kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:67/338)

Pomidory panierowane 120

Wegetariańska wersja "kotletów" Składniki: 4 pomidory 1 jajko 5 łyżek bułki tartej sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Pomidory opłukać, pokroić w grube plastry i oprószyć solą i pieprzem.  Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej.    Smażyć na oleju z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety jajeczne 140

sól, wegeta Dodatkowo: bułka tarta i olej do smażenia bulionetka do sosu cebulowego Knor r Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać surowe jajko, bułkę tartą .Doprawić.Formować kotlety,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.Podawać np.z ziemniakami i sosem cebulowym

Moje domowe kucharzenie
Marchewka z groszkiem -dodatek do obiadu 429

Marchewka z groszkiem, zawsze ją lubiłam. To doskonały dodatek do obiadu.  Zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. U nas często do kotletów mielonych, do schabowego lub jajka sadzonego.  W sumie pasuje do wszystkich panierowanych potraw.  Można użyć świeżych warzyw, lub mrożonych, polecam z KLIK , tanie i bardzo dobrej jakości.  40 dag marchewki z groszkiem ( mrożona

Takie tam pichcenie
Kotleciki z polędwiczki. 206

oliwek(marynata), mięso kroimy w paski grubości 2-3cm. , rozbijamy nakłuwaczem, wcześniej smarując mięso marynatą,  wkładamy do lodówki na 3-4 godz., z jajka, mąki przygotowujemy lekkie  ciasto, kotlety maczamy w cieście i smażymy na maśle na delikatnym ogniu z obu stron

Kuchnia Beaty
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami 244

Pierś można wykonać na wiele sposobów, więc żeby nie jadać ciągle kotletów z kurczaka panierowanych w jajku i bułce, wypróbujcie tego przepisu. Jeśli mięso chcecie podać dzieciom, ser pleśniowy zastąpcie na przykład żółtym serem, a jeśli nie lubicie suszonych pomidorów, dodajcie pieczarkę pokrojoną w plasterki. Danie jest ciekawe, smaczne, a przede wszystkim pierś z kurczaka nie jest sucha, jeśli oczywiście

upichcic
Kotlety mielone 172

Najzwyklejsze pod słońcem, klasyczne mielone. Smaczne z pure ziemniaczanym lub kwaśnymi kartoflamiskładniki: (6 kotletów)500 g mielonej wieprzowiny (np szynki)1 cebula1 jajko1 czerstwa bułka, lub zamiennie bułka tartabułka tart do obtoczenia sól pieprzewentualnie dowolne zioła (np posiekana pietruszka lub majeranek)masło i olej do smażeniaprzygotowanieBułkę namoczyć w wodzie lub mleku, po ok 10 minutach(...)odcisnąć.  Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, na małym ogniu,  aż się zezłoci. W misce wymieszać mięso , jajko, odciśnięta  bułkę, zioła i przyprawy. Dobrze wyrobić. Uformować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano, pilnując, by się nie przypaliły. Można patelnię z kotletami

Stare Gary
Gołąbki w papierze ryżowym 317

odparuje dodajemy łyżkę bułki tartej i mieszamy do połączenia składników Po przestudzeniu masy pieczarkowej dodajemy do niej mięso mielone, sól, pieprz, majeranek i pół łyżeczki sosu sojowego ,jajko - wyrabiamy tak jak na kotlety mielone Płat papieru ryżowego moczymy chwilę w letniej wodzie, wyjmujemy na duży talerz , a na niego wykładamy łyżkę farszu i zwijamy W rondelku przesmażamy 3 ząbki utartego

Proste Potrawy
Kotlety mielone z ziemniakami oraz sałatą 189

koperkiem, a jako surówka tradycyjna sałata ze śmietaną i szczypiorkiem :). Zapraszam :) Składniki: 500g mięsa mielonego (u mnie akurat wieprzowo-wołowe) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bułka tarta do obtoczenia kotletów oliwa z oliwek kilka listków sałaty 1-2 łyżki śmietany(...)jogurtu naturalnego szczypiorek (dodajcie tyle ile lubicie :) ) szczypta soli, pieprzu i odrobina cukru do smaku Przygotowanie: W misce umieszczamy mięso, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy, mieszamy wszystko dokładnie, najlepiej ręką. W zależności jakiej wielkości kotlety chcemy, formujemy kulki, a następnie spłaszczamy ręką żeby wyglądał jak kotlet :). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. W garnku gotujemy ziemniaki

Gotuj z Mąką
Panierowany kotlet z karkówki (z przyprawą do schabowych) 193

które nadają mięsu szczególnego smaku.   karkówka Dodatkowo: przyprawa do schabowych (z firmy Rafex ; skład: marchew, chilli, papryka, pieprz, sezam) sól jajko mąka do obtaczania bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). Każdy kawałek natrzeć przyprawami (z solą) i obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym

Di gotuje
Kotlety drobiowe w panierce z chipsów paprywkowych 124

namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, przyprawy i dokładnie wymieszać mięsną masę, po czym formować ręką kotleciki.  Chipsy na panierkę drobno pokruszyć.  Gotowe kotlety obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku, następnie panierować w pokruszonych chipsach.  Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Roladki w serowej panierce 221

Przygotowanie:      Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem i solą. Papryki kroimy w cienkie paseczki. Paseczki w 3 kolorach układamy na kotletach. Kotlety zwijamy w roladki, obtaczamy w roztrzepanym jajku wymieszanym ze słodką papryką. Następnie obtaczamy w startym żółtym serze i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- najlepiej pod przykryciem i na małym ogniu.Podajemy

Aga w kuchni
Schabowy z pieczonymi ziemniakami i mizerią 204

podbija nasze podniebienia i jest jedną z najprostszych do przygotowania. Składniki na 2 porcje: 2 duże kotlety schabowe mleko - do namoczenia kotletów 2 plastry żółtego sera przyprawa do grilla mąka bułka tarta 1 duże jajko kilka młodych ziemniaków 2 ząbki czosnku tymianek 6 dużych ogórków gruntowych 1 mała cebula 1 łyżka octu 2 łyżki śmietany (gęsta, 18%) cukier(...)papierowym a następnie dopraw przyprawą do grilla, solą i pieprzem - z obu stron. Schabowe obtaczaj w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj łyżkę masła (może być sam smalec) - smaż kotlety. Po przewróceniu kotleta na drugą stronę połóż plastry sera. Gotowy obiad i mizerię posyp posiekanym koperkiem. Smacznego

Alutka-Gotuje
Kotlety mielone inaczej czyli kotlety z zieloną soczewicą 215

podsmażonej cebulki, jajka i czerstwej namoczonej bułki, dodałam ugotowaną zieloną soczewicę i wsypałam łyżeczkę przyprawy gyros. Niby nic, a jednak smak klasycznego kotleta został zmieniony. Polecam. Składniki: 0,5 kg mięsa z łopatki (zmielone) szklanka zielonej soczewicy jajko czerstwa bułka mleko lub woda do namoczenia bułki 2 cebule 3 ząbki czosnku sól łyżeczka przyprawy gyros łyżeczka majeranku łyżeczka ziołowego pieprzu(...)bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób przygotowania: Soczewicę przepłukać zimną wodą, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, delikatnie posolić i gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Następnie nadmiar wody odlać i zblendować soczewicę na papkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku lub wodzie

na moim stole...
Kotlet schabowy po bawarsku 195

przeglądając u mojej mamy gazety. Zrobiłam w weekend na obiad. Do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty - wyszło pysznie. Polecam! Składniki: 6 kotletów schabowych 2 łyżeczki tartego chrzanu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz mąka 2 jajka bułka tarta masło klarowane Sposób przygotowania: 1. Mięso rozbić na dowolnej grubości kotlety. Lekko popieprzyć i osolić z obu stron. 2. Musztardę(...)chrzan wymieszać, posmarować mieszanką kotlety z obu stron. Można schłodzić 30 minut w lodówce, ale nie jest to konieczne. 3. Mięso panierować najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu na rumiano na maśle klarowanym. 4. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone w sosie musztardowym 195

musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu (drobiowy) 2 łyżeczki musztardy (rosyjska) 2 łyżki(...)przestygnięcia. Kajzerkę moczymy w mleku lub wodzie. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, odciśniętą i rozdrobnioną kajzerkę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania