krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:160/534)

Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 156

Klasyka smaku – czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Karpatka 384

niewątpliwie zasługuje. :) Najczęściej karpatkę podaje się oprószoną cukrem pudrem. Ja jednak preferuję wersję "dużej eklerki" tj polaną polewą czekoladową w postaci " esów-floresów" . Uwielbiam połączenie smaku polewy czekoladowej z kremem karpatkowym... Ciasto należy przygotować dzień wcześniej, krem wtedy nabiera odpowiedniej tekstury. Karpatka PRZEPIS temperatura pieczenia: 200°C | czas pieczenia: 30 min. Ciasto 1 szkl. wody 125 g margaryny 1 szkl(...)Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać 1 łyżkę śmietany. Wymieszać. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Złożenie ciasta. Dwa upieczone placki przełożyć przygotowanym kremem. Można polać polewą czekoladową (do czego bardzo zachęcam). Ciasto wstawić do lodówki na noc. Dopiero wtedy krem nabiera właściwej konsystencji. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wąsate babeczki 168

Wąsate babeczki robiłam z okazji Dnia Dziadka. Chrupiące czekoladowe muffinki, krem śmietankowy i czekoladowa dekoracja były kombinacją idealną :) W przepisie na proste babeczki czekoladowe część mleka zastąpiłam śmietaną kremówką i to był strzał w dziesiątkę! Babeczki są cięższe dlatego nie rosną tak bardzo jak w oryginalnym przepisie, ale za to są idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz. Składniki(...)Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietaną w proszku, dodajemy masarpone i miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy krem przekładamy do worka z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskamy na babeczki. Babeczki dekorujemy zastygniętymi czekoladowymi wąsami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowe z bezą 273

Ciasto czekoladowe z bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho. Słodycz przełamana sporą porcją dżemu porzeczkowego sprawdza się w każdym cieście. Świetne na każdą okazję. Z kubkiem ulubionej kawy smakuje podwójnie dobrze:). Bardzo lubię ciasta przekładane serkiem mascarpone i bezowe , więc to ciasto, które(...)wymieszać ze sobą. Biszkopt umieścić w blaszce do pieczenia i nasączyć go ponczem a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wyłożyć krem ze śmietanki i mascarpone a na wierzch ciasta delikatnie położyć bezę czekoladową. Schłodzić w lodówce. Ciasto czekoladowe z bezą By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto

Pieguskowa Kuchnia
Wuzetka - ciasto WZ 146

skrótu nazwy zakładów. Dziś wuzetkę można kupić niemal w każdej kawiarni, a cukiernicy wymyślają co raz to inne jej wersje: z serowym kremem, z dżemem, z galaretką nawet. Najczęściej jednak spotkać ją możemy w klasycznym wydaniu – czyli czekoladowy biszkopt, posmarowany warstwą marmolady i przełożony bitą śmietaną, z wierzchu polany czekoladą i ozdobiony kleksem bitej śmietanki. Normal 0 21 false false(...)wierzchu ciasto polać ciepłą polewą, wstawić do lodówki na kilka godzin. Resztę kremu przełożyć do rękawa z końcówką-gwiazdką. Ciasto podzielić na 8 kwadratowych kawałków, każdy udekorować różyczką kremu i czekoladowym groszkiem. Smacznego

Obiad gotowy
Czekoladowa karpatka z kremem kokosowym / Chocolate karpatka with coconut cream 68

down for recipe in English. Karpatkę znają - i zapewne uwielbiają - wszyscy. Tradycyjna z kremem waniliowym jest oczywiście przepyszna, jednak ja nabrałam ochoty na nieco inną karpatkę. Przedstawiam karpatkę czekoladową z kremem kokosowym :) Składniki: (blaszka o wym. około 22/26 cm.) Ciasto: 150 ml. wody 100 ml. mleka 100 g. mąki pszennej 100 g. masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli(...)gęsty budyń. po zagotowaniu budyniu odstaw go do wystudznia. Miękkie masło miksuj, dodawaj po 1 łyżce zimnego budyniu (dodawaj w odstępach, nie łyżka za łyżką, bo krem może się żwarzyć). Krem wyłóż na czekoladowy placek, przykryj drugim i lekko dociśnij. Przed podaniem możesz oprószyć cukrem pudrem.  Karpatka is known to - and probably adored - by everyone. Traditional with vanilla cream

Delicious Place
Czekoladowa karpatka z kremem kokosowym / Chocolate karpatka with coconut cream 71

down for recipe in English. Karpatkę znają - i zapewne uwielbiają - wszyscy. Tradycyjna z kremem waniliowym jest oczywiście przepyszna, jednak ja nabrałam ochoty na nieco inną karpatkę. Przedstawiam karpatkę czekoladową z kremem kokosowym :) Składniki: (blaszka o wym. około 22/26 cm.) Ciasto: 150 ml. wody 100 ml. mleka 100 g. mąki pszennej 100 g. masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli(...)gęsty budyń. po zagotowaniu budyniu odstaw go do wystudznia. Miękkie masło miksuj, dodawaj po 1 łyżce zimnego budyniu (dodawaj w odstępach, nie łyżka za łyżką, bo krem może się żwarzyć). Krem wyłóż na czekoladowy placek, przykryj drugim i lekko dociśnij. Przed podaniem możesz oprószyć cukrem pudrem.  Karpatka is known to - and probably adored - by everyone. Traditional with vanilla cream

Delicious Place
Tort czekoladowo-malinowy 129

biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin(...)następnie włóż do lodówki, by polewa zgęstniała.   Składanie tortu: Ułóż czekoladowy blat na paterze. Posmaruj go 1/3 kremu malinowego. Przykryj drugim blatem i posmaruj drugą częścią kremu. Ułóż ostatni czekoladowy blat i posmaruj boki tortu resztą kremu (trzecią częścią kremu). Boki tortu obsyp czekoladowymi okruszkami (zrobionymi z odciętej "górki" czekoladowego ciasta). Możesz zrobić mały rant z okruszków, by polewa

Mania Wypiekania
Czekoladowy tort zebra 221

Każdy element tego pysznego, czekoladowego tortu, zawiera w sobie przynajmniej jeden rodzaj czekolady. Rozpływający się w ustach krem z białej czekolady- znajdziecie pomiędzy czterema czekoladowymi blatami biszkoptu, a w elemencie ozdoby: serduszka z mlecznej i białej czekolady oraz bita śmietana. Brzmi pysznie?! Zapewniam Was, że również tak smakuje! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. masła(...)masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! CZEKOLADOWE OZDOBY- SERDUSZKA : Możecie zdecydować się na zakupienie gotowych ozdób czekoladowych np. czekoladowych kropelek i pominąć krok wykonywania ich własnoręcznie. Ja jednak chciałabym Was zachęcić do zrobienia czekoladowych serduszek- takich

Domowe Torty
Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) 172

Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia) Przepis na małą tortownicę o średnicy 20 cm Potrzebujemy: 1 opakowanie wegańskich herbatników (100 g)* 10 namoczonych daktyli 1 banan 1 porcja domowego kremu jaglanego czekoladowo-migdałowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady * dostępne np. w Lidlu Przygotowanie: Daktyle zalewamy na 10 minut wrzątkiem. Po tym czasie odcedzamy je i miksujemy na gładko w blenderze. Herbatniki wkładamy(...)woreczka i ugniatamy. Łączymy je dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao. Wstawiamy ciacho do lodówki na chwilę

Bananowe Pole
Tort czekoladowy 890

tort czekoladowy znaleziony u Ani ( http://ankawell.blogspot.co.uk/2014/03/tort-czekoladowy.html ). Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… Tort czekoladowy Biszkopt czekoladowy: 7 jajek /żółtka i białka oddzielnie/ 1 szklanka cukru 3/4 szklanki maki pszennej(...)gruszki pokrojone w plastry, układamy drugi blat i nasączamy go. Smarujemy go 1/3 masy i układamy wiśnie. Następnie układamy ostatni blat i smarujemy resztą kremu. Ozdabiamy np. truskawkami i startą czekoladą. Smacznego Post Tort czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Torcik czekoladowo pomarańczowy 149

przygotowywałam z myślą o urodzinach mojego taty. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, jego podstawa to zbite mocno czekoladowe brownie z dodatkiem kwaśnej świeżej żurawiny, do czekoladowo-pomarańczowy krem i pomarańczowa galaretka – dla mnie bomba ;) Składniki na spód brownie: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao(...)połączenia składników. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Posypujemy świeżą żurawiną. Pieczemy ok. 40 min. w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Do przygotowania kremu potrzebny jest czekoladowy ganache – można zrobić go sobie dzień wcześniej, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nia połamaną na kawałki czekoladę. Odstawiamy na kilka minut

Ciastkozercy
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 346

czekoladowe z koniakiem i żurawiną Trufle figowe z pistacjami Trufle migdałowo śliwkowe WZ-ka Sernik kajmakowy z truflowym kremem Ciasto Frozen; kraina lodu Piernik staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec warstwowy Świąteczne pierniczki Choinki z piernika(...)mince pies Czekoladowe trufle z orzechów laskowych Ciasto bożonarodzeniowe Ciasteczka czekoladowo-orzechowe Makowiec Moczka Ciasteczka klawisze Buraczane ciasto korzenne Pierniczki z biało-niebieskim lukrem Miodowe ciasteczka korzenne Makowiec czekoladowy z kremem waniliowym i brzoskwiniami Sernik owocowy Siostry Anastazji ze zmianami Sernik z rosą (z ricottą) Miodownik z orzechami Orzechowe kule śniegowe Sernik pomarańczowy na czekoladowym spodzie Piernik dojrzewający staropolski! Pierniczki

My Culinary Art
Agrestowo-wiśniowy przekładaniec z czekoladowymi kulkami śniadaniowymi 123

biszkopt. Potrzebne będą 3) 3 jajka w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g mąki pszennej 3/4 szkl czekoladowych kulek śniadaniowych Krem agrestowy: 500 g umytego i obranego z końcówek agrestu 250 ml wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 250 g miękkiego masła Krem wiśniowy: 300 ml śmietany kremówki(...)ubijania dodać tężejące puree z wiśni i dobrze zmiksować. Gotowy krem wysmarować na cieście, przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch przekładańca wysmarować odłożoną wcześniej bitą śmietaną i udekorować kulkami czekoladowymi. Schłodzić do stężenia kremów. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
CZEKOLADOWA TARTA Z ORZESZKAMI 166

pysznym i rozpływającym się w ustach kremem z orzeszków ziemnych. Delikatna i efektowna, a przy tym prosta do zrobienia. Na spodzie z kruchych czekoladowych ciasteczek, z warstwą kremu orzechowego i czekoladowym ganache. Bez pieczenia, więc nie da się tutaj nic zepsuć. Najlepiej przygotować ją w metalowej formie z wyjmowanym dnem lub tortownicy.  SKŁADNIKI SPÓD 250 g kruchych czekoladowych ciastek(...)roztopionego masła KREM  250 g mascarpone 250 g masła orzechowego (bez cukru) 250 ml śmietany 30% ( schładzanej minimum 12 godzin) 5 łyżek cukru pudru CZEKOLADOWY GANACHE 90-100 ml śmietany 30% 90-100 g gorzkiej czekolady DODATKOWO: 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki lub owoców leśnych WYKONANIE Formę na tartę (najlepiej z wyjmowanym dnem) o średnicy

cool and minty