krem - 19817 przepisów (strona:524/1322)

Ciasto z sercem 165

cytryny lub gorącej wody kilka kropel barwnika (opcjonalnie)   Wykonanie:   Ciasto czerwone: Masło miksujemy z cukrem,  cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Wsypujemy mąkę z proszkiem i miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Wlewamy barwnik i miksujemy ponownie. Ciasto przekładamy(...)kromki grubości 1,5cm. Z każdej wycinamy foremką serce.   Ciasto jasne: Masło miksujemy z cukrem,  cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce

Smak mojej kuchni
MIGDAŁOWE TARTALETKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM 150

zarumieniły. 4. W międzyczasie zagotowałam w garnuszku mleko z daktylami. Po zagotowaniu dodałam ksylitol (1 łyżkę), kakao i mąkę kokosową. Wymieszałam, a następnie zblendowałam. Powinien powstać w miarę gęsty krem - jeśli uważasz, że jest zbyt rzadki dodaj więcej kakao lub mąki kokosowej. 5. Wystudzone tartaletki napełnij kremem czekoladowym. Polecam na dno tartaletek dodać owoce albo dżem - moim zdaniem świetnie będą

Vroblewska-fitlife
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM ŚMIETANOWYM 116

Maleńkie babeczki, a tyle radości... Dzieciakom, aż śmieją się buźki na widok tych kolorowych wypieków na jeden kęs. Z pysznym kremem śmietanowym na wierzchu i kolorowymi jajeczkami będą miłym akcentem na Wielkanocnym stole. Wypróbujecie? Składniki: 1 szkl cukru 25 dag mąki uniwersalnej ( pszennej ) Szymanowskiej 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia op.cukru waniliowego 1/4 kostki margaryny szklanka maślanki szczypta soli(...)piec 20 minut w 180 st. *Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce mascarpone, miksować. Dosłodzić cukrem pudrem do smaku. * Na każdą wystudzona babeczkę nakładać za pomocą szprycy cukierniczej krem, udekorować kolorowymi jajeczkami

Z Majeczką w kuchni
WEGAŃSKA BEZGLUTENOWA tarta jaglana z granatem i mlekiem orzechowym! 186

Kaszę jaglaną powinniśmy łączyć z granatem, który często też występuje w połączeniu z orzechami włoskimi. Tak też stworzyłam przepis na tartę, w której skład wchodzi ciasto z mąki jaglanej, krem na bazie kaszy jaglanej i mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Ciasto: 250 g mąki jaglanej (mąkę możemy zrobić z kaszy) 100 g oleju kokosowego(...)cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Krem: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki mleka orzechowego (klikając tutaj zobaczycie w jaki sposób je zrobić) 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru żelującego Dodatkowo ziarna z jednego granata.   Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej, Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto
MROŻONE SMOOTHIE KOKOSOWO-BANANOWE Z LODAMI I KARMELEM + BLENDER WYSOKOOBROTOWY HAPPYCALL AXLERIM 165

Gdyby ktoś kiedyś powiedział mi, że będę miała w domu sprzęt, który będzie siekał, mielił, mieszał, blendował, miksował, rozdrabniał, robił mąkę, kremy, przeciery, majonezy, pasty, gotował zupy, a nawet sam po sobie zmywał – to bym go wyśmiała, powiedziała, żeby nie pierniczył głupot albo przestał pić ;) A dziś cholera mam taki sprzęt – jest nim BLENDER WYSOKOOBROTOWY. Blender zwykły(...)ułatwia miksowanie nawet bardzo twardych składników – lodu, orzechów, twardych warzyw i owoców. Bez problemu możemy przygotować z nim kostki lodu do drinka, masło orzechowe, wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, kremy, masła, mleka , drinki i inne napoje. System obiegu chłodzenia zabezpiecza Blender wysokoobrotowy Happycall przeciwko przegrzaniu się silnika podczas pracy urządzenia na maksymalnych parametrach. Z ryżu robi mąkę: Groch mieli

Ostra na Słodko
Cieciorella, czyli Nutella z Ciecierzycy (bez cukru) 218

masę, która była dość gęsta, dlatego rozrzedzałam ją mlekiem, po prostu krowim. Mleka dodawaj po kilka łyżek i miksuj, sprawdzając czy uzyskana gęstość jest dla Ciebie odpowiednia. Ten zdrowy krem najsmaczniejszy jest taki prosto z lodówki, choć jeśli poleży chwilę na blacie też jest pyszny. Przechowuj krem w lodówce, nawet kilka dni. Ps. Masło orzechowe przygotujesz w kilkanaście sekund, link

Blondynka Gotuje
Bezglutenowe, wegańskie, dwukolorowe muffiny; Cocina Verde 170

kolor nie będzie tak mocny. Składniki na ok. 20 małych sztuk: 1,5 szklanki suchej kaszy jaglanej ulubione mleko (do gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego/pasty kokosowej ksylitol  (ewentualnie cukier lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 1 szklanka mrożonych borówek (mogą być również przetwory) Ugotuj kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj(...)cytryny, ksylitol i pokrojony na kawałki krem kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel na 2 części, do jednej z nich dodaj borówki i ponownie zmiksuj/zblenduj. Nagrzej piekarnik do 170°C. Natłuść olejem formę na muffiny. Nakładaj jasną masę jaglaną, później borówkową. Piecz babeczki przez ok. 25 minut. Najlepiej smakują po całkowitym wystudzeniu. Cocina Verde  to już trzeci

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki z kremem cytrynowym czyli tarteletki z lemon curd i bezą 100

cukru (drobnego do wypieków).  Bezy trzeba cierpliwie ubijać i dodawać stopniowo cukier. Do ostudzonej tarteletki wkładamy troszkę lemon curd- przepis na ten krem podałam wcześniej w poście o muffinkach Można nadziać innym kremem, na przykład gęstym budyniem albo jabłkami. Na lemon curd szprycą albo łyżeczką wykładamy ubite

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
ZUPA KREM Z PIECZAREK I KALAFIORA 179

Mojego pierwszego podejścia do zupy krem z pieczarek nie wspominam najlepiej ... Była ona taka "nijaka" w smaku , a niestety ze względu na nietolerowanie przez mój organizm nabiału , dodatek mleka czy jogurtu nie wchodził w grę . W efekcie wyszła wodnista breja bez wyrazu :/  Dzisiaj z racji , że "zalegała" u mnie w lodówce paczka pieczarek podjęłam ponowną próbę zrobienia z nich(...)chwili dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawy.Dusimy chwilę (w razie potrzeby dolać odrobinę wody ) . Dodajemy resztę wody i kalafiora i świeży koperek. Gotujemy ok.20-25 min.Na koniec miksujemy całość na gładki krem i doprawiamy do smaku.Proponuję dodatkowo posypać suszonym cząbrem,który sprawi,że danie będzie lekkostrawne i lepiej trawione :)  SMACZNEGO

Marcepanowa kuchnia
Francuskie babeczki z kremem śmietanowo-czekoladowym 105

Pyszne, kruche babeczki z bajecznym kremem. Polecam Składniki: 100 g gotowego ciasta francuskiego 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1 deser o smaku czekoladowo-pistacjowym-150 g garść pistacji Przygotowanie: Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego, wkładamy je do wgłębień w blaszce na babeczki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Następnie(...)bardzo się podniosły to delikatnie je rozbijamy tworząc kształt babeczki. Schłodzoną śmietankę miksujemy razem z cukrem na sztywno a następnie dodajemy deser i chwilę razem miksujemy. Napełniamy spody kremem i wstawiamy do lodówki. Pistacje drobniutko siekamy i przed podaniem posypujemy nimi babeczki. Przechowujemy w lodówce

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Babeczki cafe latte 213

Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej nakładać ciasto, do około 3/4 ich wysokości, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem śmietankowy: 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Babeczki ozdobić kremem śmietankowym, oprószyć kakao. Przechowywać

Domowa cukiernia Ewy
Tort orzechowy z kawą i whisky 440

sztywno z fixem, cukrem pudrem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Następnie przetrzeć kawę w granulkach, wlać whisky i krótko wymieszać mikserem do połączenia składników. 8. Połowę gotowego kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Na wierzchu położyć drugi biszkopt, nasączyć go i posmarować dżemem morelowym. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać i przykryć ostatnim nasączonym biszkoptem ( patrz FILM ), lekko

Mała Cukierenka
Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału 168

zmiksowane mrożone maliny z namoczonymi orzechami nerkowca (oczywiście w sezonie możecie użyć świeżych malin). Spód do tarty oraz orzechy nerkowca można przygotować wieczorem, a na drugi dzień położyć krem. Do przygotowania tego zdrowego deseru należy użyć namoczonych wcześniej bakalii. Najlepiej wieczorem zalać bakalie wodą i moczyć całą noc. Jeśli nie chcecie jednak tyle czekać, możecie bakalie zalać wodą, pogotować(...)jada. Dlatego dość długo do ciast wegańskich nie umiałam się przekonać. Jednak jakież było moje zdziwienie, kiedy skosztowałam tego deseru :) Pychotka :) Jedynie co może przeszkadzać, to niezbyt gładki krem, który ma strukturę grudkową. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/double2b-surowa-tarta-bezcukru-bezpieczenia-bezglutenu-raw-tart-glutenfree2-1170x874.jpg The post Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pavlova leśna 177

pierwotnej wizji i zamiast trzech bezowych blatów upiekłam jedną większą... Więc skończyło się pavlovą z leśnym, lekko przełamującym słodki smak, akcentem - z malin i jeżyn. Z delikatnym, puszystym kremem, niezbyt słodkim. A nad tortami bezowymi będę musiała popracować, więc może i niedługo zrealizuję tamten plan ;) Składniki Beza 170 ml białek (4 białka z jajek o rozmiarze(...)spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie lekko wilgotna, piankowa. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. Niska temperatura pieczenia zapewni suchą bezę i zachowa jej jasny kolor. Krem 300 g śmietany kremówki łyżka cukru pudru Dodatkowo owoce leśne (u mnie maliny i jeżyny) listki mięty do dekoracji Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę posmarować śmietaną

Słodkie inspiracje
Speculoos milkshake 121

mleczny, grudniowy koktajl. Słodki dzięki białej czekoladzie, ciasteczkowo-miodowy, ze szczyptą cynamonu. Polecam! Składniki (2 porcje) 400 ml zimnego, pełnego mleka 50 g białej czekolady 3 czubate łyżki kremu speculoos kilka kostek lodu szczypta cynamonu spienione mleko lub kremówka do dekoracji pokruszone ciasteczka speculoos do dekoracji 100 ml mleka przelać do garnuszka, dodać posiekaną czekoladę i całość podgrzać, aż czekolada(...)się rozpuści. Wystudzić. Zmiksować z resztą mleka, kremem speculoos, kostkami lodu i cynamonem. Przelać do szklanek, udekorować śmietanką lub mlekiem i ciasteczkami. Podawać od razu

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania