kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:29/126)

Schabowy zapiekany z pieczarkami 181

Dzisiaj klasyczny polski obiad urozmaicony dodatkiem pieczarek i sera. Zaskocz swoich bliskich schabem w nowym wydaniu :) Polecam i życzę smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 kotlety schabowe 6 pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry sera mozarella olej do smażenia ostra papryka - tylko do pieczarek przyprawa do grilla sól, pieprz mąka pszenna bułka tarta jajko dodatkowo: bazylia i papryka piri piri Przygotowanie(...)Następnie obtaczamy kolejno: w mące, jajku i bułce tartej - smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki i cebulę obieramy - kroimy w plasterki (pieczarki) i piórka (cebulę) i delikatnie podsmażamy przyprawiając papryką. Przesmażone warzywa rozkładamy na schabowych a na nich plasterki sera. Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180 °C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami bazylii

Alutka-Gotuje
Hreczniaki - bezmięsne kotleciki 571

kotleciki wywodzące się z regionalnej kuchni Kresów Wschodnich, przygotowane na bazie kaszy gryczanej zwanej hreczką, białego sera i pachnących ziół to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów. Składniki: 300g kaszy gryczanej 250g białego, półtłustego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżeczka suszonego tymianku sól

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki wieprzowe 165

Aromatyczne roladki na obiad. Składniki: 4 kotlety schabowe 1 czerwona papryka 10 dag chudego boczku 4 plasterki żółtego sera sól i pieprz do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego jajka(...)bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, posypać przyprawami, rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Paprykę oczyścić , pokroić w słupki. Na każdym kotlecie ułożyć słupki papryki, po dwa plasterki boczku, sera i zwinąć w roladkę, po czym spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać do drugiego

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety schabowe według Magdy Gessler 207

zrobiłam je w rozmiarze domowym. Do smażenia kotletów koniecznie użyjcie smalcu, dzięki któremu będą miały ten wyjątkowy smak i będą dobrze wysmażone. Zobacz też: Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kotlety z kurczaka Przepis na kotlety schabowe wg Magdy Gessler Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania: 3 godziny Składniki

Kuchnia Bazylii
Kotlety mielone "cztery sery" z pieczarkami - mocno serowe 347

Nudny kotlet? Zapomnijcie:). Z takiej wersji będą zadowoleni miłośnicy serów. Ja do nich należę, dlatego zajadałam się nimi ze smakiem. Polecam! 300 g miesa mielonego  300 g pieczarek 2 cebule 50g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 50g sera cheddar 50g sera gouda 50g sera mozzarella 1 czerstwa bułka 3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, majeranek, papryka słodka olej(...)Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy.  2. Wszystkie sery ścieramy na tarce. Mozzarellę odkładamy (posłuży do posypania kotletów). Mieszamy z mięsem, pieczarkami z cebulą, posiekanym czosnkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Ugniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy nieduże kotlety. 3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej wymieszanej

Szefowa kuchni
Zrazy schabowe z ananasem i rzeżuchą 139

plastry o grubości centrymetra i rozbijamy dość solidnie tłuczkiem, uważając, by ich uszkodzić . Każdy z rozbitych plastrów solimy i pieprzymy z dwóch stron. Na kotlety nakładamy niezbyt obficie zmiażdżony czosnek,  po kawałku sera, pasek ananasa i sporą ilość gałązek świeżej rzeżuchy. Najpierw zawijamy kotlet do środka, po czym tworzymy z niego zwarty rulonik, który "zapinamy" wykałaczką, bądź zawijamy ściśle

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlety ziemniaczane 267

przepis na ziemniaczane kotlety. To przepis idealny do tego aby wykorzystać ugotowane ziemniaki, których nie zjecie na obiad. Pokażę Wam tu podstawową wersję, możecie jednak urozmaicić kotlety dodając na przykład suszone pomidory, ser feta lub inny zestaw przypraw świeżych lub suszonych. Ciekawym pomysłem może być także nafaszerowanie kotletów pieczarkami. Przepis na smażone kotlety ziemniaczane to także powód, aby porozmawiać chwilę

nietylkopasta.pl
Schabowe pod serową pierzynką w sosie chrzanowym 115

cytryny 20 dag żółtego sera gałka muszkatołowa Wykonanie: Mięso myję, osuszam i kroje w cienkie plastry.Rozbijam i nacieram solą i pieprzem. Jajka wbijam do miseczki, dodaję sól czosnkową i mieszam za pomocą widelca. Do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą. Każdy plaster mięsa obtaczam najpierw w jajku a następnie w tartej bułce i smażę kotlety, na rozgrzanym  tłuszczu(...)stron na złoty kolor. Usmażone przekładam do żaroodpornego naczynia .   Śmietanę, majonez i chrzan mieszam razem. Doprawiam solą oraz sokiem z cytryny i polewam tym sosem kotlety. Wierzch posypuję startym żółtym serem oraz gałką muszkatołową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C-200'C na ok 15-20 min.   Gotowe podaję z ziemniakami z wody

Bea(u)ty kitchen
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 189

LITRA ZIMNEJ WODY. Do wykonania roladek potrzebujesz: - schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów . - jedna marchewka, pół małego selera - pół papryki czerwonej - musztarda  - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE - szynka parmeńska-15 PLASTRÓW - 150 g sera żółtego wędzonego - wykałaczki - olej do smażenia Schab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się(...)kuchni, nakryj je kawałkiem folii spożywczej. NA SIEDEM ROLADEK: Kapustę kiszoną drobno posiekaj, marchew i seler obierz, umyj i pokrój na cienkie paski, ser również pokrój na sztabki. Nie muszą być idealne.  Na rozbitym kotlecie  rozłóż troszkę kapusty, połóż na nią szynkę i warzywa z serem, w ilości takiej aby było możliwe zwinięcie mięsa w rulonik. Zwijamy

Pasje Jolki
Kotlety mielone w stylu włoskim 142

jajka - 3 kromki chleba tostowego (lub 2 małe kajzerki) - mleko do namoczenia bułek - 1 cebula - 1 szklanka białego wina półsłodkiego - 2 łyżki startego sera Grana Padano (lub Parmezan) - sól i świeżo mielony pieprz - mąka do panierowania kotletów - olej do smażenia   Kromki chleba tostowego bez skórki (lub kajzerki) moczymy w mleku. Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach. Zmielone mięso(...)przekładamy do miski, dodajemy odciśnięty chleb, starty ser, startą na drobnej tarce cebulę, jajka, pieprz i sól. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Formujemy owalne kotlety. Aby porcje były równe można je nabierać łyżką do lodów, następnie lekko spłaszczać). Kotlety obtaczamy w mące, nadmiar otrząsamy i kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmażamy na rumiano z obu stron i przekładamy do szerokiego

mojewypiekiinietylko
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki 144

opakowanie sosu bolońskiego w proszku  300 g mięsa mielonego 200 ml. bardzo gęstej śmietany 500 g pieczarek 1 cebula  5-6 plastrów dobrego sera żółtego olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć  i usmażyć z cebulą(...)każdy kotlet nałożyć gęsty sos boloński następnie warstwę pieczarek. Piec w 170 stopniach przez 25 minut. Pod koniec pieczenia położyć ser, aby się rozpuścił

Jadło i czytadło
Kotlety z ziemniaków z pieczarkami i serem 154

lubię wyrzucać ziemniaków, które zostały po obiedzie, więc trzeba je wykorzystać. Tym razem zrobiłam kotlety z ziemniaków z dodatkiem sera i pieczarek, które mi bardzo smakowały. Oczywiście można ugotować specjalnie ziemniaki lub zrobić z mniejszej ilości ziemniaków. Składniki: (13 sztuk) 800 g ugotowanych ziemniaków 100 g żółtego sera 8 średnich pieczarek 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)całkowitego odparowania wody z pieczarek. Do ziemniaków dodać dwie mąki, jajka, starty żółty ser i podsmażone pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Masa będzie trochę klejąca. Nabierać porcje łyżką, uformować kulkę i obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i trochę spłaszczyć, aby wyszły okrągłe kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z warzywami, surówką lub po prostu

talerz przyjemności
(Nie) zwykłe kotlety z mortadeli 185

solą i pieprzem) oraz bułce tartej. W międzyczasie usmażyć pieczarki (pokrojone w plastry). Kotlety smażyć z obu stron na rumiano. Po przełożeniu na drugą stronę na każdym kotlecie położyć po odrobinie żółtego sera i kawałki pieczarek. (Ser powinien się rozpuścić

Di gotuje
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 198

kotletów.  Kiedy kotlety się smażą możemy przejść do dodatków. I teraz czas na bitwę smaków: nowocześnie czy tradycyjnie.  Burger tradycyjny to oczywiście bułka, kotlet, roszponka lub sałata, pomidor, żółty ser. Jedną część bułki smaruję majonezem, a drugą ketchupem. Burger nowoczesny także ma tę samą bułkę, kotlet i jest też majonez i ketchup, ale dla odmiany zawierał roszponkę, kiwi

Emskie Smaki
Placki z pęczaku z serem 155

Ojjojoj jakie one były smakowite. Najpyszniejsza kasza - pęczak i do niej ser biały, zioła i placuszki jak kotlety pojawiają się na talerzu. Zachęcam do wypróbowania przepisu, na pewno zasmakują. Placki z pęczaku z serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania