kotlety z piersi - 1379 przepisów (strona:47/92)

SOCZYSTE KOTLETY Z PODUDZI KURCZAKA 83

Jedliście kiedyś kotlety zrobione z podudzi kurczaka? Jeśli nie to koniecznie musicie je zrobić. Są przepyszne, bardziej soczyste niż piersi z kurczaka, z mega grubą i kruchą panierką. Odkąd jadłam je pierwszy raz to sama bardzo często przygotowuję je w domu. Polecam :) Składniki: * 5 podudzi z kurczaka * 2 jajka * bułka tarta * sól * pieprz * olej do smażenia Wykonanie: Z podudzi wykroić(...)lekko rozbić tłuczkiem przez woreczek. Posypać z obu stron solą i pieprzem (jeśli zostawiam skórę, przyprawiam tylko stronę mięsa). W misce roztrzepać jajko, do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej 2 razy. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Kotlety ryżowe z kurczakiem 196

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety ryżowe z kurczakiem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Kotlety podałam z sosem słodko- kwaśnym.  SKŁADNIKI: 1 torebka ryżu bosmati Uncle Ben's, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 1 jajko, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz, olej do smażenia, Sos słodko- kwaśny Uncle Ben's. PRZYGOTOWANIE: 1. Ryż gotuję około(...)obieram i kroję w kostkę.  2. Do miski przekładam ryż, cebulę i filet z kurczaka. Dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiam masę. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotlety. Kotlety smażę  na oleju na rumiano z dwóch stron.  3. Kotlety podaję z sosem słodko- kwaśnym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sznycle z kurczaka 128

roślinny Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój błonki, pokrój na kilka części, które później – opcjonalnie – obtłuczemy tłuczkiem lekko je spłaszczając; ja tego dziś nie robiłam; polej mięso olejem, przypraw solidnie i wszystko dobrze wymieszaj, odstaw na kilka godzin do lodówki następnie wyjmuj po każdym kawałku osobno, włóż np. do siatki zrywki i lekko tłucz na większe kotlety – opcja

Zasmakuj Kuchni
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 120

Idealne danie na obiad, imprezy oraz specjalne okazje. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Można zrobić je z sosem lub bez. Jeśli zrobicie je bez sosu to można

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką 122

czerwona papryka garść kawałków sera parmezan sos musztardowo-miodowy: 2 łyżeczki musztardy, łyżeczka miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek Przepis 1 Pierś z kurczaka oczyszczamy i filetujemy na 2-3 porcje - w taki sam sposób, jak na kotlety z kurczaka. Olej, paprykę, zioła, czosnek, sól oraz pieprz, mieszamy w misce do połączenia się składników. Do marynaty wkładamy kurczaka na około(...)papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy na 8 części. Podsmażamy również na patelni grillowej, na której smażył się kurczak. 3 Sałatę wykładamy na talerz, dodajemy paprykę, pokrojoną pierś kurczaka oraz parmezan. 4 Następnie mieszamy dokładnie wszystkie składniki na sos. Najlepiej do wymieszania użyć małego słoiczka, którym po zamknięciu należy wstrząsnąć. Sałatkę polewamy sosem.   Artykuł Sałatka z grillowanym kurczakiem

Kuchnia Bazylii
Posiłek po treningu: Kurczak pieczony ze szparagami 175

Szukacie dania na lunch do pracy albo pomysłu na posiłek po treningu? To danie jest dla Was idealne! Pierś z kurczaka ma dużo białka, a dzięki pieczeniu nie zawiera tłuszczu – w przeciwieństwie do smażonych kotletów. Kaloryczną panierkę zastąpiliśmy pyszną marynatą. A żeby nie było nudno – kurczakowi towarzyszą pieczone szparagi i pomidorki. Danie potrzebuje tylko pół godziny w piekarniku(...)marynowania) Liczba porcji: 2 Z pieca, bez panierki Pieczenie to jedna z najzdrowszych metod przyrządzania mięsa, która właściwie nie wymaga dodawania tłuszczu. W przeciwieństwie do smażonych, panierowanych kotletów, które (fakt) smakują dobrze, ale są również tłuste. Kurczak dzięki marynacie jest bardzo aromatyczny, pomidorki dodają mu lekkiej słodyczy, a szparagi orzechowego posmaku. Danie jest dziecinnie proste do zrobienia. Idealnie sprawdzi się

Niedzielny kucharz
SOCZYSTE KOTLETY Z KURCZAKA + FILMIK 156

Kotlety z kurczaka są wyjątkowo smaczne. Przygotowałam je z dodatkiem jogurtu przez co zachowują swoją soczystość, panierowane smakują rewelacyjnie. SKŁADNIKI :  1 kg piersi z kurczaka 200 ml jogurtu naturalnego sól, czosnek granulowany  słodka papryka do smaku  3 jajka mąka i bułka tarta do panierowania(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso z piersi myjemy, przecinamy pierś wzdłuż i lekko ubijamy tłuczkiem. Doprawiamy przyprawami i smarujemy z każdej strony jogurtem. Odkładamy na kilka minut aby mięso przeszło przyprawami. Następnie każdy kawałek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Kotlety tak przygotowane są wyjątkowo smaczne i soczyste. Polecam, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2361

Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem, czyli co zjeść gdy znudzi nam się kurczak 206

Pierś z kurczaka, czyli powszechnie lubiane i popularne wśród osób aktywnych fizycznie mięsko. Podana wraz ryżem i warzywami to już pewnego rodzaju "klasyk" dla sportowców. Jednak nie ukrywajmy, że mimo wielu pysznych sposobów, na które można ją przygotować- kiedyś w końcu się nudzi. Pojawia się wówczas dylemat co w takim razie zjeść? Indyka! Mięso z indyka nie cieszy się(...)przyprawami Szpinak dokładnie płuczemy, kroimy pomidory w paski Na brzegu kotleta układamy pokrojone pomidory Na nich układamy szpinak i zwijamy całość w rulon, który spinamy za pomocą wykałaczki Gotujemy na parze przez 15 minut I takim sposobem otrzymujemy aromatyczne, smaczne i lekkostrawne roladki, a tym samym świetny substytut piersi z kurczaka. Nie jest to danie szalenie trudne w przygotowaniu

peanutbuttermonster
Słodko-kwaśne kotlety drobiowe. 187

przygotowanie, efekt gwarantowany. Goście często myślą, że to ryba, później się dziwią i biorą przepis. 2 podwójne piersi z kurczaka podzielić na kilka części, rozbić ,przyprawić solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, a następnie usmażyć na oleju. Ciepłe kotlety układać warstwami i zalewać słodko-kwaśną zalewą przygotowaną wg. poniższego przepisu: 2 szklanki wody 3 ziarenka

Praktyczna pl
Kotlety z kurczaka z majonezem 73

wejść na stronę www.kielecki60lat.pl zarejestrować kod oraz paragon i na swojej zdrapce sprawdzić wygraną. Nic prostszego! Trzymam kciuki za Waszą wygraną! KOTLETY Z KURCZAKA Z MAJONEZEM Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji : 8-10 kotlecików Składniki: – 450-500 g piersi z kurczaka (około 2 większych piersi) – 100 g sera gouda – 1 czubata łyżka majonezu Kieleckiego – 1/3 łyżeczki soli(...)jajko – 3 łyżki mąki pszennej – olej roślinny do smażenia – SOS: 3 łyżki majonezu Kielecki, 2 łyżki jogurtu greckiego, 1 nieduży ząbek czosnku, łyżeczka posiekanego koperku Przygotowanie : Piersi z kurczaka umyj, pozbaw je włókien i innych niechcianych elementów, a następnie bardzo drobno pokrój w małą kostkę. Włóż kurczaka do miski, dodaj do niego majonez Kielecki, jajko, starty

nietylkopasta.pl
Pieczeń rzymska z bazylią 211

Pieczeń rzymska to prostsza w przygotowaniu wersja kotletów mielonych. Mięso wystarczy wyrobić i przełożyć do formy. Reszta robi się praktycznie sama. Pieczeń rzymska z dodatkiem liści

Dieta bez mleka
kotlety siekane z kurczakiem i brokułem 681

Przedstawiam wam dzisiaj pomysł na wykorzystanie filetów z piersi kurczaka z możliwością przemycenia warzyw ;). Danie szybkie proste i smaczne. Polecam dla znudzonych tradycyjnymi kotletami z kurczaka. Kotlety te możemy zrobić z równymi warzywami dzisiaj przedstawiam wersję z brokułem. Smakuję równie dobrze na ciepło jak i na zimno.  Składniki: * filet z kurczaka 0,5kg * brokuł 500 g * jajko * łyżka majonezu

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania