krem - 19817 przepisów (strona:523/1322)

Mazurek (bardzo) czekoladowy 156

takich, którzy polubili te ( klik ) lub te ( klik ) ciasteczka. Pamiętajcie, że im lepszej jakościowo czekolady użyjecie, tym lepszy będzie smak mazurka - kruchego, delikatnego ciasta z rozpływającym się w ustach kremem.   Składniki Spód 200 g mąki pszennej 50 g kakao 150 g masła, lekko zmiękczonego, pokrojonego w kostkę 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru 1 jajko 1 łyżka zimnego mleka Mąkę(...)obciąć mniej równe brzegi, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec przez 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Ostudzić. Krem czekoladowy 300 g gorzkiej czekolady 250 g śmietany kremówki Czekoladę pokroić na kawałki, wrzucić do miski. Śmietankę podgrzać w oddzielnym naczyniu, by była gorąca (ale nie doprowadzić do wrzenia). Zalać

Słodkie inspiracje
Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) 1029

wykładamy biszkopty (przed ułożeniem każdy z nich namaczamy przez moment w mleku), a następnie jedną z mas uważając, aby nie przemieścić biszkoptów. Umieszczamy w lodówce na 20 minut. Resztę kremów starajmy się trzymać w ciepłym miejscu, aby nie zdążyły stężeć. Po tym czasie wyciągamy formę i wykładamy kolejny krem i znów umieszczamy w lodówce - czynność powtarzamy do wyczerpania kolorów. Chłodzimy

Słodka Strona
Wegańskie mini mazurki z orzechowo-śliwkowym nadzieniem 105

kaszy jaglanej czubata łyżka masła orzechowego kilka łyżeczek powideł śliwkowych łyżka kakao garść orzechów Kaszę jaglaną ugotować do miękkości, wymieszać z masłem orzechowym i zmiksować na gładki krem. Powidła przełożyć do miseczki i podgrzać w mikrofalówce z łyżką kakao i odrobiną wody, dokładnie wymieszać. Orzechy drobno posiekać Piekarnik nagrzać do 220 stopni C . Wyjąć ciasto z lodówki. Stolnicę posypać delikatnie(...)uformować dookoła boki. Widelcem podziurkować spody mazurków. Przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekać ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika wypełnić nasze mazurki jaglano-orzechowym kremem i obłożyć do połowy powidłami śliwkowymi.  Piec kolejne 5-10 minut w temperaturze 180 stopni C. Posypać orzechami. Gotowe.     Smacznego! 👸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook

Kuchnia Ellie
Tarta serowo-jabłkowa 150

Czas pieczenia : 20 min + 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 150 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka cukru wanilinowego Krem serowy : 350 g mielonego białego sera 1 jajko 1,2 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy garść rodzynek Dodatkowo: 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania : Mąkę przesiewamy , dodajemy(...)wanilinowy i wyrabiamy ciasto ( można w robocie kuchennym ) Foremkę pokryta papierem do pieczenia wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do lodówki na 40 minut. Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodajemy stopniowo ser ,proszek budyniowy , rodzynki i dokładnie mieszamy. Foremkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiekamy spód ok. 15 do 20 minut ( obserwujemy ciasto

Różne smaki w kuchni
Zielone babeczki z zielonym kremem 235

zakładam, że podam sprawdzone, tradycyjne dania, ale staram się też co roku zrobić coś innego i zaskakującego. W tym roku postanowiłam zaserwować na wielkanocne śniadanie zielone babeczki z zielonym kremem. Będą ładnie wyglądać na świątecznym stole a smakują wyśmienicie więc będą bardzo przyjemnym akcentem. Przyznacie, że są bardzo apetyczne, prawda? Te babeczki , choć wytrawne, na pewno spodobają się mojej rodzinie(...)nadzieję, że namówię jeszcze kogoś z Was na ich przygotowanie. Można je upiec dzień wcześniej, krem też doskonale przetrzyma noc w lodówce, ale udekorować radzę bezpośrednio przed podaniem żeby wszystko wyglądało świeżo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Żurek z jajkiem i szaszłykiem z kiełbasy w cieście francuskim 144

się obejrzymy a zaskoczy nas Wielkanoc. Warto już teraz pomyśleć o świątecznym menu:). Możemy mile zaskoczyć gości podając im żurek w nietypowej formie - zupa-krem  i szaszłyk z kiełbasy otulonej ciastem francuskim.  Postawmy na dobrej jakości kiełbasę. Polecam kiełbasę wiejską tradycyjną - nowość od firmy Hańderek . Cechuje ją wysoka mięsność, wyraźny bukiet przypraw, jest świetna dla osób lubiących wędzone(...)Warzywa kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy do miękkości warzyw przez około 1 godzinę. Dodajemy zakwas, chrzan i przyprawy, gotujemy jeszcze chwilę. Studzimy i miksujemy na krem. Dodajemy pokrojone jajka. 2. Kiełbasę owijamy ciastem francuskim, kroimy na niezbyt szerokie talarki. Nadziewamy je na patyczki od szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut

Szefowa kuchni
MUFFINY MARCHEWKOWE Z MĄKI JAGLANEJ 170

Babeczki marchewkowe z mąki jaglanej polane lekkim kremem z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu naturalnego. Muffiny mają przyjemny korzenny smak, są proste w wykonaniu idealna przekąska na imprezę. Składniki: 200 g mąki jaglanej ( mielona kasza jaglana)  2 duże marchewki  1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mokrymi, przekładam do papilotek.  Muffiny wkładam do piekarnika na 20 minut.  Przygotowuję polewę:  Mascarpone przekładam do miski, dodaję jogurt, cukier puder i miksuję do uzyskania jednolitego kremu. Przestudzone muffiny dekoruję polewą i startą marchewką

Kukuleczki
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 180

bobu, francuska sałatka z zielonej soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy z kremem z mango i krem sezamowy, pieczone gruszki z custardem, clafouti z owocami zdrowsza wersja snikersa, Jaki lunch zabrałabym do pracy po lekturze drugiej części “Jedz i pracuj”? Pysznie wyglądają kotleciki

Ugotowane pozamiatane
Alternatywa dla wielkanocnego żurku – krem szpinakowo – czosnkowy z jajkiem i rzeżuchą 197

Jeśli szukacie niebanalnego dania na wielkanocny stół to śmiało możecie wypróbować krem szpinakowo – czosnkowy z jajkiem i rzeżuchą, czyli zupę, która dzięki szpinakowi stała się prawdziwą bombą wartości odżywczych bo szpinak to przecież cenne źródło witaminy K i beta karotenu, C, kwasu foliowego, B1, B2, PP, B6 i E, składników mineralnych: wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, miedzi, potasu, jodu, cynku(...)momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Dodaj niemal cały szpinak – kilka listków możesz zostawić do dekoracji i łyżeczkę czosnku niedźwiedziego. Gotuj przez 3 minuty, po czym zmiksuj na krem, dodając przy tym po trochu śmietanę lub jogurt grecki. Przypraw (dość konkretnie) solą i pieprzem, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszaj wszystko i spróbuj. Do gorącej zupy wsyp resztę szpinaku pokrojonego

Eat me! Fit me!
TIRAMISU WERSJA II - NAJLEPSZA 334

szerokim dnem wlewam kawę, dodaję amaretto i odstawiam do przestudzenia. Żółtka (wcześniej proponuję jajka sparzyć wrzątkiem, w końcu konsumujemy je na surowo) ucieram z cukrem trzcinowym na puszysty, gęsty krem (bardzo ważne by masa była dość gęsta). Białka ubijam w osobnym naczyniu ze szczyptą soli na gęstą, sztywną pianę. Mascarpone ubijam chwilę w misie miksera, dodaję do niego masę(...)dwóch, jak w moim przypadku). Na masę z biszkoptów wykładam połowę masy z mascarpone. Na masę wykładam drugą partię biszkoptów również nasączonych roztworem kawy z amaretto. Wykładam pozostałą część kremu, wyrównuję, przykrywam folią spożywczą i odstawiam do lodówki na minimum 3-5h, najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószam kakao. Smacznego

Smaczne Zdrowe
ZUPA KREM POMIDOROWO-KOKOSOWA NA WINNO-OLIWNYM AROMACIE 90

KREM POMIDOROWO-KOKOSOWY NA WINNO-OLIWNYM AROMACIE Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na niezwykłą zupę pomidorową - jest to krem na bazie duszonych winnych, aromatycznych jabłek, słodkiej cebuli, czosnku, miodu, octu jabłkowego oraz pomidorów. Całości smaku dopełnia mleczko kokosowe i szczypta chilli dla zaostrzenia smaku. Wszystko spowija delikatny smak i aromat oliwy z oliwek extra vergine Monini. Zupa ma delikatną konsystencję

Moja Książka Kucharska
PRZEPISY NA WIELKANOC - PRZYSTAWKI Z JAJ 628

łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy rzeżuchą i marynowaną papryką. Podajemy zaraz po przygotowaniu. 5) JAJKA FASZEROWANE KREMEM Z SARDYNEK SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka sardynek w oliwie sól, pieprz łyżka gęstej, kwaśnej śmietany zielenina, plasterki cytryny, sałata itp. do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Obrane ze skorupek jajka(...)kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Żółtka i sardynki wraz oliwą ucieramy w malakserze na jednolity krem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku. Jeżeli masa będzie zbyt ścisła, dodajemy łyżkę gęstej śmietany. Masę nakładamy do woreczka z końcówką, napełniamy nią dekoracyjnie ułożone na półmisku białka. przybieramy zielenią, plasterkami cytryny itp. 6) JAJECZNA AWANTURKA SKŁADNIKI: 5 jajek

Moja Książka Kucharska
Monte Plus 172

klasycznego Monte po najnowszy Monte plus. Występuje on w dwóch wariantach smakowych, karmel i czekolada. Jest to połączenie klasycznego Monte z pysznymi sosami. Na górze jest tradycyjny mleczny krem, po środku krem orzechowo-czekoladowy a na końcu pyszny sos. Pierwszy który spróbowałam to Monte plus karmel. Sos karmelowy który znajduje się na dnie kubeczka jest mocno karmelowy sos. Dla wielbicieli

Kulinarne życie
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 225

firmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany 30 % 1 biała czekolada kule śnieżne 4 łyżeczki żelatyny firmy Gellwe 8 łyżeczek zimnej wody 15 małych baloników 15 wykałaczek dodatkowo wiśnie czerwone kandyzowane firmy Targroch(...)wyschną, odcinamy końcówkę i usuwamy delikatnie pozostałości. 16. Żelatynowe kule są dość giętkie ale nie pękają, można spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort cappuccino 265

lekko ciepłą czekoladę, miksujemy. Dodajemy proszek cappuccino i miksujemy do połączenia składników.   Na paterze układamy pierwszy kakaowy blat, nasączamy lekko kawą cappuccino zmieszaną z likierem kawowym. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy. Następnie układamy blat kokosowy, 1/3 kremu i drugi blat kakaowy. Biszkopt nasączamy, wierzch i boki tortu smarujemy pozostałą masą. Dekorujemy wg uznania, u mnie boki obsypane były

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania