WYMIARY BLASZKI 39cmx24cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 520g mąki 370g masła 150g margaryny 3 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: Wszystkie
Dziś Ja gotujeSkładniki: ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli farsz: 450 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 cebula 3 ząbki czosnku
czarrna od kuchniSkładniki ciasto: 160 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka Młynomag) 80 g masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie: 20 dkg pieczarek 1 większa
czarrna od kuchniszpatułką. Całość przelać do dobrze wysmarowanej masłem blaszki, inaczej ciasto przywrze do naczynia. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez 25 minut, aż wierzch ciast będzie kruchy a boki zaczną odstawać od brzegów formy. Środek ciasta powinien pozostać miękki. Do ciasta można dodać też pokrojone banany (przed wstawieniem do piekarnika oczywiście). Smacznego
Delusional TrineKolejne z tradycyjnych ciast, które musi zagościć na świątecznym stole. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach. SKŁADNIKI CIASTO: 60 dag mąki 20
słodki bratekNajlepsza bezglutenowa szarlotka jaką zrobiłam. Kruche, delikatne ciasto oraz mnóstwo jabłek z cynamonową nutą. Z kulką lodów waniliowych po prostu poezja.... SKŁADNIKI: ciasto: 500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka nadzienie: ok. 2,5 kg jabłek ( u mnie antonówka) ok. 1/3 szklanki cukru ( do smaku) 2 łyżeczki cynamonu 1/3 szklanki
Kuchnia bezglutenowatarta łączy w sobie kruche, cynamonowe ciasto z kwaskowatymi jabłkami i kremowa masa waniliową. Świetnie smakuje polana odrobiną sosu karmelowego z gałką lodów waniliowych. Składniki: na tortownicę o średnicy 26cm ciasto: 250g mąki 125g masła 60g cukru 1 jajko łyżeczka cynamonu szczypta soli nadzienie: 6-8 kwaśnych jabłek 4 łyżeczki soku z cytryny masa waniliowa: 4 jajka 100g cukru szczypta
Pyry na GazI jeszcze jedno ciasto na niedzielę , które zabieram do znajomych, crumble z jabłkami. Szybkie i bezglutenowe crumble w wersji wegańskiej, bez dodatku rafinowanego cukru. Zamiast masła
codojedzeniaSkładniki ciasto: 25 dkg mąki 12 dkg margaryny 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka soli farsz: 2 filety z udka kurczaka 20 dkg pieczarek 1/2 puszki
czarrna od kuchniSkładniki ciasto: 15 dkg mąki 10 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 45 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka
czarrna od kuchniCzy może być bardziej kremowe ciasto niż kremówka? Chyba nie. Ale, żeby nie było za łatwo po raz kolejny musimy się zmierzyć z dylematem, co jest
mojewypiekiinietylkoMój mąż lubi różnego rodzaju ciasta z jabłkami...[ zresztą nie tylko z jabłkami]..i tak oto powstało takie ciasto..do ciasta dodałam pysznego miodu klonowego z
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 2 kubki mąki krupczatki 1 kostka zimnego masła 0,5 kubka cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany skórka z połowy cytryny
Luźna Kuchniaminor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Orzechowo-miodowe smaki na u progu lata? Czemu nie! Dziś ciasto w formie kruchej, chrupankowej rolady pokrytej sowitą warstwą czekolady. Rolada ta, powstała , gdyż z rozpędu zrobiłam za dużo kruchego ciacha 😊 Nadzienie, to ni mniej ni więcej , tylko orzechowo-miodowa glazura(...)dodatkiem siekanych bakalii. Super do pochrupania – najlepsze drugiego dnia- wtedy, pokrojona w plastry, smakuje jak orzechowa chrupanka w czekoladzie. Składniki na kruche Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style
Domowe ciastanożem. Następnie dodać jajko i dokładnie ugnieść ciasto. Powinno mięć gładką jednolitą konsystencję i odchodzić od ręki. Ciasto jest mięciutkie i delikatne. Ma troszkę inną konsystencję niż na kruche ciasteczka. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, ja mniej więcej robiłam to na kształt prostokąta. Potem kroimy je na mniejsze kawałki. Na każdym z nich kładziemy odrobinę dżemu i robimy rulonik.Kładziemy
Moje pyszne gotowanie