krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:177/534)

Muffinki z białej fasoli (bez glutenu, cukru i laktozy) 82

takie z białej. Muffinki są wilgotne i miękkie oraz bardzo sycące. Smak fasoli jest niewyczuwalny, przebija się za to masło orzechowe, a czekoladowa polewa z daktyli świetnie uzupełnia całość. Choć mi raczej wyszedł bardziej daktylowy krem niż polewa, ale równie pyszny i równie dobrze pasujący do tych muffinek :) Muffinki nie zawierają glutenu - do zagęszczenia użyłam mąki ryżowej, a zamiast

Healthy food explorer
Tort czekoladowo truskawkowy 314

własnoręcznie zrobione prezenty, a jeśli do tego jeszcze są słodkie… idealnie! ;) Dziś mam dla Was zatem kolejną propozycję na słodki upominek na Dzień Matki: tort czekoladowo truskawkowy z bitą śmietaną. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i śmietanFix, można użyć też dowolnej bitej śmietany w proszku jako utrwalacza. Biszkopty piekłam w dwóch niedużych tortownicach(...)wszystkich okruszków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy 1 łyżeczkę oleju kokosowego – dzięki temu polewa ma idealną konsystencję i ładnie zastyga. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu. Gotową polewę czekoladową przekładamy do woreczka strunowego, kiedy zupełnie ostygnie dekorujemy brzegi tortu. Do reszty kremu dodajemy 1 łyżkę kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy do worka cukierniczego

Ciastkozercy
Profiteroles nadziewane kremem pomarańczowym z advocatem w polewie czekoladowej 147

Profiterole/Profiteroles, to malutkie ptysie przepełnione kremem i oblane sosem, w klasycznej wersji jest to polewa czekoladowa, ale wariacja kremu i sosu to w dzisiejszych czasach  tylko kwestia naszej wyobraźni, także do dzieła Kochani! Ja wybrałam wersje tradycyjną ale z troszeczkę innym kremem:) Składniki: (na 30 - 40 ptysiowych kuleczek) Ciasto parzone: 125 g masła  200-250 ml wody(...)wyciskamy małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec:  20-30 min w temperaturze 180 stopni Krem pomarańczowy: Wszystkie składniki zmieszać. Gotowym kremem nadziewać ostudzone ptysie szprycą z końcówką do nadziewania. Polewa czekoladowa: Wodę zagotować razem z cukrem. Gdy syrop odrobinę zgęstnieje dodajemy czekoladę. Mieszamy aż polewa odrobinę zgęstnieje, dolewamy 1 łyżeczkę whisky. Polewamy Profiteroles ciepłą czekoladą. Podajemy

KreatywnePiny
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 309

łyżeczka przyprawy do pierników ( użyłam pół łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczkę ziela angielskiego, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczkę goździków mielonych ) Krem: 2 szkl. mleka 6 łyżek kaszy manny 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotować, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyć mąkę i wymieszać , aby nie powstały grudki(...)uważać, aby nie powstały grudki) gotować 3 - 5 minut . Pozostawić krem do ostygnięcia. Utrzeć masło z miękkim cukrem . Następnie dodawać po łyżce kaszy do masła. Placki ciasta przełożyć kremem. Polewa czekoladowa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny Do garnka wsypujemy po kolei cukier, kakao i wlewamy mleko , mieszamy aż składniki się rozpuszczą

Różne smaki w kuchni
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 423

łyżeczka przyprawy do pierników ( użyłam pół łużeczki cynamonu, 1/4 łyżeczkę ziela angielskiego, 1/4 łyżeczke gałki muszkatałowej, 1/4 łyżeczkę gozdzików mielonych ) Krem: 2 szkl. mleka 6 łyżek kaszy mannej 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotowac, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyc mąkę i wymieszac , aby nie powstały grudki(...)uważać, aby nie powstały grudki) gotować 3 - 5 minut . Pozostawic krem do ostygnięcia. Utrzeć masło z miękkim cukrem . Następnie dodawać po łyżce kaszy do masła. Placki ciasta przełożyc kremem. Polewa czekoladowa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny Do garnka wsypujemy po kolei cukier, kakao i wlewamy mleko , mieszamy aż składniki się rozpuszczą

Słodkości i nie tylko
TU I TAM po raz 5. Czekoladowe kreacje. I coś do czekolady - dla Was! 210

wnętrze będzie dalej niedopieczone. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Za pomocą okrągłej foremki wycinać talary, posmarować je kremem karmelowym i ozdobić koronką z czekolady, lub zawinąć w czekoladowe papiloty.  SOLONY KREM KARMELOWY Przepis znajdziecie w tym poście - klik . Jedyną zmianą jaką wprowadziłam było zmniejszenie ilości wody  - dodałam niepełną 1/4 szklanki wody oraz zmniejszyłam ilość śmietany(...)zrobieniu karmelu, musicie koniecznie włożyć go do lodówki, by zgęstniał. Wystudzony karmel połączyłam z kilkoma łyżkami mascarpone - taki krem idealnie nadaje się do smarowania ciast i jest przepyszny! Polecam! CZEKOLADOWE KORONKI Do zrobienia czekoladowych koronek potrzebna jest oczywiście gorzka czekolada dobrej jakości. Czekoladę należy stopić w kąpieli wodnej, leciutko wystudzić (ale nie za bardzo, gdy zacznie zastygać nie będzie się

KUCHARNIA
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 105

Czekoladowe blaty przełożone słodkim kremem z chrupiącym batonikiem kokosowym, a wszystko przełamuje lekko kwaśny smak jagód. Pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa

słodki bratek
Lody z Nutellą 182

Czekolada ma wielu zwolenników, w domu również wszyscy jesteśmy czekoladowymi łasuchami dlatego ta pozycja była obowiązkowa na liście przepisów do wypróbowania. Lody z kremem orzechowo- czekoladowym są banalnie proste i warto je wypróbować. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Lody z Nutellą Składniki na około 1 litr lodów: 350g Nutelli puszka mleka skondensowanego niesłodzonego pół szklanki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki

Smak mojej kuchni
Truskawkowe naked cake 213

Ostatnio obiecałam Wam pomysły na torty, które nie wymagają godzin spędzonych na poprawianiu kremu. Naked cake to kolejna propozycja. Dwa czekoladowe biszkopty przełożone domowym kremem truskawkowym z dużą ilością polewy czekoladowej i świeżych truskawek. Smakuje świetnie, a wygląda jeszcze lepiej i przy tym jego przygotowanie jest naprawdę proste. Moja forma ma średnicę 16 cm, ale biszkopty urosły większe niż się(...)łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao +biały rum i woda na poncz (w wersji bezalkoholowej poncz można zrobić z wody i soku z cytryny) Składniki na krem z truskawek: 1 szklanka musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) 3 łyżeczki mąki zmiemniaczanej 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru pudru (można dać mniej lub więcej w zależności od tego jakie

Ciastkozercy
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 176

blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 210

blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made

Made By Mom And Son
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 72

ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny. Upieczone blaty przełożyć na kratkę w celu wystudzenia. Pod koniec pieczenia blatów można przygotować krem. Krem śmietankowy: 400 g śmietany 18% 1200 g śmietany 30% (około 1,2 l) 3/4 – 1 szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z 1 cytryny Wszystkie składniki powinny być mocno(...)będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło 80 g), tak samo postępować z pozostałymi blatami i kremem. Pozostały krem przełożyć do szczelnego opakowania, schować do lodówki, później będzie potrzebny. Na tort od góry położyć drewnianą

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 95

ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny. Upieczone blaty przełożyć na kratkę w celu wystudzenia. Pod koniec pieczenia blatów można przygotować krem. Krem śmietankowy: 400 g śmietany 18% 1200 g śmietany 30% (około 1,2 l) 3/4 – 1 szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z 1 cytryny Wszystkie składniki powinny być mocno(...)będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło 80 g), tak samo postępować z pozostałymi blatami i kremem. Pozostały krem przełożyć do szczelnego opakowania, schować do lodówki, później będzie potrzebny. Na tort od góry położyć drewnianą

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 112

ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny. Upieczone blaty przełożyć na kratkę w celu wystudzenia. Pod koniec pieczenia blatów można przygotować krem. Krem śmietankowy: 400 g śmietany 18% 1200 g śmietany 30% (około 1,2 l) 3/4 – 1 szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z 1 cytryny Wszystkie składniki powinny być mocno(...)będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło 80 g), tak samo postępować z pozostałymi blatami i kremem. Pozostały krem przełożyć do szczelnego opakowania, schować do lodówki, później będzie potrzebny. Na tort od góry położyć drewnianą

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 254

litra) misie miksera umieścić wszystkie składniki oprócz soku z cytryny. Zmiksować do momentu aż śmietana ubije się na sztywny krem, może to potrwać nawet 10 min. Pod koniec miksowania dodać sok z cytryny, krótko zmiksować. Składniki na polewę czekoladową: 150 g cukru (u mnie 50 g) 50 ml wody 50 g kakao 100 ml śmietany kremówki(...)celu lekkiego spłaszczenia, ja dodatkowo na deseczkę postawiłam ważący 5 kg garnek. Tort wyjąć z formy, odkrajając boki tortu od tortownicy nożykiem, wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polewę czekoladową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego małą (1-2 mm) dziurką. Tort polać polewą, zaczynając od krawędzi, tak aby powstały „zacieki”, następnie polewą ozdobić wierz tortu. Na tort

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania