sól, pieprz Panierka: mąka bułka tarta roztrzepane jajko + odrobina mleka Sposób przygotowania: 1. Składniki na masło ziołowe wymieszać i uformować 4 wałeczki. 2. Piersi z kurczaka delikatnie rozbić na kotlety. 3. Na każdą porcję mięsa nałożyć wałeczek masła ziołowego, zwinąć i spiąć wykałaczkami. 4. Panierować w mące, mleku wymieszanym z jajkiem i bułce tartej. 5. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju
Kuchnia domowa AniPokroić na cienkie plastry (u mnie wyszło ich 8), posolić i popieprzyć. Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, obsmażyć kotlety ze wszystkich stron, aż lekko się zrumienią. Przełożyć do miski. Na tej samej patelni chwilę podsmażać pieczarki. Na dnie naczynia do pieczenia położyć część pieczarek, posypać cebulą, na tym ułożyć
Stare Garyprostu musicie mi zaufać :) Danie szybkie, proste, smaczne i meeega zdrowe :) A, i nie zapomijcie dodać chociaż majeranku, bo inaczej kołdra będzie fruwać- wiecie co mam na myśli? ;))) Kotlety: * fasola- cała puszka * cukinia- pół szklanki * marchew- pół szklanki * cebula- 1 duża * jajko- 1 szt. * płatki owsiane- szklanka * siemię lniane- 3 łyżki (można pominąć) * oliwa * przyprawy: majeranek, cząber, sól, pieprz
Kraina Miodem Płynącałyżki mąki pszennej 2 jajka 100 g ziaren sezamu 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz 1/2 łyżeczki oleju sezamowego olej do smażenia I kolejna wersja moich ulubionych kotletów z piersi kurczaka. Dziś opcja z sezamem :) Filety z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem. W jednym głębokim talerzu roztrzepać jajka i doprawić je solą i pieprzem. Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą
Świat Domowej KuchniKOTLETY Z PAPRYKARZA Składniki: - Paprykarz szczeciński z łososiem (120g) - 3 jajka - 3 łyżki posiekanego koperku - 2 łyżeczki lubczyku otartego - 100g ryżu (jedna torebka) - 60g bułki tartej (pół szklanki) - przyprawa "Kucharek" - pieprz czarny mielony - olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz
Mentor SmakuGrzyby, odciśniętą bułkę i cebulę mielimy w maszynce. Dodajemy jedno jajko, pieprz i warzywko do smaku oraz tyle bułki tartej, aby masa grzybowa dała się formować. Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmy cebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe. Podajemy np. z frytkami i surówką
Maminek kulinarnysmaku. Wyrabiamy. Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i wycinamy kawałki. Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano, kilka razy obracając. Gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnySKLADNIKI 500 g mielonej piersi drobiowej 200 g szynki gotowanej 1 jajko 3 łyżki błyskawicznych płatków owsianych
zielonacukinkawymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPoznaliście już kilka moich sposobów na zmianę smaku tradycyjnych kotletów mielonych. Tym razem wersja lekko słodka - z rodzynkami i migdałami. Fani kuchni bliskowschodnich powinni być zadowoleni. U mnie w domu niestety nie było zbyt wielu smakoszy na ten rarytas, więc z przyjemnością zjadłam większą porcję. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 biała cebula sól, pieprz jajko sucha bułka
Pasja SmakuPyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia. składniki: 2 duże selery 2 jajka mąka do panierowania majeranek sól, pieprz bułka tarta i siemie do panierowania olej do smażenia Selery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać
Monia miesza i gotujeChyba wszyscy lubimy kotlety mielone- klopsy-sznycle-karminadle...w różnych rejonach, różnie nazywane. To chyba zaraz po schaboszczaku jedno z najpopularniejszych polskich dań. Najczęściej serwuję je z buraczkami, tym razem dla odmiany podałam z surówką z pekinki :) Składniki: 1kg mięsa wieprzowego (ja miałam karkówkę) cebula sól, pieprz, majeranek ząbek czosnku (jeśli lubimy) 1 namoczona w mleku
Walijskie Pichceniemelancholia do potęgi czwartej. Dziś mamy zaduszki. Piękny czas. Czas zadumy, chwili wytchnienia, moment na złapanie oddechu i wyhamowanie. Potrzebujemy takich momentów. Niestety, w życiu jest ich zastraszająco mało. KOTLETY Z RYŻU ZE SZPINAKIEM. /przepis własny;/ na 5-6 sztuk 1 szklanka zwykłego ryżu 2 szklanki bulionu warzywnego 2,5 szklanki posiekanych świeżych liści szpinaku 3 ząbki czosnku 1 duża
W kuchni Karmel-itkitartą bułkę wsypać na suchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie za dużo tłuszczu - bułką polać warzywa kotlet podać z warzywami, obiad jest syty i smaczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępół małej) cebuli 0,5 (30 g) roztrzepanego jajka 10 g (płaska łyżka) mąki pełnoziarnistej 5 g (płaska łyżeczka) masła (do smażenia pieczarek) 1 łyżka oleju (do smażenia kotletów) sól, pieprz Przygotowanie: 1. Gotujemy na sypko kaszę jaglaną (ugotowałam w parowarze: kasza - miarka 55 ml, woda - 110 ml, gotowałam ok. 40 min) 2. Na maśle, pod przykryciem dusimy pokrojone
Malowane smakiem