czym dodajemy śmietankę musztardę i łyżeczkę tymianku. Chwilę mieszamy do połączenia składników i zagotowujemy. Do wrzącego sosu wkładamy usmażone wcześniej kotlety i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 min. od czasu do czasu mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę sery camembert. Mieszamy dopóki ser się nie rozpuści. Skórka z serka raczej się nie rozpuści więc zostawiamy ją w formie kawałków(...)Jeżeli komuś to przeszkadza to można obrać ser ze skórki przed dodaniem go do sosu. Próbujemy i ewentualnie dodajemy jeszcze tymianek, pieprz lub sól. Gotowe. Serwujemy z ziemniaczkami jak klasyczne kotlety. Wszelkie dodatki są zbędne. Sos jest tak pyszny, że lepiej przygotować się na dokładkę. Schab w sosie camembert
Pyza i Surówkaczerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼ szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i lekko rozbić tłuczkiem(...)smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut
Tradycyjna Kuchniatakie pieczone warzywa słupki ROLADKI Z KURCZAKA – idealne w smaku i kształcie Składniki: podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów w oliwie spora garść tartego sera, u mnie gouda pęczek natki pietruszki jajko i bułka tarta sól, pieprz do smaku opcja: wędzona papryka, niewiele, do smaku masło klarowane do smażenia potrzebne będą także: tłuczek do mięsa(...)zimnej wodzie, lekko osuszam ręcznikiem papierowym, dzielę na kawałki. Mięso owijam folią i rozbijam tłuczkiem jak schabowe. Mięso delikatnie przyprawiam z obu stron. Na każdy plaster kotleta nakładam: trochę tartego sera, kilka całych liści pietruszki, suszonego pomidora, na końcu zwijam ciasno w roladki. TRIK na ładne i kształtne roladki z kurczaka Gotowe roladki zawijam w folię spożywczą , następnie w aluminiową
Zasmakuj Kuchnibułki (u mnie maślane) – jajko sadzone usmażone w plastrze papryki – 4 liście sałaty rzymskiej – 8 plasterków ogórka kiszonego – 4 plastry szynki parmeńskiej – 4 plastry sera – kiełki lucerny – sos czosnkowy (jogurt + majonez + ząbek czosnku + sól, pieprz) lub ketchup Ogórki kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos czosnkowy: niepełną łyżkę majonezu łączymy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego(...)mieszamy, następnie formujemy 4 kotlety i smażymy na lekko natłuszczonej patelni z obu stron na dość sporym ogniu. Gdy będą już dobrze usmażone, na koniec na każdy kotlet kładziemy po plasterku sera i smażymy pod przykryciem do momentu, aż się roztopi. Bułki kroimy na pół, lekko zwilżamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 150 stopni, aż będą ciepłe
Be Fit Be Strongłyżeczki szałwii 1/2 łyżeczki cząbru 3-4 plastry ananasa 200g sera żółtego startego na małych oczkach tarki sól kolorowy ryż: 200g ryżu (2 torebki po100g) ugotowanego 100g startego sera żółtego startego na małych oczkach tarki 3-4 kawałki szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego oliwa sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś umyć, wysuszyć, podzielić na pół(...)czasie mięso owinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach ok. 1h. Pod koniec pieczenia folię odwinąć położyć na każdym kotlecie plaster ananasa, posypać serem żółtym i zapiec, aż ser się roztopi. Wyjąć z piekarnika. kolorowy ryż: Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć na łyżce oliwy, dodać szpinak i całość dusić, aż szpinak będzie miękki i woda
Prosto i Smacznie z AnetąWegetariańskie kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek, z dodatkiem tartego, żółtego sera i szczypiorku. Bardzo sycące i łatwe do przygotowania danie. Z podanych składników wychodzi 8 średniej wielkości kotletów. 100 g kaszy gryczanej prażonej 250 g pieczarek 1 mała cebula 100 g łagodnego sera żółtego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz suszona, ostra papryka 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo(...)mieszając. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. W misce wymieszać kaszę, ser, usmażone pieczarki z cebulą oraz szczypiorek. Spróbować i w razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać jajko i bułkę tartą. Masę dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety. Kotlety obtaczać w bułce tartej i lekko rozpłaszczać. Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym
Bulliopropozycja na wielkanocny obiad. Pychotka Składniki: podwójna pierś z kurczaka 300g ciasta francuskiego pół małego słoiczka papryki konserwowej 4 ogórki konserwowe 8 plasterków sera żółtego jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka podzielić na 4 kotlety, lekko rozbić, posolić i popieprzyć. Ciasto francuskie podzielić na 4 równe prostokąty, każdy prostokąt(...)ponacinać z dwóch stron tworząc grzebienie. Paprykę i ogórki pokroić w słupki. Na środek ciasta kłaść pierś z kurczaka, paprykę, ogórki i 2 plastry sera żółtego.Grabienie ciasta przeplatać na przemian, podwijając pod spód kotleta. Posmarować kotlety roztrzepanym jajkiem, piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30 min. do zarumienia
Cukiernia Pychotkiwrzątku ,był idealny. Składniki : dla dwóch osób 2 kawałki schabu ,lub więcej ,zależy ile zjecie 200 g pieczarek mała cebulka 150 ml śmietany 18 % pieprz ,sól ser twardy ,ulubiony brokuł ,kilka różyczek Kotlety oprószyć ulubionymi przyprawami i przesmażyć na patelni z dwóch stron na rumiano .Odstawić pod przykryciem . Na tej samej patelni zeszklić na rumiano cebulkę ,dodać pokrojone pieczarki(...)przesmażyć krótko ,dodać śmietankę ,sól i pieprz do smaku . Kotlety z powrotem dodać na patelnię do sosu ,na całość skroić kawałek twardego ,żółtego sera w jak najcieńsze płatki.Podawać . Brokuł dzielimy na różyczki ,wkładamy do wrzącej wody ,wyłączamy gaz i odstawiamy na 5 minut .Wyjmujemy z wody ,kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do dania . Podajemy z ryżem ,kaszą
Ladylaura.protestuję, bo sama też je lubię :) Zresztą, tak jak już kiedyś pisałam, bardzo lubię połączenie mięsa z ananasem. Składniki: 4 kotlety schabowe jajka i bułka tarta do obtoczenia 4 plastry ananasa z puszki ok. 200g zółtego sera sól Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem, aby uzyskać płaty o grubości około 1/2 cm. Oprószyć solą i odstawić na około pół godziny(...)rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odsączonego ananasa układamy po jednym plastrze na każdego kotleta, a następnie posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do piecyka i zapiekamy około 20 minut w temperaturze 170 stopni
kuchnia doskiIdealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem. Składniki 4 kotlety z szynki wieprzowej 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek pomidor mąka sól ,pieprz olej do smażenia 300 ml bulionu warzywnego liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy
R'n'G Kitchenmojej córki. Ona uwielbia schabowe i żółty ser, więc dla niej to idealne połączenie. ;) My też z chęcią zjedliśmy dla odmiany coś niezdrowego i kalorycznego. :) Kotlety szwajcarskie Składniki: 6 plastrów schabu 6 grubych słupków sera żółtego 6 cienkich słupków sera gorgonzola 3-4 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny, sól słodka papryka jajko, mąka, bułka tarta do panierowania masło ghee(...)przyprawami (oprócz papryki słodkiej), ułożyłam jeden na drugim na talerzu, odstawiłam na 2 h do lodówki Na każdy plaster mięsa kładłam na brzegu słupek sera żółtego, na niego słupek gorgonzoli, posypywałam papryką słodką i zawijałam kotlety jak krokiety. Kładłam na rozgrzane masło, obsmażyłam na średnim ogniu. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem zapiekłam w piekarniku nagrzanym
Kuchnia PrezydentowejFajna odmiana tradycyjnego kotleta drobiowego. Składniki: dowolna ilość kotletów drobiowych ( KLIK ) kilka pieczarek 1/2 cebulki sól, pieprz ser żółty Sposób wykonania: 1. Pieczarki i cebulę obrać. Cebulę drobno posiekać, a pieczarki pokroić w plasterki. 2. Na patelni rozgrzać niewielką(...)ilość oleju, chwilę poddusić na nim cebulę po czym dorzucić pieczarki i dusić, aż woda wyparuje z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na każdego kotleta wyłożyć pieczarki z cebulką, posypać tartym żółtym serem lub przykryć plasterkiem sera. Całość zapiec w piekarniku przez 15-20 minut w 180st.C. Smacznego
Kuchnia domowa AniBardziej lubię kotlety pieczone niż smażone i właściwie tylko w takiej wersji je jadamy. :-) Nadmiar tłuszczu wycieka i zostaje na papierze do pieczenia a kotlety mimo to są miękkie i soczyste. Ser feta i szpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe
Szefowa kuchniDelikatne kotlety z kalafiora i parmezanu. Ser dodaje im wyrazistości, skleja wnętrze i ciągnie się po usmażeniu. Z podanego przepisu wychodzi 5 średniej wielkości kotletów. 1/2 średniego kalafiora + łyżeczka soli 1/2 szklanki startego parmezanu 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka bułki tartej sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia Kalafiora ugotować
BullioKotletów mielonych - pikantnych https://www.youtube.com/watch?v=V8WAU7EXUKI Przygotowanie : Czubatą łyżkę bułki tartej zalewam mlekiem i odstawiam do napęcznienia , w tym czasie przygotuję pozostałe składniki kotletów ( bułkę najlepiej namoczyć w większej misce w której dodamy pozostałe składniki ). Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach . Umyte pieczarki ścieram na tarce na o grubych oczkach – lub można drobniutko pokroić . Cebulę kroję w drobną(...)pieczarkami do momentu odparowania soku z pieczarek ( smażyłam około 5 minut ) . Po usmażeniu odstawiam do wystudzenia . Końcowe przygotowanie masy na kotlety mielone : Do miski z namoczoną bułką tartą dodaję wystudzone pieczarki z cebulą , jajko , mięso , ketchup , koncentrat pomidorowy , ser żółty , doprawiam solą , pieprzem , majerankiem . Całość dokładnie mieszam aby składniki dobrze się połączyły , sprawdzam smak i jeżeli trzeba to jeszcze doprawiam
Uwaga Babcia Gotuje