kotlet - 10609 przepisów (strona:271/708)

drobiowe kotleciki pani Jadzi 154

Przepis na te kotleciki moja mama dostała od swojej koleżanki- pani Jadzi. W zasadzie niewiele się różnią od tradycyjnych kotletów z tym, że są delikatniejsze i taka opcja bardziej mi smakowała. To coś jak połączenie omleta z kotletem. Podane z sałatką z pomidorów były bardzo smaczne.  Składniki: 4 filety z kurczaka 4 jajka duża łyżka mąki ziemniaczanej 2 ząbki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczone burgery z dorsza i batatów z pietruszkowym pesto 158

ieczone burgery z dorsza i batatów to nasza ulubiona wersja kotletów. Są pyszne, proste i same się pieką :). Do podania w bułce, z ziemniakami, frytkami, jak to lubi. Znakomicie smakują z domowym pesto pietruszkowym . Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 10 Składniki: 1 batat (ok. 400 g), 500 g płatów z dorsza, 80 g wędzonego boczku, 1 jajko, 1 szklanka ugotowanej(...)nadmiaru tłuszczu na sitku. Dorsza oczyścić, usunąć skórę i ości, mięso posiekać nożem lub rozdrobnić mikserem. Kaszę zmiksować, dodać pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, wyłożyć na papier do pieczenia posmarowany oliwą. Piec 30-40 minut w 200 stopniach, 10 minut przed końcem ostrożnie przekręcić na drugą stronę. Podać z pesto pietruszkowym

SzczyptaSmaQ
Kotlety mielone z marchewką, porem, natką pietruszki oraz kaszą jaglaną 218

męczy. Stopa, mimo, że usztywniona, po dłuższym staniu woła: "wracaj do łóżka!". No to wracam. Nie będę się z nią kłócić bo i tak przegram :) Dzisiaj mam dla Was kotlety mielone z kaszą jaglaną i kilkoma warzywami, bez jajka. Na zewnątrz wspaniale chrupkie, w środku przepysznie miękkie. Nawet ziemniaków nie trzeba do obiadu :) Zjadłam z mieszanką sałat polaną jogurtem naturalnym(...)pora i 3 łyżki bułki tartej przekładamy do malaksera i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i ponownie miksujemy Na patelni, na całej powierzchni, rogrzewamy olej  Formujemy kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką lub surówką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Patelnia z powłoką Teflon™ Platinum Plus w mojej kuchni 163

czym pisze producent: " unikalna gładkość i wytrzymałość powłoki, a znak   Teflon™  marki Ambition jest gwarancją najwyższej jakości " . To właśnie Teflon™ sprawi, że omlet, jajecznica czy kotlet nie przywrą do patelni, dzięki niemu łatwiej nam się smaży i gotuje. To naprawdę dobra wiadomość, szczególnie dla tych którym zdarza się przypalić to, czego innym raczej nie przytrafia się przypalić :) Naczynia(...)kłopotu, a to dlatego, że spore wymiary patelni pozwoliły na układanie kilku kawałków ryb jednocześnie. Smażyłam w gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażenie np. większej ilości kotletów schabowych też przebiegłoby sprawnie i szybko :) Ułożyłabym na patelni co najmniej 3 sztuki równocześnie. Umycie patelni po smażeniu ryb nie sprawiło mi żadnego kłopotu. Nie wiem czy postąpiłam dobrze

Proste Potrawy
Zrazy po nelsońsku 173

pieczarek 2 cebule 1 kg ziemniaków 400 ml gęstej śmietany 2 łyżki mąki sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego Wołowinę opłukać, osuszyć i podzielić na kotlety.Każdy kotlet rozbić  cieniutko, a następnie obtoczyć w mące. Na patelni  rozgrzać masło i smażyć kotlety na rumiany kolor. Ułożyć je na dno naczynia żaroodpornego. Na czystej patelni rozgrzać masło i zeszklić

O kuchni z uczuciem
pyszne grillowane schabowe z czosnkiem niedźwiedzim... 225

rzepakowy 1/4 szklanki, czosnek niedźwiedzi  2 łyżki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 3/4 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 3/4 łyżeczki, kotlety schabowe 4 sztuki kotlety schabowe rozbić tłuczkiem nie za cienko, z podanych składników wymieszać marynatę i dobrze nią natrzeć schabowe, schować do lodówki na kilka godzin patelnię grillową mocno rozgrzać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 197

Pierś z kurczaka posiekać bardzo drobno, dodać jajko, drobno posiekany szczypiorek, łyżkę bułki tartej , zioła i pieprz do smaku. Wymieszać masę mięsną, podzielić na 5-6 części i uformować kotlety. Otoczyć w bułce tartej. Białą rzodkiew umyć, przekroić wzdłuż na 4 każdą sztukę, zalać wodą i ugotować do miękkości , ok 15 min. Polać przyrumienioną na tłuszczu bułką tartą. Kotlety usmażyć

Gotowanie jest łatwe
Kotlet z mięsa i kaszy bulgur w sosie grzybowym 135

kotlety; 200 g ugotowanej kaszy bulgur 250 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko pół cebuli sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów szczypta bazylii bułka tarta do panierowania na sos; 200 g mrożonych grzybów (opieńki) pół małej cebuli tłuszcz do smażenia 200 ml mleka 200 ml śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz szczypta estragonu szczypta majeranku odrobina papryczki suszonej Mięso(...)wyłożyć do miski, dodać kaszę, jajko, drobno posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić ręką. Uformować niewielkie kotlety , panierować w bułce tartej, usmażyć na tłuszczu. w rondelku przyrumienić drobno posiekaną cebulę na odrobinie tłuszczu, dodać rozmrożone grzyby zalać mlekiem i zagotować, dodać przyprawy i gotować przez chwilę, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką

Gotowanie jest łatwe
Kremowe zawijaski z oliwkami i jalapeno 174

Bardzo prosty przepis na szybki i efektowny obiad. 2 kotlety schabowe, dobrze rozbite garść czarnych oliwek drobno posiekanych łyżka marynowanych papryczek jalapeno drobnych posiekanych 2 łyżki Philadelphii sól, pieprz W miseczce wymieszać drobno pokrojone oliwki i papryczkę jalapeno i Philadelpnie, masę nałożyć na rozbite kotlety i zrolować. Aby zawijaski się trzymały można je spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika na około

Codzienne Gotowanie
Kotleciki z indyka z buraczkiem i fetą 173

czosnek oraz sól i pieprz (z solą należy uważać ponieważ feta jest dość słona). Dodać fetę, a jeżeli masa mięsna jest zbyt sucha dodać odrobinę wody. Wilgotnymi rękoma formować kotlety. Ponieważ nadal staram się nie jeść nic smażonego upiekłam moje kotlety na grillu, jeżeli wolicie możecie je tradycyjnie usmażyć na patelni.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Roladki drobiowe ze szparagami 145

indyka (ładne, zgrabne i równe) pęczek zielonych szparagów 2 łyżki serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Codzienne Gotowanie
kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 169

kromkę paryskiej do masy dodać pozostałe składniki w tym bułkę odciśniętą z mleka, natkę pietruszki zmiksowaną w rozdrabniaczu, dobrze wymieszać i na gorącym oleju smażyć z 2 cm grubości kotlety odkładać do misy żaroodpornej i w piekarniku na termoobiegu 180 C dopiec z 12 minut bez przykrycia na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w piórka cebulę posypaną cukrem, dodać startą(...)grubszych oczkach marchew, przecier pomidorowy, pozostałe dodatki i dusić z 20 minut co jakiś czas mieszając podać kotlety z sosem i na ciepło i na zimno są również pyszne..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
,,De volaille z serem i szynką” 288

Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka, które przyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso(...)łyżka masła Sposób wykonania: Pół kostki masła mieszamy z posiekaną pietruszką. Mięso rozcinamy na większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye

Podróż w kulinaria
Hamburger z cheddarem i boczkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.32 162

przecieru pomidorowego 10 plasterków boczku 5 plasterków cheddara 5 bułek pomidor, korniszon, ogórek, cebula, ketchup jako dodatki Mięso mielone łączymy z czosnkiem, sola, pieprzem, sosem i przecierem. Formujemy 5 kotletów. Każdy z nich owijamy 2 plasterkami boczku. Smażymy na teflonowej patelni po 4 minuty z każdej strony, by boczek się zrumienił a mięso doszło. Przykrywamy plasterkami ser, czekamy aż się(...)rozpuści. Bułki przekrawamy i opiekamy. Na spodzie bułki kładziemy kotlet, warzywa, ketchup, przykrywamy góra bułki. Podajemy póki ciepłe

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dyniowe roladki schabowe w pomidorach 218

Zrolowane kotlety schabowe, a w nich puree z pieczonej dyni hokkaido. Wszystko duszone w aromatycznym, tymiankowym sosie pomidorowym. Polecam na obiad :) 4 plastry schabu 400g dyni Hokkaido 1 ząbek czosnku parę gałązek tymianku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz czarny oliwa z oliwek SOS: 4 pomidory 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 30% szczypta cukru sól pieprz czarny Cząstki dyni ugotować(...)Należy jednak uważać, żeby nie spalić czosnku. Do dyni dodać przyprawy z przysmażonym czosnkiem i zmiksować na gładkie puree. Powinno być bardzo gęste. Plastry mięsa rozbić tak jak na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć puree z dyni i dokładnie zwinąć roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami lub nicią bawełnianą, inaczej nam się rozpadną. Obsmażyć na rumiano. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania