kotlet - 10609 przepisów (strona:352/708)

Placki z kaszy gryczanej, twarogu i cukinii + film 110

Placki z kaszy gryczanej, twarogu i cukinii to jedno z prostszych dań. Błyskawiczne w przygotowaniu mogą stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację. Takie placuszki to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce.     składniki na około 12-15 sztuk 100 g ugotowanej kaszy gryczanej 150 g twarogu półtłustego 100 g jogurtu naturalnego 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki

Smakowite Dania
Ryba z frytkami 153

szpinakiem – smażona flądra – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – łosoś teriyaki – grillowany łosoś – łosoś z sosem whisky i mango – kotlety rybne RYBA Z FRYTKAMI   Przygotowanie : około 40 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 250-350 g filetu z białej ryby (dorsz, halibut, inna) – 6 łyżki mąki – przyprawy: 1 łyżeczka

nietylkopasta.pl
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM Z SERKIEM MASCARPONE 93

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym z serkiem mascarpone to doskonała propozycja na obiad inny niż tradycyjne kotlety z kurczaka. Sos jest aromatyczny, kremowy, pełen pieczarek. Mięso jest pyszne, kruche, dobrze doprawione. Danie to można podać z ziemniakami, ryżem czy kaszami, ale także myślę, że bardzo dobrze będzie smakowało z kluskami śląskimi. Składniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka

Zrób to smacznie
Pierś kurczaka z warzywami w marynacie ziołowo-czosnkowej 90

oregano 1/4 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki suszonej/prażonej cebulki Przygotowanie: Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i oczyścić z błonek. Jeśli była jedna duża to przeciąć wzdłuż na dwa kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulkę pokroić w piórka. Bakłażana, cukinię oraz pomidory pokroić w grubsze plastry. Plastry bakłażana oprószyć solą i zostawić na chwilę - po chwili wytrzeć plastry bakłażana ręczniczkiem

Kocham..lubię..gotuję..
Faszerowane gotowane ziemniaki 72

samą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe

zdrowo i aktywnie
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 125

idealny dodatek do obiadów w miesiącach, gdy świeże warzywa dostępne są tylko z importu i brakuje im smaku oraz aromatu. Zimowa sałatka z ogórków świetnie pasuje do gulaszu, zrazów, kotletów oraz pieczeni. Można także dodawać ją do domowych burgerów oraz hotdogow. Taka sałatka w słoiku jest szybka do przygotowania, prosta i po prostu pyszna. Wstęp za nami, bierzemy się

Gotujemy i jemy
Co zrobić z kurek 102

kurkowym 3 Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 4 Gołąbki z modrej kapusty z kurkami 5 Grzyby w solance na zimę 6 Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem 7 Kotlety z kurczaka z nadzieniem kurkowym 8 Kurki na maśle z natką pietruszki 9 Kurki marynowane w delikatnej zalewie octowej 10 Kurki w śmietanie. Kurki w śmietankowym sosie 11 Naleśniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami 110

Pyszna propozycja obiadowa - zdrowe, fit kotleciki siekane - indyka możecie oczywiście zastąpić kurczakiem, a także żonglować dodawanymi warzywami.  Kotleciki w tej wersji są delikatne i pyszne

Moje Kuchenne Rewelacje
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 109

przygotowana na sposób słodko-kwaśny, tylko że z dodatkiem sałaty i ogórki zamiast pokrojone w plasterki, starte są na tarce o grubych oczkach. Całość smakuje znakomicie! Świetnie pasuje do kotletów schabowych lub mielonych z ziemniakami lub po prostu z samymi gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 długie ogórki 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki śmietany

Kuchnia MagdaLeny
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 109

przygotowana na sposób słodko-kwaśny, tylko że z dodatkiem sałaty i ogórki zamiast pokrojone w plasterki, starte są na tarce o grubych oczkach. Całość smakuje znakomicie! Świetnie pasuje do kotletów schabowych lub mielonych z ziemniakami lub po prostu z samymi gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 2 długie ogórki 1 pęczek szczypiorku 1/2 pęczka koperku 2 łyżki śmietany

Kuchnia MagdaLeny
Do lasu na grzyby 89

znajdę jakiegoś grzyba to po prostu dodatkowy plus. Chodzę na grzyby od dzieciństwa. Po prostu lubię grzyby, kocham las i uwielbiam sos grzybowy ! Z sosem kurkowym jedliśmy ostatnio mielone kotlety z kurczaka . Też lubicie grzyby?   Sos kurkowy 4 porcje Składniki: 300 g kurek 1 cebula 100 g świeżego szpinaku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka świeżego tymianku 2 łyżki

codojedzenia
Oryginalne dania z pęczaku 81

być nudne – sprawdźcie nasze oryginalne dania z pęczaku! Hamburgery z pęczaku i indyka Jeden z najlepszych burgerów jakie jedliśmy. Z miksu mielonego pęczaku i mielonego indyka powstaje solidny kotlet o niesamowitym smaku i konsystencji. Burgera należy dość długo smażyć na średnim ogniu dzięki czemu staje się przyjemnie chrupiacy z zewnątrz, a środek jest mięciutki. Zobacz przepis Fritatta z pęczaku

Niedzielny kucharz
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 165

posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie i formować zgrabne podłużne kotlety.   Na patelni rozgrzać olej i smażyć je na rumiano z każdej strony. Obsmażone gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać passatą pomidorową,posypać ziołami i wstawić do piekarnika. Piec

Kolorowa kuchnia Elki
Burger z grillowaną karkówką 125

dziś dla Was pysznego zdrowego burgera, którego możecie przygotować w domu z dowolnymi dodatkami. Burger z grillowaną karkówką Składniki · 1 bułka do burgerów np. żytnia · 150g karkówki ( 1 kotlet ) · 1 jajko · Majonez wasali · Sałata lodowa · Rudola

Kulinarne pyszności Molki
Bułki do burgerów 133

Domowa, smaczna pszenna bułka, nie tylko do kotleta. Skład: 1kg mąki, 2 szkl. ciepłej wody, 50 g drożdży, po  1 łyżce cukru i soli, 1 ugotowany ziemniak. Zaczyn: do wody wkruszamy drożdże, wsypujemy: cukier i 3 łyżki mąki,  mieszamy dokładnie i przykryte odstawiamy w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy do wyrośniętego zaczynu, dodajemy sól i rozgniecionego ziemniaka. Wyrabiamy

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania