kotlety - 13055 przepisów (strona:485/871)

Surówka z białej kapusty 166

talerzu, to są skutecznie pomijane. Za to ja uwielbiam i od czasu do czasu próbuję nowych połączeń. Oczywiście nowych dla mnie, bo dla kogoś może być to niczym odgrzany kotlet. Mam jednak nadzieję, że przynajmniej część z Was stwierdzi, że "Nie! Tego nie jadłam/em! Muszę zrobić:)" i wrzuci swoją surówkę np na IG oznaczając mój profil @kuchniawczekoladzie :) Składniki: ¼ główki

Kuchnia w czekoladzie
Pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym 128

czosnek przecisnąć przez praskę), do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, jajko, cebulę z czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, całość wyrabiamy jak na kotlety, z wyrobionego mięsa formujemy kulki, lekko spłaszczamy, obtaczamy w mące i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor, do garnka wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, przekładamy

Blog kulinarny S9.PL
Kurica z Buka – kuchnia podkarpacka 87

zrównania wioski z ziemią, po latach Buk znów została zasiedlony. Przetrwały też inne dobra, dobra tak zwanej kultury niematerialnej, choćby przepis na kuricę z Buka. Kurica to lekkie, puszyste kotlety, czy może raczej placuszki z mielonych filetów z kurczaka. Ich delikatność jest dowodem na kunszt bukowskich gospodyń, ale też na ich gospodarność. Z dwóch niewielkich filetów potrafiły wyczarować kilkanaście smacznych

Trzeci talerz
Pieczone placki z selera 110

warzyw i często po niego sięgam, by przygotować z niego obiad. Placki selerowe zaczęłam przyrządzać w czasie studiów i od tamtej pory nie ma dla mnie lepszego zamiennika znienawidzonych kotletów mielonych. Dziś przedstawiam wersję niskotłuszczową. Składniki (na 5-6 sztuk): duży seler (ok. 0,7 kg) 2 łyżki bułki tartej jajko pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki mielonego kminku łyżeczka

Weekendy w domu i ogrodzie
Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego 369

Idealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub kapustą. Z dodatkami też możecie kombinować. U mnie dość ascetycznie, ale w sumie sos robi niesamowitą robotę. Składniki: 1 sałata rzymska 1 marchewka pół małej cebuli 1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego pół porcji

Kardamonovy
Kolorowa surówka z kapusty kiszonej 148

przyprawiłam do smaku solą i pieprzem i polałam olejem. Składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam na ok. 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Surówkę podałam z ziemniakami i kotletem schabowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na surówki, np. surówka obiadowa z kapusty kiszonej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/surowka-obiadowa-z-kapusty.html), surówka z kapusty kiszonej

Waniliowe Improwizacje
Sałatka owocowa z malinowym sosem 124

sosem malinowym.   Możesz dodać również… mango, melon, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, anansa, kiwi, borówki, jagody, jeżyny, truskawki, arbuza.     Sprawdź też pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 110

dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.     Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane

Kulinarny S.O.S.
Sałatka owocowa z malinowym sosem 124

sosem malinowym.   Możesz dodać również… mango, melon, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, anansa, kiwi, borówki, jagody, jeżyny, truskawki, arbuza.     Sprawdź też pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce

Kulinarne S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 110

dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.     Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane

Kulinarne S.O.S.
Panierowane bakłażany z mozzarellą 121

nazwę tego tak, bo mnie zjedzą. Usłyszałam jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy "kotlety" smakują tak jak trzeba.  Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć

Kardamonovy
Czarne burgery z serem halloumi 89

Czarne bułki to pomysł na żart w prima aprilis lub “mroczne pieczywko” na wieczór z duchami, czyli hallowen. Bułki na hamburgery nadziewamy mięsnym kotletem wołowym i dodatkami lub tak, jak ja smażonym serem halloumi. Z tego samego ciasta możemy przygotować również mniejsze bułeczki. Dorabiamy do tego czerwoną pikantną pastę np. z suszonych pomidorów z chili  i mamy

Tajemnice Smaku
Burgery z domową bułką i chrupiącym kurczakiem panierowanym w panko 109

mąki 1 i 1/2 łyżeczki cukru 20g świeżych drożdży 30g roztopionego i ostudzonego masła 160ml wody 30 g mleka w proszku Kurczak w panierce panko 8 porcji rozbitych kotletów z kurczaka ( mięso z piersi lub filety z udek) panierka panko 1 jajko 2-3 łyżki mąki olej do smażenia sól, pieprz Ponadto 8 plastrów żółtego sera pomidory ogórki kiszone czerwona

Tajemnice Smaku
Wołowe hamburgery w fioletowej domowej bułce 74

około 15 minut. Hamburger wołowy Mięso mieszamy z drobno posiekaną cebulą, z musztardą, sosem teryaki, wodą, pieprzem i odrobiną soli. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej okrągłe, płaskie kotlety. Możemy całość odstawić na godzinę, aby się lekko “przegryzło”, ale nie jest to konieczne. Smak dobrej wołowiny zawsze się obroni, nawet bez tych wszystkich dodatków! Na patelni rozgrzewamy

Tajemnice Smaku
Kotlety mielone ze szpinakiem 155

Kolejna już odsłona kotleta mielonego. Tym razem wzbogaciłam go o szpinak. Składniki: 5-6 kostek mielonego mrożonego szpinaku 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka + mleko / woda do namoczenia 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 mała cebulka suszony majeranek bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić, udusić na patelni

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania