krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:182/534)

Śniegowiec 782

Świat przykryła śnieżna pierzynka, a ja mam dla Was ciacho, także skryte pod puszystą kołderką. Mięciutki biszkopt czekoladowy, aksamitny krem budyniowy i delikatnie wieńcząca całość pianka z białek. Niebiański smak i ta lekkość i miękkość pianki i biszkoptu, połączenie idealne. Biszkopt: 8 jaj 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy

Cynamonowe szczęście
Ciasto Świąteczny Przysmak – wyjątkowy deser na wyjątkowy czas 46

pięknie prezentujące się na stole, ale również bardzo pyszne, bogate w smaki i aromaty kojarzące się ze Świętami Bożego Narodzenia. Składa się z dwóch biszkoptów: kakaowego i makowego, kremu piernikowego, czekoladowej polewy i pierniczków dla dekoracji. Całość tworzy wyjątkowo udaną kompozycję i ciężko się powstrzymać przed wzięciem kolejnego kawałka. Ciasto wbrew pozorom nie jest tak skomplikowane jakby mogło się wydawać

e-PrzepisyKulinarne
Sernik nutella 311

lutego to światowy dzień Nutelli. Ten krem orzechowo — czekoladowy zna chyba każdy. Pochodzi on z Włoch i jest znakomitym połączeniem ziaren kakaowca z orzechami laskowymi. Poza tym, że Nutella cudownie smakuje na kanapkach lub wyjadana łyżeczkami ze słoika, jest też idealnym dodatkiem do ciast i kremów. Tak sobie usiadłam i pomyślałam czemu by nie dodać Nutelli do sernika

Wypieki i Rumieńce
Tort czekoladowo - malinowy 1175

palnika i dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Wystudzić, następnie wstawić do lodówki do stężenia. Stężałą frużelinę malinową zmiksować z serkiem mascarpone na jednolity krem. Złożenie tortu: Z wystudzonego ciasta czekoladowego ściąć "górkę" i przekroić je na 3 równe blaty. Składniki nasączenia wymieszać i rozdzielić równo pomiędzy 3 szklanki ( ułatwi to dozowanie ponczu ). Z gotowego kremu malinowego odłożyć(...)około 5 łyżek do posmarowania boków i wierzchu tortu. Na paterze/tacy u łożyć pierwszy blat czekoladowego ciasta, nasączyć go jedną częścią ponczu, następnie wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Położyć kolejny blat ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu i wyłożyć drugą połowę kremu, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem ciasta i nasączyć je pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować odłożonym kremem. Tort wstawić

Opowieści z piekarnika
Ciasto serowo - pomarańczowe z masą wiśniową 150

zmiksowanego dżemu ( u mnie z wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu   sernik   ½ kremu   ciasto pomarańczowe   lukier czekoladowy   Smacznego

Domowe ciasta
Rolada czekoladowa z kremem kasztanowym 223

zjada się ją za szybko. Może zróbcie sobie dwie od razu. Pure z kasztanów zakupiłam w słoiku słodzone, natomiast można je zrobić samemu ze świeżych kasztanów jadalnych. Rolada czekoladowa z kremem kasztanowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Biały puch z truskawkowym musem 187

kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody i dodać do śmietany i czekolady. Ubić pozostałą śmietanę, dosłodzić według uznania cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Połowę kremu śmietanowego wyłożyć na schłodzony spód. mus truskawkowy Truskawki umyć i zmiksować blenderem na mus. Przełożyć do rondelka i podgrzewać, dolać wodę i krótko zagotować.  Dodać suche galaretki. Wymieszać

Pysznie & Pięknie
Czekoladowe muffiny z budyniem 137

Nabrałam ochoty na coś słodkiego. Przypomniało mi się, że już dawno nie robiłam muffinek. U Bożenki na blogu "Moje domowe kucharzenie"  znalazłam TEN przepis  na muffinki czekoladowe z kremem budyniowym. Zaczynałyśmy z Bożenką prawie równocześnie prowadzić blogi.. Podziwiam ją za jej pracowitość bo opublikowała kilkakrotnie więcej przepisów niż ja, zastanawiam się, kiedy ona na to wszystko

Na słodko lub wytrawnie
ŻELKA JABŁKOWA 93

Żelka jabłkowa to owoce z dodatkiem żelatyny, dzięki czemu możemy uzyskać owocowy blat do tortu. Żelka z jabłek do tortu idealnie łączy się z kremem: waniliowym, czekoladowym, cynamonowym, karmelowym, z palonej białej czekolady, z masłem orzechowym, orzechowym. Ilość cukru w przepisie zależy od tego jak kwaśne będą Wasze jabłka. Uwaga! Żelkę do tortu robimy mniejszą od średnicy tortu. Żelka jabłkowa

Słodki Pomysł
Metrowiec 233

pszennej 2/3 kostki masła Odlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem. Polewa czekoladowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć w naczyniu, mieszając ogrzewać na małym ogniu. Powstałą polewę wystudzić. Wystudzone ciasta

Praktyczna pl
Naleśniki orkiszowe z serem, mandarynkami i kremem czekoladowo-orzechowym 176

Szybki obiad lub rozpustny deser - jak kto woli :) Naleśniki są z niezawodnego przepisu mojej Mamy, zawsze miękkie i puszyste. Warto usmażyć ich więcej i codziennie podawać z innymi dodatkami. Krem czekoladowo-orzechowy, którego użyłam zastępuje kaloryczną Nutellę. Przepis znajdziecie tutaj ( TUTAJ ). Smacznego!  Ciasto : 250 ml wody   250 ml mleka 2 jajka   1 łyżka oleju   pół łyżeczki

Chocolate Muffin Blog
Jogurtowe babeczki z kremem rabarbarowym 106

przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu . Po co ją wyrzucać, skoro można z niej przygotować tak pyszny deser? ;-) Babeczka jest wilgotna, czekoladowa, a krem słodko-kwaśny, połączenie idealne! Były tak pyszne, że (niestety) zniknęły w ekspresowym tempie, ale kupiłam już kolejne łodygi rabarbaru! ;-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Sernik z malinami i musem czekoladowym 187

Pieczony sernik z delikatnie wyczuwalną białą czekoladą. Zatopione w nim fragmenty kremu malinowego wnoszą świeżość i przepyszny owocowy smak malin. Całość przykryta jest lekkim musem czekoladowym. Bardzo dobry, mazisty i przyjemny w smaku sernik. Sernik przygotowałam z myślą o mojej mamie i to ją bym obdarowała wypiekiem. „Upiekłam go… ot tak… prosto z serca” dla serca(...)etapach dodawać do przestudzonej czekolady. Gotowy mus przełożyć na zimny sernik i wyrównać. Kiedy zacznie tężeć ozdobić dekoracjami cukierniczymi od Delecty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: czekolada , kremówka , maliny , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 171

śmietan fixy 0,5 szklanki cukru pudru 0,5 łyżeczki barwnika w żelu czerwonego (do wykończenia) Dodatki: 200g dżemu truskawkowego Banan 100g borówek 2 rurki z kremem Sos czekoladowy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Mąki przesiane dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy cukier puder dalej ubijając. Następnie dodajemy(...)180C i pieczemy 30minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto w formie upuszczamy na blat, tak aby ew. powstały "brzuszek" wyrównał się. Biszkopt odstawiamy do wystygnięcia w formie. Przepis na krem budyniowy: Budyń przygotowujemy z mniejszą o połowę ilością mleka. Po przygotowaniu budyniu odstawiamy do schłodzenia. W tym czasie ucieramy na gładką masę cukier puder z masłem. Następnie wszystko łączymy

Emcia Pichci
Tort orzechowo - kawowy 203

mąki ziemniaczanej Krem kawowy: 500 ml mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 żółtka 4 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 3 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła, w temperaturze pokojowej Nasączenie: 50 ml świeżo zaparzonej, mocnej kawy 50 ml alkoholu: wódki lub likieru kawowego, może być też ciemny rum Polewa czekoladowa(...)połowę pozostałego kremu, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować resztą kremu. Tort wstawić do lodówki do schłodzenia i stężenia kremu. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietankę kremówkę podgrzać do wrzenia, zalać nią posiekaną czekoladę. Odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Odstawić do przestudzenia i lekkiego

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania