lata, Cena 888 zł w sieci Lidl W zestawie znajduje się książka ze zdjęciami i inspirującymi przepisami, które ułatwiają wykorzystanie Monsieur Couisine Plus. Aby was zainspirować postanowiłam przygotować świąteczne kruche cynamonowe ciasteczka i krem z cukinii ze słonecznikiem i tymiankiem. Zapraszam po przepisy. Cynamonowe ciasteczka w kształcie choinek. Składniki na 1 blaszkę: 150 g mąki pszennej do podsypania(...)łyżeczka cynamonu 1 żółtko Przygotowanie: Na wadze odważamy 150 g mąki. Wszystkie składniki przekładamy do urządzenia miksującego, włączamy funkcją KNETEN (zagniatanie) i mieszamy przez 30 sekund/ prędkość 5. Z ciasta formujemy kulę, którą zawijamy w folię i wkładamy na 1 godz. do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Stolnicę podsypujemy mąką, ciasto rozwałkujemy na grubość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędokładnie połączyć. W drugiej misce zmiksować masło, pastę tahini i cukier. Ciągle mieszając - wbić jajko i na końcu wsypać suche składniki. Czekoladę posiekać i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka(...)stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone nie będą miały miękkiego wnętrza i w całości staną się chrupiące - też pyszne.) Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche
Di gotujeZbliża się weekend, więc poczęstuję Was czymś na słodko ;) Łatwe do zrobienia, w miarę szybkie i przede wszystkim podzielne, bo każdy ma swoją "sztukę", a to
Kuchnia w czekoladziePrzepis znaleziony na opakowaniu Amoniaku, kruche, nie za słodkie i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Z przepisu otrzymujemy aż trzy duże blachy ciasteczek czyli całkiem sporą ilość, ale zamknięte w metalowej puszce spokojnie poleżą kilka dni. Składniki: 500 g mąki 100 g margaryny 150 g cukru 1/2 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka amoniaku 1 opakowanie cukru wanilinowego Margarynę(...)ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, sól, cukier wanilinowy oraz amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku i mąkę. Wyrabiamy ciasto i odkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5 mm i wykrawamy ciasteczka. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posypujemy cukrem. Pieczemy na jasnozłoty kolor w temperaturze 180 st. C przez ok 10 minut
Słodka Kraina Wypiekówsię za ich przygotowanie dopiero późnym wieczorem to nie żałuję :) Cała rodzina zgodnie stwierdziła, że to jedne z lepszych ciastek jakie ostatnio zrobiłam, nie za słodkie, do tego kruche, no i czekolada, którą my uwielbiamy! A do tego wykonanie bardzo proste i szybkie co jest dodatkowym plusem. Składniki: 1 kostka miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko(...)tabliczka czekolady mlecznej 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej garść rodzynek Mąkę, cukier, sodę, sól wsypujemy do miski mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jajko, wanilię oraz masło i zagniatamy ciasto ( najwygodniej rękoma) do czasu, kiedy ciasto będzie gładkie i elastyczne następnie dodajmy posiekaną czekoladę oraz rodzynki. Jeszcze przez chwilę zagniatamy aż dodatki rozprowadzą się równomiernie. Z ciasta formujemy kulki wielkości
Słodka Kraina WypiekówNiesamowicie aromatyczne, dzięki skórce pomarańczowej, chrupiące przez kawałki orzechów, a jednocześnie rozpływające się w ustach jak najlepsze kruche ciasteczka. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Możemy przygotować je nawet 5 dni przed świętami i przechowywać w szczelnie zamkniętej puszcze :) Składniki : 150 g schłodzonego masła 75 g cukru pudru 230 g mąki pszennej 1 żółtko szczypta soli 75 g drobno posiekanych orzechów(...)skórka otarta z 2 pomarańczy* Masło, mąkę, cukier puder, żółtko oraz sól umieszczamy w misce. Siekamy łopatką na drobniejsze kawałki, tak aby składniki się przemieszały. Z przygotowanej mieszanki zagniatamy ciasto. W tym momencie dodajemy skórkę i orzechy. Zagniatamy jeszcze raz dokładnie wyrabiając ciasto i formując z niego kulkę. Owijamy ją w folię spożywczą i schładzamy w lodówce ok. 30 minut
Chocolate Muffin Blogczubata łyżeczka kakao - 2 łyki oleju kokosowego - 100 g jogurtu naturalnego - 60 ml mleka - 1 jajko Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wyrobić w miarę plastyczną masę. Uwaga! ciasto będzie się kleić. Jeżeli wyjdzie za rzadkie dosypać mąki, a jeżeli za suche dolać więcej mleka bądź jogurtu. Rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać kółeczka. Każde ciasteczko posmarować żółtkiem rozdrobnionym(...)lniane, wiórki i płatki kokosowe, płatki owsiane. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w 180*. Dla mnie ciasteczka są najlepsze, kiedy ostygną. stają się wówczas bardziej kruche
Zdrowie na języku :PPomysł na zrobienie takich ciastek narodził się z moich fanaberii. Usiadłam sobie w kuchni i zaczęłam się zastanawiać na co tym razem mam ochotę (chyba na
ciastkarnia na kruchym spodzieKruche ciasteczka Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki agawy 6 łyżek oleju 100 g masła kokosowego Siemie lniane zalałam wrzątkiem i wymieszałam, by utworzyło gluta. Mąki przesypałam do miski, dodałam proszek(...)pieczenia, sodę, agawę, olej i siemie lniane. Wszystkie składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowałam ciasto, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 ° C. Papier do pieczenia wysmarowałam masłem kokosowym. Ciasteczka przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam
nietadietaSzukasz oryginalnego przepisu na faforki?Właśnie tutaj on jest i czeka na Ciebie drogi czytelniku.Dziś świetny przepis na kruche faworki z wisniówką,lekkie i chrupiące. Łatwe do wykonania,wspaniałą frajda dla dzieciaczków.Zapraszam. 5 żółtek 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżka cukru waniliowegoz prawdziwą wanilią 2 kieliszki wisniówki czyli ok.100g 1 łyżka śmietany12% 300 g.mąki szczypta soli(...)cukier puder do posypania ************************************ Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym , masłem i wiśniówką.Dodać śmietanę ,utrzeć.Na stolnicę przesiać mąkę i dodać utarte żółtka oraz szczyptę soli.Wyrobić gładkie ciasto,następnie ubijać przez 10 minut wałkiem ciasto , aż ukażą się pęcherzyki powietrza.Dzielimy ciasto na 3-4 części i partiami rozwałkować na bardzo cienkie placki ( nie podsypywać mąką!). Ciasto kroimy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDelikatny, kruchy spód wypełniony kremowym, dyniowym nadzieniem, bardzo przypominającym w smaku… budyń :) Aromatyczny, lekko korzenny na bazie puree z dyni. Jeśli lubicie takie smaki, a przede wszystkim jeżeli uwielbiacie dynię, to gorąco polecam Wam wypróbowanie przepisu. Tarta jest subtelna w smaku, doskonale wyważona i ma fantastyczną konsystencję: miękką, ale zwartą (masa na pewno się nie rozpłynie). Podana z bitą śmietaną(...)jest po prostu boska. Idealnie sprawdzi się też jako słodki wypiek na Halloween :) Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 125 g masła lub margaryny 3-4 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego (białego) szczypta soli Nadzienie dyniowe: 500 g przecieru z dyni (najlepiej odcedzić je z nadmiaru wody na sicie) – w temperaturze pokojowej 150 g cukru trzcinowego
MyCookBook.plObłędnie pyszne,szybkie,kruche rogaliki orzechowe.Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji bo znikają w ekspresowym tempie. Składniki: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła lub margaryny 10 dag cukru pudru 10-15 dag orzechów drobno pokrojonych lub zmielonych cukier waniliowy 2 - 3 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę,masło,cukier,cukier waniliowy,orzechy,proszek(...)pieczenia i żółtka wymieszać na jednolitą masę.Gdy masa jest bardzo klejąca dodać jeszcze trochę mąki. Z ciasta formować malutkie rogaliki - najpierw uformować wałeczki i zwijać na kształt rogalików. Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec w 180 st C ok 15-20 min,w zależności od tego jaki mamy piekarnik. Po upieczeniu gdy rogaliki przestygną posypać cukrem pudrem
Niespełnione zdolności kulinarneKlasyczne, idealne kruche ciasteczka z nutą cytrynową - znane jako English shortbread. Niezwykle proste w przygotowaniu, zawsze się udają. Wszystko czego potrzebujemy to dobrej jakości masło i cytryna z grubą skórką :) W sam raz na sylwestra lub Nowy Rok :) Składniki : 250 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1/3 łyżeczki soli 225 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru(...)pudru skórka otarta jednej cytryny wcześniej sparzonej wrzątkiem Wszystkie składniki umieścić w dużej misce. Zagnieść ciasto. Blachę 20x30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blachę i rozwałkować formując prostokąt wielkości blaszki. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć i zrobić nacięcia nożem aż do dna blachy, tworząc prostokątne, podłużne ciasteczka. Nakłuć widelcem
Chocolate Muffin Blogciasta zrobić kulę, owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na 30 minut. Gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Brzegi podwinąć do góry. Ciasto ponakłuwać widelcem i piec w temperaturze 170°C przez 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Nadzienie: Boczek pokroić w kostkę, białe części z porów w krążki. Na patelni rozpuścić trochę masła(...)smażyć jeszcze przez około 5 minut. Ser potrzeć na tarce. Do miski wbić jajka, rozmieszać je trzepaczką. Dodać śmietankę, potarty ser, doprawić solą, pieprzem i oregano. Tarta: Na gotowy kruchy spód wyłożyć równomiernie boczek z porem. Polać gotową masą. Górę posypać rozdrobnioną mozzarellą i posypać oregano. Piec w 180°C przez 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika (aż masa
Passions hobbies lifeniezastąpione, jeśli lubisz zamaczać je w kawie lub herbacie, możesz też je podać z owocami albo domową konfiturą. Myślę, że dzieci jednak docenią je niezależnie od dodatków Jak zrobić kruche ciasteczka rodzynkowe z foremek – paleo, bez zbóż, cukru, nabiału ? mąka ziemniaczana – ¾ szklanki mąka kokosowa – ½ szklanki mąka migdałowa lub mąka kasztanowa – ¼ szklanki rodzynki – ⅔ szklanki jajka(...)wymieszaj – łyżką albo blenderem. Na samym końcu wlej ocet albo cytrynę i zmieszaj wszystko razem. Teraz przychodzi etap, w którym na pewno będą chciały pomóc dzieci . Rozwałkuj połowę ciasta na stolnicy albo arkuszu papieru do pieczenia na kuchennym blacie. Zależnie od wałka, może się okazać, że warto ciasto wałkować przez papier do pieczenia (od góry). Postaraj się uzyskać mniej
PaleoSMAK