krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:392/534)

MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 166

kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem fajny, taki ewidentnie jesienny, podoba mi się :) Z tej ilości składników wyszło mi 12 sztuk king-size/ów (mam 2 formy na 6 muffinek) i muszę powiedzieć, że wyjątkowo nie umiałam zjeść więcej, niż 2 na raz, są bardzo sycące. No więc mam nadzieję, że smacznego i do zobaczenia! W następnym wpisie zupa-krem

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kukułka – ciasto bez pieczenia 148

czekoladowe 1 kostka masła Wykonanie: ½ mleka gotujemy z cukierkami do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie i mieszamy bardzo dokładnie. Zagotowujemy mleko z kukułkami, wlewamy mleko z budyniem cały czas mieszając przez dwie minuty- następnie studzimy. Masło ucieramy dokładnie z wystudzoną masą i wsypujemy pokruszone orzechy. Na dno kwadratowej foremki układamy warstwę herbatników i smarujemy połową kremu

Tradycyjna Kuchnia
Brak tytułu 117

czekoladowym Tu także korzystałam z produktów Dr Oetker. Wykorzystałam znowu perełki cukrowe - już o nich pisałam wcześniej oraz motylki cukrowe Motylki cukrowe w pastelowych kolorach dodadzą uroku każdemu wypiekowi. Nadadzą mu uroku i czaru. Kocham te motyle, świetnie sprawdzają się przy dekoracjach tortów dla dzieci. Łatwe w użyciu, poręczne opakowanie z dozownikiem. Motylki nie rozpływają się przy kontakcie z kremem

kolorowotorcikowo
Ciasto kajmakowo-czekoladowe z malinami 142

cukru pudru 2 duże żółtka 1 łyżka wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kajmakowo wafelkowa: 250 g mascarpone 200 g kajmaku 120 g wafelków czekoladowych bez polewy Polewa czekoladowa (ganasz): 150 g mlecznej czekolady 6 łyżek śmietany kremówki Dodatkowo: 3 szklanki świeżych malin 1 galaretka malinowa 350 ml wrzątku Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.   Składniki ciasta(...)odstawić do całkowitego wystygnięcia. (Ciasto można upiec dzień, a nawet dwa dni wcześniej.)  Wafelki rozdrobnić w malakserze, ale nie na całkowity "piasek", ponieważ nie będą wtedy chrupać w kremie. Mascarpone połączyć z kajmakiem i zmiksować razem robotem ręcznym. Kiedy składniki się połączą dodać rozdrobnione wafelki i wymieszać dokładnie łyżką, by równomiernie rozprowadziły się w masie  (fot.2) . Masę wyłożyć

Świat Ciasta
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 204

dłużej, nawet całą noc. Na schłodzoną tartę z kremem wyłożyć resztę śmietany ubitej z cukrem pudrem. Wyrównać powierzchnię. Na śmietanie ułożyć owoce, posypać pokruszonymi bezami. Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady jest świetna na letnie dni. Porzeczki nie są częste w ciastach przez swoją kwaskowatość, ale tutaj jest ona bardzo dobrze zrównoważona czekoladą. Zamiast porzeczek możecie też użyć(...)dobrze schłodzić – z wiadomych względów w wysokich temperaturach może się trochę rozpływać (widać to trochę na zdjęciach przekrojowych :) ). Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Tarta z czekoladowym musem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Roladki z wędzonego łososia .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px

Pociąg Do Kuchni
Tarta snickers 864

łyżki cukru pudru (można pominąć lub dosłodzić do smaku) SOS KARMELOWY 40g drobnego cukru 40g domowego cukru waniliowego 40ml wody 50ml śmietanki 30% 20g masła szczypta soli (opcjonalnie) POLEWA CZEKOLADOWA 60g czekolady mlecznej 60g czekolady deserowej 80ml śmietanki 30% 100g prażonych orzeszków ziemnych (mogą być solone lub zwykłe) Wykonanie: SPÓD - herbatniki i miękkie masło umieścić w malakserze, zmiksować do momentu(...)schłodzić w lodówce MASA ORZECHOWA - składniki na masę powinny być zimne - do naczynia przełożyć mascarpone, wlać śmietankę, dodać masło orzechowe, składniki krótko zmiksować (końcówkami do ubijania) do uzyskania gęstego kremu - dodać cukier puder (1-2 łyżki lub do smaku, można też go pominąć, jeśli wolicie bardziej słoną wersję), wymieszać - gotową masę wyłożyć na schłodzony ciasteczkowy spód, wyrównać, schłodzić SOS KARMELOWY

Smakołyki Bereniki
Zaręczyny, urodziny i makaroniki, czyli wszystko na raz 218

udało, jak należy. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i lekko ciągnące w środku, z rozpływającym się w buzi i lekko kwaskowym kremem z wyraźnymi nutami limonki i mięty. Pomysł na krem zaczerpnęłam z książki Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager  Mii Öhrn, choć same makaroniki przygotowałam tradycyjnie, na bezie włoskiej. Moim zdaniem są dużo łatwiejsze, ale to oczywiście(...)cukru pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek kilka kropli zielonego barwnika spożywczego w paście nadzienie: 125 g białej czekolady 10 listków świeżej mięty czekoladowej skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 2 łyżki miodu 4 łyżki śmietany kremówki (38%) Migdały z cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt czekoladowy – przepis i test 98

Biszkopt czekoladowy powinien pachnieć czekoladą i być super wilgotny. Od dawna szukam przepisu na taki, idealny biszkopt. Niestety, biszkopt tradycyjny z dodatkiem kakao nie zadowala mnie pod tym względem. Kiedyś, zupełnie przypadkowo, natknęłam się na fajny przepis w gazetce, wydawanej przez lokalny sklep spożywczy. Potem znalazłam ten przepis on-line tutaj . Użyte składniki bardzo mi odpowiadały, jednak sposób wykonania przypominał(...)stabilność i podatność na formowanie. Często wykorzystuje się go do tworzenia rzeźb jadalnych. Jednak, ze względu na to, że jest dość ciężki, krem użyty jako przełożenie tortu musi być gęsty i stabilny. Zazwyczaj stosuje się ganache lub kremy maślane. Jeśli zależy nam bardziej na walorach smakowych tortu, powinniśmy użyć biszkoptu opartego na ubitych białkach. Biszkopt ten jest lżejszy, dzięki czemu

SmartBake.pl
20 wypieków z jabłkami (20 dolci con mele) 194

wilgotnych ciast czy strudli z ciasta francuskiego. Zapraszam Was na sprawdzone przepisy z jabłkami w roli głównej. Wierzę,  że  każdy znajdzie co ś  dla siebie ;) Smacznego! Czekoladowe ciasto z jabłkami (Torta di cioccolato e mele)  Jabłkowe ciasto z jogurtem, bez masła (Ciambella alle mele e yogurt, senza burro) Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta(...)Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia

La grande e la piccola cuoca
Beza z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 316

Słodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru

https:KKuchniaMniam
CIASTO BAJADERKA 477

Rewelacyjnie pyszne ciasto, przygotowane na bazie ciastek, ciast, orzechów i rodzynek. Smaczne i pachnące rumem. Polecam do niedzielnej kawki, na przyjęcia itp.        

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegańska babka cytrusowa z avocado 254

tylko dwie ulubione (drugą mam w planach upiec w ten weekend), a już w ogóle za piaskowymi i te koszmarki z mojego dzieciństwa takie biało-czarne z polewą pseudo czekoladową. Moja mama nigdy, przenigdy nie piekła, więc kupowała różne wynalazki, które w najlepszym przypadku tylko szczypały w język, a że jestem dzieckiem „komuny” to uwierzcie mi trauma(...)jest do dziś. Kto pamięta niemieckie babki takie w złotku i dwoma kolorowymi kropkami w środku, które podobno były owocem, albo spody biszkoptowe na które zaradne panie domu robiły krem z paczki, na to brzoskwinie z puszki i galaretka (a jakże z paczki)? Tyle z wspominek… Blachę dopadłam w Lidlu za 25 zł i szczerze polecam kupowanie własnie

greenscarf
Białka? I co dalej? 192

bardzo szybkie i łatwe więc może służyć jako awaryjne bo robi się je dosłownie 1 h - masa to czysta formalność a ciasto piecze się i stygnie w mig Torcik czekoladowy pieczenie ok 30 - 40 minut w 170 stopniach bardzo łatwe Składniki ciasto 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych - zastąpiłam siekanymi  migdałami 50 g posiekanych suszonych(...)użyłam siekanych daktyli 50 g żurawiny suszonj 50 g siekanej gorzkiej czekolady 50 g siekanej mlecznej czekolady - stanowczo stwierdzam, że 100 g gorzkiej czekolady stanowczo bardziej mi tu pasuje krem 250 g serka mascarpone 6 łyżek nutelli 2 łyżki likieru cytrusowego - ja użyłam likieru migdałowego i odrobiny wódki - pasowało doskonale  Do dzieła!!! Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli

sierotka maRysia w kuchni
Rolada czekoladowa 199

masę: 200 g masła; 1 mały słoiczek kremu "Nutella"; troszkę spirytusu; garś posiekanych orzechów włoskich, 50 g białej czekolady (jeżeli akurat mamy ochotę:)); powidło śliwkowe; Wykonanie: Masło utrzeć na krem i nadal ucierając dodawać po łyżce "Nutellii". Następnie dodać do smaku troszeczkę spirytusu. Wymieszać. Poncz: 1/2 szklanki mocnej herbaty; troszeczkę spirytusu; 3-4 krople aromatu rumowego lub migdałowego; Podane składniki(...)wymieszać. Zamiast aromatu i spirytusu, można dodać rum lub Amaretto. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć i delikatnie skropić przygotowanym wystudzonym ponczem. Następnie ciasto posmarować powidłem śliwkowym. Na powidło wyłożyć masę czekoladową (trochę odłożyć do dekoracji), posypać orzechami i czekoladę i ciasto zwinąć w roladę. Gotową roladę obsmarować masą i udekorować według własnego uznania. Dobrze schłodzić przed podaniem. A tutaj po kolejnym

In my kitchen