kolację ? A może przed chwilą zapowiedzieli się goście ? Zrób tartę ! Taką tartę raz...dwa...trzy ! Do przygotowania tarty potrzebne jest gotowe ciasto filo, które z powodzeniem możesz zastąpić ciastem francuskim lub kruchym - też będzie pysznie. Tarta na cieście filo z pomidorami i pesto to świetna propozycja na letnią kolację w gronie rodziny lub/i przyjaciół. Doskonała jako zakąska i przystawka, zarówno
kolorowotorcikowoLetnia kruszonka z malinami. Fajne połączenie smaku kwaskowych malin z kremem na bazie serka Bieluch. Polecam. Ciasto: 3
Praktyczna plDziś zapraszam na pyszne i efektowne ciacho. Wbrew pozorom jest bardzo proste, choć wymaga odrobiny pracy i czasu. Na moich zdjęciach zobaczycie tylko 5 placków, bo
Cynamonowe szczęścieZnalazłam przepis na tartę rustykalną u Asi z Kwestia Smaku i postanowiłam według tego pomysłu zrobić tartaletki. Rabarbalove trwa od maja w nieskończoność, przynajmniej u mnie
Moje Małe CzarowanieSkładniki na forme 20cm ciasto 350 g mąka pszenna - 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 100 g jogurtu gęstego typu greckiego 1 jajko 100
w mojej kuchniByła już truskawkowa chmurka, teraz pora na malinową straciatella <3 Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na porzeczki trwa, zachęcam do przygotowania smacznej tarty z ich dodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących
WielopokoleniowoW Słonecznej Kuchni wciąż dryfuję na chmurkach pełnych smaku! Ostatnim razem chlebki chmurki, a dziś... Dziś, w truskawkowym uniesieniu, częstuję kawałkami mlecznej tarty o nadzieniu tak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszne, delikatne ciasto, połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne ciasto na weekend :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldQuiche (czyt. kisz), czyli rodzaj tarty, tradycyjnie składa się z kruchego słonego ciasta i mięsnego lub warzywnego nadzienia zalanego masą jajeczno-śmietanową. A że my preferujemy wersję czysto roślinną, to w niej znajdziecie sycące ziemniaki, smakowite grzyby i dużo brokuła. A wszystko jest zalane bazyliowo-oreganową masą z tofu. Brzmi smakowicie, prawda? Wprawdzie gdy pierwszy raz pomyślałam o zrobieniu quiche
Lamarida.plSkładniki: 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 margaryna 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kg truskawek cukier puder 5 białek
Przepisy kulinarne babci AntoninyNajprostszy deser ever na weekend to owoce pod kruszonką tzw. crumble truskawkowe. Polecam teraz póki jeszcze sezon trwa :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSzarlotka to ciasto które uwielbiam, pewnie dla tego że w domu rodzinnym mama robiła ją bardzo często. A szarlotka w
magiczna kuchnia Kasiłyżek cukru (można dać więcej lub mniej zależne od gustu).Podlać odrobiną wody,zagotować chwilę mieszając ,aby cukier się rozpuścił i dodać galaretkę z torebki.Wymieszać.Wyłożyć na ciasto z kokosem.Ciastka kruche pokruszyć i posypać po wierzchu ciasta i do pieca na 30-40 min.w temp.180st.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki