kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:198/332)

Kotlety zapiekane w sosie 182

jednej cytryny 2 łyżeczki papryki mielonej łagodnej lub ostrej ,taką jaką lubicie 3 łyżki musztardy miodowej lub innej 5 łyżek cukru 1 liść laurowy ,2 ziela angielskie 1 szkl przegotowanej wody przygotowanie zalewa Do garnka dodajemy passatę ,sok z cytryny ,musztardę ,cukier ,przyprawy ,szklanka wody oraz resztę przypraw .Zagotować to .Kotlety poukładać w pojemniku żaroodpornym i zalać zalewą

Moje Wyroby
Kotlety z czerwonej fasoli + brązowy ryż z groszkiem 180

Kotlety z czerwonej fasoli +  brązowy ryż z groszkiem Składniki: - 100g ryżu naturalnego                             - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g czerwonej fasoli                              - ¼ łyżeczki kuminu (ugotowanej lub z puszki(...)świeżo mielony pieprz - ½ cebuli - łyżeczka mąki Wykonanie: - Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu, dodając kurkumę i sól - 5 minut przed końcem gotowania ryżu dodać groszek - Czosnek, chili i cebulę posiekać; podsmażyć je na odrobinie oliwy, z dodatkiem kuminu i kolendry - Fasolę zmiksować na pastę, dodać podsmażoną cebulę z resztą przypraw, wymieszać - Z masy uformować kotlety (ręce opłukać pod zimną

Wegańska kuchnia orientalna
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 440

dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet z serem i szynką (1967). Krótka historia jak na klasyk restauracyjny, prawda? Zapisz To, co w Polsce można zjeść pod tą nazwą to rosyjska ruletka. Raz to paczkowane garmażeryjne gówno (cordony znajdziecie w chłodziarkach we wszystkich większych marketach spożywczych, zrobione mielonego mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie od kości, nadziane mielonką(...)innym razem – coś co przypomina przypalony kurzy ochłap z resztkami deski serów i wędliną-jaka-się-nawinie. Jedno w tym szaleństwie jest pewne – na 2/3 zamówień na bank ten kotlet zostanie podany Wam dokładnie w ten sam sposób jak kotlet de volaille albo kurczak po kijowsku – jako rolada. Z głębokiej frytury. Yummy! W domu robi się go naprawdę prosto

Karo in the Kitchen
Jaglane kotlety z rybą i szalotką 205

magnez i wapń. Oto przepis na pyszne jaglane kotlety z rybą i dodatkiem szalotki. Składniki 250 g filetu z mintaja 100 g kaszy jaglanej 3 szalotki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki mąki ryżowej lub innej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kaszę jaglaną gotujemy według własnego uznania lub instrukcji(...)miski, dodajemy rybę, szalotki, szczypior, oliwę z oliwek i jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, świeżym tymiankiem. Jeszcze raz mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w mące i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane jaglane kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 35-40 minut. Jaglane kotlety

My Chcemy Jeść
Kotlety z jajek z kaszą jaglaną 248

tarta  7 łyżek oleju łyżka masła WYKONANIE: 1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać. 2. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jajka, dodać jajko, mielony len i rzeżuchę. 3. Doprawić połową łyżeczki soli i pieprzu. 4. Kaszę jaglaną wypłukać na sicie pod bieżącą wodą, przelać wrzątkiem. Kaszę wsypać do gotującej się wody, dodać pół(...)patelni rozgrzać 6 łyżek oleju i łyżkę masła. 8. Smażyć kotlety ok 3 min z każdej strony, do zrumienienia. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii :  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajo kurze (całe) 286 200 25.12 19.02 0 Len mielony 25 10 4 0.9 0.3 Olej 884 100 0 100 0 Masło Ekstra

Atlas Smaków
Kotleciki jajeczne z serem smażonym 155

smażonym – prosty przepis Szukacie pomysłu na obiad bez mięsa? Polecam Wam pyszne kotleciki jajeczne z serem smażonym. Ich przygotowanie jest naprawdę proste i zajmie Wam niewiele czasu. Takie kotlety jajeczne smakują i dużym i małym domownikom. Możecie je podać same, w towarzystwie zestawu surówek lub ulubionego domowego sosu. W każdym wypadku smakują wyśmienicie : ) Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo(...)miał płynną konsystencję. Dodajemy go do jajek. Doprawiamy całość świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Mieszamy składniki, próbujemy. Dodajemy 2 świeże jajka i 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy składniki. Jeśli masa wyda się nam zbyt rzadka dodajemy resztę tartej bułki. Z masy formujemy w dłoniach kotlety (mi dziś wyszło 10 szt), każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Słodkie okruszki
Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami 203

wegańskie i bezglutenowe. Szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Kotlety podaje z solidną porcją pysznej surówki. Jeśli lubicie oliwki i suszone pomidory to myślę, że polubicie moje kotlety. Do kotletów dodałam również chili, bo miałam ochotę na coś ostrego, jeżeli kotleciki będą jadły Wasze pociechy to po prostu omińcie tą przyprawę, bez niej będą równie smaczne. Zapraszam na przepis(...)sojowy 1 łyżka, chili do smaku, papryka słodka mielona pół łyżeczki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta bezglutenowa, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i gotujemy prze 15 minut. Kasza nie może być ugotowana na sypko, ponieważ w tedy nasze kotlety się nie połączą.  Suszone pomidory kroimy w kostkę, oliwki

kulinarne odsłony pati
Schab z patelni grillowej po meksykańsku 180

inna niż tradycyjny kotlet w panierce i o to chodzi Przepis można wykorzystać także na tradycyjnym grillu węglowym lub gazowym . Na tym drugim wychodzi szczególnie smaczny Składniki : 0,5 kg wieprzowego schabu bez kości , może być gorszej jakości, czyli ten z odrobiną tłuszczyku , będzie przez to bardziej soczysty marynata : 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki , mielonej 1 łyżeczka mielonego(...) ziaren kolendry 1 łyżeczka mielonego chilli ( w łagodniejszej wersji , użyjcie ostrej papryki ) 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka octu winogronowego jasnego 2 łyżki oleju rzepakowego sól do smaku ( około 1,5 łyżeczki , płaskiej ) Schab płukamy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na plastry średniej grubości . Najlepiej nieco grubsze od tych jakie robicie na kotlety schabowe Każdy rozklepujemy tłuczkiem

Ogrodnik w podróży
Cheeseburger 261

dlatego, że po jej zjedzeniu nie czuję, że muszę znów napadać na lodówkę. Potrzebujemy (na 2 porcje): - 130 g mięsa mielonego (tradycyjnie powinniśmy użyć wołowiny, ja jednak użyłam w połowie wieprzowego a w połowie wołowego mięsa, by kotlety nie wyszły zbyt suche) - połowę czerwonej cebuli - ogórek konserwowy - 2 bułeczki hamburgerowe z sezamem - 6 plasterków cienko pokrojonego wędzonego bekonu(...)plasterki sera (przeznaczonego do zapiekania) - 2 - 3 listki sałaty lodowej - oliwa z oliwek - ocet winny - musztarda - ketchup - majonez - sos worcester - sól morska - pieprz  Mięso mielone dzielimy na równe cześci. Z każdej z nich wilgotnymi dłońmi formujemy kule, które następnie spłaszczamy. Odkładamy na chwilę do lodówki. Cebulę kroimy w piórka, wkładamy do miseczki, dodajemy odrobinę soli morskiej oraz

W mojej holenderskiej kuchni
Rolada z kurczaka z mięsem mielonym i fasolką szparagową 178

plastrów) 500-600 gramów filetów z kurczaka 2 duże 250 gramów mięsa mielonego 3 garście fasolki szparagowej użyłam mrożonej 4 duże plastry boczku wędzonego lub szynki konserwowej sól pieprz jarzynka(opcjonalnie) duży ząbek czosnku majeranek 1 łyżka bułki tartej około 100 ml. zimnej wody Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, jarzynką czosnkiem i majerankiem. Następnie wlać wodę(...)delikatnie rozbić za pomocą tłuczka jak na tradycyjne kotlety. Zaczynamy rozbijać w miejscu łączenia. Można również rozbijać każdy filet osobno następnie złożyć płaty mięsa na zakładkę i w miejscu łączenia delikatnie zbić tłuczkiem aby mięso się "złączyło". Mięso przyprawić solą i pieprzem opcjonalnie wegetą, rozłożyć po całości plastry boczku i mięso mielone na  środku ułożyć fasolkę szparagową

Andzia Pichci
Schab marynowany 266

jajko 1 czubata łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżka ketchupu 1 płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki oleju Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą w małej miseczce. Plastry mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Kotlety przekładamy do woreczka strunowego. Wlewamy marynatę, dokładnie nacieramy nią

Smaki Na Talerzu
kopytka i kotleciki mielone w sosie pomidorowym... 143

jajka 1 sztuka "XL", sól 1 łyżeczka woda wrząca + 1łyżka oleju + 1 łyżeczka soli kotleciki z sosem: mielona łopatka 70 dag, jajka 1 sztuka "XL", tarta bułka 3/4 szklanki, oregano 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka średnia, jarzynka 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok pomidorowy 1 litr Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe przepuścić przez praskę(...)wkładać porcjami kopytka, po wypłynięciu na średnim ogniu gotować z 2 minuty, wyjmować cedzakiem na talerz. Mielone mięso z łopatki wymieszać z posiekaną cebulą, oregano, pieprzem, jarzynką, tartą bułką, jajkiem, formować kotleciki, smażyć na gorącym oleju na rumiano. Do tłuszczu po kotletach wlać sok pomidorowy, zagotować i sos gotowy, kopytka podać z kotlecikami i sosem - smaczne, delikatne kopytka

W Mojej Kuchni Lubię
Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 188

pomysł nikt nie protestował. Jest to zajęcie bardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * opakowanie papieru ryżowego * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania