krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:45/239)

Kawa z Neapolu Historia i Pochodzenie 36

Klasyczne, mocne i intensywne espresso, serwowane w małych filiżankach. Tajemnica smaku tkwi w użyciu mieszanki ciemno palonych ziaren i specjalnej technice parzenia. 2. Caffè alla Nocciola Espresso z dodatkiem kremu orzechowego, które nadaje kawie słodki i aksamitny charakter. To deser i kawa w jednym. 3. Caffè Freddo Kawa na zimno, idealna na upalne dni. Espresso jest schładzane i często serwowane(...)Caffè Marocchino Espresso z cienką warstwą kakao w proszku i odrobiną spienionego mleka, podawane w szklance, aby podkreślić piękno warstw. 6. Caffè alla Crema Espresso podawane z gęstym, słodkim kremem kawowym. Często przygotowywane na bazie espresso i cukru, ubijanych na gładką masę. Dlaczego Neapol? Neapolitańczycy wierzą, że ich kawa smakuje lepiej z powodu „wody neapolitańskiej” – miękkiej i o niskiej zawartości

RafalCook
BATONIKI CZEKOLADOWE MY RAW JOY Z NADZIENIEM – SIŁA ROŚLIN 116

Mamy do spróbowania 4 nowe smaki, czyli batonik z nadzieniem jagodowym, malinowym, bananowym i owocowo-karmelowym. Po przekrojeniu widać odpowiednie do danego smaku nadzienie składające się głównie z masy orzechowej oraz dodatku smakowego jak np. jagody, maliny czy banana. Smak (pozwolimy sobie smak samej czekolady skopiować z wcześniejszej recenzji, bo tutaj nic się nie zmieniło): Przede wszystkim surowa czekolada charakteryzuje(...)się bardzo chrupiąca. Czekoladki tej firmy nie są jakoś szczególnie mocno kakaowe za to wyraźnie melasowo słodkie, czyli czuć charakterystyczny smak cukru kokosowego. W środku batoników nadzienia mają konsystencję kremu orzechowego. Jeśli chodzi o smak poszczególnych wariantów to: - Jagodowy - ma lekko owocowy smak, nie jest to wyrazista jagodzianka ale czuć nuty jagód, choć mogłyby być znacznie intensywniejsze. - Malinowy – tutaj malinę

Candy Pandas
Przepis na gofry – chrupiące i delikatne 125

Przeważnie serwuję je tak jak wspomniałam z owocami, np. truskawkami, malinami, czy pokrojonymi w plasterki bananami. Tu stawiamy na sezonowość. Zimą z kolei częściej jemy je z konfiturami, czy kremami- orzechowym lub czekoladowym. Ja z kolei najbardziej uwielbiam ich wersję z dodatkiem bitej śmietany. A dla odmiany czasem robimy je też wytrawnie. Dziś podam Wam mój sprawdzony, modyfikowany i ulepszany(...)pół szklanki oleju, lub roztopionego masła -łyżeczka proszku do pieczenia -4 łyżeczki cukru -1 op. cukru waniliowego -3 jajka -szczypta soli -ulubione dodatki do gofrów: bita śmietana, świeże owoce, krem czekoladowy, konfitura, itp. Ciasto na gofry – przepis Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam z cukrem w osobnej misce. Do żółtek dodaję mleko, mąkę, cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną

Arbuziaki
HAZELNUT PASSION OD VOBRO W NOWEJ ODSŁONIE 75

kolejny już Vobro mnie zaskakuje. Co powiecie na praliny Hazelnut Passion w nowej odsłonie? A mianowicie pakowane w plastikowe opakowanie w formie bombonierki. Na te mroźne wieczory takie orzechowe słodkości są doskonałe :) W ramach współpracy otrzymałam od Vobro paczuszkę pełną samych słodkości. Tym razem były to praliny Hazelnut Passion, które zapewne znacie już z moich poprzednich wpisów. Jednak tym razem(...)spójrzcie tylko na te urocze świąteczne folijki, które dodają całości świątecznego klimatu. Przypomnę Wam jeszcze czym tak właściwie są praliny Hazelnut Passion. Są to praliny w kształcie kuferka, nadziewane kremem orzechowym, oblane deserową czekoladą. Ale to nie wszystko, każda pralinka skrywa w środku cały orzech laskowy. Brzmi smacznie? Czekoladki wprost rozpływają się w ustach i ciężko zatrzymać się na jednym

Zrób to smacznie
Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami 136

przed daniem głównym lub przekąską na imprezie. Nazwałam je poduszeczkami, bo w trakcie pieczenia pęcznieją jak poduszki! Są bardzo smaczne, zarówno z wytrawnym nadzieniem, jak i słodkim. Dziś propozycja orzechowa z migdałami. Skosztujcie tego rarytasu, bo nie dość, że śmiesznie łatwy, to jeszcze szybko zaskarbia sobie zwolenników.     Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie serka twarogowego(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180C przez ok. 15-20 minut na złoty kolor. Twaróg połączyć z cukrem i startymi orzechami. Wystudzone poduszeczki smarowac kremem orzechowym. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni, posypać wierzchy poduszeczek. Poduszeczki układać na półmisku udekorowanym rukolą lub inną, ulubioną zieleniną. Smacznego! Artykuł Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
32. Lekki krem orzechowy do wszystkiego 160

zwariować! Mój mózg już ześwirował pod wpływem tego słońca, mam niecodzienny humor na poziomie... bez poziomu. Ale ważne, że dopisuje! Mam nadzieje, że i Wam również! :) Dzisiaj pomysł na krem orzechowy do wszystkiego, my z rodzinką zajadaliśmy go do kulek z owoców (arbuz, melon) i truskawek. Jest lekki, pyszny i w jednej porcji, ok. 50g ma tylko 65kcal ! Z przepisu(...)miseczce do uzyskania jednolitej masy. W drugiej miseczce ubijamy białko ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo i delikatnie łączymy pianę z masą z pierwszej miseczki. Tak przygotowany krem podajemy z owocami, ciasteczkami i innymi pysznościami. Smacznego

Be Fit Be Strong
Mazurek z masłem orzechowych. Wielkanocna pychota. 244

pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru Cukier waniliowy   3 żółtka Wierzch: 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 250 g schłodzonego serka mascarpone 5 łyżek masła orzechowego 5 łyżek cukru pudru Kawałek ciemnej czekolady Przygotowanie: Spód: Do mąki dodać pokrojone zimne masło, cukier puder oraz waniliowy, a następnie wymieszać. Dodać żółtka i wyrabiać aż do uzyskania gładkiego(...)czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut (to zależy od naszego piekarnika). Wierzch: Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Następnie delikatnie rozsmarowujemy na dżemie krem orzechowy (to mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę). Teraz pozostaje tylko udekorować nasze wielkanocne ciasto wg własnego uznania: gorzka czekolada, migdały, wiórki kokosowe, żurawina suszona – co kto lubi

Kuchnia po mojemu
Cupcakes 153

się oto I zamieszczam moje pierwsze podejście. Na ciasto (10 sztuk) 3 jajka 1/3 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 100g mascarpone 100ml śmietany kremówki 1 łyżeczka esencji waniliowej Kilka łyżek cukru pudru Piekarnik rozgrzać do 170stopni. Przygotować blachę do babeczek I wyłożyć papilotkami. Białka ubić mikserem na pianę. Dodać(...)mikserem. Można dodać jakiś barwnik spożywczy. Ja dodałam różowy :-)  Gdy babeczki całkowicie ostygną wyjmujemy z formy I nasączamy czym tam chcemy. Ja wymieszałam kilka łyżek wody z likierem orzechowym. Krem wyciskamy przez szpryce. Do moich babeczek urzylam końcówki w kształcie gwiazdy otwartej. Może nie są to najpiękniejsze babeczki, ale za to są przepyszne! Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Cupcakes 173

Czy pisałam już, że uwielbiam pieczenie (I jedzenie) ciast, ciasteczek I wszystkich tego typu rzeczy? No a nigdy nie podjelam sie pieczenia cupcakesów. Muffiny tak. Na

Kulinarna rozmowa
Ciasto bananowe z kruszonką 221

pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Ciasto bananowe (wegańskie) Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciasto siedem kubków Sernik królewski Ciasto z rabarbarem Brownie z kremem orzechowym Ciasto kokosowe bez pieczenia Ciasto czekoladowe leśne runo Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru(...)tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Zupa dyniowa (wegańska) Kotlety z buraka (wegańskie) Quiche z kurkami i serem Krem z brokułów Flaki z koziej brody Pieczone placki z cukinii (keto) Chłodnik litewski z burakami Curry z cukinią Gnocci kalafiorowe Jajeczne placki z cukinii (keto) Sos kurkowy na serku śmietankowym Zobacz

WegePrzepis
CZEKOLADOWO - OWSIANE, BEZCUKROWE, ŚNIADANIOWE BABECZKI Z MUSEM Z JOGURTU GRECKIEGO I MASŁA ORZECHOWEGO 148

masło orzechowe, olej kokosowy i miód. Wracając do słodkiego śniadania, oto czekoladowe babeczki które są pyszne, zdrowe i bardzo pożywne. Spróbuj też ich w innym wydaniu z  orzechowo - daktylowym kremem . Smacznego! SKŁADNIKI NA BABECZKI: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki miodu 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej ok. 20 suszonych daktyli 1/3 szklanki oleju(...)sodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender dodaję posiekaną czekoladę i rodzynki, mieszam łyżką nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM JOGURTOWO - ORZECHOWY: jogurt grecki 400g. ( wykładam na sito wyłożone ręcznikiem papierowym i zostawiam na parę godzin - najlepiej na noc - w lodówce) 2 łyżki oleju kokosowego (rozpuszczonego) 4 łyżki masła orzechowego

Upiecz sobie babeczkę
Tort Storczyk 273

razem torcik z motywem storczyka. Biszkopt orzechowy z orzechowym kremem. Kwiaty cukrowe a ziemia to nic innego jak pokruszone ciasta Oreo. Tort zrobiony z okazji 77 urodzin mojej babci. Zarówno babcia jak i goście byli nim zachwyceni ;) Składniki: 300 ml orzechów 220 g mąki pszennej  300 g cukru  3 łyżeczki kawy  6 jajek 50 ml wody(...)połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do blaszki (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut bądź do tzw suchego patyczka.  Masa orzechowa składniki: 300 gram orzechów, zmielonych  szklanka mleka 1/2 szklanki cukru  200 g masła Wykonanie: Orzechy obrać ze skórki i zmielić. Do garnuszka wsypać cukier, orzechy, oraz mleko. Całość

Krakowskie smaki Ani
Orzeszki z kremem orzechowym 46

roku również zagościły na świątecznym stole. Jest to juz kolejny przepis na orzeszki na moim blogu bo ciągle szukam nowych smaków. Tym razem kruche orzeszki z jasnego ciasta z kremem orzechowym. Są pyszne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na skorupki: Ok. 500g mąki pszennej tortowej  200g zimnego masła  6 żółtek  1 łyżka kwaśnej śmietany(...)tace, uważając aby ich nie pokruszyć. Skorupki stwardnieją po wystudzeniu. Skorupki można po wystudzeniu przechowywać w puszce lub pudełku przez kilka dni i dopiero nadziewać.  Składniki na krem: 500ml mleka 3,2% 1 opakowanie cukru waniliowego  Ok. 2 łyżki mąki pszennej tortowej  Ok. 3 łyżki mąki ziemniaczanej  5 plaskich łyżek cukru pudru 200g miękkiego masła

Waniliowe Improwizacje
Placek Niebo (jabłkowo-orzechowy) 236

pieczenia Masa jabłkowa: 2 llitrowe słoiki jabłek na szarlotkę 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 3 łyżki cukru cynamon do smaku 2 galaretki cytrynowe Krem orzechowy: 300 g mielonych orzechów włoskich 250 ml mleka 1 kostka masła lub margaryny 1 kieliszek wódki 4 łyżki cukru pudru  Polewa: pół kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru(...)jeden kruchy placek i przykrywamy drugim. Mielone orzechy zalewamy szklanką gorącego mleka i odstawiamy. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy przestygnięte orzechy i wódkę. Całość dokładnie mieszamy. Krem rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder, a następnie kakao. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Polewę delikatnie rozprowadzamy

My simple kitchen
TORT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI W SŁONYM KARMELU 224

swoje gusta. Ja kocham migdały więc ciut więcej punktów dałabym temu z migdałami. Tak, czy siak, przepis Wam zostawiam, a Wy zróbcie tak, jak lubicie! PRZEPIS NA TORT CZEKOLADOWO -ORZECHOWY BISZKOPT CZEKOLADOWY: *średnia tortownica - 6 jajek "L" - 9 łyżek drobnego cukru - 170 g gorzkiej czekolady - 6 łyżek mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę rozpuść w mikrofali (lub w kąpieli(...)pieczenia.  Pieczemy do suchego patyczka. U mnie 160 stopni czas 35 - 40 minut. Biszkopt całkowicie studzimy - polecam zrobić dzień wcześniej wieczorem a rano zrobić masę i tort. KREM ORZECHOWY DO TORTU: - 150g orzechów w słonym karmelu (lub migdałów w karmelu) - 650 ml śmietany 36 % (mocno schłodzona z lodówki!) - 250 g serka mascarpone ( z lodówki!) - 300 g kajmaku - śmietan

SMYKWKUCHNI