krewetki - 3660 przepisów (strona:185/244)

“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 149

Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje

Ugotowane pozamiatane
Wyniki konkursu Poltino 114

ciężko było się zdecydować, ale wygrana osoba musi być.  I tak Jury wybrało dwa zgłoszenia: I miejsce zdobywa Justyna za przepis na Smakowity sernik wytrawny na krakersach z krewetkami, warzywami, mango i płatkami migdałowymi. To nietypowa propozycja, na nietradycyjne święta, może bardziej sylwestrowa, ale miło było zobaczyć, że do dania został wykorzystany prawdziwy produkt marki Poltino; II miejsce

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Recenzja książki "Kuchnia grecka" George'a Calombarisa + Linkowe Party 180

książce wymagają wykorzystania trudno dostępnych oraz kosztownych składników czy też bardziej skomplikowanych technik kulinarnych. Na przykład nie mam pojęcia skąd wziąć olej z nasion bawełny potrzebny do zrobienia krewetek w cieście kataifi, a autor nie wyjaśnia czym go zastąpić. W przepisach występują m.in. białe trufle, suszone płatki papryki aleppo, mąka z tapioki i aromat piżmowy. Mnie tego typu przepisy

Chilli Czosnek i Oliwa
RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 983

jeżeli wolicie delikatniejsze potrawy, dajcie jej odpowiednio mniej. Jeśli akurat nie macie któregoś ze składników, śmiało możecie zastąpić go jakimś warzywem "zalegającym" w lodówce. Wspaniale sprawdzą się tu również krewetki, w wersji wegetariańskiej pomińcie też kurczaka.  Ryż smażony sprawdzi się doskonale na obiad i kolację oraz jako lunch do pracy. Pewnie nie raz uratuje Was w awaryjnej sytuacji

Słodko-Słony Świat Ilony
Sążaki na bazie Tajskiej 160

Sokiem z limonki skrapiamy  owoce morza W garnuszku rozpuszczamy masło ,dodajemy trawę cytrynowa, imbir korzeń, pastę imbirowa i czosnkową. (2 min) Mieszamy dodajemy okre  ,szczypior i krewetki (2 min) Zalewamy bulionem ,kapustę Pak Choi. Zalewamy wszystko sosami sweet Chilli i sweet chilli z imbirem. Dodajemy kiełki bambusa, paprykę słodka Gotujemy 10 minut pod przykryciem Makaron ryżowy

Viola cooks with passion
“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 169

dnie słoika, tak żeby nie moczyć w nich sałaty czy bardziej delikatnych składników. Jaki obiady chciałabym zabrać ze sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami. Ponieważ uwielbiam sałatki, mogłabym jeść takie zestawy codziennie. Jedyna uwaga, że mogą

Ugotowane pozamiatane
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 243

Bagietka czosnkowa z krewetkami -  Kliknij po przepis.  2. Mini hamburgery -  Kliknij po przepis .  3. Mini bułeczki, nadziane serem żółtym -  Kliknij po przepis.  4. Ptysie na słono, z pastą z wędzonego łososia -  Kliknij po przepis  5. Paluchy serowe z sezamem -  Kliknij po przepis.  6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie

W kuchni u Moniki
Pad Thai 103

food lub w lokalnych restauracjach. Danie zrobiło się bardzo popularne dopiero podczas drugiej wojny światowej i jest nieodłączną częścią kultury do dziś. Jako dodatek pojawia się też często szczypiorek, krewetki, kraby, czy kurczak. Obecnie można też spotkać wersje z wołowiną lub wieprzowiną, jednak te składniki nie trafiały się w oryginalnych przepisach

Milion Smaków
Czosnkowa bagietka z krewetkami 206

Składniki: 325g krewetek koktajlowych ( ja użyłam mrożonych ), 1 duża bagietka, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1-2 garście natki pietruszki, 1 łyżka masła, 4 ząbki czosnku, 1/2 cytryny, pieprz, sól, ser grana padano - tyle by oprószyć pokrojoną bagietkę masło czosnkowo-bazyliowe: 125g miękkiego masła ( ja użyłam niesolonego ), kilka listków bazylii, 3 ząbki czosnku ( można zrobić

W kuchni u Moniki
Recenzja WOKA od Ballarini 159

macie pomysłu co w nim przygotować to polecam wypróbować przepis na  Pad Thai w moim wydaniu, czyli makaron smażony po tajsku z krewetkami Post Recenzja WOKA od Ballarini pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tarta z owocami morza 246

którzy za nimi nie przepadają. Gwarantuję :) Składniki: Ciasto: - 200 gram mąki pszennej - 100 gram zimnego masła - 1 jajko - szczypta soli Farsz: - 2 opakowania mieszanki owoców morza (u mnie omułki, krewetki, kalmary) - biała część dużego pora  - duża cebula - 4 ząbki czosnku - pęczek natki pietruszki - 150 gram śmietanki 36% - jedno jajko - łyżka sosu rybnego - 50 gram sera lazur - masło

Cook&Love
Patelnie Ernesto - recenzja 182

innych sklepach. Różnica w cenach była dość spora.     C zy kupiłabym je drugi raz? Z pewnością.  Jedną z wielu potraw, które robiłam na tej patelni były krewetki z groszkiem, kukurydzą i papryką.  Przepis znajduje się  tu kliknij. Przepis na szparagi w szynce, z sosem musztardowym znajduje się  tu kliknij

W kuchni u Moniki
Paella marinera 151

następnie przecedzić i odstawić na bok. Bulion można przygotować znacznie wcześniej. Pozostałe składniki Rama smaż jak szef kuchni 200 g mrożonej mieszanki owoców morza , w której znajdą się ośmiorniczki, krewetki, kalmary, małże itd mule w puszce (pikantne) pieprz czerwony jagody z Brazylii zielona papryka czerwona papryka żółta papryka igołomska papryka (opcjonalnie) puszka pomidorów krojonych bardzo dobrej jakości w gęstym

Z Kuchni Do Kuchni
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn " Daria Ładocha - recenzja 137

kozim serem i malinami jest też makaron z łososiem, pesto i mozzarellą :-) Obiady oto kilka propozycji : polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, pyszny makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy

kruche babeczki
Zupa rybna z amura! 152

korzeń pietruszki - zielona część pora - 1 cebula - 1/2 pęczka lubczyku - 1/4 pęczka natki pietruszki - 3/4 słoiczka przecieru pomidorowego - sól morska - pieprz cytrynowy - opcjonalnie: 1 łyżka bulionu w proszku z krewetek Warzywa zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj na małym ogniu do miękkości warzyw. Wyłów zieloną cześć pora, natkę pietruszki i lubczyku. Rybę obierz z ewentualnych łusek, pęsetą kuchenną usuń

SMYKWKUCHNI