krem orzechowy - 3406 przepisów (strona:94/228)

deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 178

pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego lub nutellii opcjonalnie: 2 szt bezików wykonanie: Serek miksujemy ze śmietaną. Odkładamy po ok. 1 i 1/2 łyżeczki do innego naczynia. Do pozostałej części dodajemy krem czekoladowy i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ule orzechowe 161

dwóch kształtach i z jej pomocą przygotujecie pyszne ule o ulubionym smaku. Ja proponuję ule orzechowe. Orzechy mogą być włoskie lub laskowe. Nadzienie to krem maślany z dodatkiem likieru jajecznego. składniki: masa orzechowa 200 g zmielonych orzechów, u mnie laskowe 100 g cukru pudru 1 białko nadzienie 50 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 50 g liekieru jajecznego (adwokat(...)miski. Dodać cukier puder oraz białko. Masę dokładnie wyrobić aby składniki się skleiły. Przygotować krem. Masło utrzec z cukrem. Cały czas ucierać i dodawać powoli likier. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodać mleko w proszku. I można zacząć lepić ule. Foremkę wypełnić orzechową masą. W środku zrobić wgłębienie małym palcem. Wgłębienie wypełnić nadzieniem. Do spodu przykleić biszkopcika aby nadzienie

Monia miesza i gotuje
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 133

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku

Kulinarne Fantazje Marioli
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 277

wystudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty.Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć 1/4 kremu. Przykryć drugim blatem i powtórzyć operację. Cały wieniec posmarować kremem pozostawiając kilka łyżek kremu na rozetki. Posmarowany tort obsypać krokantem orzechowym. Na torcie wycisnąć rozetki z reszty kremu, udekorowac kandyzowanymi wiśniami. Pozostawić, by smaki się przegryzły. Najsmaczniejszy po 2 dniach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TORT ORZECHOWO – KAWOWY ORAZ KILKA CODZIENNOŚCI W KADRZE 50

jest potrzebne? BISZKOPT 9 jajek 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli KREM 750 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego 1 kubek śmietanki kremówki 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 50 g orzechów laskowych drobno posiekanych 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny PONCZ(...)Wierzch blatu smarujemy połową słoiczka konfitury owocowej. Następnie wykładamy 1/3 i 3 łyżki kremu na blat, smarujemy, posypujemy krem 1 łyżeczką cynamonu i przykładamy drugim naponczowanym kawą blatem. Wykładamy konfiturę, kolejną porcję kremu (1/3 i 3 łyżki), smarujemy i posypujemy łyżeczką cynamonu. Przykrywamy ostatnim blatem. Resztą kremu smarujemy boki tortu. Całość obsypujemy zmielonymi orzechami laskowymi. Dekorujemy. Gotowe! A to listopadowe

Raj dla Podniebienia
TORT ORZECHOWO – KAWOWY ORAZ KILKA CODZIENNOŚCI W KADRZE 60

jest potrzebne? BISZKOPT 9 jajek 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli KREM 750 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego 1 kubek śmietanki kremówki 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 50 g orzechów laskowych drobno posiekanych 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny PONCZ(...)Wierzch blatu smarujemy połową słoiczka konfitury owocowej. Następnie wykładamy 1/3 i 3 łyżki kremu na blat, smarujemy, posypujemy krem 1 łyżeczką cynamonu i przykładamy drugim naponczowanym kawą blatem. Wykładamy konfiturę, kolejną porcję kremu (1/3 i 3 łyżki), smarujemy i posypujemy łyżeczką cynamonu. Przykrywamy ostatnim blatem. Resztą kremu smarujemy boki tortu. Całość obsypujemy zmielonymi orzechami laskowymi. Dekorujemy. Gotowe! A to listopadowe

Raj dla Podniebienia
TORT ORZECHOWO – KAWOWY ORAZ KILKA CODZIENNOŚCI W KADRZE 58

jest potrzebne? BISZKOPT 9 jajek 9 łyżek cukru pudru 9 łyżek mąki pszennej 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli KREM 750 g serka mascarpone 200 g masła orzechowego 1 kubek śmietanki kremówki 36% ziarenka z 1/2 laski wanilii 50 g orzechów laskowych drobno posiekanych 1/2 szklanki cukru pudru odrobina soku z cytryny PONCZ(...)Wierzch blatu smarujemy połową słoiczka konfitury owocowej. Następnie wykładamy 1/3 i 3 łyżki kremu na blat, smarujemy, posypujemy krem 1 łyżeczką cynamonu i przykładamy drugim naponczowanym kawą blatem. Wykładamy konfiturę, kolejną porcję kremu (1/3 i 3 łyżki), smarujemy i posypujemy łyżeczką cynamonu. Przykrywamy ostatnim blatem. Resztą kremu smarujemy boki tortu. Całość obsypujemy zmielonymi orzechami laskowymi. Dekorujemy. Gotowe! A to listopadowe

Raj dla Podniebienia
Top 12 najlepszych ciast na imprezę! 61

potrzebujemy piekarnika. Kruche herbatniki i krakersy połączone z pyszną masą budyniową, kajmakiem, bananami i kremem śmietankowym. Niebo w ustach!   Rolada snickers Przepis tutaj (KLIK) Czekoladowo-orzechowe ciasto z karmelem i kremem śmietankowym, które po prostu rozpływa się w ustach. Ciężko poprzestać na jednym kawałku.   Czarodziejski ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka

Blog z Apetytem
MUFFINKI DUSZKI 146

mąki, ¾ szkl. puree dyniowego, 2/3 szkl. cukru, ½ szkl. oleju, 2 jajka, 1 łyżeczka przyprawy do piernika, ½ łyżeczki sody, 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem: 100 g masła, 100 g śmietanki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: cukrowe duszki   WYKONANIE Muffinki: jajka mieszamy z olejem i puree dyniowym. W drugiej misce łączymy suche składniki. Suche składniki łączymy(...)mokrymi. Przekładamy do foremek na muffiny, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Krem: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy masło orzechowe, a na końcu kremówkę, mieszamy, przekładamy do szprycy. Kremem dekorujemy muffinki, na wierzchu układamy cukrowe duszki

słodki bratek
Najpyszniejsze ciasta i desery bez cukru – aż 15 przepisów 92

daktylowe wykonasz nawet jeśli nie masz doświadczenia z wypiekami!… ZOBACZ PRZEPIS Ciasteczka Snickers – przepis na ciastka bez cukru Przepis na orzechowe ciastka bez cukru. Te ciasteczka Snickers składają się z owsianego kruchego ciasta, nadzienia orzechowego z pastą z… ZOBACZ PRZEPIS FIT SERNIK BEZ PIECZENIA – aż 20 g białka na porcję 200 kcal! | GYMBEAM Wysokobiałkowy fit sernik(...)przygotowałam to bardzo prosty przepis, ale robi ogromne wrażenie! Zrobiłam ciasto brownie na bazie fasoli… ZOBACZ PRZEPIS BANANOWE CIASTO wegańskie i bezglutenowe Kruche kukurydziane ciasto, karmel orzechowo-daktylowy, banany, waniliowy krem budyniowy i migdały – właśnie tak przedstawia się dzisiejszy przepis Inspirowałam… ZOBACZ PRZEPIS PIECZONE JABŁKA z nadzieniem (wegańskie, bez cukru) Na długie jesienne wieczory idealne są ciepłe

Via Gusto
Czekoladowe placuszki kokosowe z truskawkami 148

łyżka otrębów 2 łyżki budyniu czekoladowego   1 łyżeczka kakao 3 łyżeczki mąki kokosowej 50 ml mleka Składniki zmiksować, smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Podawać z truskawkami, kremem czekoladowym lub masłem orzechowym :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
BEZA Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM 174

piekę ok. 50-55 minut. Jeśli beza zacznie delikatnie brązowieć, zmniejszyć temperaturę i przykryć bezę folią aluminiową. Studzę chwile w piekarniku, następnie na kratce do całkowitego wychłodzenia. krem: 500 ml mleka orzechowego domowej roboty 2 łyżki skrobi ziemniaczanej/kukurydzianej 1/2 szklanki cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego łyżka soku z cytryny Mleko zagotowuję, uprzednio mieszając je z cukrem, mąką, ekstraktem i sokiem

W kuchni Karmel-itki
Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu 250

będzie mało wilgotna proszę dodać jeszcze 2-3 łyżki ciepłej wody i znów zmiksować. 3. Masę daktylowo – orzechową przełożyć do blaszki o średnicy 19-20cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać (na czas dalszych przygotowań można wstawić do lodówki). Krem: 4. Orzechy nerkowca osączyć, przełożyć do blendera(...)dodać syrop, ekstrakt z wanilii, olej kokosowy i zmiksować. Mango obrać ze skórki i miąższ pokroić na kawałeczki, następnie przełożyć go do blendera, w którym jest masa orzechowa, dodać chia i zmiksować. Krem przelać na przygotowany spód i wyrównać. Wierzch: 5. Mano obrać, miąższ pokroić i zmiksować razem z chia, wylać na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do lodówki

Mała Cukierenka
Ciasto miodowo – orzechowe 132

szklanki cukru – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 20 dkg masła – 3 jajka – 3 łyżki miodu masa orzechowa – 30 dkg orzechów włoskich – 3 łyżki miodu – ½ szklanki cukru – cukier waniliowy – 15 dkg masła krem – ½ litra mleka bez laktozy – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka cukru(...)papierem. Na jedno ciasto wyłóż przygotowaną masę orzechową.  Ciasta bez orzechów pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20 – 25 minut, natomiast ciasto z masą orzechową pieczemy ok. 30 minut. Przygotuj krem. W jednej szklance mleka mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną . Pozostałe mleko wlewamy do wysokiego garnka dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy.Mieszamy do rozpuszczenia. W momencie gdy mleko delikatnie

I LOVE LIFE
Czekoladowy tort z chrupiącą praliną 253

wykończeniem tortu, podgrzewam do rozpuszczenia czekolady. Wykończenie tortu Jeden z blatów ciasta czekoladowego umieszczam na talerzu lub paterze i smaruję obficie konfiturą malinową. Następnie nakładam połowę kremu czekoladowego. Wyciągam z lodówki pralinę orzechową i umieszczam na poprzednich warstwach tortu. Pralinę smaruję kremem, tak by kolejny blat miał się czego trzymać. Nakładam drugi blat ciasta czekoladowego, który smaruje równie obficie

Mango Papaja