krem - 19817 przepisów (strona:891/1322)

Pączki z masą krówkową 211

kaloryczne, ale warto od czasu do czasu "zaszaleć" ze słodkościami :) Pączki z poniższego przepisu najlepiej smakują w dniu smażenia. Oczywiście masę krówkową możecie zastąpić konfiturą śliwkową, dżemem jak i kremem czekoladowym.  Składniki na 6-8 pączków: 2 szklanki mąki pszennej tortowej (wagowo 250 g) 2 żółtka + 1 całe jajko 100 ml mleka 15 g świeżych drożdży 1 łyżka

Ugotować
Ciasteczka brzoskwinie 99

Każde ciasteczko moczyć kolejno w barwnikach z każdej strony, a następnie obtaczać w cukrze. Pozostawić do wyschnięcia , a najlepiej na całą noc. Żródło mojewypieki.com Zamiast nutelli można wykorzystać dowolny krem lub dżem. ciasteczka brzoskwinie

O kuchni z uczuciem
Śmietanowy kokosek na białkach 141

cukier, 3/4 szkl mąka pszenna, 3/4 szkl wiórki kokosowe, 1 szkl sól, szczypta proszek do pieczenia, 1 łyżeczka masło, 1/3 kostki aromat waniliowy, kilka krope l Składniki na krem śmietanka 36%, 500ml śmietan-fix, 2 opak cukier puder, 3 łyżki wiórki kokosowe, 3-4 łyżki Przygotowanie   Masło roztapia my i studzimy. Białk a ubijamy z solą na sztywną pianę

Gotowanie moimi oczami
Ciasto gruszkowe 142

ciasto.  Kiedy galaretka całkowicie stężeje przykrywamy drugim blatem ciasta i smarujemy dżemem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, nie przerywając miksowania wlać żelatynę. Krem wyłożyć na ciasto.  Schłodzić 2-3 godziny. Przed podaniem wierzch ciasta posypać kakao.  Tortownica

magiczna kuchnia Kasi
Pikantne grissini z fetą i płatkami chili. 153

suszone oregano. Te grissini są genialne. Smakowały idealnie, lekko słone i ziołowe oraz ciut ostre. Świetnie nadają się jako przekąska na różne imprezy, a także jako dodatek do zupy krem :-). Przepis wzięłam z książeczki "Domowe pieczywo". Polecam wypróbować ten przepis.   PIKANTNE GRISSINI Z FETĄ I PŁATKAMI CHILI.           Składniki na około 60 sztuk

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Zupa krem z topinamburu 80

diecie osób cierpiących na cukrzycę oraz po chemioterapii bo reguluje gospodarkę insulinową. A z ważniejszych rzeczy, to topinambur ma wyrazisty smak, lekko ostry, więc dobrze pasuje do gęstej zupy kremu, który dziś polecam na blogu

Milion Smaków
Tort truflowy z malinami 181

truflowej, na niej rozłożyć połowę malin. Przykryć drugim krążkiem, rozłożyć połowę z pozostałej masy i resztę malin, lekko dociskając owoce. Przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Udekorować płatkami migdałowymi i wiórkami białej czekolady, ułożyć kokosowe pralinki. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Fale Dunaju 134

masa zastygła. Polewa: Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Jeśli polewa będzie zbyt gęsta lub nam się zważy dodać łyżkę mleka i dokładnie rozmieszać. Wyłożyć na zastygnięty krem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ZUPA Z PIECZONEJ DYNI I MARCHEWKI 125

skropić oliwą i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać pozostałe składniki i gotować 10 minut. Całość zblendować na gładki krem i gotować kolejne 10 minut doprawiając solą i pieprzem. Podawać z grzankami, prażonym słonecznikiem i odrobiną świeżego tymianku

Kuchnia w opałach
,,Tarta dyniowa z boczkiem’’ 121

formę do tarty z wyjmowanym dnem. Blacha będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych tart. W formie można przygotowywać wedle uznania dowolnie komponowane tarty słodkie z kremami czy owocami, które umilą spotkanie przy kawie, ale również tarty wytrawne z serami, warzywami, mięsem czy rybami, które można serwować jako pyszny obiad czy kolację. Forma wykonana została z wysokiej

Podróż w kulinaria
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 154

drobno zmieloną sól. Możecie ją utłuc na proszek w moździerzu. • SÓL WANILIOWA – do czekolady, do gorącej czekolady, kakao, kawy. Świetna do truskawek, ananasa, lodów na bazie mleka i śmietany, kremów jajecznych jak creme brulee i budyń. Sól mielimy w moździerzu lub młynku razem z całą laską wanilii, i nasiona, i skórka, na bardzo drobno. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze

Karo in the Kitchen
Recenzja książki "Pyszne na słodko" Ani Starmach 166

samym początku znajdziemy w niej dedykację, spis treści oraz kilka słów od autorki. Przepisy, których jest aż 86, są podzielone na różne kategorie takie jak: Ciasta, torty, zapiekanki Kremy, musy, desery Naleśniki, racuchy, placuszki Słodka spiżarnia  Wszystkie przepisy posiadają krótki wstęp napisany przez autorkę, liczbę osób, dla których można przygotować to danie, listę składników oraz szczegółowy opis wykonania. Dodatkowo

Z miłości do słodkości
piernik tygodniowy mojej Babci 175

złożyć ciasto jak piramidę) i ułożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200*C i piec około 10 minut.  Upieczone placki przełożyć dowolnie marmoladą lub kremem a całość polać czekoladą.  Wierzch posypałam pokruszonymi okrawkami piernika

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka kasztanowe 116

banan łyżka sody 100 g cukru (użyłam mojego ulubionego dark muscovado) Przygotowanie: Utrzyj na puszystą masę olej z cukrem Dodaj po chwili banana dodawaj stopniowo po jednej łyżce krem kasztanowy Hmm, mało zachęcający kolor ;-), no dobra, lecimy dalej, przesiej mąki wraz z sodą do dużej miski Dodaj masę kasztanową Wyrób ciasto, jest dosyć miękkie dlatego zawiń je w folię spożywczą

greenscarf
Rosół drobiowy (z szybkowaru) 179

niecałą godzinę! Pomimo tego, że rosół gotuje się pod wysokim ciśnieniem – wyjdzie klarowny, intensywny i niesamowicie smaczny. Rosół z poniższego przepisu świetnie pasuje jako baza do przygotowania  kremu kukurydzianego .  Składniki: 1 kg mięsa z indyka lub kurczaka  (np. skrzydełka + szyjka) włoszczyzna  (marchew, por, seler, pietruszka) 1 cebula 1,5 l wody sól, pieprz liście laurowe

Ugotować