krem orzechowy - 3406 przepisów (strona:35/228)

Tort bezowy z kremem orzechowym 130

Krem maślany z dodatkiem masy orzechowej zdobył moje serce. Delikatny, gęsty i o intensywnym smaku. Połączony z kruchą bezą tworzy istną słodką rozpustę. Składniki: 6 białek 300g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu zielony barwnik spożywczy (użyłam pół łyżeczki barwnika w żelu) Krem 100g masła 100g cukru pudru 200g masy orzechowej z puszki ( użyłam Helio ) Białka(...)pieczemy przez 180 minut. Wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystudzenia. Masło z cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Układamy blat bezowy na paterze, delikatnie rozsmarowujemy krem i przyciskamy kolejnym blatem. Czynność powtarzamy. Tort dekorujemy cukrem pudrem i czekoladowymi jajeczkami

Gotowanie i blogowanie
Krem maślano-orzechowy 104

Orzechy włoskie są moimi ulubionymi, więc ten krem bardzo lubię i robię go od wielu lat. Jest idealny do przekładania ciast, ciasteczek i tortów czy wypełniania rurek oraz babeczek. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Z podanych proporcji wystarczy go np. do podwójnego przełożenia tortu o średnicy 22 cm.  Możecie również orzechy włoskie(...)wanilii lub dowolny alkohol. Krem dokładnie zmiksować na średnich obrotach miksera. Powstały krem nadaję się do bezpośredniego użycia, a po schłodzeniu nabierze bardziej stabilnej konsystencji.  Ekspresowe ciasto z kremem orzechowym - przepis wkrótce

Di gotuje
TORT PISTACJOWY z ciasta francuskiego 32

chyba naszym numerem 1!!!! Prawdziwy hit dla fanów pistacji. Koniecznie zobacz film z procesu tworzenia tego ciasta na naszym IG TUAJ   Składniki (śr: 18cm): -2 opakowania ciasta francuskiego Krem budyniowy -500-600ml mleka kokosowego minimum 82% kokosa (najlepiej Real Thai) -200ml wody -2x40g budyniu pistacjowego (lub waniliowego) -200g ksylitolu -200g pasty z pistacjowej(...)schłodzić w lodówce. 7. Pastę z pistacji przełożyć do miski i rozkręcić je mikserem dodając minimum 100ml mleka kokosowego aby nadać mu bardziej puszystą i kremową konsystencję. 8. Do kremu orzechowego dodawać po łyżce schłodzonego budyniu i miksować tak aby powstał krem bez grudek. Jeśli krem jest zbyt gęsty aby go rozkręcić to dodawać po trochu mleko kokosowe. 9. Rozpuścić

Candy Pandas
Karpatka kakaowa z budyniem orzechowym a'la snickers (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 523

orzechowe (musi być bardzo gęste) przełożyć do miski i rozkręcić je mikserem dodając śmietanę kokosową aby nadać mu bardziej puszystą konsystencję. 11. Do masła orzechowego dodawać po łyżce schłodzonego budyniu i miksować tak aby powstał krem bez grudek. Taki krem można doprawić solą aby miał bardziej kontrastowy smak. Krem ma mieć taką konsystencję(...)podczas miksowania go w misce odklejał się od boków miski czyli nie był zbyt luźny. 12. Pierwszy wystudzony blat umieścić znów w blaszce z papierem i wyłożyć na niego krem orzechowy.  Na górę ułożyć drugi blat i delikatnie go po dociskać. 13.  Całość przykryć folią i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. 14. Następnego dnia górę udekorować

Candy Pandas
#27 Daktella. "Długa przerwa to była" ~Yoda 144

czasu do czasu czy ilość kakao jest już wystarczająca). Do kremu można dodać orzechy laskowe, co by nasz krem był bardziej nutellowy, jednak u nas obdarowana osoba nie lubi orzechowych kremów - a i tak było pyszne! :) Z podanej ilości wyszło 3/4 sporego (chyba) litrowego słoika, widocznego na zdjęciu

Kuchnia w szuwarach
KRUCHE BABECZKI z kremem orzechowym 93

wyszło 15 babeczek 2 szkl. mąki,  3 żółtka,  6 łyżek cukru,  150 g margaryny,  szczypta soli,  1 łyżeczka kakao,  1 łyżka śmietany Krem orzechowy: 2 jajka,  ¾ szkl. cukru,  ¾ szkl. mleka,  15 dag orzechów włoskich,  200 g masła Dodatkowo :  olej bułka tarta ½ opakowania galaretki o smaku owoce leśne czekoladowe(...)foremkach, dociskając ciasto do boków, środek babeczek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15-20 min. w 180 stopniach. Krem: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, następnie orzechy- mieszamy. Masę gotujemy na małym ogniu, aż masa się zagotuje, studzimy. Ucieramy masło dodając masę orzechową. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzącej wody. Wlewamy do naczynia aby warstwa galaretki miała

słodki bratek
Ciasto orzechowo-jabłkowe 83

łyżki kwaśnej śmietany 1-2 łyżeczki cynamonu do jabłek 1-2 łyżki bułki tartej szczypta soli Biszkopt orzechowy: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki mąki 120-140 g zmielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy: 500ml mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 4 łyżki cukru 200 g masła Sposób wykonania(...)temperaturze pokojowej utrzeć z łyżeczką cukru pudru, a potem dodawać po łyżce budyniu (również w temp.pokojowej).  4. Przełożyć ciasto: 1 biszkopt orzechowy - połowa kremu budyniowego - ciasto drożdżowe z jabłkami - reszta kremu - biszkopt orzechowy. Na wierzch przygotować dowolną polewę, posypać mielonymi orzechami. Smacznego!!!  Źródło: 100 nowych ciast, przepisy siostry Anastazji

Kuchnia domowa Ani
Piernikowe masło orzechowe bez cukru 123

pory próbowałam dwóch wersji masła orzechowego - klasycznej i z dodatkiem karobu. Teraz uznałam, że skoro grudzień i czas przedświąteczny to musi być i odpowiedni orzechowy krem ;) Posłodziłam go stewią, dodałam jedynie odrobinę soli i doprawiłam korzenną przyprawą do piernika (ważne, by miała w sobie same przyprawy, bo niestety w sklepach przeważają takie z dodatkiem mąki i cukru). Piernikowe masło orzechowe

FitKot
Choinki na patyku z kremem czekoladowym 57

Przepis z serii: szybko, łatwo, efektownie :) Wystarczą 2 blaty gotowego ciasta francuskiego i ulubiony krem orzechowy. Składniki na 9 choinek:   2 opakowania ciasta francuskiego XXL 200 g kremu czekoladowego np. Nutella 2 żółtka + 1 łyżka mleka (do posmarowania) Dodatkowo: 9 drewnianych patyczków (np. takich jak do szaszłyków) Przygotować ciasto francuskie. Ja wykorzystałam duże opakowania XXL o rozmiarze

Świat Ciasta
Krem a'la Snickers czyli Niedzielne Sniadanie odc.108 125

smarowania, hit lat 90tych? ja go uwielbiałam! ten, który zrobiłam wczoraj dorównał pysznością pierwowzorowi. Pomysł podpatrzyłam TUTAJ , zmieniłam trochę sposób wykonania i proporcje. Krem a'la Snickers 150 g orzechów ziemnych lub 100 g masła orzechowego z kawałkami orzechów (u mnie niesolone) 75 g orzechów laskowych 50 g gorzkiej czekolady 25 g masła 100 g masy kajmakowej szczypta soli morskiej(...)Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z masłem i spora szczypta soli morskiej a nastepnie studzimy i mieszamy z orzechami. Do wyparzonych słoiczków nakładamy po kolei: masę kajmakową masło orzechowe krem czekoladowy. Przechowujemy w lodówce. Z podanej proporcji otrzymujemy jeden niewielki słoiczek masy

Dzieje kuchennej Wiewióry
ciasteczkowe lizaki – pop cake 207

składniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Orzechowe praliny Hazelnut Passion w nowym świątecznym wydaniu 45

kolejnych słodkościach od Vobro . Tym razem chciałabym wam pokazać świąteczne wydanie pralin Hazelnut Passion. Te pyszne orzechowe pralinki zamknięto w eleganckie, świąteczne opakowanie. Czyż nie prezentują się kusząco? Orzechowe praliny Hazelnut Passion Hazelnut Passion to pyszne praliny w kształcie kuferka, nadziewane kremem orzechowym i pokryte czekoladą deserową. Ale to nie wszystko. W środku każdej pralinki ukryto jeszcze cały orzech laskowy

Słodkie okruszki
Muffinki z masłem orzechowym 52

Muffinki nadziewane masłem orzechowym są moim kolejnym kuchennym eksperymentem. Z takim środkiem zasmakują tym, co uwielbiają krem orzechowy, a szczególnie wyjadać go ze słoika. Już od jakiegoś czasu planowałam upieczenie tych babeczek, jednak cena masła orzechowego wystarczająco mnie do tego zniechęcała. W końcu raz na jakiś czas można zaszaleć i wzięłam je. Nie mam co […] Artykuł Muffinki z masłem

Pink Envelope
Ciasteczka orzeszki z kremem z mleka w proszku 446

siebie i gotowe :) Orzeszki wsadzamy do lodówki  Na drugi dzień lekko zmiękną są pyszne i bardzo Wam je polecam oczywiście  z nadzieniem można eksperymentować ,można dać nutelle,krem orzechowy,jakąś masę itp ja uwielbiam mleko w proszku w wypiekach dlatego polecam krem z nim w roli głównej :) Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku