przygotowaną blachę. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Do ciastek można dodać odrobinę papryki chili albo starty świeży imbir. Polecam te pyszne ciasteczka. Są kruche,wspaniałe do kawy i mogą długo poleżeć. Smacznego
potrawyregionalnePomysłowe ciastka w kształcie guziczków. W smaku jak tradycyjne, kruche, maślane ciasteczka. Z przepisu wychodzą około dwie blaszki. Bardzo proste do zrobienia, świetnie nadadzą się na przyjęcie dla dzieci. A może upieczesz je właśnie ze swoimi pociechami? Już widzę ich uśmiech od ucha do ucha :D Składniki: 120 g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego
Nastoletnie WypiekanieJeśli macie zamiar podać je dzieciom to alkohol musicie pominąć, choć moim zdaniem wtedy stracą sporo na smaku. Z podanych składników wychodzi bardzo dużo kulek. Składniki: 120 g kruchych maślanych ciasteczek 120 g kokosu 200 g masła 200 g pełnego mleka w proszku 180 g cukru pudru 3 łyżki spirytusu 150 g kokosu do obtoczenia 3 łyżki dużych rodzynek Ciasteczka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem) 75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać połamaną czekoladę
maniapieczeniaPyszne 25", który prowadzi jurorka Masterchefa, Ania Starmach. Są w sam raz na dzisiejszy dzień - bo w końcu przyszła Wiosna! Kolorowe, optymistyczne piegi oprócz słodyczy dają niebywałą radość. Ciasteczka są kruche i są doskonałe do popołudniowej, piątkowej kawki. Smacznego! :) Składniki: 150 g masła 150 g cukru 300 g mąki 1 jajo 2 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki sody oczyszczonej
psgotujemyZaryzykowałam i wypróbowałam przepis na bezglutenowe pierniczki. Przy okazji przetestowałam mąkę ryżową, której wcześniej nie używałam(chociaż stanowi jedynie niewielką część składników). Efekt przeszedł moje oczekiwania - ciasteczka wyszły kruche i pierniczkowe :D Przechowywane w puszcze, nie tracą świeżości i do tej pory są chrupiące. Ciasto nie należy do łatwych w 'obróbce', ale nie jest najgorzej - myślę, że warto :) Kruche bezglutenowe
FitKotPierwszy raz robiłam ciasteczka , stąd różne ich zabarwienie ( wypieczenie ) 200 g cukru pudru 200 g masła 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczko sody
Jemy PijemyNAJLEPSZE CIASTKA W CAŁEJ GALAKTYCE. (I nie jest to wyłącznie moje zdanie.) Zostały zjedzone co do jednego. Chyba po raz pierwszy w życiu było mi tak
wcinaj towarkocze są bardzo kruche. I takie długie nie były zbyt funkcjonalne, łamały się przy próbie zjedzenia ich :) A mam też w planach (najbliższych) z podobnego ciasta zrobić kruche okrągłe ciasteczka z jakimś nadzieniem dżemowym :) Zobaczymy kiedy się zbiorę do tego... --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto
Marder&Marder Manufacturepostanowiłam znaleźć przepis na ciastka z jego wykorzystaniem, a przy okazji Świąt coś słodkiego na ząb. Oryginalny przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com - mój trochę zmodyfikowany, z połowy składników. Ciasteczka są kruche, według mnie nie za słodkie, a ich wykonanie nie zabiera dużo czasu. Uwaga ! : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Z podanych składników wyszło mi około
apetytnapieczeniePyszne żytnie ciasteczka z dodatkiem chrupiących pestek dyni. Idealne jako przekąska, na zdrowe drugie śniadanie do szkoły, do pracy, ale również jako dodatek do
Smaczne Zdrowe(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasteczka owsiane – za płatkami owsianymi nigdy nie przepadałam, jednak te ciasteczka pokochałam od pierwszego gryza :) Pierwotny przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki
Kulinarne PrzebojeDziś rewelacyjne ciasteczka na bazie smalcu. Chociaż słowo smalec może przerażać, to właśnie on nadaje tym ciasteczkom wyjątkowy smak. Ciastka dość ciężko się robi ponieważ bardzo
Mama GotujeSkładniki: 30 dag mąki 20 dag masła 15 dag cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny marmolada 2 łyżeczki
Ciasteczkowy PotwórPamiętam, jak kiedyś robiłam z moją mamą rurki z kremem. Teraz zaś ja robię ze swoimi dzieciakami. Miło się wspomina takie chwile. Dlatego dziś na tapecie
Ciasteczkowy Potwór