kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:73/338)

Pierś z indyka w migdałach. 147

Składniki: Pierś z indyka Płatki migdałów 1 jajko ser mozzarella sól, pieprz, papryka ostra mielona Pierś z indyka płuczemy i kroimy na kotlety - trochę je tłuczemy młotkiem (tak na 1,5 cm grubości), solimy i pieprzymy - moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w płatkach migdałów. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na górę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam

Moje-pitraszenie
Kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych 127

Ilość porcji: 10 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych: 10 plastrów piersi z indyka płatki kukurydziane 3 jajka łyżka zimnej wody pieprz sól masło klarowane do smażenia  Jak zrobić kotlety z indyka w płatkach kukurydzianych? Plastry indyka roztłuc delikatnie tłuczkiem, przecinając wszelkie białe błonki, aby w czasie smażenia kotlety się nie zwijały. Mięsa

Gotuj w domu
Kotlety kalafiorowe 114

bezmięsny obiad polecam kotlety z kalafiora. Są pyszne i delikatne w smaku. Składniki: kalafior jajko cebula 3 łyżki kaszy manny 5 łyżek bułki tartej 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól, pieprz, papryka ostra Ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Przygotowanie Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i dokładnie rozgniatamy tłuczkiem lub blendujemy. Studzimy. Do kalafiora dodajemy(...)jajko, posiekaną drobno cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, kaszę manną i bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Masa będzie raczej rzadka, ale powinno się z niej uformować kotlety. W razie konieczności dodajemy bułkę tartą lub kaszę manną. W dłoniach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

e-PrzepisyKulinarne
Smażony , panierowany camembert 144

sery camembert , naturalne 2 jajka 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sery odwijamy z papierków . W miseczce roztrzepujemy jajka , na drugą wysypujemy bułkę tartą . Camembert obtaczamy jak kotlet schabowy z tym ,że wykonujemy to dwukrotnie , żeby zwiększyć grubość panierki . Czyli najpierw w jajku , potem w bułce i ponownie w jajku i znowu

Ogrodnik w podróży
soczyste kotlety mielone z pieczarkami 170

zmielonego mięsa (najlepiej łopatka wieprzowa lub szynka) -1 mała cebula -2 ząbki czosnku -1 bułka kajzerka -mleko -sól, pieprz -trochę vegety do smaku -1 jajko -3 łyżki bułki tartej  -bułka tarta do obtaczania kotletów -olej do smażenia Nadzienie -200g pokrojonych pieczarek -1 łyżka masła -pół małej cebuli Do miski dajemy mięso, dodajemy do niego jajko, kajzerkę poprzednio zamoczoną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kotlety jaglano-kalafiorowe z chili 164

resztkami kalafiora, który nie został w całości zjedzony na obiad? Ja czasem zamrażam do wykorzystania w przyszłości w zapiekankach. Albo robię z niego kotlety. Jeśli dodamy do nich kaszę jaglaną, niepotrzebne nam już jajko do sklejenia całości podczas pieczenia. A dodatek kaszy sprawia, że nie musimy kotletów solić :) Jalapeno trochę podrasowuje smak tych kotletów i wzbogaca wygląd kotletów. Jeśli ktoś

Weekendy w domu i ogrodzie
Pyszne domowe hamburgery. 161

razu muszę jechać do Mc Donaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. Składniki:bułki do hamburgera; sałata karbowana; pomidor; boczek w plastrach; ser żółty; ketchup kotlety:mięso mielone wieprzowełyżeczka świeżego tymianku drobno posiekanego1 mała cebula1 jajkomała bułka1/2 szklanki mlekasos tatarski:4 ogórki konserwowe; kilka pieczarek marynowanych; pół cebuli; 6 łyżek majonezu; pół łyżki octu (może być więcej(...)musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dorzucamy ogórki, pieczarki cebulę i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Łączymy mięso mielone, tymianek, posiekaną w kosteczkę cebulę, namoczoną bułkę, jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i formułujemy  kotlety w kształcie mięsa do hamburgera. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i smażymy.Na drugiej patelni smażymy plastry boczku.W międzyczasie podgrzewamy w piekarniku bułkę

Brzuszki Łakomczuszki
Pyszne kotlety z piersi kurczaka. Z tego przepisu wychodzą po prostu najlepsze 113

piersi kurczaka Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 3 łyżki mleka, łyżeczka czosnku granulowanego, sól, pieprz, mąka pszenna, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia. Zrób tak: każdą pierś przekrój wzdłuż, następnie rozbij tłuczkiem na dość cienkie kotlety. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dodaj mleko, które sprawi, że mięso nabierze delikatności i będzie soczyste, kilka razy przełóż, aby dokładnie(...)minut. Na patelni rozgrzej sporo oleju. Każdy kawałek mięsa najpierw obtocz w mące, otrzep z nadmiaru, następnie zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej i smaż na średnim ogniu z obu stron aż panierka zrobi się ciemnozłota. Rada: kotlety najlepiej smakują od razu po usmażeniu. Bardzo lubimy je z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem. Artykuł Pyszne kotlety z piersi

Kulinarna Polska
Kotlet schabowy w cieście naleśnikowym z mizerią 154

więc dobrą alternatywą do mięs i zastosowania w przepisach diety rozdzielnej. Wskaźnik strawności białka (aminokwasów) pochodzenia sojowego jest taki sam jak w przypadku jajka.    Żartobliwie można stwierdzić, że wdrażanie mąki sojowej do obtaczania kotletów jest krokiem ku diecie wegetariańskiej, bo kotlet jest już "pół wegetariański"... :) Składniki na kotlety: 5 plastrów schabu (1,5 cm grubości) sól pieprz Przygotowanie(...)ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1 szkl mąki sojowej ok. 0,5 szkl mleka szczypta soli Przygotowanie: Jajka dokładnie roztrzepujemy z solą, dodajemy mąkę, mleko i wszystko razem dokładnie miksujemy. Ciasto powinno być gęściejsze niż do naleśników, ale nie za bardzo. Kotlety zanurzamy w cieście, wyciągamy widelcem, chwilę czekamy aby nadmiar spłynął i szybko przekładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Bułkowy kotlet 152

dodatki . Historia teko kotleta jest bardzo banalna , są to resztki po smażeniu schabowych , proste ,no nie? Po smażeniu tradycyjnych naszych schabowych prawie zawsze zostaje jajko i bułka tarta . wystarczy to wymieszać szczyptę dosolić i usmażyć . kotlet gotowy. dzieciaki go uwielbiają. U mnie on się przerodził w samodzielne danie , które robie w różnych ze tak powiem odsłonach.  Dzisiaj było

Eli Gotowanie
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 365

Kotlety z udek kurczaka są wyjątkowo smaczne i delikatne. Panierowane, nadziane plastrami pomidora, serem i pieczarkami. Zapieczone w piekarniku smakują rewelacyjnie na ciepło lub zimno.  SKŁADNIKI :   5-7 dużych udek z kurczaka  sól, pieprz, papryka i czosnek w proszku do smaku 2 jajka + mąka do panierowania olej do smażenia(...)Pieczarki i cebulę szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz.  Do ostudzonych pieczarek wbijamy jajko, dodajemy część startego sera i masę mieszamy.  Na każdy kotlet rozkładamy po plastrze pomidora, na to po łyżce farszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze

Kulinarne Fantazje Marioli
,,Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych’’ 134

Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych i orzechach laskowych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Uprzejmość marki Helio, ePrezenty oraz Frisco, pozwoliła na wykonanie tego pysznego dania! Składniki: podwójna pierś z kurczaka szklanka płatków kukurydzianych około 40 g orzechów laskowych Helio Natura duże jajko mąka słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnek w proszku, sól, pieprz Wykonanie: Piersi oczyszczamy i dzielimy(...)Jajko rozbijamy w głębokim talerzu, dodajemy do niego sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą i mieszamy do połączenia się składników. Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku oraz w przygotowanej panierce kukurydziano- orzechowej. Kotlety smażymy na złoty kolor, z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku

Podróż w kulinaria
Kotlety rybne 160

Zapraszam dziś na kotlety mielone z dorsza. Takie kotleciki możemy również zrobić z mięsa innej ryby. Polecam Składniki: 1 kg mięsa z dorsza (bez ości i skóry) 1 cebula 1/2 szkl bułki tartej 2 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu białego olej(...)smażenia Przygotowanie: Oczyszczone mięso ryby mielimy w maszynce do mielenia mięsa dwa razy, razem z obraną cebulką. Do zmielonej ryby dodajemy 1/4 szkl bułki tartej, jajka i przyprawy. Wyrabiamy dokładnie i formujemy kotlety, spłaszczamy je w dłoniach i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety rybne na mocno złoty kolor z obu stron

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kotlety z pęczaku 138

smażenia Sposób przygotowania: Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.  Ostudzić, następnie zmiksować. Cebulę pokroić, zrumienić na maśle, połączyć z pęczakiem, jajkami i pokrojoną zieleniną.  Wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania