kotlety - 13055 przepisów (strona:494/871)

Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem 108

tych przepisów, do których zaglądacie najczęściej Zobaczcie także przepis na tartę, którą moi czytelnicy lubią najbardziej czyli Tartę ze szpinakiem, serem feta i pomidorami . Smacznego! Zobacz też: Siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Zupa krem z pora Warzywne placki z cukinii, marchewki i ziemniaków Przepis na tartę buraczkową z jarmużem i wędzonym twarogiem - średnica foremki 23 cm Drukuj przepis

Kuchnia Bazylii
Czwartek: Polędwiczki z kurczaka w sezamowo-migdałowej panierce 101

Panierka nie musi być nudna – pisaliśmy to już wielokrotnie. Nie mamy nic przeciwko standardowej bułce, jajku i mące, sami od czasu do czasu tak robimy mięso, jednak możliwości zapanierowania kotleta jest tyle, że naprawdę warto popróbować innych rozwiązań. Naszą ulubioną panierką była dotąd mieszanka orzechowa, jaką podpatrzyliśmy u sióstr Hemsley . Ostatnio bardzo nam przypadł do gustu inny zamiennik nieśmiertelnej bułki

Niedzielny kucharz
Kapuśniak z grzybami i śliwkami – kuchnia podkarpacka 138

tradycyjnych dań regionu podkarpackiego przygotowuje się z prostych, niedrogich składników, które zastępują, a czasem wręcz udają mniej dostępne produkty. Sernik z dodatkiem gotowanych ziemniaków, pierogi z kaszą udającą mięso, kotlety z kapusty, bezmięsne gołąbki z suszonymi grzybami to tylko kilka najbardziej typowych przykładów takich dań. Trzeba jednak przyznać, że podmiana składników   zwykle sprawia, że danie nabiera nowej jakości

Trzeci talerz
Brokuł a'la schabowy 105

Taka alternatywa podania brokuła to idealny obiad, idealne śniadanie czy co tam uważacie. Brokuł jest tutaj chrupiący i smakuje wybornie. Polecam serdecznie. Kotlet z brokuła. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z dynią 105

Kasza nie tylko na drugie danie do kotleta - można z nią zrobić także fajną sałatkę. W tym wydaniu kasza pęczak, dynia, ser feta oraz orzechy - iście jesiennie. Możemy podawać ją na ciepło, ale dobrze smakuje też na zimno. Składniki: saszetka kaszy pęczak, dynia hokkaido- około 1/4 małej sztuki, 70 g sera feta, garść orzechów włoskich, sól morska, szczypta tymianku, szczypta

Lena Gotuje
Ziemniaczane kotlety z marchewką i cukinią 129

Kotlety z króla polskich warzyw - ziemniaka, z dodatkiem marchewki, cukinii i pachnącej cebulki są ciekawą propozycją bezmięsnego dania obiadowego. Składniki: 1kg ziemniaków 1 jajko 1 cebula 1 cukinia 2 marchewki 1 ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól pieprz gałka muszkatołowa Dodatkowo: olej do smażenia mąka bułka tarta jajka Wykonanie: 1. Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki Hebrajki 116

jajku i na koniec w bułce tartej. 9.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 10.              Kotlety gotowe. 11.              Smacznego

Kulinarna Chwila
Piątek: Zapiekanka z kaszy bulgur i jarmużu 108

jest tyleż prosta do zrobienia co smaczna Bulgur jest jedną z najwdzięczniejszych do przygotowania kasz. U nas w domu, kiedy na szybko potrzebujemy jakiś dodatek do pulpetów, sosu, czy kotletów, najczęściej sięgamy po bulgur. Dlaczego? Bo jest szybki do zrobienia. Kaszę zalewamy w proporcjach 2:1, czyli szklanka wody na pół szklanki bulguru, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym

Niedzielny kucharz
Mięsne babeczki nadziewane warzywami 88

Mięsne babeczki , nadziewane warzywami to ekstrawagancka , wytrawna wersja babeczek Każdy, kto ich spróbuje od razu je pokocha . Jedna babeczka to prawie cały obiad . Zawiera mięso mielone – zamiast tradycyjnego kotleta mielonego . Brokuł i kalafior w beszamelu , substytut nudnych warzyw z beszamelem i na koniec czapeczka z ziemniaczanego pure z chrupiącym bekonem .. Pyszniej się nie da Polecam , dzieciaki stwierdziły

Ogrodnik w podróży
Duszone pieczarki 103

pieprzem (lub ulubioną przyprawą) .   Jeśli lubisz, możesz na rozgrzanym tłuszczu najpierw zeszklić cebulę lub pora, a dopiero potem dodać pieczarki.   Można je podawać do mięs (grillowanych, pieczonych, kotletów) , klusek (kopytek, klusek śląskich ) , kasz, ryżu lub makaronu.         Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem

Kulinarne S.O.S.
Duszone pieczarki 103

pieprzem (lub ulubioną przyprawą) .   Jeśli lubisz, możesz na rozgrzanym tłuszczu najpierw zeszklić cebulę lub pora, a dopiero potem dodać pieczarki.   Można je podawać do mięs (grillowanych, pieczonych, kotletów) , klusek (kopytek, klusek śląskich ) , kasz, ryżu lub makaronu.         Pomysły na śniadanie… – Klasyczna jajecznica – Rzodkiewka ze śmietaną – Pasta z tuńczykiem i jajkiem

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty + film 88

Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu.     składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny pieprz

Smakowite Dania
Roladki po bawarsku 185

Pyszne mięsko na niedzielny obiad 🙂 (Bavarian pork rolls) Składniki: / Ingredeints: 2 kotlety z karkówki / 1 pork chop 20 dkg kapusty kiszonej / 20 dkg sauerkraut 4 … Czytaj dalej Roladki po bawarsku

czarrna od kuchni
Schab chłopski w kapuście – pycha 1193

koncentratu, 700 ml letniej wody i wyżej wymienione przyprawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Schab podzielić na trzy kawałki. Aby schab był bardziej kruchy można go trochę rozbić tłuczkiem do kotletów. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać przyprawami. Kapustę poszatkować. Ułożyć na schabie. Jak mam kapustę kiszoną to daję ją wraz z sokiem. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i opłukać. Zostawić

Przepisy Babci
Domowe hamburgery. 146

sera żółtego pomidor ogórek kiszony kilka liści sałaty czerwona cebula keczup majonez Dodatkowo: 4 duże wykałaczki (niekoniecznie) Wykonanie: Mięso zmielić. Przyprawić solą i pieprzem. Szybko wymieszać dłonią. Uformować 4 kotlety wielkości bułki.  Smażyć na patelni (najlepiej grillowej) po 4-5 minut z każdej strony. Po przełożeniu mięsa na drugą stronę, położyć na nim plaster sera, żeby się lekko stopił

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania