carbonara , krem , lasagne oraz risotto z dyni ą w roli g ł ó wnej. Po wytrawnych potrawach mia ł am ochotę na co ś słodkiego do filiżanki gorącej herbaty . I tak powsta ł dzisiejszy przepis na niezwykle puszyste, wilgotne, wprost rozpływające si ę w ustach muffiny czekoladowe
La grande e la piccola cuocamożna połączyć tradycyjne z nowoczesnym. Czy zwykłe czekoladowe ciasto musi być nudne? Ja pokazuje, że nie wolno bać się nowego podejścia do gotowania. Usmażyłam więc ciasto... kasztanowe... kakaowe... z gruszkami. Ciasto ma przewagę smaku kakaowego z nutą kasztanową. Gruszki nadają wilgotności ciastu. To jest tylko moja propozycja podania tego ciasta. Można pominąć krem kasztanowy, a wtedy ciasto będzie kakaowe. Możemy
Kuchnia w oparachczekolady… stąd ciasto… baaardzo czekoladowe. Zapraszam. Składniki: Ciasto: 1 szklanka (140 g) mąki 1 kostka (200 g) masła 0,5 szklanki (ok. 90 – 100g) cukru trzcinowego 3 jajka 0,25 szklanki mleka 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady 1 łyżeczka (4 g) proszku do pieczenia 40 g płatków migdałów Krem: 300 g serka mascarpone 2 łyżki
Fitsweet.meKrólowa serników znów wkroczyła do akcji! Dziś mam dla Was kolejne cudo bez pieczenia. Tym razem zapraszam na genialny Sernik Straciatella. Biszkopty pokryte lekkim, delikatnym kremem
Ostra na Słodkozrobię kolejny wieniec, tym razem czekoladowy. Do prezentowanej na zdjęciach wersji użyłam ok. 300 g nutelli, czyli prawie cały słoiczek. Ciasto wyszło „obłędnie” nutellowe, słodkie, że hej :) Nawet były głosy, że jest za słodkie, ale mimo to, cały wieniec zniknął do rana :) Jeśli jednak wolicie trochę mniej się „zasłodzić” dajcie kremu mniej, bardziej cieniutką warstwą
Moja Delicjapowstał na bazie przepisu na Czekoladowe ciasto tortowe (ulubione ciasto mego syna). Wiśnie i czekolada to wspaniałe połączenie. Mój torcik nie wymaga zbyt dużo pracy i dlatego często gości na domowych przyjęciach. Jeśli chodzi o dekorowanie tortów, to dużego talentu nie mam, ale smakiem tego torcika moi goście byli zachwyceni. Krem jest bardzo delikatny, łatwo można
Kuchcik gotujebiszkopt musi chłonąć sączenie i wilgoć z kremu, taki upieczony parę minut wcześniej nie zupełnie dobrze się tu sprawdzi :-( Ja biszkopt piekę sobie zawsze dzień wcześniej niż przekładam go masą, też Wam to polecam :-) I w ogóle polecam Wam ten tort, jest niezwykle smaczny - czuć w nim zarówno smak kokosowy, jak i czekoladowy, a jak pachnie... Żałowałam, że zrobiłam
Czary - gary w kuchnikażdego kto lubi coś na czekoladowo :) Nutellinkę możecie również przygotować w wersji bezalkoholowej, wystarczy śliwki zamoczyć w wodzie na 2 – 3 minuty, a reszta już jak w przepisie :) Składniki: 400 – 500g suszonych śliwek 250ml alkoholu (rumu, spirytusu lub wódki) 500ml śmietany kremówki (30%) 2 śmietan fixy 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem: 1 średni słoik nutelli 200g miękkiego masła Biszkopt
Smakowy Rajburaka, gorzkiej czekolady i pomarańczy Zupa - Krem z kalafiora, z serem gorgonzola z chipsami z gorzkiej czekolady Danie główne - Piersi z kaczki, z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru, chili i marakui a podaliśmy je na smażonych warzywach chińskich Deser - Wytrawny brownie z czekolady, w polaczeniu z kasza gryczana, podawany z musem czekoladowym i cytrynowa smietana (kosztowaliśmy dwóch wersji
Dzieje kuchennej Wiewiórywrzątku rozpuścić kawę, wymieszać, ostudzić, dodać alkohol, wymieszać. Wykonanie: W zamkniętej tortownicy ułożyć pierwszy blat, nasączyć 1/2 szklanki ponczu, wyłożyć około 1/3 kremu, następnie wyłożyć drugi blat, nasączyć 1/2 szklanki ponczu, wyłożyć około 1/3 kremu. Następnie można wyłożyć 3 blat lub z 3 blatu wykroić 7 sztuk 5-6 cm okręgów, ułożyć jeden w środku 6 wokoło. Dekoracja(...)krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego! Tort czekoladowo-kawowy
moj przepis nawrzątku rozpuścić kawę, wymieszać, ostudzić, dodać alkohol, wymieszać. Wykonanie: W zamkniętej tortownicy ułożyć pierwszy blat, nasączyć 1/2 szklanki ponczu, wyłożyć około 1/3 kremu, następnie wyłożyć drugi blat, nasączyć 1/2 szklanki ponczu, wyłożyć około 1/3 kremu. Następnie można wyłożyć 3 blat lub z 3 blatu wykroić 7 sztuk 5-6 cm okręgów, ułożyć jeden w środku 6 wokoło. Dekoracja(...)krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego! Tort czekoladowo-kawowy
moj przepis nawrzątku rozpuścić kawę, wymieszać, ostudzić, dodać alkohol, wymieszać. Wykonanie: W zamkniętej tortownicy ułożyć pierwszy blat, nasączyć 1/2 szklanki ponczu, wyłożyć około 1/3 kremu, następnie wyłożyć drugi blat, nasączyć 1/2 szklanki ponczu, wyłożyć około 1/3 kremu. Następnie można wyłożyć 3 blat lub z 3 blatu wykroić 7 sztuk 5-6 cm okręgów, ułożyć jeden w środku 6 wokoło. Dekoracja(...)krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego! Tort czekoladowo-kawowy
moj przepis nazasadzie dla dorosłych, bo z kawą i alkoholem. Tort banalnie prosty, nie wymaga wyszukanych składników, szybki w wykonaniu. Nie należy do lekkich tortów, bo jest mocno kremowy i czekoladowy, ale rozpływa się w ustach i nie jest przesłodzony. Najlepszy drugiego dnia po przełożeniu, jak wszystko się ładnie przegryzie. Biszkopty można upiec wieczór przed przełożeniem tortu. Składniki na tortownicę(...)krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego! Tort czekoladowo-kawowy
moj przepis naCiasto piernikowe w łaty Dziś polecam Wam pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu ciasto piernikowe w łaty. U mnie oblane porcją mlecznej belgijskiej czekolady z czekoladowymi chrupkimi kuleczkami. Ciasto, to bardzo często przygotowuję na różne spotkania, przyjęcie i święta. Ostatnio piekłam kilka sztuk na przyjęcie dla znajomej. Takie ciasto można w prosty i szybki sposób przewieźć w dowolne miejsce(...)zaopatrzyć się w takie pudełka przed świętami. Dzięki nim bez problemu przewieziecie każdy wypiek, a nawet możecie przygotować coś w ramach prezentu. Kawałki różnych ciast lub babeczki z porcją kremu wspaniale prezentują się w małych kolorowych pudełkach z okienkiem. Dzisiejsze ciasto możecie zapakować w całości lub pokroić na kawałki. Polecam! Składniki: (forma 18×28 lub 23×23 i podobne
Słodkie okruszkimlecznej czekolady (200 g) ze śmietanką kremówką (50 G) w kąpieli wodnej. Płynną polewą udekorować pierniki. Doskonale sprawdzi się cukrowa posypka, która przyklei się do niezastygniętego jeszcze lukru lub czekoladowej polewy. Instagram Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto . Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"\u015awi\u0105teczne pierniczki(...)rozpu\u015bci\u0107 tabliczk\u0119 mlecznej czekolady (200 g) ze \u015bmietank\u0105 krem\u00f3wk\u0105 (50 G) w k\u0105pieli wodnej. P\u0142ynn\u0105 polew\u0105 udekorowa\u0107 pierniki.","text":"Mo\u017cesz tak\u017ce rozpu\u015bci\u0107 tabliczk\u0119 mlecznej czekolady (200 g) ze \u015bmietank\u0105 krem\u00f3wk\u0105 (50 G) w k\u0105pieli wodnej. P\u0142ynn\u0105 polew\u0105
ProstePesto.pl