krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:100/239)

FOODBOOK #2 - Co jem w ciągu dnia? 185

łyżka odżywki białkowej  łyżeczka kremowego masła orzechowego cynamon  Płatki również zalewam wcześniej ciepłą wodą do napęcznienia. Następnie miksuję je z kawałkami pomarańczy, odżywką białkową, masłem orzechowym i cynamonem. Tak przygotowany krem rozsmarowuję na usmażonym wcześniej omlecie i układam ulubione owoce. OBIAD Na obiad wykorzystałam po raz kolejny wcześniej ugotowaną pierś z kurczaka. Pokroiłam ją w plastry i namoczyłam

Kuchnia Ellie
.581. wypasiona owsianka 182

owsianka* na mleku sojowym z malinami (także w środku), kakaowym kremem z awokado i masłem orzechowym~ *4 1/2 łyżek pł. owsianych, 1 1/2 łyżki pł. jaglanych Przepyszna była ta owsianka. Wszystko idealnie ze sobą smakowało. I pierwszy raz dodałam do owsianki inne płatki niż owsiane, też pychota! Muszę wypróbować inne wariacje

breakfast of dreams
Porzeczkowa Marysieńka 183

cukrem pudrem. Dodajemy budyń i żelatynę (może być jeszcze  ciepła, aby masa zbyt szybko nam nie stężała przed wylaniem na placek). Gotowy krem szybko wylewamy na biszkopt i przykrywamy ciastem orzechowym.  Galaretkę rozpuszczamy 1 1/2 szklance wrzątku, gdy będzie lekko tężała dodajemy śmietanę i ubijamy, aby pojawiły się pęcherze. Wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy(...)lodówki. Niestety z ciasta orzechowe zostanie nam 5 żółtek, następnym razem spróbuję zrobić ciasto orzechowe z 3 całych jajek, aby nie marnować ewentualnie żółtek. Jeżeli zdecydujecie się zrobić to ciasto z kremem budyniowym to do budyniu należy wrzucić żółtka

Jadło i czytadło
Ciasto SNICERS - wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia :) 245

czubate łyżki cukru kokosowego lub innego słodzika  1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii  2 łyżki soku cytryny  2 łyżki cukru kokosowego  Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 łyżeczka masła orzechowego karmelowego (Orzechownia) 1 łyżeczka kakao  trochę wody  garść orzeszków ziemnych (do ozdoby) Przygotowanie: Spód przygotuj poprzez zmielenie z malakserze wszystkich składników, tak aby powstała zwarta masa. Wyłóż nią(...)wyłóż na spód.  Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin, aż masa jaglana stężeje i będzie możliwa do krojenia.  Ciasto przed podaniem polej kremem czekoladowym (wymieszaj masło orzechowe z kakao i wodą, dodawaj po trochę wody, aby konsystencja była możliwa do polewania wierzchu ciasta) i obsyp prażonymi orzeszkami ziemnymi

Zdrowie na języku :P
Ciasto orzechowe (orzechowiec) 118

przepis na pyszne, mocno orzechowe ciasto. Idealne na zimne jesienne dni, ciasto, które z każdym dniem smakuje lepiej. ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto orzechowe (orzechowiec) Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 170 g cukru 200 g masła 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody Składniki na masę orzechową: 400 g orzechów włoskich(...)wierzch wykładamy krem budyniowy i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta (z orzechami na wierzchu). Lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Ciasto owijamy folią spożywczą żeby nie przeszło zapachami z lodówki. Orzechowiec jest idealny na drugi dzień i z każdym dniem smakuje lepiej, ciasto lekko mięknie od kremu. Zapraszam. Artykuł Ciasto orzechowe (orzechowiec) pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Kora dębu z brzoskwiniami 725

Korę dębu na pewno znacie, jak nie pod tą nazwą, to pewnie pod inną. Słyszałam jeszcze przynajmniej o dwóch, ale teraz w głowie mam tylko korę orzechową.  Mnóstwo bakalii, pyszny krem z owocową nutą, delicje, które każdy uwielbia (jedząc je zawsze obgryzałam dookoła, by galaretkę zostawić na koniec :D Wy też?) i galaretka!  To wszystko w jednym cieście

Kuchnia w czekoladzie
Aksamitny krem z marchewki z masłem orzechowym i kurkumą 73

miesięcy, które są przed nami.  Chociaż zdjęcie prezentuje pomarańczową zupę z dyniami ceramicznymi w tle, to obyście sobie nie myśleli, że to kolejny krem z dyni- na blogu przepisów na pyszne kremy jest całe mnóstwo. Dzisiaj mam dla Was .. marchewkę. Ukochane warzywo przez niemal wszystkich. Wiem (i mogłabym nawet takie statystyki prowadzić), bo na każdej wizycie pytam swoich pacjentów(...)lubią jeść, a czego nie i chyba nie znam osoby, która kiedykolwiek określiłaby mianem "znielubionego" przez siebie warzywa, a mam tutaj na myśli marchew. Zupa krem swoją aksamitność zawdzięcza dodatkowi masła orzechowego, oliwy cytrynowej i niewielkiej ilości śmietany (ale jeśli jesteś na diecie, to możesz ją pominąć). Mocno wyczuwalna kurkuma i kardamon powodują, że zupa jest rozgrzewająca, smaczna

Mango Papaja
Podwójnie czekoladowe ciasto bez pieczenia z jeżynami. 204

udekorowałam jeżynami i polewą czekoladową. Ciasto słodkie - idealne do gorzkiej herbaty lub mocnego espresso. Kto się skusi? :-) Składniki na małą tortownicę: Spód: 200 g krakersów 250 ml kremu czekoladowego o smaku orzechowym (np. nutella) Mus czekoladowy: 250 g mlecznej czekolady o dużej zawartości kakao (im więcej, tym lepiej) 1 łyżka koniaku albo brandy 4 ekologiczne jajka (białka i żółtka osobno(...)żółtek dodajemy cukier i ubijamy kilka minut, tak by masa nabrała białego koloru. 3. Do żółtek stopniowo dodajemy lekko przestygniętą już czekoladę, łyżka po łyżce, aż powstanie krem. 4. W innym naczyniu ubijamy na sztywno kremówkę, a kiedy jest już ubita, to delikatnie należy wmiksować wcześniej przygotowane żółtka.  5. Na końcu ubijamy białka. Na sztywno. 6. Łączymy kremówkę najpierw

Poezja Smaków - blog kulinarny
Dyniowa zupa krem z posypką z karmelizowanych orzechów 105

mamy sezon - zdecydowanie namawiam do spróbowania! Dyniowa zupa krem z orzeszkami w karmelu i chili Składniki: Dyniowa zupa krem: pół średniej dyni - ok.  1,5 kg 1 cebula 3 łyżki masła papryczka chili świeża 6-7 zmielonych goździków łyżka miodu szklanka soku pomarańczowego sól morska do smaku woda Chrupiąca posypka orzechowa: szklanka cukru 3 garście orzechów włoskich szczypta suszonego(...)pokrój orzeszki na kawałeczki. Wskazówki: Uważaj na pokusę oblizywania sztućców, którymi miesza się karmel. Wszystko jest piekielnie gorące. Można zgadywać skąd to wiem. Podawaj gorący krem ze słodką śmietanką i posypką orzechową. Na wierzch nie żałuj posiekanej kolendry :) Smacznej jesieni wszystkim życzę

Gary Bez dna
Babka czekoladowo - orzechowa 108

orzechowym. Bardzo lubię babki gotowane, bo zawsze wychodzą, nigdy nie są suche i nigdy nie wychodzi zakalec. Nie mam do nich tej specjalnej metalowej formy. Robię je w zwykłej formie silikonowej i gotuję w dużym garnku. Robiłam już wiele wersji smakowych babek gotowanych, a na tegoroczną Wielkanoc zdecydowałam się na babkę o smaku czekoladowo - orzechowym. Do ciasta dodałam krem czekoladowy(...)mniejszych) 250g miękkiego masła 3/4szkl. cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1szkl. mąki pszennej tortowej 3/4szkl. mąki ziemniaczanej 0,5szkl. zmielonych orzechów laskowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kremu czekoladowego do pieczywa typu Nutella szczypta soli Polewa: 100g czekolady mlecznej z orzeszkami arachidowymi 20g czekolady gorzkiej 4 łyżki śmietany 30% Sposób przygotowania: Składniki na babkę powinny być w temperaturze

Waniliowe Improwizacje
Konopne tarty pandy z kokosową galaretką (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 154

się i trzymają za nas kciuki :) Niestety nie miałyśmy czasu na upieczenie tortu, jednak postanowiłyśmy uczcić ten dzień pandzimi słodkimi tartami. Ciasto jest kruche i orzechowe, galaretka jest kokosowa i delikatna a słodki krem między nimi idealnie dopełnia całość :) Składniki: Tarty konopne (2szt śr: 14cm) -70g masła orzechowego -1 łyżka lnu mielonego -2-3 łyżki melasy z karobu(...)Nasiona konopi zmielić w młynku do kawy na mokry piasek, wymieszać z pozostałymi mąkami i lnem. Do suchych składników dodać masło orzechowe, melasę, olej i wszystko zagnieść (ciasto jest mało słodkie, ponieważ później pokrywamy je bardzo słodkim kremem, można dodać do niego jeszcze łyżkę ksylitolu). Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Formy na tarty

Candy Pandas
ROZPUSTNE CIASTO CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE 400

roślinnego)- 2 łyżki octu jabłkowego- 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego- 1 i 1/4 - 1 i 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowegoSkładniki kremu:- 1 szklanka puree z dyni*- 1/4 szklanki syropu z agawy (lub innego ulubionego)- 3 łyżki masła orzechowego- 1/4 szklanki kakaoSkładniki polewy:- 100g gorzkiej czekolady (wegańskiej)- 1 łyżka syropu z agawy- 1/3 szklanki mleka ryżowego (lub innego roślinnego(...)częścią postępujemy analogicznie. Ja piekłam w dwóch takich samych formach (nie musiałam czekać na wystudzenie ciasta).Krem : Gdy placki się pieką przygotowujemy sobie krem. Puree z dyni miksujemy razem z syropem i masłem orzechowym na gładką masę, następnie dodajemy kakao i całość ucieramy. Gotowy krem odstawiamy do lodówki.Polewa:W małym rondelku podgrzać mleko, olej oraz syrop, gdy zaczną

Smaczne Zdrowe
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM 397

mlekaKREM PRALINOWO-MAŚLANY DO PARIS-BREST:400 g crème pâtissière (przygotowanego wcześniej z powyższych składników, prawdopodobnie będzie go trochę więcej)200 g masła, w temperaturze pokojowej200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli)DODATKOWO:3-4 łyzki uprażonych na patelni płatków migdałowychWYKONANIE:CIASTO PARZONE:W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę i masło.Na gotującą się wodę wsyp mąkę(...)zdejmij z ognia i przykryj budyń folią spożywczą, tak, aby dotykała ona budyniu, wtedy nie powstanie kożuch i odstaw do wystudzenia (UWAGA! W oryginalnym przepisie jest podane, aby chłodzić krem przez 12 h lub całą noc, ja pominęłam ten krok i chłodziłam krem tylko około 1 godzinę).KREM PRALINOWO-MAŚLANY DO PARIS-BREST:W misce utrzyj mikserem masło na jasną

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 76028

kremówki 36 % (bardzo zimnej) SKŁADNIKI NA KREM PRALINOWY: 75 g cukru 3 żółtka 45 g mąki pszennej 300 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli) DODATKOWO: 1 słoiczek (280 g) dżemu z czarnych porzeczek, niskosłodzonego garść płatków migdałowych do posypania boków tortu PONCZ: 1/3 szklanki letniej wody ok. 2 łyżeczki(...)stopniach C przez następne 30 minut.  Po upieczeniu wyjmij ją i pozostaw do ostudzenia. Beza będzie chrupiąca na zewnątrz, a wilgotna w środku.  KREM PRALINOWY: W misce utrzyj mikserem żółtka z cukrem na jasny, puszysty krem. Ucierając, dodaj 100 ml mleka i przesianą mąkę. Zmiksuj całość dokładnie. Pozostałe mleko zagotuj w garnuszku.  Na gotujące się mleko

Słodko-Słony Świat Ilony

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję