krem - 19817 przepisów (strona:439/1322)

Tarta cytrynowa / Lemon tart 99

rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 40 minut. 10 minut przed zakończeniem zdejmujemy papier i pieczemy do zarumienia się. Upieczone ciasto zostawiamy do ostygnięcia, potem wykładamy na ciasto krem cytrynowy. Robimy galaretkę pomarańczową. Wyciskamy sok z pomarańczy i wlewamy go do garnka. Dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu. Później dodajemy 3 łyżki żelatyny lub jeden listek, mieszamy(...)rozpuszczenia się żelatyny (nie zdejmujemy garnka z ognia). Po przygotowaniu galaretki pozostawiamy ją do ostygnięcia (zbyt gorąca mogła by rozpuścić krem). Lekko schłodzoną galaretkę wylewamy na tartę, dodajemy plasterki cytryny i wkładamy tartę do lodówki do ścięcia. Przed podaniem przyozdabiamy tartę bitą śmietaną.  ***** First, we must knead the dough, we mix butter, sugar and salt with together. Then

Projekty ze smakiem
Ciasto Rafaello 212

budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć  papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po  kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków  kokosowych przyrumienić na suchej patelni. Ciasto wstawić do lodówki

Cukier&Puder
Karpatka Najlepsza! 364

dwóch blaszkach wyłożonych pergaminem. Ciasto jest dość rzadkie i takie powinno być. Ciasto pieczemy około 25 minut. Ja ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Wyjmujemy studzimy na kratce. SKŁADNIKI NA KREM DO KARPATKI Ja jestem fanką kremu do karpatki bardziej budyniowego niż kremowego i taki właśnie robię. Krem tłusty i kremowy uważam że zdecydowanie bardziej pasuje do kremówek niż karpatki

SMYKWKUCHNI
RISOTTO BURACZANE Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, PODANE NA Z BLANSZOWANYM SZPINAKU Z SOSEM SZAFRANOWYM 149

Warszawie, jakby był ktoś ciekawy. Wydaję mi się, że udało się odtworzyć ten smak.. Jest to przepyszne, mogę jeść i jeść i jeść. Do risotto wykorzystałam zamrożony  krem z buraka , oczywiście można użyć koncentratu lub po prostu ugotować warzywo i zetrzeć na tarce. Naprawdę warto posiedzieć w kuchni trochę dłużej. Spróbujcie :-)  Składniki:   risotto szklanka ryżu najlepiej(...)takiego do risotto  ok. 2 łyżek oleju rzepakowego + 2 łyżki masła  ok. 2 szklanek rosołu ewentualnie wody  szklaneczkę białego wina  1 chochla kremu z buraka lub koncentratu buraczanego  odrobina soli i pieprzu  szpinak   pół torebki świeżego szpinaku ok. 150 g 1 ząbek czosnku  2 łyżki masła  łyżka ziół prowansalskich

pieprzny smaczek
Biały tort kokosowy Raffaello 402

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć

Chocolate Muffin Blog
Tort zwijany ( rolada) 154

cytryny. Tak samo przygotowuję drugą masę, na końcu dodając cukier waniliowy. Obie masy odstawiam do lodówki.  Zwinięty biszkopt rozwijam, smaruję cienką warstwą dżemu, a na to kładę warstwę kremu cytrynowego. Układam pasy ciasta jeden przy drugim , smaruję najpierw dżemem, potem kremem. Wszystko po kolei zwijam jak roladę, ustawiam w pionie i odstawiam do lodówki na ok 2 godziny(...)czasie wyjmuję tort, wierzch i boki smaruję kremem waniliowym i ponownie schładzam. Całość dekoruję wedle uznania

Ciasteczkowy Potwór
Tort zabajone 178

przegotowaną wodą  by otrzymać dwie szklanki nektaru i doprawiam do smaku sokiem z cytryny. Owoce kroję w cienkie plasterki. Spód biszkoptowy nasączam nektarem, układam plasterki brzoskwiń i smaruję kremem zabajone, na to układam kolejny blat biszkoptowy, nasączam, ponownie układam plasterki brzoskwiń i ponownie smaruję kremem. Na wierzch kładę ostatni blat, nasączam nektarem , smaruje pozostałym kremem wierzch i boki tortu

Ciasteczkowy Potwór
Tartaletki z mascarpone i truskawkami 143

wysmarować rozpuszczoną margaryną. Schłodzone ciasto rozwałkować, nałożyć do foremek, przycisnąć, wylepić dokładnie foremki i upiec na złoty kolor. Temperatura pieczenia - 180 st.C, czas - około 15-20 minut. Składniki na krem: 250 ml śmietany 30%; 500 g serka mascarpone; 1 cukier waniliowy (8g); 3 łyżki cukru kryształu; Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany(...)dżem truskawkowy; galaretka truskawkowa; Truskawki umyć i pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i ostudzić. Upieczone i wystudzone tartaletki posmarować dżemem truskawkowym, na dżem wyłożyć krem mascarpone (najlepiej robić to za pomocą szprycy lub worka, bo powstają zgrabne kopczyki). Każdy kopczyk z kremu obłożyć plastrami truskawek i polać delikatnie tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na chwilę

In my kitchen
Rurki 180

przepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej; 1,5 kostki margaryny "Kasia" lub masła;  1 szklanka kwaśnej śmietany; Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać margarynę lub masło i posiekać tłuszcz razem z mąką. Następnie dodać śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto(...)krysztale. Układać na blaszce ocukrzoną stroną do góry. Rurki piec w temperaturze 200 0 C przez około 15 minut. Jak są zrumienione, to powinny być już dobre. Składniki na krem: 3/4 l mleka; 7 żółtek; 1,5 szklanki cukru kryształu; 2 cukry waniliowe; 3 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do garnka i wymieszać."Mieszankę

In my kitchen
Muffiny kawowe z krówką 135

minut. Po upieczeniu odstawić je na minimum 10 minut, żeby przestygły. Muffinki wyłożyć z formy i ozdobić. Ja roztopiłam kilka krówek i polałam muffinki, posypałam posiekanymi migdałami. Składniki na krem: 1 puszka masy krówkowej (około 560g); 500 g serka mascarpone; Wykonanie: Masę krówkową (o temperaturze pokojowej) zmiksować z serkiem mascarpone na jednolity krem. Gotowym kremem udekorować muffiny.  Odstawić

In my kitchen
Ciastko francuskie z kremem malinowym 122

bardzo nie spiekły. Ciastka mają być w kolorze złota, a nie mocnego brązu. Po upieczeniu lekko przestudzić, zdjąć delikatnie z foremek i odstawić do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 330 ml śmietany 30%; 250 g serka mascarpone; 2 galaretki malinowe; 1 łyżka cukru pudru; 1 cukier waniliowy; Galaretki rozrobić w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę(...)ubić razem z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i cukrem waniliowym na w miarę sztywny krem. Chłodną galaretkę wlewać do ubitej śmietany cały czas przy tym miksując. Gotowym, lekko tężejącym kremem nadziewać upieczone wcześniej ciastka. Ciastka najlepiej jest nadziewać przy pomocy worka cukierniczego. Na koniec ciastka posypać cukrem pudrem

In my kitchen
Krem z porów z grzankami 143

Przedstawiam dziś przepis na kolejną zupę- krem. Tym razem na tapecie por. Czy wiecie, że por oprócz witamin i minerałów ma wiele właściwości zdrowotnych? Między innymi posiada związki odtruwające (przy zatruciach pokarmowych lub alkoholowych bardzo przydatne!) oraz świetnie działa na kaszel.   Wracając do przepisu na krem z porów- jest pyszny, syty i zdrowy. Najlepiej smakuje podawany z grzankami(...)serem żółtym. Polecam! Krem z pora z grzankami Składniki: 2 duże pory, 5 ziemniaków, 2 cebule, 2 łyżki masła, 1 litr bulionu, łyżka oliwy, 1/2 szklanki śmietany 18%, 7 ząbków czosnku, sól, pieprz, bagietka, 10 dag sera żółtego, oliwa. Wykonanie: Ziemniaki i cebulę obieramy. Warzywa dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.   Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem

paapilotkaa
Ciastka -orzeszki 149

Składniki: Ciasto 4 szklanki mąki 200 g masła 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki śmietany 18% Krem 500 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru lub według własnych smaków 250 g serka mascarpone 100 g startych orzechów włoskich Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać(...)elektrycznej do wypiekania orzeszków. Uwaga Ciasteczka pieką się dość szybko i należy uważać, aby się nie przypaliły. Po upieczeniu odstawiamy połówki orzeszków do wystudzenia , a w tym czasie przygotowujemy krem orzechowy. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmielone orzechy i ponownie ubić do połączenia się składników. Połówki ciasteczek napełniać kremem i sklejać dwie połówki razem. Przechowywać

O kuchni z uczuciem
Orzechowe koszyczki wielkanocne 198

frajdy, zwłaszcza kiedy złożymy już całość i możemy podziwiać efekt końcowy. ;-) Koszyczki: 300g mąki 200g zimnego masła 200g mielonych orzechów, u mnie od Skworcu 8 łyżek cukru 2 jajka Krem: 300ml śmietanki 30% 10 łyżek masła orzechowego, u mnie od Skworcu 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Orzechy w kolorowej polewie 1. Masło siekamy na mniejsze kawałki. Dodajemy mąkę, zmielone orzechu(...)wyłożoną papierem do pieczenia. 4. W pierkaniku rozgrzanym do 180 stopni pieczemy najpierw koszyczki, następnie "podkowy". Każde z nich przez około 15 minut, aż się zarumienią. Studzimy. 5. Przygotowujemy krem: śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Krem przekładamy do szprycy i wyciskamy na tartaletki. Układamy

Szefowa kuchni
Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 149

Rozpływające się w ustach, puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka(...)deskę) z wysokości kolan. Obkroić boki i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Budyń ugotować w 1 litrze mleka, wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Dodać miękkie masło i utrzeć na gładki krem. Truskawki rozmrozić i zmiksować, dodając cukier wg własnego smaku. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać do truskawek. Dokładnie wymieszać. Biszkopt przeciąć na 3 blaty i przełożyć je masą karpatkową

CookYourself