kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:179/406)

Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 57841

jogurtu naturalnego 2-3 łyżki posiekanego koperku odrobina cukru Sposób przygotowania: 1. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. 2. Mąkę mieszkamy z szklanką wody (ciasto powinno być konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodajemy sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy na gładkie ciasto. 3. Do ciasta przekładamy filety i odstawiamy

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone z papryką 165

Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, bułkę namoczyć w wodzie. Cebule i odsączoną bułkę dodać do mięsa mielonego. Wbić jajko, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu. Nie panierować. Można dodatkowo dopiec w piekarniku

Pasja Smaku
Kotlety z indyka w marynacie jogurtowo - cytrynowej 136

Niezwykle soczyste, kruche i delikatne kotlety z indyka w marynacie jogurtowo - cytrynowej. Niby zwyczajne kotlety, a jednak o wiele smaczniejsze. Dzięki dodaniu do marynaty soku z cytryny, mięso szybko kruszeje, nie potrzebuje długiego leżakowania w marynacie. Wystarczy pół godziny w chłodnym miejscu i mamy pewność, że kotlet będzie aromatyczny i soczysty. Ja swoje dzisiejsze przygotowałam z fileta z indyka(...)smażenia   Filet z indyka kroję w plastry, delikatnie rozbijam tłuczkiem. W misce mieszam rozbełtane jajka z jogurtem, dodaję sok z cytryny i limonki, pietruszkę i przyprawy. Do mieszaniny przekładam mięso i odstawiam do lodówki na pół godziny. Po tym czasie kotlety panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.  Smacznego :) Poniżej podaję przepis

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety ziemniaczane 244

Wieki nie jadłam, ani nie robiłam tych kotletów i żałuję, bo są na prawdę smaczne. Do tego tanie i łatwe w wykonaniu. A mogę jeszcze śmiało napisać, że szybkie o ile zostały Wam ziemniaki z dnia poprzedniego. Można podawać je z surówką, mięsem, sosem lub jeść je zapieczone z serem i podane z ketchupem - do wyboru do koloru. Można(...)pieprz Ziemniaki obrać, ugotować i (wystudzone) przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę, przyprawy dodać do ziemniaków i wyrobić ciasto (tak żeby się nie kleiło do rąk). Formować kotlety i obtoczyć je w bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.* Smacznego! * kotlety spokojnie możecie

CookYourself
Kotlety mielone z cukinią 83

kotlety mielone z cukinią. Znając życie chciałam zużyć zdychającą cukinię. Wiecie, u nas cukinie idą jak krew z nosa. Na dodatek Tola chyba odziedziczyła niechęć po tacie. No nic. Zawsze pozostaje przemycanie w wieprzowinie. Tego nigdy nie odmówią. Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny (ja użyłam łopatki) 1 średnia cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki kaszy manny 1 jajko(...)dokładnie wyciskamy z niej wodę i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej mięso, rozdrobniony czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, paprykę, poszatkowany koperek, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu, około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Artykuł Kotlety mielone z cukinią pochodzi

Kardamonovy
Kotlety siekane z pak choi i pieczarkami 118

Kupiłam w markecie chińską kapustę  pak choi bez jakiegoś szczególnego pomysłu na nią. I tak sobie leżała kilka dni  aż postanowiłam ją wykorzystać do siekanych kotletów jako że miałam też odkrojone kawałki fileta z kurczaka, dołożyłam pieczarki cebulę i  tak powstał pyszny obiad. Ale jeżeli nie macie akurat pod ręką kapusty pak choi to można zastąpić każdą(...)również w drobną kosteczkę wraz cebulą.  Warzywa dodajemy do pokrojonego wcześniej  fileta z kurczaka. Następnie dodajemy mąkę i jajko, całość mieszamy i odstawiamy na jakieś 10/15 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładamy masę na kotlety, formujemy podłużny placek i  smażymy na złoty kolor z każdej strony  ( postępujemy tak jak np. przy plackach ziemniaczanych) Usmażone

Andzia Pichci
Pieczone kotlety mielone z indyka i cukinii 162

oczkach tarki. Warzywa solimy, mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby puściły sok. Odciskamy go. Wszystkie warzywa, jajka oraz kaszę manną dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę mięsną wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy kotlety, które następnie układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kotlety pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez

Qchnia po prostu
Mielone drobiowe z kurkumą 178

lubimy , są często na naszym stole , w różnej postaci oraz z różnymi dodatkami , dziś zapraszam na kotlety mielone z kurkumą , smakują bardzo fajnie , szybko zostały zjedzone , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki  300 dag mięsa mielonego z indyka  2 jajka  1 duża cebula  1 ząbek czosnku  1 łyżeczka kurkumy  1 łyżeczka curry(...)Wykonanie  Do miski przekładam nasze mięso , następnie dodaję jajka, bułkę tartą , wszystkie przyprawy , musztardę , mleko ,oraz przesmażoną cebulkę oraz czosnek pokrojony  w kostkę .  Jak mamy dodane wszystkie składniki , bardzo dokładnie mieszamy ręką aby wszystkie składniki się połączyły , kiedy nasze mięso jest przygotowane , formujemy nasze kotlety średniej wielkości i obtaczamy w bułce i na rozgrzaną oliwę wykładam , smażę

Mój Smak
Kotlety ryżowe ze szpinakiem + film 153

Kotleciki ryżowe ze szpinakiem są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów mielonych . To proste w przygotowaniu danie może stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację, idealnie smakują podane z ulubionym sosem i surówką. składniki na 20 sztuk 1,5 szklanki ryżu 4 ugotowane na twardo jajka 1 surowe jajko 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pęczek natki(...)ryżem i jajkami. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do pozostałych składników, dodajemy również surowe jajko, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz gałką muszkatołową, starannie mieszamy. Z gotowego farszu formujemy wilgotnymi dłońmi niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano a po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym

Smakowite Dania
Kotlety mielone inaczej 277

podbić wasze podniebienia. Jeśli macie ochotę na mały eksperyment z kotletem mielonym to zapraszam na przepis. Kotlety mielone inaczej  Składniki: 450 g mielonej szynki wieprzowej 1 mała cebula czerwona 1/3 szklanki bułki tartej ¼ szklanki tartego sera tupu parmezan (np. Corregio) 1 jajko około 7-8 plasterków szynki dojrzewającej (no. Serrano) około 7 pomidorów suszonych 3 średnie pieczarki świeżo mielony(...)drobniutką kostkę. Przesmaż na patelni wszystkie składniki.   Mięso mieszamy najpierw z jajkami i przyprawami. Następnie dodajemy podsmażone na patelni składniki i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy-najlepiej rękami.  Ważne składniki równomiernie się wymieszały. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem. Dłońmi zamoczonymi w zimnej wodzie formujemy kotlety, a następnie każdego obtocz dokładnie w bułce tartej z parmezanem

Mania Gotowania
Roladki z szynki marynowanej w mleku - z serkiem, salami i zieloną papryką 115

miód ) 4 plastry salami 1/2 papryki zielonej (średniej) Panierka: mąka pszenne   1 jajko  bułka tarta Dodatkowo: olej do smażenia   Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). Cebulę z czosnkiem obrać i pokroić, a listek laurowy odrobinę pokruszyć. Kotlety poukładać w misce. Każdą warstwę  oprószyć solą i pieprzem oraz obłożyć cebulą i czosnkiem(...)godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie kotlety wyjąć z marynaty mlecznej i delikatnie osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Każdą porcję posmarować serkiem, ułożyć na nim plaster salami i na brzegu - kawałek zielonej papryki. Całość ściśle i delikatnie zrolować. Roladki dokładnie obtoczyć w mleku, a następnie w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju i średnim

Di gotuje
Kotlety mielone trochę inaczej 258

dodać jajka, kaszę manną,podsmażoną cebulę, majeranek, pietruszkę i dobrze odciśnięte bułki.Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Formować kotleciki. Rozpłaszczyć a na środek każdego z nich kłaść nadzienie np: 1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego 2) z suszoną śliwką 3) z serkiem topionym 4) z żółtym serem i szynką 5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych Kotlety usmażyć

kulinarnajamka.blogspot.com
Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem 98

nadaje wyjątkowego smaku oraz czyni je atrakcyjniejszym. Uwielbiam takie połączenie!  Koniecznie sami spróbujcie. Kotlety mielone z indyka nadziewane hummusem - składniki: (około 11 sztuk) 500g mięsa mielonego z indyka (może być też dowolne mięso mielone) 1 sucha bułka namoczona w mleku    1 jajko 1 cebula   3 ząbki czosnku  1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczka papryki słodkiej

Di gotuje
Wegetariańskie kotlety z cukinii 132

bardzo smaczne, wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki (na 5-6 kotletów): 1  młoda cukinia (około 250 g), 1 /2 małej cebuli, 1 ząbek czosnku, 1  marchewka, 1 /3 szklanki kaszy jaglanej, 1  szklanka bulionu warzywnego (lub wody), 1  jajko, 5 łyżek bułki tartej, 1 /2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki(...)wchłonie cały płyn. C ukinię odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski, d odać jajko, startą (lub drobniutko pokrojoną) cebulę i czosnek, pokrojoną natkę pietruszki, 2 łyżki bułki tartej oraz wystudzoną kaszę z marchewką. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować 5-6 kotletów, obtoczyć w pozostałej bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju p rzez około 5 minut

Moja kraina smaków
Kotlety mielone z farszem serowym 142

ViolaPassion Kotlety z serem???? czemu NIE !!!!!!!!!! Składniki: 500 dag. Mięsa wieprzowego albo drobiowego  mielonego ja robię na przemian i oba są  smaczne 4 ząbki czosnku 1 cebula 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól 3 łyżki bułki tartej(wedle uznania) Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec albo olej. Żółty(...)Sposób: Przekładamy mięso do miski wbijamy dwa całe jajka, dodajemy czosnek posiekany drobno, tartą cebulę, majeranek ,sól trochę pieprzu ,przyprawę do mięsa i wyciśniętą bułkę Mieszamy tak by uzyskać jednolita masę Możemy  dodać  trochę bułki tartej Formujemy nasze kotlety pamiętajmy że nie powinny być mocno grube . Rozbijamy w miarę płasko W środek dodajemy żółty tarty ser Znów

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania