kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:144/332)

KOTLETY MIELONE BEZ PANIERKI 348

Dziś zapraszam na tradycyjne mielone z delikatniejszej odsłonie - bez panierki. Kotlety sporządzone w ten sposób są bardzo delikatne, mięciutkie i soczyste. Wykorzystałam do nich schab wieprzowy, który miałam zamrożony, a wiadomo, że taki schab po odmrożeniu praktycznie nadaje się jedynie do zmielenia, bo stracił swoją soczystość.  W raz ze schabem zmieliłam kawałek boczku, dla nadania potrawie lepszego(...)laurowy ziele angielskie pieprz ziołowy majeranek 1/2 szklanki wody 1 ząbek czosnku  olej Wykonanie:  Mięso mielimy razem z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, jajka i wodę. Wyrabiamy dokładnie ok 10 minut. Następnie  formujemy zwilżonymi dłońmi kotlety dowolnej wielkości.  Smażymy na patelni z obu stron.  Następnie wlewamy na patelnię 1/4 szklanki bulionu

Walijskie Pichcenie
Kotleciki maślankowe w panierce serowej 118

majonezu 🍴1.5 szklanki bułki tartej 🍴1/2 szklanki maślanki 🍴Olej do smażenia 🍴1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Skworcu 🍴 sól himalajska Skworcu 🍴pieprz mielony czarny Skworcu 🍴2 łyżki przyprawy Kuchmistrz Skworcu 🍴1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej Skworcu 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 Przygotowanie:  1. Kotlety dokładnie solimy i pieprzy z obu stron.  2. Do jednej miski wsypujemy bułkę tartą 3.Do kolejnej miski dodajemy jajko

Gotowanie Patki
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią 68

łopatki wieprzowej 2 jabłka 2 cebule 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + bułka do panierowania kotletów 6 listków świeżej szałwii lub łyżeczka suszonej 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso mielimy w maszynce. Szałwię drobno szatkujemy. Obrane jabłko oraz cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy(...)jabłko, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulę z jabłkiem, bułkę tartą, jajko, mleko, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy ręką. Z masy formujemy owalne kotlety wielkości dłoni i lekko je spłaszczamy.  Kotlety po kolei panierujemy w bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu na patelni z rozgrzanym olejem z obydwu stron na złoty kolor

Qchnia po prostu
Burgery polskie bułka z kotletem i sos koperkowy 98

Myślę że więcej zachwalać tych kanapek nie muszę, gdyż po spojrzeniu na poniższe zdjęcie ślinka sama cieknie. Dla mnie to najdoskonalsza wersja burgerów, nawet najlepszej jakości mielona wołowina nie zastąpi wieprzowego kotleta schabowego smażonego w podstawowej panierce z mąki, jajka i tartej bułki. Świeża bułka z mąki pszennej, koperkowe masełko i Kielecki majonez podkreślają polski charakter fast fooda

ProstePesto.pl
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 189

czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy dwie łyżki

Szczęśliwa kuchnia
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 289

czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy dwie łyżki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Królewski schabowy w złocistych płatkach 139

suszonej , mielonej cebuli , lub soli cebulowej sól , pieprz do smaku Plastry schabu, rozklepujemy tłuczkiem na wielkie ,ale niezbyt cienkie kotlety . Chodzi o to żeby było mięso , a nie sama panierka Każdy kotlet obsypujemy z obu stron suszoną , mieloną cebulą , ona nadaje im wspaniały , królewski aromat .. Nic nie pobije tego smaku Jeśli używacie soli cebulowej to już nie solicie

Ogrodnik w podróży
Mielone z pieczarkami i szpinakiem 126

Czy mielone muszą być nudne ? A nie muszą i moje takie właśnie są. Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki. A panierka to bułka tarta

Ewa w kuchni
WYPASIONY MIELONY :) 162

Dobry mielony nie jest zły ;-) Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Proszę bardzo zapodam go Wam... Mięsko wołowo-wieprzowe zmieliłam. Dodałam pokrojoną

potrawyregionalne
Kotlety mielone z szynki z brokułem 125

uniknąć nudy w kuchni wystarczy nawet najpopularniejsze danie troszkę urozmaicić i mamy pyszny obiad. Tym razem padło na klasyczne mielone. No, ale żeby nie były już takie klasyczne wsadziłam do środka różyczki brokuła. Wyszło smacznie i ciekawie.Tak przygotowane kotlety to również fajny sposób na przemycenie dzieciom warzyw. 400 g szynki wieprzowej 150-200 g świeżego lub mrożonego brokuła(...)zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa. Zmielić również namoczoną i odciśniętą kajzerkę.  Cebulę obrać i drobno pokroić, dodać do mięsa z bułką. Dodać również natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz. Wyrobić na gładką masę. Na zwilżone wodą dłonie nabierać porcje mięsa i wkładać do środka różyczki brokuła, dokładnie zakleić, uformować kotleciki. Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć

Krylowa Kuchnia
Mielone kotleciki indycze z fetą 144

Kreatywne kotleciki z niespodzianką – w środku nadzienie z sera feta. Kotlety czy pulpety z mięsa mielonego zawsze szybko znikają w mojej rodzinie, dlatego zawsze przygotowuję większą ilość. I tak zawsze pada pytanie od chłopaków – po ile na głowę? Słona feta nadaje tym kotlecikom wyrafinowanego smaku i poniekąd(...)zaskakuje swoją obecnością w środku. Składniki: • 750 g mięsa mielonego z indyka • 2 bułki kajzerki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 jajka • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka suszonego oregano • pęczek natki pietruszki • 200 g sera feta – oryginalny twardy, a nie wyrób fetopodobny, bo jest mazisty i miękki • olej do smażenia Wykonanie: • Bułki

To co kocham
Środa: Wieprzowina po chińsku na ostro 92

Mielony nazywany był kiedyś „przeglądem tygodnia”, bo stołówkowi kucharze wrzucali do kotleta wszystko czego wcześniej nie udało się sprzedać. Mielony długo nie miał dobrej prasy, choć to przecież smakowity kawałek mięsa. Czasem jednak warto spróbować czegoś innego, nowego i zamiast mielonego inaczej spożytkować mielone mięso. Sposobów jest mnóstwo, a najwięcej znajdziecie ich w kuchni azjatyckiej

Niedzielny kucharz
Środa: Wieprzowina po chińsku na ostro 165

Mielony nazywany był kiedyś „przeglądem tygodnia”, bo stołówkowi kucharze wrzucali do kotleta wszystko czego wcześniej nie udało się sprzedać. Mielony długo nie miał dobrej prasy, choć to przecież smakowity kawałek mięsa. Czasem jednak warto spróbować czegoś innego, nowego i zamiast mielonego inaczej spożytkować mielone mięso. Sposobów jest mnóstwo, a najwięcej znajdziecie ich w kuchni azjatyckiej

Niedzielny kucharz
Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki 141

kotlety, często wystepują jako a’la gołąbki, takie bez skórki. No bo skład w sumie ten sam – kapusta, mięso mielone, ryż. Tylko wygląd trochę inny. Monika uwielbia te kotlety gołąbkowe, zresztą nie tylko ona, bo smakowały wszystkim domownikom. Klasyczne gołąbki wymagają uciążliwego gotowania liści kapusty i zawijania, te natomiast są dużo prostsze(...)zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. • Wymieszać mięso mielone z kapustą, jajkami, surowym ryżem, kaszą jaglaną i startą marchewką. • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju i dodać do masy mięsnej. • Doprawić solą i pieprzem. • Formować kotlety i obsmażać na oleju. • Ułożyć

To co kocham

Proponowane wyszukiwania