krem orzechowy - 3661 przepisów (strona:112/245)

Piszinger – pischinger ze słonym masłem orzechowym i konfiturą 163

powstać kajmak. Coś wspaniałego! Dzisiaj jednak nieco inna wersja tego przysmaku, bo w wersji ze słonym masłem orzechowym i konfiturą figową. Możecie użyć każdych innych powideł lub konfitur, byleby były one lekko kwaśne. Na blogu znajdziecie również wersję dla wegan z kremem kakaowym z tofu . Składniki: – 1 opakowanie wafli tortowych pełnoziarnistych lub bezglutenowych (andrutów) – 300g konfitury figowej

Be Fit Be Strong
Desery na grilla w kubeczkach (15 przepisów) 67

najpyszniejszych przepisów, które szczególnie polecam przygotować na grilla, czy na letnie spotkanie w ogrodzie. Jakie przepisy na deserki na grilla znajdziesz poniżej? Deser z truskawkami Deserki Balladyna Deser Kora Orzechowa Deser Coca-Cola Deser Oreo Truskawkowy deser z chia Deser Zielone Jabłuszko Deser Mirinda Deser Fantasia Deserki Delicja Pucharek Malinowa Chmurka Deser Filadelfia Deser bananowy Deser Shrek Deser Malinowa Chmurka(...)kilku warstw, które łączą się w idealną całość. A do tego deserki wyglądają cudownie. ZOBACZ PRZEPIS Deser Kora Orzechowa Te deserki inspirowane są ciastem o tej samej nazwie, czyli ciastem „Kora Orzechowa”. To połączenie bakalii, budyniowego kremu, Delicji, a także brzoskwiń z syropu i galaretki. ZOBACZ PRZEPIS Deser Coca-Cola Mini deserki Coca-Cola ze śmietanką to strzał

Via Gusto
Zupa krem ze szparagów 41

Szybka zupa krem ze szparagów Wiosna bardzo kojarzy mi się ze szparagami. Sezon na nie zaczyna się końcem marca, a kończy w okolicach pierwszej połowy czerwca. W tym przedziale są one najsmaczniejsze, najzdrowsze i najtańsze, chociaż tanie zazwyczaj nie są. Jak każde warzywo, tak i szparagi można wykorzystać do prawie wszystkiego. Pierwszym przepisem na blogu było risotto ze szparagami(...)cenią sobie prostotę. Z czym podawać krem ze szparagów? Oczywiście można klasycznie zrobić lub kupić grzanki. Ja natomiast zrobiłem ekspresowe podpłomyki z patelni , które wymiatają w kategorii pieczywa bez drożdży Kilka zup, które również gorąco Ci polecam Zupa krem z pieczarek Zupa marchewkowa krem Indyjska zupa kalafiorowa Krem cebulowy po azjatycku Zupa orzechowa Gazpacho

Blendman
Pistacjowe Frappe Historia i Pochodzenie 67

smak pistacji. Inspiracja do jego stworzenia wywodzi się z tradycyjnych metod przygotowywania frappe, które swoje początki miało w Grecji. Jednak moje Pistacjowe Frappe to nowoczesna wariacja, która wprowadza luksusowy, orzechowy akcent w świat kawowych napojów mrożonych. Historia i Pochodzenie Frappe Frappe narodziło się przypadkiem w 1957 roku podczas Targów Międzynarodowych w Salonikach. Grecki pracownik Nestlé, Dimitrios Vakondios, zmieszał kawę rozpuszczalną(...)symbolem wyrafinowania w kulinariach. Ich wyjątkowy smak i kremowa konsystencja stały się podstawą dla mojego autorskiego przepisu. Pistacjowe Frappe to harmonijne połączenie tradycji greckiego frappe z nutą orzechowej elegancji. Składniki 2 łyżki kremu pistacjowego 200 ml mleka Frappe 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka cukru 2 łyżki wody Dodatki Kostki lodu Posiekane pistacje do dekoracji Przygotowanie 1. W misce wymieszaj

RafalCook
Piernik długodojrzewający krok po kroku – przepis i porady pod choinkę 98

jest powidłem śliwkowym. Powidło idealnie pasuje do ciasta piernikowego – dodaje świeżości i jest świetnym przełamaniem dla ciasta. Oprócz powideł, do przełożenia piernika staropolskiego pasuje także: masa orzechowa, masa grysikowa, masa marcepanowa, krem czekoladowy. Możesz również do pierwszego przełożenia wykorzystać powidła śliwkowe, a do drugiego wybraną masę lub krem. Jako wykończenie piernika najlepiej wykorzystać polewę czekoladową z gorzkiej czekolady

Via Gusto
Sałatka z malinową wątróbką, figami i burakiem 95

Wczoraj na blogu wylądował przepis na lekką jak chmurka zupę  krem z marchewki z masłem orzechowym i oliwą cytrynową  a dzisiaj coś dla ludzi o mocnych nerwach! Wątróbka. Ma swoich zwolenników, ma swoich przeciwników. Jedni kochają, inni nienawidzą. Ja po prostu lubię. Dobrze przyrządzona, odpowiednio poddana obróbce termicznej, z odpowiednimi dodatkami to według mnie mistrzostwo świata i bije

Mango Papaja
Ciasto czekoladowe z daktylami bez cukru 108

jeśli tyle jest zostało wody z gotowania kasztanów) 2 łyżki kakao 250 g daktyli medjool  2 łyżki masła migdałowego (może być z prażonych lub ze zwykłych migdałów, masło orzechowe) 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub aromatu oraz 200 g gorzkiej czekolady masło lub olej kokosowy 1/3 kostki 3 jaja L 60 g mąki orkiszowej 1 i 1/2 łyżeczki sody Przygotowanie(...)godziny następnie gotujemy do miękkości ok. 30 minut. Odcedzamy kasztany i miksujemy z miękkimi daktylami, wrzątkiem, kakao, wanilią i masłem migdałowym ( zamiast migdałów można dać inne masło orzechowe lub wręcz masło). Powstały krem odstawiamy aby wystygł. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej z masłem. Studzimy. Następnie jaja wbijamy do miski i ubijamy aż powstanie puch. Dodajemy masę kasztanowo daktylową

AZgotuj!
Śmietankowe cappuccino 137

blogu już jest kilka wersji ciasta cappuccino ( klasyczne z mlekiem w proszku , orzechowe , kokosowe i jabłecznik z kremem cappuccino ) ale to, które zrobiłam ostatnio na wilgotnym kawowym spodzie nieco przypominającym brownie z kremem budyniowym o smaku cappuccino i warstwą śmietankową, przełamane odrobiną kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki jest po prostu genialne. Dobrze się kroi, wygląda efektownie, a smak zachwyci najbardziej

Cynamonowe szczęście
Mini brownie migdałowe z gruszkami 116

minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mini murzynki z wiśniami → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Brownie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Brownie z masłem orzechowym Artykuł Mini brownie migdałowe z gruszkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Szybka zupa krem ze szparagów 136

Szybka zupa krem ze szparagów Wiosna bardzo kojarzy mi się ze szparagami. Sezon na nie zaczyna się końcem marca, a kończy w okolicach pierwszej połowy czerwca. W tym przedziale są one najsmaczniejsze, najzdrowsze i najtańsze, chociaż tanie zazwyczaj nie są. Jak każde warzywo, tak i szparagi można wykorzystać do prawie wszystkiego. Pierwszym przepisem na blogu było risotto ze szparagami(...)cenią sobie prostotę. Z czym podawać krem ze szparagów? Oczywiście można klasycznie zrobić lub kupić grzanki. Ja natomiast zrobiłem ekspresowe podpłomyki z patelni , które wymiatają w kategorii pieczywa bez drożdży 😄 Kilka zup, które również gorąco Ci polecam Zupa krem z pieczarek Zupa marchewkowa krem Indyjska zupa kalafiorowa Krem cebulowy po azjatycku Zupa orzechowa Gazpacho

Blendman
Placuszki z mąki kokosowej 194

łyżek) i smażyć na bardzo małym ogniu do zarumienienia (około 2-3 minuty). Przewrócić bardzo delikatnie i smażyć jeszcze przez chwilę. Placuszki można podawać z masłem orzechowym, dżemem, konfiturą lub czekoladowym kremem z awokado  i udekorować owocami. Smacznego! *Ciasto wychodzi gęste, więc w razie potrzeby polecam dolać troszkę mleka

Healthy food explorer
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 247

jaglanej 4 łyżki mąki arachidowej lub dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
Babeczki orzechowe z kremem czekoladowym 248

Pyszne, mięciutkie, mocno orzechowe babeczki, udekorowane delikatnym, czekoladowym kremem. Smakują wspaniale i tak też się prezentują ;). Mój krem jest naprawdę delikatnie czekoladowy, wg mnie smakował jak czekoladowy budyń :). Użyłam do jego wykonania pół na pół czekolady mlecznej i deserowej, ale jeśli lubicie czekoladę gorzką ( za którą ja nie przepadam ), to możecie użyć tylko takiej ( krem będzie miał wówczas bardziej intensywny

Opowieści z piekarnika
ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 184

Przepyszne małe co nie co do kawy. Kruche orzechowe babeczki, wypełnione mega czekoladowym kremem z dodatkiem kawy, które przełamuje smak dżemu z czarnej porzeczki. Pięknie się prezentują i doskonale smakują dzięki prażonym orzechom laskowym Helio . SKŁADNIKI Babeczki: 16 sztuk 1 szkl. mąki tortowej, ½ szkl. mąki krupczatki, 100 g masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki zmielonych orzechów laskowych

słodki bratek
Niespodzianka od Helio. 206

Kokosowa babka z polewą i bakaliami 2. Zawijane keksowe bułeczki z lukrem 3. Sernik na kruchym cieście z wiśniami 4. Piaskowa babka z pomarańczową nutką 5. Tort orzechowy 6. Krówkowe muffinki z kremem 7. Aksamitny sernik z ajerkoniakiem 8. Kruche ciasteczka z kajmakiem i żurawiną 9. Bezowe gniazdka z bitą śmietaną, migdałami i jajeczkami 10. Wielkanocny mazurek z powidłem, kajmakiem

Izabelawkuchni