krem - 19817 przepisów (strona:858/1322)

Zupa brokułowa 162

Brokuły uwielbiam i często jadam głównie w sałatkach. Robiłam już zupę krem z brokuła a teraz dla odmiany normalna zupka z kawałkami warzyw. Do zupy dodałam serek topiony, który bardzo dobrze smakuje z brokułem. składniki: 2 l bulionu drobiowego 4 duże ziemniaki 3 średnie marchewki 1 średni brokuł 200 g serka topionego ( ja dałam emmentaler) Bulion wlać do garnka

Monia miesza i gotuje
Orange curd. 132

Krem cytrynowy czy pomarańczowy? Pomarańczowy czy cytrynowy? Długo się wahałam. W końcu wybrałam pomarańczowy. I całe szczęście, bo Maciek przygotował cytrynowy. Los nad nami czuwał! Jeszcze by doszło do upadku naszego bloga ;) ;) Zarówno lemon curd, jak i jego pomarańczowy odpowiednik to półprodukty, zapowiedź czegoś większego. Pod warunkiem, oczywiście, że w tajemniczych okolicznościach nie znikną ze słoiczków. Naprawdę trudno się oprzeć

zadanie-gotowanie
Tartaletki cytrynowe. 144

Kiedy mowa o wykorzystaniu kremu lemon curd , małe tarty cytrynowe są pierwszym, co przychodzi na myśl. Klasyka. Nie ma co przed nią uciekać. Zwłaszcza kiedy próbuje się jakichś smaków i przepisów po raz pierwszy. W takim wypadku należy zrezygnować z eksperymentów. Te cytrynowe tartaletki wyszły świetnie i sprawiły, że sam do siebie się uśmiechałem. Moja blogowa kompanka (tak to było

zadanie-gotowanie
Okołoświąteczne różności - Wielkanoc. 88

może podzieli się z nami jakimś ciekawym przepisem, których w zanadrzu ma wiele? :) A ja? Właściwie nie wiem. Planów nie mam, czekam na kulinarną wenę ;) Ostatnio jadłam pyszną zupę krem z porów u koleżanki (Beatko, pozdrawiam :)). Mam zamiar ją zrobić i jeżeli uda mi się powtórzyć efekt to chętnie podzielę się z Wami przepisem. To gotujmy i świętujmy

zadanie-gotowanie
Bardzo prosta zupa dyniowa 201

wielkości dynię dodaję dwie, trzy marchewki. Całość gotujemy do miękkości. Do wywaru dodajemy kostkę rosołową oraz ok. łyżeczkę kurkumy. Gdy warzywa nam się zagotują, blendujemy zawartość garnka na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i chili (jeśli nie lubicie ostrych dań, możecie z tego zrezygnować, ja jednak dodaję, by przełamać dość mdły smak dyni). Do gotowej zupy dodajemy zielone oliwki, posypujemy

MarcinChef
Ciasto ze szpinakiem 175

ciasto jest już gotowe – czasem godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
Jaja faszerowane tuńczykiem i serkiem homogenizowanym bez laktozy 88

pół. Do blendera ręcznego wsyp żółtka, dodaj tuńczyka, serek homogenizowany, sól, pieprz. Możesz dodać listki bazylii, trochę oliwy z oliwek jeśli farsz będzie zbyt gęsty. Zmiksuj na gładki krem. Do nadziewania połówek jaj użyj dekoratora, będzie szybciej. Przed podaniem posyp rzeżuchą. Podałam w towarzystwie roladek z goudy i kawioru z bakłażana- bez laktozy- ale o tym niebawem! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowe naleśniki 136

więc kilka dni temu postanowiłam przygotować moim chłopakom czekoladowe naleśniki – strzał w dziesiątkę – jak każda mama, znam swoje dzieci i wiem jak im pożądnie dogodzić Naleśniki posmarowałam kremem orzechowo-czekoladowym – mój starszy syn poprosił bym pracowała jako kucharka w szkolnej kuchni – bo tak świetnie gotuję Nie […] The post Czekoladowe naleśniki appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Candy oddawajka 142

Witajcie! Ostatnio ogarniam dom i znajduje różne rzeczy. Mam do oddania kilka kosmetyków oraz 19 próbek różnych perfum damskich jak i męskich. Kosmetyki są używane poza fioletowym kremem. Nie ukrywam ,że kosmetyki są raczej skierowane dla osób prowadzących bloga z recenzjami, które wykorzystają próbki kosmetyku, lecz nie jest to warunek, zgłaszać mogą się wszyscy. Zamiast wyrzucić kosmetyki pomyślałam ,że mogą

W Moim Magicznym Domu
Profiteroles czyli ptysie w wersji mini 181

Blueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub … Przeczytaj cały artykuł Post Profiteroles czyli ptysie w wersji mini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Jaja marynowane w zalewie z buraków z wasabi 166

wodę i ocet. Zagotować kilka minut. Wystudzić. Włożyć do garnka ugotowane jaja na twardo. Włożyć do lodówki. Marynować kilka godzin. U mnie prawie dobę. Z majonezu i wasabi zrobić krem. Włożyć do szprycy i dekorować. Posypać rzeżuchą lub natką, koperkiem

AZgotuj!
Zupa pomidorowa z brązowym ryżem 143

pełnoziarnistego Cenos sól i pieprz do smaku koperek do posypania Rosół i pomidory zmiksować. Możecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem. Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku. Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu. Zupę podawać

Smakołyki Asi
Butik Nespresso – deser inspirowany Wrocławiem 138

Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Pani Beata stworzyła przepyszny deser. Składał się z ciasta drożdżowego brioszki, chrupiącej kruszonki z cynamonu, malinowej frużeliny i kremu serowo – śmietanowego z wanilią i skórką pomarańczową. Całość nie za słodka, idealna, świetna do kawy. Do tego wyglądał kusząco i apetycznie.       Przepis można było dostać na ulotkach

Mała Cukierenka
Sernik jarmużowy z rukolą - thermomix tm5 169

kisiele owocowe Poniżej 5 g/kg: Sosy pomidorowe. Napoje mleczne fermentowane aromatyzowane z dodatkami smakowymi, poddane obróbce termicznej. Desery twarogowe termizowane. Zemulgowane sosy, majonezy. Poniżej 6 g/kg: Sosy i kremy owocowe i warzywne. Warzywa puszkowane w zalewie. Desery mleczne. Poniżej 10 g/kg: Dżemy, galaretki i marmolady. Polewy owocowe do ciast, lodów i deserów. Lody i ich koncentraty, Sery topione Poniżej

ClauditteMissCooking
Konkurs Tygodnika Zamojskiego 147

stronie www.tygodnikzamojski.pl w zakładce "Gotuj z TZ" A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie Moje przepisy wysłane na konkurs to: Rurki z kremem waniliowym Szarlotka Ciasteczka serowe Pieróg biłgorajski

Ciastka - domowe słodkości