krem - 19817 przepisów (strona:901/1322)

MAKARON ZE SZPARAGAMI PARMEZANEM I ZIOŁAMI 138

przygotowaniu a jakże pięknie prezentujące się na talerzu. Można je piec, grillować, gotować. Pysznie smakują z makaronem, z sosami, jajkami, sałatkami, zapiekankami. Wspaniały jest ich smak w postaci zup kremów. Idealnie pasuję do tart, pizz lub risotta. Możliwości i pomysłów na ich wykorzystanie jest bardzo wiele. Uwielbiam zielone szparagi! Nie wymagają obierania, wystarczy je wygiąć,  a zdrewniała końcówka sama

potrawyregionalne
MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM 221

talerzu posypałam parmezanem i gotowe. Można zajadać. Smacznego! Inne propozycje z    j a r m u ż e m ROLADKI Z KURCZAKIEM JARMUŻEM I KAPARAMI ZUPA KREM Z BROKUŁ I JARMUŻU

potrawyregionalne
Ciasto kawowe w stylu włoskim. 257

25/35 cm) 6 jajek pół szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki kakao 2 łyzki oleju 2 łyzki wody pół łyżeczki proszku do pieczenia   Krem; 20 dag miękkiego masła pół szkl. cukru pudru 2 szkl. mleka w proszku (nie granulowanego) 40 dag waniliowego serka homogenizowanego     poncz; kawa czarna około 300 ml ( ja zrobiłam

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa z rzodkiewek 208

zalać gorącym rosołem.  Dodać białego pieprzu, wg smaku i gotować do miękkości warzyw, jakieś 25 minut.  Na koniec dodać śmietankę, doprawić do smaku, i zmiksować na krem.  Zupę podałam z tartym na tarce jajkiem. super promocje!  mega promocje :) smacznego

Takie tam pichcenie
Zupa dyniowa z gruszką i gorgonzolą 120

całość krótko podsmażyć. Dolać bulion i dołożyć gruszkę. Całość gotować aż wszystkie składniki zmiękną i zaczną się powoli rozpadać. Wówczas zupę zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą, pierzem oraz gałką muszkatołową. Zupę rozlać do miseczek i posypać orzechami i pokruszoną na kawałki gorgonzolą

My simple kitchen
Raw and Happy - jedzenie inspirowane życiem 164

komponuje się choćby z porządną porcją awokado z dodatkiem odrobiny soli morskiej. Takimi pełnowartościowymi krakersami można zastępować zwykłe pieczywo, idealne więc będą do przegryzania razem z sałatką czy zupą krem wzbogacając ich smak i sycąc na dłużej.  I to już wszystkie produkty. Mając na uwadze grzeszki dzisiejszego przemysłu spożywczego, niezmiernie cieszy fakt, że istnieją ludzie, który realizując swoje pasje

Roślinna - blog wegański
Tort dyniowy z masą serową i brzoskwiniami 147

tortownicy o średnicy 24 cm: 25 dag mąki  25 dag musu z dyni 20 dag masła 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 1 litr mleka 1/2 litra kwaśnej śmietany  4 jaja 3/4 szklanki cukru pudru 20 dag masła 2 łyżeczki soku z cytryny Lukier może być ale nie musi, można wierzch

Apetyczna babeczka
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 119

Pozostałe zgłoszenia :  Tiramisu truskawkowe od Pani Katarzyny . Sernik biały Michałek od Pani Ani .        Korzenne  ciasto  z  powidłami śliwkowymi i kremem dyniowym od Pani Hanny .   Kostka królowej od pani Justyny .  Kora orzechowa od Pani Teresy . Torcik kokosowo truskawkowy od Pani Joli .    Racuchy kokosowe od Pani Marty .   Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Farma Dyń w Powsinie. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco 146

kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać W menu znalazły się: – sałatka z pieczonej dyni – rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy – wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki – ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy – dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną i śliwkowym toffi Bardzo

Moja pasja smaku
bezowy jagodowy przekładaniec 117

bezowy przekładaniec z jagodami Kruche, lekkie, bezowe ciasto, wypełnione aromatem leśnych jagód. Czego można więcej oczekiwać od deseru. Składniki 7 białek sol 2 szklanki cukru pudru krem 500 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki cukru 250 g jagód cytryna 4 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania Do białek jaj (schłodzonych)  wsypujemy szczyptę soli i ubijamy je w misie mikserem lub trzepaczka

Miód i pieprz
Pijana krówka 229

Puszysty, delikatny biszkopt i słodka, krówkowa masa składają się na świetne ciasto do sobotniej kawki czy rodzinne uroczystości. Można się również pokusić o upieczenie dwóch biszkoptów i przełożenie ich kremem oraz uwieńczenie słodką rozetką. Takie ciasto będzie wyższe i bardziej okazałe. Składniki

Pyry na Gaz
ciasto "rewelka" 142

masła 100 g cukru pudru 6 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia na piankę: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 100 g kokosu 5 łyżek mielonych orzechów włoskich na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 1/2 kostki masła dodatkowo: 2 szklanki śliwek 1 słoiczek powideł śliwkowych Składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto karmelowe z jabłkami 136

połowę na blat ciasta i przykryć drugim blatem. Na nim rozsmarować masę budyniową (3 łyżki odłożyć), przykryć ciastem i wyłożyć resztę jabłek. Przykryć ostatnim blatem ciasta i rozsmarować resztę kremu budyniowego. Czekoladę i herbatniki zetrzeć na drobnej tarce i posypać ciasto po wierzchu.  Ciasto nadaje się do krojenia dopiero następnego dnia, kiedy placki zmiękną a masy stężeją. Należy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
konfitura dyniowo-pomarańczowa 125

ubiegłym roku zakochałam się w dyni i dlatego na wiosnę zasadziłam ich całkiem sporo. Sernik dyniowy już stał się hitem, pikantny krem z dyni na stałe wszedł do naszego repertuaru a konfitura z pomarańczą podbiła moje kubki smakowe. Chociaż dynia praktycznie nie smakuje jakoś charakterystycznie to w połączeniu z pomarańczami i imbirem ma ciekawy, nietuzinkowy smak- cytrusowy z lekką goryczką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pikantny krem z marchewki 110

Dziś pierwszy raz zrobiłam krem z marchewki i choć wydawało mi się, że taka zupa będzie nieszczególna w smaku, to muszę powiedzieć, że była przepyszna! Marchewka co prawda jest słodka, ale dzięki temu zupa jest delikatna. A pikantności dodały jej imbir, ostra papryka i kolendra. Oprócz tego, że smaczna to zupa jest szybka, łatwa i tania, bo składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia