kotlety w cieście - 742 przepisów (strona:16/50)

Burrito z moimi wariacjami podane z sosem żurawinowo-czosnkowym. 189

pięć sztuk. No masakra. Ile można jeść kanapek na kolację z takim kotletem, głodnemu by się przejadło. Już to miałem dziś wyrzucić, jednak coś mnie pod sercem zabolało i się w ostatnim momencie opamiętałem. No i robię zmasakrowane drobiem burrito. Czego nam będzie potrzeba? Najpierw ciasto na placki: -100 gram mąki kukurydzianej -100 gram mąki pszennej TYP550 -4 łyżki oliwy(...)soli -120 ml wody gorącej Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto, formujemy wałek, kroimy na równe kawałki i podsypując mąką kukurydzianą wałkujemy na placki.   Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z każdej strony do zrumienienia. Farsz: -kawałek pora (zabrakło mi czerwonej cebuli, dacie wiarę?) -kilka posiekanych pieczarek -kotlety drobiowe (polecam zastąpić mieloną wołowiną) -fasola czerwona -pomidory z puszki

BaRepas
Polędwiczka wieprzowa w cieście czosnkowym z płatkami owsianymi 112

send', 'pageview'); Dzisiaj wyraźne, intensywne smaki; chrupkość; i możliwie zdrowe składniki. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W CIEŚCIE CZOSNKOWYM Z PŁATKAMI OWSIANYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - mąka z pełnego przemiału  - płatki owsiane - bułka tarta - woda - olej - czosnek suszony - pieprz - sól Przygotowanie: Polędwiczkę kroimy na kotlety i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę z pełnego przemiału łączymy wodą i doprawiamy suszonym czosnkiem

Życie zamknięte w smaku
Racuszki twarogowo kokosowe 181

bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują się też z twarogiem. Racuszki twarogowo kokosowe. Składniki(...)patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym, delikatnie spłaszczamy i smażymy na rumiano z obu stron, na średnim ogniu (muszą być usmażone wewnątrz, zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Racuszki twarogowo kokosowe podajemy z czym kto lubi - z konfiturą, owocami, sosem owocowym, śmietaną, jogurtem, oprószone cukrem pudrem/stewią/ksylitolem… Z podanych wyżej proporcji zrobiłam 24 racuszki. Racuszki twarogowo

mojewypiekiinietylko
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami 261

Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami...Delikatne, rumiane i chrupiące kotlety z kaszy gryczanej.Wzbogacone smakiem pieczarek i cebuli.Zdrowa kasza zamiast tradcyjnego mielonego.U mnie w otoczeniu pieczarek w sosie śmietanowym.Zapraszam! Składniki:1 woreczek kaszy gryczanej prażonej (100 g);250 g pieczarek;1 średnia cebula;Jajo;1 duża, czarstwa bułka pszenna;Bułka tarta;Sól;Pieprz;Olej do smażenia.Sposób przygotowania(...)Ugotowaną kaszę przełożyć do miski. Dodać masę pieczarkową i cebulową, odsączoną bułkę, jajo i wymieszać. Dodać bułkę tartą - konsystencja ciasta musi być zwięzła, ale nie może być sucha i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Z powstałej masy formułować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Masa na kotlety musi być zwięzła

Gospodyni Miejska
Żółwiki z mięsa i parówek na Dzień Dziecka 221

bułka tarta plaster sera żółtego lub kawałek ciasta francuskiego  PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki, odrobinę pieprzu i mieszamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, jajko i dosypujemy tyle bułki tartej aby zagęścić masę i łatwo formować kotlety. Masę doprawiamy solą. Z masy fomujemy spore(...)kotlety. Trzy parówki przekrajemy wzdłuż i wkładamy je w mięso. Pozostałe 2 parówki kroimy na 3 części. Trzy zewnętrzne części parówki nacinamy na głębokosć ok 1 centymetra i przeznaczamy na głowę, w którą wbijamy ziarenka pieprzu jako oczy. Z pozostałych 3 części wycinamy ogonki.    Tak przygotowane żółwiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 173

krewetki. Na końcu działu również znajdują się słodkości - np. bananowo-karmelowe ciasto, kruchy placek z brzoskwiniami, pudding cytrynowy, panna cotta, creme brulee czy czekoladowe brownie. Trzeci dział - PROSTO - dział przedstawia kulinarne triki, aby z podstawowych składników stworzyć przepisy na każdą okazję. Tu znajdziemy przepis m.in na jagnięce kotlety, wiele makaronów, sałatek, dań z rybami, zupy, owoce morza, tarty, czy risotto

Plate of Joy
Kotlety mielone z niespodzianką 142

Tradycyjne kotlety mielone, ale dziś z niespodzianką w środku. Staram się zawsze dodawać coś nowego do tradycyjnych obiadów i wtedy dzieci chętnej jedzą. Dziś połowę kotletów

kuchnia doski
Fit burgery 157

Na takie gorące dni serwujemy bardzo lekki lecz sycący obiad. Zamiast ciężkiej bułki pieczony bakłażan z soczystym kotletem wołowym. Do tego trochę mniej fit zimne piwko

Niezły Młynek
Rolada serowa 226

łyżki masła klarowanego sól pieprz słodka papryka Pierś z kurczaka pokroić na kotlety i każdy cienko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Na wystudzone ciasto serowe ułożyć piersi z kurczaka tak aby przykryły całą powierzchnię. Na w dolnej

O kuchni z uczuciem
TORT PRALINOWY 208

prawie 250 przepisów. A oto 3 najpopularniejsze przepisy tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym

Kuchnia MagdaLeny
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 24.03.2017r. 144

tygodniu mamy 9 przepisów. Aga Ciasteczka z płatkami pszennymi , sezamem i słonecznikiem Paulina  Kotlety rybne   Marta Fasolowe browni od Laury     Agnieszka  Szpinakowy mix     Danuta Sernik gotowany z mini rolsami     Kasia Ucierane szybkie ciasto z wiśniami bez białego cukru i margaryny     Joanna  Błyskawiczne rogi serowe z powidłami śliwkowymi

Magiczne Życie Marty
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 131

wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego  lub pieczonego    1 kotlet z panierką 2 cebule   marchewka i pietruszka z zupy   1 jajko   1 łyżeczka oregano   sól, pieprz(...)Składniki na ciasto:    600 g mąki   50 g świeżych drożdży   1 żółtko jajka   1 szklanka wody   1 łyżeczka soli   1 łyżeczka bazylii   1 łyżka cukru 1 łyżka oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym podsmażamy. Posypujemy oregano. Nie dodajemy tłuszczu, gdyż  wytopi się z mięsa. Zostawiamy

Symfonia smakowa
DOMOWE, ZDROWE WEGEBURGERY 154

Powstał przypadkowo. Wyprodukowałam bowiem za dużo ciasta chlebowego i z braku dodatkowej formy do pieczenia chleba ciasto umieściłam w ceramicznych foremkach na babeczki. Co z tego wyszło?  Idealne bułeczki,  które po przekrojeniu prosiły o to, bym nadziała je kotletem i zieleniną. Moja głowa zaczęła działać i szybciutko w niej powstał obraz pysznego, chrupiącego, pełnego różnorodnych smaków burgera. Mocno(...)namaczamy na noc. Następnie wylewamy wodę, w której się moczyły i przepłukujemy. Ciecierzycę przepuszczamy przez wyciskarkę do soków ze "ślepą" końcówką lub blendujemy na bardzo wysokich obrotach. Do powstałego ciasta dodajemy podsmażoną cebulę, koperek i przyprawy. Dokładnie mieszamy, formujemy kotleciki i smażymy na oleju kokosowym lub pieczemy.  Bułeczki przekrajamy wzdłuż. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy/tostujemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ W SOSIE BOROWIKOWYM. 203

bułkę tartą. Wyrabiam  dość klejące, ale nie rozpadające się ciasto (jak na mięsne mielone). W tym przypadku ilość bułki tartej jest względna, stąd tego nie podaję. Z masy formuję kotleciki, które obtaczam tylko w bułce tartej, co zapobiegnie rozpadnięciu się podczas smażenia. Na patelni rozgrzewam olej i smażę kotlety na złoto z obu stron.  Osączam z tłuszczu

W kuchni Karmel-itki