kruche ciasta - 9707 przepisów (strona:285/648)

Cherry pie 175

lekko cynamonowym smaku. W oryginale dodaje się jeszcze aromat migdałowy, ja posypałam spód mączką migdałową zmieszaną z brązowym cukrem, co dało baardzo ciekawy efekt. Natomiast ciasto, być może przez dodanie lodowatej wody wyszło nieziemsko kruche, wprost rozpływajace się w ustach. Na koniec powiem jeszcze: jedzcie czereśnie zawsze i wszędzie, ponieważ są naprawdę zdrowe. Zawierają mnóstwo potasu (275mg%), sopro witamin(...)kruchy spód wyrobiamy, zawijamy w folię, schładzamy w lodówce przez 1h. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie: w miseczce mieszamy mączkę ryżową, 100 g cukru, wanilię i cynamon. Czereśnie myjemy i pozbawiamy pestek. Wydrążone czereśnie przekładamy do dużej salaterki, posypujemy je przygotowaną mieszanką i odstawiamy na 20 minut. W innym naczyniu  mieszamy mączkę migdałową z brązowym cukrem. Ciasto dzielimy na dwie

Mia Cucina Sofieta
Krówka 276

powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych? Brzmi smacznie? To zachęcam do wypróbowania przepisu na Krówkę. Mniaaaaam! Krówka Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 100 g masła, 4 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki drobnego cukru, masa śmietankowo- cytrynowa: 660 ml śmietany

paapilotkaa
Krówka 805

powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych? Brzmi smacznie? To zachęcam do wypróbowania przepisu na Krówkę. Mniaaaaam! Krówka Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 100 g masła, 4 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki drobnego cukru, masa śmietankowo- cytrynowa: 660 ml śmietany

paapilotkaa
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 144

Na majówkę u mnie ciasto z rabarbarem.  Rabarbar dość okazały urósł w ogrodzie więc nie mogłam mu się oprzeć i zrobiłam ciasto. Obowiązkowo również ugotowałam

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche z budyniem i kiwi 139

składniki ciasto * 3 szklanki mąki pszennej * 5 żółtek * 1 margaryna (250 g) * 1/2 szklanki cukru pudru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka octu budyń * 3

Mix smaku
Piwoszki, czyli pieczone pierożki z ciasta piwnego ze szpinakiem 241

Pamiętacie tarteletki z kruchego piwnego ciasta z owocami ? Ciasto bazowe wykorzystałam tym razem do pieczonych pierożków ze szpinakiem. Wyszło niesamowicie smacznie. Można takie pierogi przygotować na obiad lub ciepłą kolację, na zimno też są pyszne. Nadzienie można przygotować takie, jakie lubicie. Ja wykorzystałam szpinak - mój ukochany, który mogłabym jeść codziennie i pod każda postacią ;) Składniki ciasta piwnego: 2 szklanki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Amerykańskie ciasto dyniowe 137

Sezon dyniowy trwa… Amerykańskie ciasto dyniowe… Składniki:  Ciasto: 300 g mąki 2 łyżki cukru ¼ łyżeczki soli   113 g masła – pokrojonego w kosteczkę 1 żółtko

Anioły w kuchni
1446. Ciasto z budyniem.. 158

To ciasto robiłam już jakiś czas temu..i całkiem o nim zapomniałam [ znów nazbierało się sporo przepisów do opublikowania].. 25 dkg maki 0,5 kostki margaryny

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka rolki + film 118

Dziś zrobiłam rolki. Rolki to smaczne ciasteczka krucho - drożdżowe. Jeśli macie chwilkę, to zróbcie je sobie, bo naprawdę nie potrzebujemy poświęcać dużo czasu na wyrastanie ciasta. Wystarczy ulepić, pokroić, zwinąć i upiec. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Szarlotka z budyniową pianką 370

ciasta z owocami, szarlotkę uwielbiam szczególnie i właśnie zimą smakuje najlepiej. Tą piekłam dwa razy z rzędu i dopiero za drugim razem udało mi się pstryknąć kilka fotek. Ciasto na kruchym spodzie z idealną masą jabłkową, a górę wieńczy waniliowa pianka z chrupiącą kruszonką. Możesz ułożyć tyle jabłek ile dusza zapragnie, bo ciasto nie przemaka i nie nasiąka wilgocią owoców(...)Znika w oka mgnieniu. Składniki na kruchy spód : 300 g mąki orkiszowej jasnej 150 g zimnego masła 3 żółtka 4 łyżki cukru  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany wanilia - cukier lub pasta Składniki na nadzienie jabłkowe : 1 kg jabłek 1 - 2 łyżki cukru 4 łyżki rodzynek 2 łyżki rumu Składniki na piankę budyniową 3  białka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta ze szparagami, oscypkiem i żurawiną 170

warta ! Kruchuteńkie ciasto na spodzie i śmietankowo-serowy farsz ze szparagami, wędzonym serem i żurawiną. Mam nadzieję, że się skusicie na takie pyszności. W tej tarcie wykorzystałam pyszny ser, wędzony oscypek, a konkretnie małe serki, które nazywają się redykołki. Oczywiście plastry większych serów, oscypka czy gołki, też się nadadzą. Ostatecznie można też wykorzystać jakiś żółty ser wędzony. Krucha tarta

Smaczna Pyza
Sernik z rosą 211

pomarańczy) sok z połówki pomarańczy Składniki na bezę: 4 białka 2/3 szklanki cukru Suche składniki na kruchy spód mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i zagniatamy, tak długo aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i ponownie zagniatamy. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Można lekko(...)kremówkę. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, masa powinna być jednolita i dobrze wymieszana, ale nie należy jej za bardzo napowietrzać (tzn. długo miksować na wysokich obrotach miksera). Schłodzone ciasto na kruchy spód rozwałkowujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość kilku milimetrów. Wykładamy nim spód i rancik tortownicy. Na przygotowany spód wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę

Ciastkozercy
Cynamonowa szarlotka z pianką 96

ciasto składa się z czterech warstw. Pierwszą stanowi spód z kruchego, niezbyt słodkiego ciasta, drugą soczyste i pachnące cynamonem nadzienie z jabłek. Przykryte jest ono wilgotną pianką, która przy brzegach zamienia się w kruchą bezę. Ostatnią warstwę stanowi kruszonka z ciasta. Smakuje doskonale i znika błyskawicznie. Czytaj więcej

Wiem co jem
Pyszne kruche ciastka – bez proszku do pieczenia 506

ugotowane na twardo (jajka L) otarta skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru waniliowego foremki do ciastek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kruche ciastka Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, żółtka przecieram przez sitko. Ciasto zagniatam w misce, tak żeby składniki się połączyły w jednolitą masę. Następnie wykładam na blat i kilka razy zagniatam(...)Ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką i rozwałkowuję na grubość około 0,5 centymetra. Z rozwałkowanego ciasta wykrawam ciastka i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrawki ciasta zagniatam, zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na czas pieczenia pierwszej partii ciastek. Następnie je rozwałkuję i wykrawam kolejne ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie ciastek: Blachę z ciastkami

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto orzechowo-miodowe s.Anastazji 194

Ciasto na wskroś orzechowe! Jeśli macie w domu dużą ilość orzechów, jeśli nie straszne Wam ich łuskanie lub jeśli jesteście fanami orzechowych smaków, a ceny orzechów

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania