krem orzechowy - 3406 przepisów (strona:119/228)

Tort "Kinder Bueno" 213

inspiracja: Kulinarne Wyskoki ") Buszkopt: 5 jajek rozm. L szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki pszennej Krem: 200 g orzechów laskowych 100 g wafelków orzechowych w mlecznej czekoladzie 100 g białej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36% 2 śmietan-fixy 500 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku (niegranulowanego(...)tortu). Do większej części masy dodać zblendowane i posiekane orzechy oraz wafelki, wymieszać.   Biszkopt przekroić na 3 blaty. Dolny blat położyć na dnie tortownicy, wyłożyć na niego połowę kremu, przykryć środkowym blatem, wyłożyć drugą połowę kremu, całość nakryć górnym blatem biszkopta. Zdjąć obręcz tortownicy i boki oraz wierzch ciasta dokładnie posmarować pozostawionym do dekoracji kremem. Boki tortu obsypać równomiernie

Simply Food
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 166

oleju -> ½ szklanki maślanki -> 3 jajka -> 2 szklanki startej marchewki -> ½ szklanki rodzynek -> Kilka kropli ekstraktu waniliowego Masa: -> 400g serka mascarpone ->1 szklanka masła orzechowego ( 1.5 w zależności od gęstości) -> ½ szklanki cukru pudru -> Szczypta soli -> Ekstrakt waniliowy Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na 180C.   W tym czasie do dużej miski przesypujemy wszystkie sypkie(...)też możliwość rozlania na 3 niższe placki i piec 25-30 minut), najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Podczas pieczenia należy przygotować krem. W tym celu potrzebujemy wysokiego, do którego przekładamy serek mascarpone oraz masło orzechowe. Wszystko mixujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy wraz z jogurtem greckim, ilość musimy dostosować do konsystencji kremu

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Przepisy na Wielkanoc 302

blogu, myślę, że znajdziecie tu jakiś przepisik, który wkrótce zawita na Waszym stole Wielkanocnym :) Najlepsze przepisy na Wielkanoc: Ciasta: Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka

Kuchnia Łukasza
ORZECHOWIEC NA MIODOWYM CIEŚCIE 1335

szkl. mąki, 1 kostka masła, 1 szkl. cukru, 2 łyżeczki sody, 3 łyżki miodu, 2 jajka Krem gotowany: 2 szkl. mleka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 3 cukry waniliowe, ¾ szkl. cukru, ½ kostki masła, ½ kostki margaryny WYKONANIE  Krokant orzechowy: Orzechy pokroić na ćwiartki. Wszystkie składniki podgrzewać w rondelku na małym ogniu ok. 10 min, nie gotować. Ciasto(...)zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części. Ciasto wyłożyć do 3 foremek o wymiarach 38x22 cm. Na jedno ciasto wykładamy krokant orzechowy, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Ciasta bez orzechów pieczemy 15 min, studzimy, po wystudzeniu nasączamy herbatą. Krem gotowany: W ½ szkl. rozrabiamy mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy budyń i zagotowujemy. Do gorącego budyniu dodajemy cukry waniliowe oraz

słodki bratek
Orzechowiec – ciasto miodowe z orzechami 190

szkl mąki 0,5 szkl cukru 2 łyżeczki sody 200 gr masła 3 jajka 3 łyżki miodu gryczanego Warstwa orzechowa 300 gr orzechów włoskich 3 łyżki miodu 1/2 szkl. cukru cukier waniliowy 100 gr masła Krem 3/4 l mleka 2 budynie (na 0,5l mleka) 4 łyżki cukru 200 gr masła 3 łyżki syropu do kawy/naparu kawy/amaretto Wykonanie Ciasto(...)wykładamy masę orzechową. Warstwa orzechowa Orzechy siekamy lub rozdrabniamy tłuczkiem (ja lubię jak są grubsze wyczuwalne dobrze fragmenty orzechów niż sieczka z maszyny) W rondelku rozpuszczamy miód, cukier, cukier waniliowy i tłuszcz i co jakiś czas mieszamy. Dorzucamy orzechy i dokładnie mieszamy, aby orzechy były całe obklejone masą. Orzechy wykładamy na jeden z blatów. Krem Budynie gotujemy zgodnie z instrukcją

Mieszam w Garnku
Biszkopciki bez cukrowe z wegańskim kremem daktylowym również bez cukru 115

kopiaste łyżki pasty orzechowej  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego paczka  biszkoptów bez cukru do przełożenia  Wykonanie : Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 105

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten dyniowo- orzechowy mini torcik. Składniki: Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na masę dyniową: 1 szklanka puree z dyni 2 galaretki pomarańczowe Składniki na masę(...)następnie odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce orzechów cały czas ucierając. Gotowy kremem przekładamy na wystudzoną masę dyniową do naszych obręczy. Składniki na masę mascarpne: Śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Ubitą kremówkę przekładamy na masę orzechową. Do wykonania torcików wykorzystałam pierścienie cukierniczo-kucharskie. Foremki – pierścieni kuchenne zostały wykonany z wysokiej jakości stali

Podróż w kulinaria
Ciasto orzechowe 160

zmiękną i ciasto jest o wiele smaczniejsze.  CIASTO ORZECHOWE – PRZEPIS Składniki CIASTO KRUCHE 350 g mąki pszennej 60 g cukru 100 go masła 2 jajka L 2 łyżki miodu 1 czubata łyżeczka sody WARSTWA ORZECHOWA 50 g masła 2 łyżki miodu 160 g orzechów włoskich 3 łyżki cukru KREM BUDYNIOWY 200 g masła 3 szklanki mleka 2 budynie(...)wlewamy mieszankę i energicznie mieszamy do uzyskania gęstego kremu. Całość przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy przestygnięty budyń. Ciągle miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Na kruchy blat wykładamy połowę słoika dżemu porzeczkowego, Następnie rozprowadzamy przygotowaną masę a, na niej umieszczamy blat orzechowy. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Najlepiej będzie

Alle Dobre!
Wafle z kremem kajmakowym 112

Wafle z kremem z mleka skondensowanego. Lubicie wafle, takie z kremem, przekładane? Wafle z kremem zawsze kojarzą mi się z babcią, która robiła najlepsze przekładane wafle. Moja babcia wafle przekładała kremem przygotowanym na bazie gotowanego mleka i śmietany. Czasami dodawała kakao, dzięki czemu wafle miały smak czekoladowy. Gdy te wafle przyniósł mi mój syn to od razu przypomniał mi się(...)mleko i cukier krem osiąga pożądaną konsystencję po 2 godzinach. Jednak te dwa sposoby wymagają stania przy kuchence , mieszania i pilnowania kremu, żeby nie przypalił się lub nie wykipiał. Te wafle z kremem ze zdjęcia przygotowała Patrycja, dziewczyna mojego syna. Przygotowała krem z gotowanego słodzonego zagęszczonego mleka z puszki. Przekładaniec z kremem to słodki wafel z kremem, takie wafle mają

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto "Orzech Włoski" 189

mąki pszennej 150 g masła 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki miodu 2 jajka   Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, posiekanych 90 g masła 2/3 szkl cukru 2 łyżki miodu   Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe 4-5 łyżek cukru 800 ml mleka 250 g masła   Dekoracja: 1 gorzka czekolada 1/2 białej czekolady 5 łyżek(...)wymiarach 24x35cm. Przełożyć do dwóch form wyłożonych papierem do pieczenia.   Masa orzechowa: Wszystkie składniki zagotować do lekkiego zkarmelizowania. Chwilkę przestudzić (około 5 minut). Przestudzoną masę wyłożyć na jeden z blatów ciasta. Oba blaty piec w 180 st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.   Krem budyniowy: 800 ml mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić budynie

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów 2923

charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); 1. Ciasta na Boże Narodzenie – Orzechowiec Orzechowiec – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Miodowe blaty przełożone pysznym kremem, a całość zwieńczona karmelizowanymi orzechami. Oto właśnie przepyszne ciasto orzechowiec. Lepiej będzie od razu zrobić podwójną porcję, bo ekspresowo znika ze stołu. Chociaż wymaga cierpliwości, wcale nie jest trudne(...)wiecie co was omija. Zobacz też nowe przepisy: Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Śledzie w musztardzie Babeczki marchewkowe z kremem marcepanowym Artykuł Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto Kinder Bueno – bez pieczenia 43

Ciasto Kinder Bueno  – bez pieczenia dla wielbicieli słynnego batonika i nie tylko! Kinder Bueno to pyszne ciasto na herbatnikach, przełożone kremem mlecznym, które wprost rozpływa się w ustach. Kinder Bueno to ciasto, które pokochasz od pierwszego kęsa. Po jednym kawałku sięgasz po kolejny, jest tak pyszne. Hit, który musisz wypróbować i ty!   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę herbatników. Na ciastka wykładamy 1/2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym, czyli około 200 g i równomiernie rozprowadzamy. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy krem mleczny, który również dokładnie rozsmarowujemy po powierzchni ciasta. Układamy ostatnią już warstwę herbatników.  5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej około 1/4 szklanki

Gotuj z Prezesem
Ciasto Ferrero Rocher 2557

Masa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki Nutelli 100 g wafli orzechowych 120 g orzechów laskowych Dekoracja: 80 g orzechów laskowych 30 g czekolady mlecznej lub deserowej 8 – 12 sztuk orzechów laskowych Przygotowanie: Odłożyć 8 – 12 sztuk orzechów do dekoracji, resztę(...)dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej masy dodać pokruszone wafle orzechowe oraz zmielone orzechy. Całość delikatnie wymieszać. Biszkopty przełożyć równomiernie masą

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto tortowe z dżemem i serkiem mascarpone 155

Bardzo polecam Wam to ciasto. Bardzo proste w wykonaniu. Mięciutkie orzechowe biszkopty przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki i kremem z serka mascarpone. Takie proste, a takie pyszne. Do tego ładnie wygląda. Ciasto na różne okazje. Upieczcie i dajcie znać czy smakowało. Udanych wypieków.     Potrzebujemy:   Na biszkopty: 10 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka

Izabelawkuchni
Ciastka z masłem orzechowym 42

orzechowego i są przepyszne, chociaż nie wyglądają najlepiej. Składniki: ? 1 i 1/4 szklanki mąki ? 3/4 szklanki masła orzechowego – 1 słoiczek ? 100 g masła ? 2/3 szklanki cukru ? cukier waniliowy ? 2 jajka ? 1/2 łyżeczki soli ? 1/2 łyżeczki sody ? 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ? 2 łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: ? Zmiksować masło z masłem orzechowym. ? Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem

To co kocham
Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem 74

kalafiora Sałatka hawajska Obłędna surówka z czerwonej kapusty Lekka sałatka z grillowaną gruszką Zobacz ostatnie przepisy: Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Śledzie w musztardzie Babeczki marchewkowe z kremem marcepanowym Nalewka bożonarodzeniowa Artykuł Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto karmelowo-orzechowe 130

kawy 🙂 Składniki biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 kostka … Czytaj dalej Ciasto karmelowo-orzechowe

czarrna od kuchni
Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym 59

bezą i orzechami Szarlotka sypana Jabłka w cieście  Placuszki z jabłkami Jabłkowe pagórki Zupa jabłkowa z makaronem Bursztynowa szarlotka Deser a'la szarlotka z kremem Mini-jabłeczniki Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym Składniki: 6 średnich jabłek o słodko-winnym smaku 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka miodu 1 łyżka żurawiny lub rodzynków łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła

Obiad gotowy
Lemon Curd | Krem cytrynowy 79

Cytrusy mają rześki przyjemny smak, który pasuje zarówno do wytrawnych potraw jak i deserów. Dzisiaj mam dla Was przepis na słodko-kwaśny lemon curd, którego można

Fitsweet.me
Słodkie święta z Vobro 57

warianty wzbogacone są drobnymi chrupkami. Każda pralinka dodatkowo oblana jest pyszną czekoladą. Niebo w ustach Polecam Dla wielbicieli orzechowych smaków Praliny Hazelnut Passion (196 g), to praliny idealne dla wielbicieli orzechowych smaków. Pyszne pralinki w kształcie kopczyka, nadziewane kremem czekoladowym z orzechem laskowym w środku. Całość pokryta jest mleczną czekoladą. Każda pralinka jest zapakowana w osobną zawijkę.  Słodkości

Słodkie okruszki
Rolada orzechowa z kremem pomarańczowym 116

dekoracja pierniczków, do moczki, leżały w miseczkach na stole jako przekąska i oczywiście pachniało nimi ciasto. Dlatego też na moim stole w te święta zagościła orzechowa rolada. Uznałam, że świetnym jej uzupełnieniem będzie krem pomarańczowy, bo w końcu cytrusy królują we święta na naszych stołach. SKŁADNIKI Biszkopt: 7 jajek szczypta soli 120 g cukru 200 g zmielonych orzechów włoskich

Passions hobbies life
Krem czekoladowy z żurawiną i płatkami kokosa 174

słodzidło do smaku  + płatki kokosa i żurawina do podania Ryż gotujemy do miękkości, odstawiamy do ostudzenia, a następnie blendujemy wraz z mlekiem, bananami, masłem orzechowym, kakao, kawą i słodzidłem do uzyskania gęstego kremu. Podajemy z płatkami kokosa i żurawiną.     Smacznego! 💕 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Zupa z dyni 130

Zupa z dyni  to królowa jesiennych zup. Ma bogaty, lekko orzechowy aromat i piękny pomarańczowy kolor. Moja zupa krem z dyni powstaje z pieczonej dyni Hokkaido, bulionu warzywnego i marchewki oraz cebuli.  - z pieczonej dyni Hokkaido - z bulionem warzywnym - prosta, szybka i pyszna

AniaGotuje.pl
Przepis #152 FIT Rolada Snikers 116

moczymy w wodzie przez około 20 minut. Następnie odsączamy i blendujemy na gładką masę. Orzeszki ziemnie siekamy i dorzucamy do daktyli. Na koniec dodajemy masło orzechowe. Całość dokładnie mieszamy.  Roladę rozwijamy i smarujemy kremem. Ponownie zwijamy. Wierzch polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą połączoną z olejem kokosowym. Posypujemy siekanymi orzeszkami. Do zrobienia kremu można użyć innych orzechów np. nerkowców. Roladę przechowujemy

Health-Fit-Life
Fit deser ryżowy 145

godz). Po tym czasie zlewamy z daktyli wodę i przekładamy je do większego naczynia w którym będziemy blendować. Do daktyli dodajemy ryż, kakao, masło orzechowe, cynamon oraz dolewamy mleko. Miksujemy na gładki krem. Gotowy krem przekładamy do szklanek. Na koniec kładziemy kleks jogurtu, posypujemy cynamonem oraz dekorujemy miętą. Smacznego Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowy krem czekoladowo-orzechowy 208

Orzechy prażymy na suchej patelni i pozbawiamy skórki. 3. Orzechy blendujemy na masło orzechowe. 4. Daktyle (bez wody) blendujemy na gładką pastę. 5. Łączymy masło orzechowe z pastą z daktyli, kakao i mlekiem. Krem jest bogaty w: - magnez (pochodzącą z orzechów i kakao), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych, - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów laskowych), które działają przeciwmiażdżycowo. Wartość odżywcza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciastka z masłem orzechowym 118

jajka • 1/2 łyżeczki soli • 1/2 łyżeczki sody • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: • Zmiksować masło z masłem orzechowym. • Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem. • Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. • Na koniec zmiksować z mąką, solą, sodą i proszkiem. • Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku

To co kocham
Ciasto orzechowe z figami i serkiem mascarpone 161

bardzo łatwa do wykonania. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, cukier oraz sok z limonki. Ubijamy mikserem do momentu uzyskania sztywnej konsystencji. Złożenie ciasta. Ciasto orzechowe smarujemy dżemem figowym, na który następnie wykładamy krem. Całość przyzdabiamy porkojonymi figami. Smacznego! Zamiast limonki można użyć cytryny. Jeśli chodzi o krem, uważajmy aby za długo go nie miksować bo może nam się zrobić

mecooks