krem z pora - 2446 przepisów (strona:38/164)

Czekoladowa tarta z malinami 160

uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę roku, maliny były mrożone, i dlatego tak zafarbowały, gdy będzie sezon na maliny, na pewno zrobię lepsze zdjęcie :) Studiowanie na Politechnice nauczyło mnie

Pora na pora
Czekoladowa tarta z malinami 216

uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę roku, maliny były mrożone, i dlatego tak zafarbowały, gdy będzie sezon na maliny, na pewno zrobię lepsze zdjęcie :) Studiowanie na Politechnice nauczyło mnie

Pora na pora
Moje wypieki, pysznie i słodko przez cały rok Dorota Świątkowska 130

zabraknie inspiracji dla początkujących jak i dla wprawionych cukierników.Książka podzielona jest na  rozdziały pory roku, wiosna, lato, jesień zima. W każdym rozdziale po kilkanaście pod rozdziałów z pysznymi przepisami.Znajdziecie również na końcu książki przepisy dodatkowe, na kremy, masy i rozczyny do ciast. Dorota Świątkowska to blogerka kulinarna,  prowadzi bloga: Moje wypieki jest autorką wielu książek

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Egzotyczna Fantazja 149

Owocowe ciasto jesienną porą smakuje jak słodka łyżeczka wspomnień z lata.. A w tym wypadku można nawet rzec, że z egzotycznych wakacji;) Ananasy i brzoskwinie są tego sprawcami. A sam przekładaniec to wielokolorowy biszkopt’( nie jest to jednak tradycyjny biszkopt bo zawiera dodatek oleju) przekładany kremem na bazie budyniu i galaretki, w którym to dumnie prześwitują owocowe kryształy. Pycha

Domowe ciasta
„Ryż” z kalafiora z mięsem mielonym i warzywami 192

słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszki, mielona kolendra, oregano Kalafiora dzielimy na różyczki. Twarde łodygi zostawiamy np. na zupę krem. Różyczki umieszczamy w malakserze lub rozdrabniaczu i mielimy na drobne kawałeczki wielkości ziarenek ryżu. Marchewkę oraz pora myjemy i trzemy na tarce na średnich oczkach. Cebule obieramy i siekamy na małe kawałeczki. Na dużej patelni podgrzewamy

Kolizje Smaków
Biała zupa krem (Pietruszka,seler,ziemniaki) 145

włoszczyzny : · 3 średnie marchewki · ćwierć selera · 2 korzenie pietruszki · połowa cebuli · 2 ząbki czosnku · biała część pora Przyprawy : · 4-5 ziaren ziela angielskiego · 2-3 listki laurowe · 2-3 gałązki natki pietruszki · ok.2-3 litry zimnej wody · 2 łyżeczki oleju kokosowego Na krem · 4-5 średniej wielkości korzeni pietruszki ok 350 g · ćwierć selera · 4 średnie sztuki ziemniaków(...)soli Sposób przygotowania:  1. Gotujemy bulion warzywny. Marchewkę, pietruszkę i selera myjemy i obieramy ze skórki. Wrzucamy do wysokiego garnka pokrojony na mniejsze kawałki warzywa. Dodajemy białą część pora, 2 ząbki czosnku oraz opieczoną połówkę cebuli. Dodajemy 5 ziaren ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe. Wrzucamy 2 łyżeczki oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego. Całość przesmażamy

wyjątkowa kucnia
Biała zupa krem (Pietruszka,seler,ziemniaki) 148

włoszczyzny : · 3 średnie marchewki · ćwierć selera · 2 korzenie pietruszki · połowa cebuli · 2 ząbki czosnku · biała część pora Przyprawy : · 4-5 ziaren ziela angielskiego · 2-3 listki laurowe · 2-3 gałązki natki pietruszki · ok.2-3 litry zimnej wody · 2 łyżeczki oleju kokosowego Na krem · 4-5 średniej wielkości korzeni pietruszki ok 350 g · ćwierć selera · 4 średnie sztuki ziemniaków(...)soli Sposób przygotowania:  1. Gotujemy bulion warzywny. Marchewkę, pietruszkę i selera myjemy i obieramy ze skórki. Wrzucamy do wysokiego garnka pokrojony na mniejsze kawałki warzywa. Dodajemy białą część pora, 2 ząbki czosnku oraz opieczoną połówkę cebuli. Dodajemy 5 ziaren ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe. Wrzucamy 2 łyżeczki oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego. Całość przesmażamy

wyjątkowa kucnia
Krem z cukinii z szynką 94

, pokrój go w cienkie krążki. Cukinię umyj, obierz i pokrój w plasterki. Do wywaru wrzuc marchewki i krążki pora. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.Wrzuc plasterki cukinii. Gotuj jeszcze 10 minut , zmiksuj całośc na krem. Szynkę pokrój w kostkę , zrumień na rozgrzanym maśle.Dodaj do zupy. Koperek umyj, posiekaj. Zupę połącz ze smietaną, dopraw

Słodkości i nie tylko
Krem z zielonego groszku z chrzanem 194

krem z zielonego groszku podkręcona chrzanem. Idealna na przystawkę do obiad lub lunch, a nawet jako dietetyczne danie dla tych co na diecie. SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 szklanki zielonego mrożonego groszku 2 pory (biała część) 1 ½ litra bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżeczki soku z cytryny 3-4 łyżki chrzanu 2 łyżki oleju do podsmażenia pora(...)wrzucić na niego pokrojony w pół-krążki seler (białą część). Podsmażać kilka minut nie dopuszczając do zbrązowienia. Do pora wlać bulion i dodać rozmrożony groszek. Gotować wszystko przez ok. 5 minut od czasu zawrzenia bulionu. Zmiksować zupę blenderem na krem. Dodać sok cytrynowy i chrzan, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Zupę nalać w miseczki, polać łyżeczką

Sztuka gotowania w/g Samiry
krem dyniowy z amarantusem i olejem arganowym 124

posiłku pojawia się dynia. Skutki jej częstego spożywania uwidaczniają się w moim wyglądzie zewnętrznym, przez co wyglądam jakbym używała tony fluidu (a nie stosuję go wcale) .  Dodatkiem specjalnym kremu, jest olej Arganowy Virgin, który dostałam od firmy BIO PLANET, zwany inaczej płynnym złotem. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na swoje szerokie zastosowanie. Skutecznie obniża poziom "złego" cholesterolu we krwi(...)goździkami (do miękkości) ugotowane warzywa wraz z wodą odstawiamy do wystygnięcia, wyciągamy goździki razem z porem, po czym całość blendujemy (razem z wodą) i przyprawami amarantus gotujemy w niewielkiej ilości wody- do wchłonięcia całego płynu, ok 15 min- mieszamy razem ze zblendowanymi warzywami krem odkładamy do wystygnięcia, po czym dodajemy olej arganowy, który dokładnie mieszamy z całością

healthy dreams
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 124

preferencje czekoladą, którą razem uwielbiamy.  Efekt był taki, że ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się nie znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku

Di gotuje
Krem z selera i ziemniaków 149

zupa ma lekko ostry smak, dzięki dodatkowi musztardy. Zupę przygotowuje się w kilka chwil, więc jest idealna dla osób zabieganych. Polecam! Krem z selera i ziemniaków Składniki na 6 porcji: 2 cebule 4 duże ziemniaki 1 seler 1 por 1,5 l bulionu warzywnego przyprawy: sól, kolorowy pieprz, 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki śmietany Wykonanie:   Warzywa obieramy, myjemy

Smak mojej kuchni
Krem z cukinii 133

Pierwszy raz robiłam tą zupkę i na pewno będę robić ją częściej. Jeśli nie macie wywaru z warzyw lub drobiowego można do wody dodać korpus z

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowy krem espresso z migdałami i jeżynami 154

podniebieniu jak rozpływająca się w ustach, gęsta czekoladowość :) Połączyłam oba te smaki, dodałam kruszone migdały i świeże jeżyny, z którymi o tej porze roku kumpluję się szalenie, i tak powstały filiżanki czeko-szczęścia. Gęsty krem czekoladowy espresso albo mocca, bo tak nazywa się połączenie kawy z czekoladą w świecie baristów. Kremową konsystencję przełamują drobne kawałeczki migdałów, a ciężki czekoladowo

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Przepisy na Wielkanoc 2089

musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką i marynowanymi pieczarkami. Jajka faszerowane łososiem  Różowe jajka

Lena Gotuje