kotlety jajka - 1000 przepisów (strona:17/67)

Kotlety z piersi kurczaka w panierce... 146

dziś zrobiłam obiad dla leniwych i zmęczonych... :) Wiem, że dzieci na pewno takie kotleciki uwielbiają i nie tylko one... :) Piersi z kurczaka... :) Kotlety z piersi kurczaka w panierce... SKŁADNIKI: - 2 podwójne piersi z kurczaka - 2 jajka - sól, pieprz - 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich(...)pieprzu ziołowego - bułka tarta do panierowania PRZYGOTOWANIE: Najpierw myjemy piersi z kurczaka, kroimy na plastry, następnie rozbijamy je tłuczkiem.  W misce mieszamy jajka z sola, pieprzem i reszta przypraw, wkładamy w to nasze kotlety i odstawiamy na 10-15 min. Na duży talerz sypiemy bułkę tartą i panierujemy. Teraz przyszedł czas na smażenie kotletów. Rozgrzewamy na dużym palniku patelnię

Zainspiruj się kuchnią
"Pyszne do pudełka" Grażyna Bober-Bruijn - recenzja 184

placuszki (np. z buraka, ryżowe krakersy Sanbei) albo zamiana chleba na pitę lub naan. Z drugiej zaś sałatki ze wszystkiego, kopiec z zającem (mielone z jajkiem w środku) czy kanapki z kotletem, to już rzeczy znane od dawna i od dawna przygotowywane. Tutaj nieco się zawiodłam. Poza tym, widać, że Grażyna Bober-Bruijn za wzór wzięła sobie kraje azjatyckie. Wiele

Życie zamknięte w smaku
placuszki "gołąbkowe" 153

Pieczarki także pokroić. Czosnek i cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem  wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schabowy w panierce z bułki i sera 276

żółty lub parmezan sól, pieprz Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach. Jajka rozbić, dodać śmietanę i roztrzepać. Kotlety panierować w bułce z przyprawami.Następnie po jednym wkładać do masy jajecznej i dokładnie namoczyć i znów panierować w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Medaliony z tofu 214

chciałam je zjeść w jakiejś innej formie niż pokrojone kawałki. Co tu jednak zrobić przy tak ograniczonej ilości składników jaką mam w II fazie diety MB? Kotlety? Ale tak bez siemienia czy jajka? Da się? Da się! Dla chcącego nic trudnego:) Było pysznie;) Podawać oczywiście z sałatką lub gotowanymi warzywami;) Składniki (na kilka małych kotlecików): 130 g tofu naturalnego łyżka

pyszne zdrowości
Kotlet z łososia i szpinaku 169

Zdrowsza a jak dla mnie nawet smaczniejsza wersja mielonego:) Kotlet z łososia i szpinaku z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 350g surowego łososia świeży szpinak 3 jajka fasolka szparagowa masło sól, pieprz, papryka, 2 ząbki czosnku, bułka tarta, ulubione zioła Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać

MarciochaKucharzy
Kotlety z soczewicy i kaszy gryczanej 228

Bezmięsny kotlet też może być smaczny, pożywny i idealnie zastąpić mięso do obiadu! A oto najlepszy tego dowód :) Składniki: 2/3 szklanki kaszy gryczanej 1/2 szklanki soczewicy zielonej 2 jajka marchewka pół małej cukinii pół cebuli  garść sezamu sól, pieprz, koperek, majeranek, opcjonalnie kminek Wykonanie: Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce, dodajemy sezam i pokrojoną w kostkę, zeszkloną cebulkę. Soczewicę

Taste Of My Day
Kotlety z piersi z kurczaka w maślankowym cieście 139

kolejny przepis na kotlety z kurczaka, tym razem z maślanką. Kotlety są smaczne i proste w wykonaniu - idealne na szybki obiad. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka 1 jajko 1 szklanka maślanki mąka ½ do 1 łyżeczki soli  ½ łyżeczki vegety 1 łyżeczka(...)suszonej pietruszki ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego olej Wykonanie: Filety z kurczaka kroimy na cienkie kotlety ( nie rozbijamy, kładziemy kotleta i kroimy poziomo ) bardzo lekko solimy. Do miseczki dodajemy po kolei : maślankę, jajko, przyprawy i mąkę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy tyle mąki aż ciasto będzie gęściejsze od ciasta naleśnikowego. Umieszczamy w nim filety i pozostawiamy

Smaki Ewy
Kotlet de volaille 100

Natkę pietruszki rozdrobnić, posypać po mięsie. Na każdy środek kotleta położyć kosteczkę masełka. Kotlety zwinąć ciasno. Należy zwrócić uwagę żeby masło nie wystawało na zewnątrz kotleta. Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu

Darcia w kuchni
Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną -Hreczanyki, o terra con grano saraceno 159

Kotlety : ½ kg mięsa mielonego, ½ kg kaszy gryczanej , 3 jajka, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli ,1 łyżeczka pieprzu , oliwa do smażenia ....... Sos grzybowy : 100g grzybów suszonych 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła ½ łyżki mąki 2 łyżki śmietany(...)Hreczanyki to tradycyjne danie kuchni kresowej, przygotowuje się je prawie tak jak kotlety mielone, tyle że nie ma w nich ani grama bułki. Kasza gryczana sprawia, że są bardzo sycące, a jednocześnie zdrowe. Sos, który do nich przygotowałam nie był tradycyjnym składnikiem dania, najczęściej podawano sos czosnkowy z koperkiem. Kaszę przebrać  Kaszę liczymy na szklanki – powinno wyjść około

w mojej kuchni
Wegańskie karminadle czyli KOTLETY Z KASZY I SOCZEWICY 177

siedziałam w necie, szukałam przepisów, próbowałam różnych i jedliśmy - a to z pieczarek, a to z brokułów, a to z kalafiora, a to z jajek, z soczewicy, ciecierzycy i czego tam jeszcze nie było; nawet kotlety z krążków selera były oraz z cukinii, w panierce, a jakże! Im dalej w las tym mniej to wszystko mi się jednak podobało(...)wszystko w jajku, toczyć w tartej bułce a potem jeszcze smażyć i niby takie to zdrowe wegetariańskie jeść??! Przecież taki brokuł czy inna pieczarka nie ma już żadnej wartości odżywczej!! Nie lepiej ugotować brokuła i PO PROSTU GO ZJEŚĆ?? No jasne, że LEPIEJ!! :D Mój kochany Mąż oczywiście zgodził się ze mną i to był początek końca kotletów wszelkiej maści

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
kotlety mielone de luxe 161

Wikipedii:  Kotlet mielony, w Małopolsce zwany sznyclem – potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem surowego jajka i tartej bułki (bułka może być również świeża – namoczona w wodzie i odciśnięta(...)doprawiona do smaku solą i pieprzem oraz ewentualnie dodatkiem usmażonej osobno na masle drobno posiekanej cebuli lub czosnku. Niektórzy dodają do tego kotleta świeżo posiekaną natkę pietruszk i . Składniki: mięso mielone czosnek papryka ostra sól pieprz jajko czerstwa bułka olej do smażenia koperek Wykonanie: Bułkę zamoczyć w wodzie aż będzie cała nasączona. Gdy już tak się stanie dokładnie ją odsączyć

Pychotkaaa
Pieczeń rzymska 128

tatarski) oraz z pieczywem, co jest zresztą dość typowe dla mielonych mięs. Z drugiej strony zważywszy, że skład i sposób wykonania nie różni się aż tak bardzo od typowych kotletów mielonych, pieczeń rzymską również można podać w analogiczny sposób na ciepło. W każdym razie, ze względu na swoją uniwersalność oraz łatwość przechowywania, jest ona częstym gościem na naszych stołach, zwykle(...)święta. Pieczeń rzymska 2015-03-31 10:49:20 Popularna zimna przystawka z mielonego mięsa, w naszej wersji obowiązkowo z jajkami na twardo w środku. Można jednak podawać również na ciepło analogicznie jak kotlety mielone. Zapisz przepis Drukuj Składniki 750g mielonej szynki lub biodrówki wieprzowej 1/2 czerstwej pszennej bułki 3 średnie (M) i jedno duże (L) jajko 1 średnia cebula

Kulinarna Pokusa
Kotlety Schabowe z Pieczarkami i Serem (Schab z Pieczarkami i Serem) 711

czosnku (lub czosnek w proszku) sól (ewentualnie vegeta) pieprz ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej ok. 50 g masła ok. 100 g żółtego sera do zapiekania (np. gouda, edamski itp.)  Kotlet Schabowy - Sposób przygotowania: Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojone(...)następnie rozbijamy na kotlety (możemy także w plastrach schabu zrobić "kieszonkę" i farsz umieścić we wnętrzu kotletów - wtedy nie rozbijamy ich). Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), niewielką ilością soli i pieprzu. Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Słodka Strona
Kotlety z kalafiora 1807

niedzielne przedpołudnie zapraszam na smakowite kotlety z kalafiora. Są szybkie, niedrogie i łatwe do przygotowania.  SKŁADNIKI: 1 kalafior, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej(...)smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Kalafiora gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i studzę. Kalafior rozdrabniam na małe różyczki.  2. Do kalafiora dodaję jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety smażę   na rozgrzanym oleju  na rumiano z dwóch stron

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania