Dzisiaj pyszna i lżejsza odmiana kotletów mielonych. Upiekłam je w foremce na muffiny, nie są smażone a co za tym idzie, mniej kaloryczne, smakują doskonale. Dodałam do nich podsmażone pieczarki i podałam na młodej kapuście. Wyśmienite danie, polecam:) Muffiny podałam na talerzu Gina od Porcelana Bogucice 50 dag mięsa z szynki ( można kupić gotowe(...)KLIK ) pieprz czarny mielony czosnek 40 dag pieczarek masło cebula pieprz cytrynowy sól 1 jajko 2 łyżki otrąb lub bułki tartej 6 plasterków sera żółtego główka młodej kapusty łyżka masła 2 łyżki koperku sól pieprz cytrynowy 2 łyżki skrobi kukurydzianej + łyżka gęstego jogurtu Mięso myję i mielę. Pieczarki obieram, przepłukuję, osuszam , kroję drobno i przesmażam
Takie tam pichcenieZaległy przepis...te kotleciki były robione w święta..były schabowe z pieczarkami i serem ...zostało trochę podsmażonych pieczarek i szkoda było ich wyrzucić..więc zrobiłam kotleciki z piersi kurczaka.. 1 podwójna pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek kawałek papryki kawałek ogórka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 3 jajka sól ,pieprz, wegeta(...)kurczaka Pierś z kurczaka, paprykę, ogórek pokroić w kostkę.Dodać pieczarki i pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu
Moje domowe kucharzeniełupinach. Młode ziemniaki gotowane w łupinach podawane z masłem i posiekanym koperkiem. Wypróbowany, pyszny przepis na ziemniaki w skórkach. Z przygotowanych w ten sposób ziemniaków przyrządza się również sałatki, kotlety, krokiety, ciasto ziemniaczane itp. Młode ziemniaki składniki: 1 kg młodych ziemniaków w łupinach sól masło posiekany koperek Przepis na młode ziemniaki w łupinach: Krok 1. Ziemniaki równej wielkości wyszorować starannie(...)silnym ogniu pod przykryciem, następnie odcedzić. Ugotowane ziemniaki wyłożyć na salaterkę, dodać masło, sól i posiekany koperek. Podawać jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie z dodatkiem białego sera, kwaśnej śmietany, maślanki lub kefiru. Miłego gotowania! Młode ziemniaki w łupinach
Moja Książka KucharskaPyszne i szybkie (ok. 30 minut). Często robiłam w tym sezonie jesienno-zimowym. Linda, dzięki za przepis 😊 ! Przygotowuję podobnie, jak tutaj , ale dodaję więcej suszonych grzybów i nie dodaję sera ani szałwii, co kto woli. Zamiast bulionu używam posolonej wody, a jeśli nie mam białego wina, sprawdza się też czerwone. Risotto trzeba często mieszać, żeby ryż się nie przypalił(...)posmak umami. Dodaję naprzemiennie z olejem lnianym do: ziemniaków, kasz, gulaszy, surówek, czasami do chleba, zawsze surowy. 3. Wege zakupy: - Rossmann -> Vege Burger: bardzo smaczne, zdrowe i szybkie kotlety w kilku smakach (o których powiedziała mi Linda); pasty do chleba Wa:żywo w 3 nowych smakach o bdb składzie; kostki bulionowe również o bardzo dobrym składzie; - Lidl -> pierogi
Qlinarnie i QlinarniePieprz · Sól · Papryka czerwona · 10 dag sera żółtego · 5 ziemniaków · 2 jajka · Mąka pszenna do panierki Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry(...)cebuli dodajemy pokrojone i oczyszczone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. Przekładamy do grzybów. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pieczarkami. 6. Farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zwijamy w roladki. 7. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. delikatnie
Kulinarna Chwilamajonez 0,5 szklanki, pieczarki 500 g, cebula 1 szt, pierś kurczaka 3 szt, papryka słodka do smaku, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajka, majonez i przyprawiamy masę do smaku pieprzem. Masę jajeczną wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st.C przez(...)pieczarki, smażymy aż odparują wodę i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Upieczone ciasto serowe odwracamy papierem do góry, delikatnie ściągamy papier. Piersi oczyszczamy, myjemy, rozbijamy jak na kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, oraz słodką papryką i układamy na gorącym cieście serowym. Następnie wykładamy usmażone pieczarki i zwijamy roladę. Zwiniętą roladę zawijamy w papier do pieczenia, aby była ściśnięta. Pieczemy
kulinarne odsłony patiDziś grillujemy, mamy święto, niektórzy mają wolne, odpoczywamy a na grillu szybko i smacznie zrobimy obiad. Połączenie gruszki, rokpola i mięsa to strzał w dziesiątkę. Polecam
Moje Małe CzarowanieJeśli znudziły Wam się tradycyjne kotlety to mam dla Was pyszną alternatywę;) I do tego naprawdę łatwą i szybką w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować kilka składników, natrzeć nimi mięso, przykryć mozarellą, zapiec i gotowe! Proste prawda? A jakie pyszne... Mięso jest kruche, aromatyczne i pokryte chrupiącą, ciągnącą się skórką. Składniki: 500g filetu z kurczaka, pęczek natki pietruszki, garść orzechów(...)włoskich, garść pestek słonecznika, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu winnego balsamicznego (użyłam Jamar), 300g sera mozarella. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Natkę pietruszki, orzechy, słonecznik, czosnek, oliwę z oliwek i ocet balsamiczny zmiksować w blenderze na papkę. Masą
Z miłości do słodkościPrzepisem zainspirowała mnie Ania z aniagotuje.pl. Kotleciki są bardzo ekonomiczne, bo podwójna pierś z kurczaka wystarczy spokojnie dla 6 osób. Robiłam również wersję z pieczarkami i
Gotuj z Agnesmielonych): 400 g mięsa mielonego 1 szklanka startej na tarce dyni kilka suszonych pomidorów 1 jajko 1 mała cebula 3 łyżki kaszy manny bułka tarta do obtoczenia kawałek sera gorgonzla sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do mięsa Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy ze sobą mięso, dynię, cebulę, suszone(...)wszystkimi składnikami. W dłonie nabieramy porcję mięsa, robimy małe wgłębienie i wkładamy kawałek gorgonzoli. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni roztapiamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na średnim ogniu
My simple kitchenPo długiej przerwie zapraszam Was na pyszne kotleciki mielone, nadziane serkiem topionym :) Ja wybrałam topiony ementaler, ale możecie go zastąpić swoim ulubionym smakiem. Najlepiej smakuje ze
My Culinary ArtKURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM(...)się samo – Smaczna, pyszna, krucha – Pyszna i aromatyczna propozycja – Z dodatkiem maślanego puree i soczyście zielonego groszku ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Karkówka – 4 porcje / kotlety – Ziemniaki – 4 porcje / w zależności jak duże porcje zjadacie / – Groszek mrożony – 200g – Cebula biała – 2 sztuki – Czosnek – 2 ząbki – Masło – 2-4 łyżki w zależności od ilości ziemniaków – Sól
globuskulinarnyprzygotowuję pyszne kanapki. Domowe bułki hamburgerowe napełniam resztkami bolognese, plastrami sera mozzarella i krótko zapiekam aż ser będzie miękki i ciągnący. Ten pomysł wpadł mi do głowy bardzo dawno temu. Często przyrządzam kanapki bolognese . Z resztek bolognese często przygotuję zapiekanki. Naleśniki nadziewane bolognese i zapieczone pod serem to sprawdzone danie na kolację. Kanapki na ciepło z resztek mięsa i wędlin(...)Kanapki na ciepło to idealne danie na kolację. Często używam mozzarella. Ser rozpuszcza się szybko i na tyle, że kanapka po prostu utrzymuje formę i łatwo ją się je. Do kanapek można również wykorzystać rożne resztki wędliny jak salami i szynka czy wędzony boczek. Lekko podpieczona kanapka na ciepło jest bardzo syta i lekko chrupiąca. Można tu wykorzystać nieco czerstwe
codojedzeniaznaleźć zdjęcie oryginału. Myślę, że moja wersja jest nie tylko znacznie zdrowsza, ale także dużo smaczniejsza (niech żyje skromność!). Oczywiście nie jest to kopia 1:1, bo zrezygnowałam z sera, a zamiast tego dorzuciłam papkę z awokado . Generalny zamysł jest jednak podobny. Nic nie stoi zresztą na przeszkodzie, żeby miłośnicy McMuffinów spróbowali na podstawie tego przepisu odtworzyć oryginalną wersję(...)bezzbożowych. Proponuję skorzystać z przepisu na gofry śniadaniowe , tylko zamiast formy do gofrów użyć okrągłych ramekinów . Ja oczywiście poszłam na skróty, i usmażyłam go na patelni używając obręczy do kotletów. No i akurat miałam zalegające w lodówce białko, więc użyłam jego zamiast całego jajka. Przez to english muffin wyszedł bardzo jasny. Niemniej całość wyszła bardzo smaczna i stanowiła przyjemne oraz
Modern Cave GirlKlopsy mielone i kotlety schabowe wszyscy dobrze znamy i lubimy. Czasami jednak warto coś zmienić i tradycyjne mielone podać inaczej. Dzisiaj zrobiłam właśnie klopsiki mielone w sosie serowo-śmietanowym. Jest to tzw. danie jednogarnkowe, ponieważ ziemniaki zapiekamy razem z mięsem i bezpośrednio po upieczeniu możemy podawać na stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 700 g ziemniaków(...)selera 500 g śmietanki 36% 1 kajzerka 1 cebula 1 jajko 100 g serka topionego 100 g sera pleśniowego mleko do namoczenia kajzerki 1 łyżka masła 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, zioła prowansalskie, rozmaryn (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w mleku. 2. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. 3. Seler i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w cienkie plasterki
Danka Pichci