kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:16/237)

Kruche rogaliki z budyniem 160

Budyń i kruche ciasto to dla mnie połączenie idealne. Dlatego też powstały te rogaliki. Są pyszne, pachnące wanilią, po prostu idealne dz filiżanką herbaty lub kawy. Koniecznie wypróbujcie. Ciasto kruche: 250g mąki pszennej luksusowej Młynomag 200g mąki krupczatki Młynomag 200 g zimnej margaryny 100 g cukru pudru 2 jajka Budyń: 300 ml mleka 4 łyżki domowego cukru waniliowego 3 żółtka(...)wlewać cieniutkim strumieniem do żółtek, szybko mieszać aby nie powstały grudki. Wstawić ponownie na gaz i cały czas mieszając podgrzewać ok 2 min. do zgęstnienia. Przykryć folia i wystudzić. Ciasto: Obie mąki, cukier i margarynę dokładnie posiekać. Dodać jajka i wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę kwaśnej śmietany lub podsypać mąką. Zawinąć w folię i wstawić

Smakołyki Asi
Styropian 228

gdzie. Przed pieczeniem nagrzać piekarnik. Składniki na kruche ciasto: 3 szkl. mąki krupczatki [u mnie mąka tortowa] 1/2 szkl. cukru pudru [ u mnie zwykły cukier] 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 żółtek 250 g masła lub dobrej margaryny Składniki na masę: 5  białek 1 szkl.cukru kryształu 2 opakowania sypkiego budyniu śmietankowego lub waniliowego

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z kremem budyniowym 2171

jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki kakao KREM BUDYNIOWY: 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki 30% Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym masłem, a następnie dodać jajka, żółtka i śmietanę(...)miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu. Gęsty krem wyłożyć na pierwszą szarlotkę i ostrożnie nasunąć drugie ciasto. Lekko docisnąć i wstawić do lodówki do stężenia. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Sernik z powidłami śliwkowymi na kruchym spodzie 74

budyniem i powidłami Po co się daje budyń do sernika? Sernik z powidłami śliwkowymi zawiera budyń waniliowy w proszku. Taki puszysty domowy sernik z budyniem ma świetną strukturę i wspaniały aromat, proszek budyniowy dobrze zagęszcza masę serową i całość dobrze się kroi. Ile budyniu na 1 kg sera z wiaderka? Sernik z powidłami śliwkowymi na kruchym cieście zawiera(...)ciasta i masy -75 g cukru DO OPRÓSZENIA: -cukier puder Sernik z powidłami śliwkowymi, przygotowanie: Przygotować kruche ciasto: zmiksować masło  z cukrem, żółtkami i śmietaną. Nic się nie stanie, jeśli masa się rozwarstwi, wszystko wróci do normy, po dodaniu mąki. Do masła przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Ciasto będzie dość klejące. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę

Lekcje w kuchni
Sernik z gotowanym budyniem 191

ciasta kruchego i dam owoce, bo tym razem jest bez owoców. Ciasto dodaję do wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę -Słodkości na Dzień Babci ..no, i dla dziadków też.Razem ze mną ciasta piekły :cdn. Ciasto 40 dkg mąki 20 dkg masła 10 dkg cukru 1 jajko 3 – 4 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżki kakao Zagnieść ciasto(...)wszystkich składników.  Ciasto włożyć na godzinę do lodówki [ zapomniałam o tym]  .2/3 ciasta wylepić foremkę wyłożoną papierem,a resztę ciasta włożyć do zamrażarki.zamrażarki na czas przygotowania nadzienia. Masa serowa: budyń[ 600 ml mleka, 1/2 szkl.cukru, 2 budynie śmietankowe] 4 jajka 1/2 szkl. cukru 1 kg zmielonego twarogu 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Moje domowe kucharzenie
Księżycowa tarta z białą czekoladą, budyniem i owocami 63

wiatrem we włosach - Lato. Przyszło w najkrótszą noc, stąpając cicho po rosie w świetle pełnego księżyca i rozsiadło się w najlepsze w swoim zielonym hamaku. Zrobiłam na jego przywitanie kruchą tartę po brzegi wypełnioną aksamitnym kremem budyniowym z białą czekoladą. Na wierzchu korona z najsłodszych owoców sezonu, a tam soczyste truskawki, rozkoszne maliny i pękate borówki poprzetykane tu i ówdzie(...)powstała pyszna słodkość na powitanie lata :) Łagodny smak kremu rozjaśniony owocami i kruche ciasto w podstawie, to eksplozja smaków i różnorodnych tekstur w każdym kęsie. Przyjemnie owocowe smaki ślizgają się po podniebieniu na kremie z białą czekoladą, rozpieszczając podniebienie letnią swobodą i lekkością. Budyń do kremu przygotowałam na wodzie z dodatkiem śmietanki kremówki, dzięki czemu jest lżejszy w konsystencji

Kuchnia w Słońcu Skąpana
TARTA RÓŻANA 187

Tarta o pięknym zapachu różanym , ciekawym wyglądzie oraz oryginalnym smaku. SKŁADNIKI Ciasto 20 dkg mąki 10 dkg masła 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku

RAROSSA
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem 172

zrobiłam bez dodatku jajka, jest wyjątkowo kruche i super smaczne. Cienutka, chrupiąca skorupka ciasta otula bardzo rabarbarowe, orzeźwiające, kwaskowate wnętrze. Składniki na 4 tartaletki: 200 g mąki orkiszowej1050 100g cukru/ksylitolu 100 g masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody dodatkowo: 500 g rabarbaru 1/2 szklanki  mrożonych malin 2 łyżki miodu 1 budyń waniliowy cukier waniliowy orzeszki pistacjowe Wykonanie: mąkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Niemiecki sernik z kwaśnej śmietany 367

Witajcie Kochani, dzisiaj jeden z klasyków niemieckich: sernik z kwaśnej śmietany z mandarynkami, Mandarinen-Schmand- Kuchen. Ciasto to znajdziemy w każdej niemieckiej piekarni i naprawdę warto

dolcevitainmykitchen
Makowe Panienki - kremowe babeczki z makiem 145

dekadzie! :) W nowe dziesięciolecie wchodzę z nadzieją i paterą przepysznych, kruchych babeczek w kremowych, budyniowych beretach, niczym z paryskich chodników, wypełnionych masą makową, którą przygotowałam z maku, który pozostał mi po robieniu makowego mleka [<- klik]. Makowe Panienki łączą w sobie wdzięk, delikatność, kremowość ale także zadziorną chrupkość kruchego ciasta, orzechów i drobnych ziarenek maku ;) Na budyniowym bereciku każdej Panienki(...)przyjemne mruczenie jedzących. Warto poświęcić im chwilę, a z resztek ciasta powycinać ozdobne gwiazdeczki i w zimowe dni rozkoszować się smakiem i różnorodną teksturą Makowej Panienki :) Siadajcie do stołu, zacznijmy ten rok słodko i niech się dzieje! Makowe Panienki - kremowe babeczki z makiem na 6 babeczek Potrzebujesz: Ciasto: 160g mąki 70g masła 1/2 łyżeczki masła 3 łyżki zimnej wody szczypta

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pleśniak z jabłkami i powidłami / Polish Moldy Cake 260

moim domu największą popularnością cieszą się ciasta drożdżowe, lub właśnie ciasta kruche w różnej konfiguracji. Dziś proponuję ciasto, które jest chyba naszym ulubionym. Klasyczny pleśniak na kruchym cieście, z powidłami, wzbogacony cynamonowymi jabłkami i pianką z białek – zawsze wszystkim smakuje. Znalazłam ten przepis dawno, dawno temu w sieci i w tamtym czasie spisałam go ręcznie na karteczce(...)masła, w temperaturze pokojowej 1 1/4 szklanki cukru 4 jajka, żółtka oddzielone od białek 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 1 opakowaniu budyniu malinowego (lub innego czerwonego) 1 łyżka kakao 1,2 kg jabłek, obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi 1 łyżka cynamonu garść rodzynek 300 g słoik powideł śliwkowych cukier puder do podania Przygotowanie

karmelowy
Kruche babeczki z budyniem 276

Dziś przepis na klasyczne kruche babeczki nadziane budyniem waniliowym . Proste w wykonaniu i pyszne w smaku.  Przepis był już na blogu przy babeczkach karmelowych .Tutaj w wersji z budyniem CIASTO: 30 dag mąki ( 2 szklanki) 12 dag masła 1/2 szkl cukru 1 jajo 2 łyżeczki zsiadłego mleka lub śmietany na czubek noża sodki oczyszczonej KREM: 1 szkl mleka

Z Marcepanem
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 218

jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy od formy; wyłożyć ciastem formę, formując brzegi. Schłodzić w lodówce prze 30-45 minut. Ciasto gęsto nakłuć widelcem. Przykryć(...)minut. Zdjąć z ciasta obciążenie i papier. Podpiekać kolejne 10 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotować masę orzechową. Orzechy, syrop, masło,jajko i ekstrakt umieścić w garnuszku. Zagotować, a następnie podgrzewać przez 5 minut, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Jeszcze ciepłą masę orzechową równomiernie rozprowadzić na kruchym spodzie. Odstawić. Mascarpone, kremówkę, jajko, budyń i cukier roztrzepać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lwowskie ciasto w cieście 172

Przepis na ciasto pochodzi z książki " Kuchnia lwowska" Andrzeja Fiedoruka , a ja znalazłam go u Angeli . Ciasto jest rewelacyjne, kruchy spód, kremowe wnętrze i

Moje Małe Czarowanie