram margaryny 2,5 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtek jaja Składniki na masę: 4 białek jaja ¾ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 opakowań budyniów waniliowych ½ szklanki oleju + maliny (około 1 szklanka) + konfitura malinowa (ja użyłam

Tradycyjna Kuchnia
Ciastka ślimaczki 87

wykonaniu, mocno kruche i pyszne. Moja rodzina je uwielbia, ledwo udało mi się przechwycić kilka do zrobienia zdjęć. Składniki: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki ½ szklanki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo: białko do smarowania ciasta Mąkę

Fascynacje Ani
Ciasto z musem malinowym 106

równo rozsmarować. Na wierzch ułożyć maliny i schłodzić. Gdy galaretka lekko stężeje (ale nadal pozostanie wodnista) należy przelać ją na nasze ciasto. Ciasto należy schłodzić w lodówce przez 8 – 12 godzin (pozostawić na noc). Krok po kroku: 1. Rozpuścić galaretkę w 400 ml wody 2. Rozpuścić masło 3. Zmielić herbatniki(...)Przelać mus do serka mascarpone 11. Całość zmiksować 12. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno 13. Do masy dodać śmietanę i całość delikatnie wymieszać 14. Przelać masę na kruchy spód 15. Na wierzch ciasta wyłożyć maliny 16. Całość zalać galaretką Poprzedni 1 z 16 Następny Artykuł Ciasto z musem malinowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
WIENIEC Z KRUSZONKĄ Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 174

bardzo nie było mi dane, a teraz nadszedł czas na ... kukurydzianą ❤  Ma ona w mojej kuchni zdecydowanie swoje 5 minut. Po pysznych  kukurydzianych, kruchych ciasteczkach  przyszedł czas na ciasto. Upiekłam okrągły wieniec tylko z mąki kukurydzianej z jagodami i kruszonką. Ciasto jest bardzo smaczne, podobne w smaku do klasycznej babki cytrynowej. Dodatkową zaletą jest

Walijskie Pichcenie
Bezglutenowa pizza — czy to ma prawo się udać? 37

Pizza to jedno z najbardziej rozpoznawalnych włoskich dań, którym zajadają się mieszkańcy całego świata. O jego jakości w dużej mierze decyduje smak i konsystencja ciasta. Idealny placek jest cienki, kruchy i chrupki. Do jego wykonania potrzebny jest nie tylko wyjątkowy kunszt kulinarny, ale także odpowiednio zmielona mąka. Zanim więc rozpoczniesz swoją przygodę z robieniem pizzy, zastanów się dobrze nad wyborem(...)oddzielenia otrębów, co wpływa między innymi na zawartość związków mineralnych. Przemiał decyduje ponadto o tym, jak sypki będzie produkt finalny. Rodzaj wykorzystywanej mąki wpływa na strukturę i charakter ciasta, dlatego wyroby, które z nich powstają są tak różne. Pizza wychodzi najlepiej, kiedy do jej zrobienia używa się mąki typu 00, która charakteryzuje się wyjątkowo wysokim stopniem zmielenia. Jej konsystencja zbliżona

ProstePesto.pl
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 85

razem ze spodem do tarty. Wtedy też upiekliśmy prosciutto, żeby było chrupiące. Pewnie zaskoczy Was wódka w składzie ciasta. Alkohol ma jednak bardzo dobry wpływ na ciasto, które staje się jeszcze bardziej kruche. Możecie dodać dowolny alkohol, ale uważajcie na whisky, czy koniaki, bo ich dębowy posmak może być wyczuwalny w gotowym quiche. Przepis na ciasto pochodzi z bloga Thekitchn.com

Niedzielny kucharz
Brzoskwiniowy rarytas 141

Orzeźwiające brzoskwiniowo – cytrynowe ciasto z bitą śmietaną i kruchymi waflowymi rurkami oblanymi czekoladą. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju szczypta soli Masa śmietanowa: 600ml śmietany 30% 400g mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń 1 cytrynowa galaretka 260g rurek waflowych(...)spirytusu Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywno, dodać żółtka, a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać, ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 25 minut. 2.  Masa śmietanowa Śmietaną ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania