krewetki - 3660 przepisów (strona:184/244)

Warsztaty z sushi w TenSushi 120

zewnątrz) – Nigiri sushi oznacza „sushi formowane ręką” (to prostokątne małe porcje ryżu z kawałkiem ryby na wierzchu) Na zakończenie zostaliśmy poczęstowani pysznymi krewetkami oraz warzywami w tempurze. Warsztaty były jak dla mnie świetnym doświadczeniem, przybliżyły mi przygotowanie poszczególnych rodzai sushi od A do Z. Jedzenie było przepyszne

Marta Gotuje
Pulpeciki rybne w sosie słodko-kwaśnym 127

można je zrobić z innej ryby. Można je podać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Inspiracją do zrobienia pulpetów był przepis Jamiego, w wersji oryginalnej są z kalmarów i mrożonych krewetek, ja wolę jednak białą rybę :) W wersji bezglutenowej bułkę tartą należy zastąpić np. mąką z amarantusa. 4 filety z morszczuka (lub innej ryby) 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Degustacja w BelEtage 222

oleju kokosowym. Dobrze skomponowane danie – szparagi ugotowane idealnie, a zasmażka z orzechów była chrupiąca, lekko słona, świetnie dopełniła smak szparagów. Przyszła pora na zupę. A tu zaskoczenie – podano nam krewetki z pieczarkami i marynowanymi warzywami (marchewką, cukinią i ogórkiem). Wyczuwalny zapach curry zwiastował jakieś azjatyckie smaki. I rzeczywiście – była to „wkładka” do rozgrzewającej zupy tajskiej z mlekiem kokosowym, która

Obiad gotowy
Makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym 144

Węglowodany: 111,4 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 553,8 kcal Białko: 24,9 g Tłuszcze: 24,9 g Węglowodany: 55,7 g Sprawdź również ten przepis – krewetki z makaronem .   Artykuł Makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Sos Aioli 153

zawsze szykuję go do domowych zimnych i ciepłych przekąsek, typu nuggetsy, sery w panierce, przekąski z ciasta francuskiego, wędlin, itp. Pasuje także świetnie do owoców morza - szczególnie do krewetek i kalmarów smażonych w panierce oraz do gotowanych warzyw, np. fasolki szparagowej. Tak jak sos pomidorowy czy pesto nie może go zabraknąć na domowej biesiadzie wśród znajomych:) W zależności

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem 329

nasza sylwestrową domówkę i zniknęła natychmiast ! Więc jeśli zapraszacie gości, zróbcie podwójną porcję 😋. Na blogu są też inne pyszne sałatki w sam raz na Karnawał: Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z ciecierzycy z mozzarellą Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z wędzonym kurczakiem i tortellini 157

Dzisiaj dopadła mnie ochota na sałatkę. Ale nie taką z wymyślnymi składnikami - nasionami chia czy też krewetkami hodowanymi wyłącznie w jednym regionie świata. Dopadła mnie ochota na zwykłą sałatkę , taką którą można zjeść np. u cioci na imieninach - z majonezem i w ogóle pełen wypas. I właśnie wtedy przypomniało mi się, że mam dla was niepublikowany jeszcze przepis

Okolice Palnika
Pierś kurczaka w tempurze 121

mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek wykorzystywanych do sushi, a że sushi zbyt często nie robię, opakowanie gotowej tempury zalegało mi w szafce. Chcąc przygotować pierś z kurczaka w nieco inny sposób, zrobiłam ją właśnie

Kuchcik gotuje
Kurczak w sosie tajskim Uncle Ben's 241

Tradycyjne połączenie delikatnych warzyw, kolb małej kukurydzy i pędów bambusa z nutą mleczka kokosowego i orientalnymi przyprawami. Sos idealnie pasuje do dań z drobiu i dobrze komponuje się z krewetkami oraz z ryżem jaśminowym Uncle Ben’s." Mój kurczak w sosie tajskim świetnie skomponował się z ryżem Basmati. Danie przygotowywałam na rodzinny 4 osobowy obiad. Podobno było pyszne ;) Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
"Schronisko smaków" Magda Gessler 294

mój mąż ma zamiar wypróbować ), musztarda ostra jak brzytwa, konfitura z buraków. Znajdziemy też przepis na kwaśnicę z wędzonym żeberkiem, pieczonego pstrąga podanego jak zawsze oraz bardziej nowoczesne przepisy - krewetki z czosnkiem i chilli, podpalane brandy, na grzance, z czerwonym pesto i sałatą, łosoś marynowany w imbirze i chilli z orientalną sałatką z fenkułu i sosem mango. Nie zabrakło

kruche babeczki
Paella pomidorowa 124

mrożonych owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 50 g masła 250 g sypkiego ryżu do risotto 1 czerwona papryka 1 por (biała część) ok. 100g 4 ząbki czosnku 200 g pomidorów z puszki 20 czarnych oliwek 250 ml bulionu ( można skorzystać z tego przepisu ) oliwa z oliwek sól morska pieprz kurkuma słodka papryka w proszku cytryna Składniki pozwalają na wykonanie

Pij soki wyciskane
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 171

kawałki. Za pomocą urządzenia przygotujemy:  wołowina polędwica stek rostbef  wieprzowina karczek wieprzowy  żeberka jagnięce  pierś z kury pierś indycza kacza, gęsia  łososia dorsza krewetki przegrzebki  ziemniaki marchewki szparagi a nawet jajka w skorupce  Przed przystąpieniem do gotowania Należy uważnie przeczytać instrukcję i do dzieła jestem ciekawa jak Wam będzie smakowało podzielcie się

AZgotuj!
Pierś kurczaka w tempurze 660

mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę w stylu japońskim używałam do panierowania krewetek wykorzystywanych do sushi, a że sushi zbyt często nie robię, opakowanie gotowej tempury zalegało mi w szafce. Chcąc przygotować pierś z kurczaka w nieco inny sposób, zrobiłam ją właśnie

Kuchcik gotuje
Spaghetti z mulami 136

hyba Wam jeszcze nie mówiłem o tym, jak bardzo kocham mule. Obok krewetek to moje ulubione owoce morza. Kiedy mieszkałem w Hiszpanii, to obżerałem się nimi (tak, to słowo jest jak najbardziej na miejscu) kilka razy w tygodniu. Zwykle robię je po marynarsku i wcinam z bagietką, ale czasami lubię przygotować z nich treściwe danie z makaronem

Food Square
Jambalaya 116

się zdarzy - odparła kobieta voodoo. Jej głos przycichł, zmieni się w jednostajny pomruk, charakterystyczny dla osób o zdolnościach parapsychicznych. Pani Pleasant zerknęła w wirującą masę. - Ktoś będzie jadł krewetki? - próbowała zgadywać. - Widzisz te kawałki ketmy? - mówiła pani Gogol. - Widzisz, jak wynurzają się nogi kraba? - Nigdy pani nie skąpi krabiego mięsa. - Widzisz, że bąble są gęste dzięki liściom okah? Widzisz

Kryzysowa Książka Kucharska